Written by Bella | April 8th, 2019

Minggu lalu, kecoh dengan isu kononnya pelakon Nur Fazura membuat keputusan mengikut kehendaknya peribadinya sendiri apabila meletakkan syarat mahu suaminya, Fattah Amin tampil bersama sebagai penyampai anugerah FFM 30 sehingga tidak menghormati artis lain.

Setelah timbul pelbagai spekulasi, Fattah akhirnya tampil bersuara dan memberitahu kontroversi yang berlaku hanya fitnah semata-mata. Katanya, beliau hanya menjalankan tanggugjawab yang telah ditugaskan kepadanya.

Semestinya saya berasa ralat dan terkesan apabila diberitahu mengenai gandingan penyampai bagi kategori itu adalah bekas pemenang FFM sebelum ini. Saya sama sekali tidak tahu menahu, sebaliknya sekadar memenuhi tanggungjawab atas permintaan penganjur.

Beberapa minggu sebelum majlis, dimaklumkan kehadiran saya mengikut kontrak sebagai ‘trigger’ bagi memberikan elemen kejutan. Malah, saya juga tidak dimaklumkan mengenai kategori yang memerlukan saya naik ke pentas.

Saya menganggap isu ini sebagai fitnah kerana saya tidak pernah meletakkan syarat, apatah lagi untuk tampil sesuka hati.

Tambah, Fattah biarpun beliau masih baru dalam industri, beliau tidak akan pernah sesuka hati hadir ke mana-mana majlis. Fattah akui, kontroversi yang berlaku memberikan kesan terhadap reputasinya.

Sumber Berita : BH ONLINE

Kredit Foto : Rozlan Nassir

40 responses to Bukan Saya Sesuka Hati Naik Pentas, Ada Kontrak Dijemput Sebagai Penyampai Anugerah – Fattah Amin

  1. Alanice says:

    Ade 1 pihak lg tepuk tangan

  2. Anonymous says:

    penganjur si astro diam seribu bahasa…. aku perati jer ni bila diorg nk komen… staff sendiri buat dajal… yg dpt nama buruk si fatah & fazura..

  3. Anonymous says:

    Sendu n kayu

    • anon says:

      sendu dan kayu pun mmg dia jenis ada rupa ..sambung belajar lagi ..baik dgn keluarga …yg kau tu apa ada ? non ado …sbb kalau jenis ada ..tak akan kau type macam tu …kahakahakahaak ….sedehhhhhhh !

      • Anonymous says:

        pjilat

      • asas says:

        jilat oiiiii jilatttttt.hahahahaha

      • Anonymous says:

        ko laa sedihh…ko igt dia sorg je ke ade rupa, bljr tggi….rmai je aku tgk doktor,arkitek,pilot muke hensem2 tp gaji masyuk…educated lg…si patah ni hrpkan fans batak cam ko je laa nk menjilat dan backp up…klu x kelaut hindi jgk..bakat pun suam2 kuku je…puiiiii…harggttuiiii….

        • Anonymous says:

          So what?…abis ko igt/semua doktor dan engineer tu popular mcm Fatah ke…dapat endoresement produk juta2 ke? Kesian haters…u go Fattah..fly high.

        • anon says:

          ni bukan sebab fan batak ke tak batak ke ..ni mentality ..
          jenis mental macam kau ni yang payah ..muahkakak
          tak terima realty dan hakikat masih terbawa2 sikap iri hati yang menabal
          sedehhhhhhhhhhhhhhhhh

        • Anonymous says:

          gigih si anon penjilat patah kayu…slurppp..msti tiap2 mlm jilat telur patah kannnn…….at least doktor,engineer tu educated…duit berkepok2….keje diorg bkn nk glemer je cam si patah kayu ko tu..sila sedar diri..muke ko pn mak cik cam longkang pecah agung kan artis cam hanat je…

  4. anon says:

    SAMAN je diorg fatah …sekiranya anda mmg ada bukti yang di maksudkan
    zaman sekarang ni diorg nak kesahihan ..lagi2 jenis2 yang cemburu dgn kau ..

  5. Jemah says:

    Benda ni takkan jadi kecoh kalau fazura sembang berdua je dgn hans kat whatsapp. Kalau rasa ayat hans tu kasar, ada suami kan? Ngadulah kat suami. Settle elok2 sesame sendiri. Nak jugak harapkan peminat. Nama fan club love warriors tapi keje nak menghentam orang. Tukar jela beruk warriors