Written by Bella | March 20th, 2019

Desas-desus mengatakan Remy Ishak kembali solo akhirnya terjawab apabila pelakon itu mengesahkan dirinya putus tunang dengan Ezza Yusof sejak sebulan yang lalu.

Bagaimanapun, Remy menafikan dakwaan kononnya wujud orang ketiga dalam perhubungan mereka yang terjalin selama dua tahun ini.

Benar sudah putus tunang. Tidak adil untuk terus tangguh perkahwinan kerana belum ada hala tuju hubungan ini. Bukan salah Ezza, dia insan baik. Sebaliknya, isu timbul daripada konflik dalaman saya. Tempoh pertunangan dua tahun membuatkan saya sedar diri ini belum bersedia untuk menjadi suami. Masih banyak yang perlu diperbaiki sebelum memegang peranan sebagai ketua keluarga.

Saya harus memikirkan mengenai Ezza kerana hubungan ini bukan membabitkan saya saja.Tempoh bertenang diperlukan untuk memperbaiki diri dan sebagainya, cuma kedua-dua belah keluarga sudah dimaklumkan.

Remy enggan memberikan komen lanjut mengenai pemulangan cincin tunang kerana perkara itu terlalu peribadi dan ingin menjaga hati banyak pihak.

Meskipun tidak bersama lagi, kedua-duanya masih mengekalkan hubungan baik dan Remy juga tidak menolak jodoh jika ditakdirkan hubungan dengan Ezza kembali bertaut.

Sumber Berita : BH ONLINE

35 responses to Bukan Salah Ezza, Saya Belum Bersedia – Remy Ishak Akui Putus Tunang Sebulan Lalu

  1. ikan says:

    nanti umur 50 ready la dia. sabar ye semua orang.

    31

    0
    • minah jambu say says:

      dh tau belom bersedia nape tunang ???? sengaja nak main kan perasaan pompan kan !! kesian tunang tu tungu punye tungu punye tungu at last tk jadi Kawin ape ni ????? itu la selagi nak berlakon sebok kesana kesini berkerja jangan ingat nak Kawin dulu n tuning dulu ..bila dh tunang pastu perap buat jerok yg kecewa merana sape ? jangan ingat nak tunang nak Kawin kalau maseh lagi belom bersedia ! dulu gatal sangat bontot tu nak bertunang huh !!

      26

      0
    • Rania says:

      Ntahla knpa aku rsa kesian kat ezza. Apa yg aku prasan remy ishak ni mmg antra selebriti yg mmg pndai blakon. Letak jela ngn mana2 pmpn sklipn sbgi pasangan dia. Mst netizen ckp sesuai. Contoh mira filzah. Smpi ade yg doa n minta jodohkn diorg bdua. Klu aku kat tmpt ezza sedih gila kuttt. Tunang dh dkt 2 thun. Remy pn tkde nk up gmbr ezza kt ig. Bkn la kata nk show off tp at least smua org tau remy dh tunang. Remy pn mcm tak jaga prasaan ezza jeee hmmm ke sbb rsa diri popular??

      36

      0
  2. zaza says:

    Jgn risau. Remy Ishak bakal pengganti anuar zain
    Bujang terlajak
    P/s: mira filzah gelak je. Kene kenyit sikit dah mula gila bayang. xD

    13

    0
  3. Anonymous says:

    Remy is my love..??

    1

    4
  4. Anonymous says:

    Remy is my love..??

    0

    4
  5. Anonymous says:

    ok abg remy ngn abg jul ripin blh wt persatuan skrg..syafiq kyle pn dh ada persatuan

    9

    0
  6. WickEd says:

    Hmmmm takde rasa cinta agaknya…Maya Karin bang sesuai

    4

    1
  7. abang yang tak bangang says:

    sia-siakan masa anak orang. lelaki zaman sekarang memang bodoh. ingat sekejap ke dua tahun tunggu nak kawen tu bodoh nye la. semoga ezza jumpa pengganti yang baik suami soleh

    17

    0
  8. Anonymous says:

    Sorry to know that. Baguslah kalau Remy yang tak sedia, let her go. Aku bertunang 4 tahun, buang masa…menunggu. Duit habis, masa habis…

    12

    0
  9. anon says:

    muka iras2 bangla lagi nak pikir ” hots ”
    kesian sang perempuan
    setia bagai nak rak
    di simpan kau sebelum tunang dari dah tunang
    last2 //” DIA BELUM BERSEDIA ”
    haha kau mainkan lah perasan perempuan byk2
    lepas ni kalau dah TAK LAKU jgn tergedik2 nak kat ex balik

    13

    0
    • mira piljah purapura baik says:

      dia mana ada duit. harapkan Ezza tu je yang sponsor makan minum pakai. tunang la katakaaaannn..takpe la Ezza nanti Piljah take over sponsor pulak yerrr

      5

      1
  10. ikan sepat says:

    remy ni gmbar no 3 tu mcm bangla la.rasenya xbuang jambang tu.baru nmpk muka melayu

    3

    0
  11. mommyto2kids says:

    2 tahun bertunang ? ko memang buang masa anak dara orang la bro !!

    7

    0
  12. sabar je la says:

    hurmmmmm mostly orang yang lahir bulan 4 and 5 mmg slowwwwww untuk buat apa2 keputusan yang melibatkan long term commitment, akan pikir panjang dan lama sgt2 kena tunggu diorg sebelum nk commit in relationship. contohnya remy ishak, kamal adli, kim joongkok. they have inner issue yang ssh untuk dipahami.

    4

    1
    • Kawan says:

      Memandai je haha. Percaya la sgt ramalan2 org psl lahir bulan itu ini. Laki aku lahir bulan 4, sedara2 n kawan2 yg bulan 4 n 5 takde pun buat lagu ni, lagi serius ada lah. Takde kaitan le dgn bulan kelahiran, didikan, childhood issues, persepsi dia pd perkahwinan, also ada issue lain tu haa yg mungkin ada kaitan. Doakan jela yg baik2. To remy, sorry to hear that..but jgn tunggu smp sempurna, sbb manusia mana ada yg sempurna. Kawin tu sbb pasangan kita yg akan bantu complement kita dan kita complement dia. Marriage ni is a partnership. All the best!

      10

      0
    • Anonymous says:

      Bodoh lah kau ni, tahun 2019 pun percaya bukan2. Apanya sengal lahir bulan 4 dan 5 slow buat keputusan? Udah la, birthday artis je kau tau…. Queen Elizabeth pun lahir bulan 4, slow juga ke buat keputusan long term commitment?

      2

      0
      • bodoh xbole blah says:

        hahaha… sapa yg bodoh.. ayat pun “mostly” not “all”. alahai bebalnya… yg nk sentap bagai tu kenapa… chill la. thats what we call personality may different according to birth month.

        2

        0
  13. Truth Hurts says:

    poyo la ko remi. Napa tak bagitau saje yg ko nak Mira Piljah tu kan? Yg tgedik gedik cakap nak kan Cincin aritue?? Kan main sakan lagi ko berdua ekk, ingat org tak tau ker? tempoh btenang la sangat. Si piljah tu gatal bigik jugak, dah tau tunang org nak jugak. takyah nak cover sgt2 la. dunia ni kecik je. mengelitis jer 2 ekor ni semakkkkk. tgk la nanti benda busuk lama lamak bebau gak. to Ezza he dont deserve you, dont look back move on. Setakat artis ciput tak kemana lah!

    7

    0
  14. Ros says:

    It’s okay remy. Poeple who have been abused, tortured, abandoned, neglected during childhood look like million bucks on the surface but very badly damaged from the inside. And these people will shun away from love, marriage etc as we don’t believe in happiness, anymore. Everything is optional on this planet and nothing is ever guaranteed. Selamat bekerja.

    11

    1
  15. unknown says:

    2 tahun tu lama sgt kanda oiii.. mcm ni lah.. perkahwinan bukan penentu kebahagiaan.. kl rasa x ready better dont.. kl dh ready nnt kawen je tros xyah tunang2..

    7

    0
  16. Anonymous says:

    Lama sgt 2thn tunang, zmn skrg tunang setahun pun dh mcm2 kerenah timbul, masuk angin tu, jgn kau cover ckp lum sedia n sempurna lh konon Remy, jgn2 siezza yg dh tak larat nk tunggu dh kau lyn dia cam iceberg, sape pompuan pun cabut. Selamat Maju Jaya ezza jgn toleh belakang.

    5

    0
  17. Anonymous says:

    Tak bersedia? Aku rasa umur remy ni bukan 20an nak cakap camni. Pastu nak ckp trauma pasal family dia broken mak bapak cerai? Alahai bro, kalo umur ko 12 tahun logikla nak ckp gitu.. dah tua bangka nak trauma pasal mak bapak cerai?? Ramai lagi org lain mak bapak bercerai teruskan hidup as normal.. harap muka je mcm jantan sejati

    14

    0
    • anon says:

      DIA BUKAN TRAUMA
      DIA MERENYAM
      ACAH2 HOTS
      PULAK TU ..YG MERENYAN dengan dia SEMUA GADIS2 KG HULU
      PUJAAN HATI KANDA KONON …TAHIK !
      muahakakakakaka

      4

      0
  18. nana says:

    apa kata suruh si remy ni kawin dgn bibi yem?? ala pelakon lagenda 50an tu, sama cantik sama padan..

    ps: sape tak tau siapa bibi yem,sila google..

    1

    1
  19. Anonymous says:

    netizen..!dah dia tak ready biar je ler….2 ke 3 ke 4 ke…klu still tak ready apa masalahnya pun..drpd kawen 2 3 4 thn pastu cerai kena bawang juga dgn netizen..lg parah kawen 2 jam cerai, netizen tau ngutuk aje kan! sempurna sgt korg neh! dh knp nk ngutuk ciptaan Allah swt pula..bangla ke indon ke Myanmar ke tu suma ciptaan yg Maha Esa…korg sapa nk menidakkan? kena kat btg idong sendiri tau senyap!

    10

    0
    • Mak Jemah says:

      Tu Mak Jemah setuju. Jangan la kutuk ciptaan Tuhan. Ade pulak Remy Ishak tu mcm bangla. Memang ler ade iras2 tp usah la menidakkan yg Remy tu memang hensem walaupun ramai lg yg lebih hensem. Tapi Mak Jemah cuma nak ckp Remy jgn le bg harapan pd wanita lain lepas ni. Klu rasa x bersedia, baik jgn mulakan. Klu betul2 nak kahwin, kena serius dan sanggup pikul tanggungjawab pd wanita tersebut dan jaga maruah dirinya. Kita jgn buat orang, klu dia x balas, Allah akan balas perbuatan kita tu. Apapun, semoga dipermudahkan jodoh kedua2nya.

      5

      0
      • Ladalidi says:

        Hahahahah adoiii dia mmg hensem makcik tp hensem muka kg n hensem bangla la…bkn hensem urban..maybe skrg dia perasan hot la tu,pdhl xde nya…mira pon aku rasa xde la nk sgt kat dia…teruk nau taste mira kalau btol dia suka remy. Ewwww

        1

        0
  20. faraj says:

    Gay ke dia ni?

    0

    1
  21. Makcik Cabai says:

    Apa lagi Fathia Latiff…. masuk jarum la….
    Ini lah masanya!!!!

    2

    0
  22. wilson says:

    dia sama perangai dgn zizan, nak main geli2 sedap

    2

    0

Leave a Comment

Optional