Written by Bella | June 13th, 2019

Luahan perasaan pelakon Datin Seri Umie Aida yang kecewa dikhianati sahabat sendiri cukup hangat diperkatakan sejak semalam. Umie menyatakan kekecewaannya dengan sikap rakannya itu yang telah memusnahkan kepercayaannya berulang kali.

Namun, Umie menjelaskan tindakannya itu bukanlah berniat untuk mengaibkan mana-mana pihak, tetapi dirinya berhak untuk meluahkan rasa sakit dan kecewa. Malah, beliau juga mempunyai bukti kukuh pengkhianatan sahabatnya itu.

Pelbagai spekulasi mula timbul dan rata-rata netizen beranggapan individu yang dikatakan Umie itu ialah Erra Fazira kerana umum mengetahui mereka mempunyai hubungan yang erat dan begitu akrab sekali.

Ada juga netizen yang mula ‘menyerang’ ruangan komen di Instagram Erra untuk bertanyakan mengenai isu hangat tersebut.

Bagaimanapun, Erra hanya memohon maaf terpaksa memadam beberapa komen yang agak melampau agar tiada sebarang isu terus diperbesarkan.

57 responses to Bukan Nak Aibkan Sesiapa, Tapi Aku Kecewa Bila Dikhianati Sahabat Sendiri – Umie Aida

  1. kelantit says:

    dah heboh lepas tu nak move on? apoo? kau nak kami selesaikan ker masaalah ko?

    27

    1
  2. Pekerja Gomen says:

    Aku suspek benda ni ada kaitan ngan politik sbbnya dia ada sebut “duit punya pasal”.
    Lagipun Umie Aida ada petik nama Zahida Rafik and as we know both husbands mmg politician.

    Aku agak Erra takkan bercakap pasal hal ni sbb erra mmg bukan jenis speak up personal matter in public. She never do that… baik ttg bekas tunang, bekas2 suami mahupun ttg current bf.

    Whateva it is…. Umie Aida nampak kebudak2an dalam kes ni. Siap panggil tag team, Zahida Rafik bagai….

    65

    0
    • Ratu says:

      Betul tu. itu Aku pon tak suka Umie sibuk cm nk tag si Zahida tu. seriously childish cm konon pujaaaa sgt ke Zahida tu sebab bagitau the truth. For all you know ada la tu yg duk batu api so they can destroy the friendship between Umie and Erra.

      24

      0
      • Anonymous says:

        batu api apa kata si ummi dah 3 x buat hal. adoi…bengap nye korang budak baru tumboh bulu ari2 ke sisturrr?

        3

        7
    • Anonymous says:

      Ada ke terkait video lucah?

      1

      1
    • Anonymous says:

      salahhhh…pergi ruangan blog “CariForum’ sane.. anda boleh bca komen2 reporters hiburan sana yg jadi ahli berdaftar. korang sembang ala acik2 bawang wannbe yg xde kaitan sama industri. sembang serkap jarang mcm theori sampah je fakta kelaut.

      4

      0
  3. faraj says:

    Umie Aida…ada duit lagi ker??? byk Dato2 tersungkur sekarang…wakakakakaakaaa Dato Pokai byk sekarang ni…jaga2 Erra Fazira…anda Cantik Erra walau pun dh berumor sebab tu byk yg dengki…!!!

    8

    0
  4. dah la tu says:

    selalunya erra takkan ckp pasal hal peribadi so smpi sudah xkan tahu dr mulut dia…

    20

    0
  5. kau yg kianat kwn says:

    umie aida. nme ko umi kalsum. mse kcik klas mcm ujung. da bsar cbe jgn pkir hujung2. mksud aku pkir tu bia mndalam skng ni. ape faedah ko up cter kt media sosial. ape tujuan?? bkn ke memalukan org tersebut?? sebesar mne kesalahan dia wjib ko ingat. jgn sesekali buka cter pd media. sedangkan Allah sgt mnutup aib hambanye. ko rse gentar ke.. ko nk kumpul kwn2 ko tgk spe besides u or on her side?

    0

    0
  6. faraj says:

    Lagi 1 pandangan Mata kasar walaupun berumor..tapi Erra masih cantik…kalau dibandingkan Umi Aida …!!! Bawah tapak kaki Erra Fazira jer…!!! tu yg byk jeles …tapi Respek Erra , walaupun byk kali putus tapi Taste2 Erra semua meyelerakan…!! (Kaya dan Hensem)…bukan mcm yg lain Kaya tapi mengawan tutup mata…tak best lah…….kikikiki ..yg paham2 lah…!!!yg lain pikiaq sendiri…

    12

    1
    • herot says:

      Taste erra kaya? Shahir tu kaya ker??

      13

      0
    • Primadona keeer says:

      Dik cantik depan je tau bukn dlm. Ingat balik apa EF ni buat kat Hans tak? Dlm merendek check in dgn hans apa semua tup2 sembunyi EE kat bilit dlm umah. Btumbuk sakan kera 2 ekor tu kan? Hans tunjuk semua bukti tp sundal kertu acah2 peimadona la sgt ni buat ap? Diam je kan? Minta maaf tu je dia buat. Sejarah berulang la dek non. Dh dasar rempit tu rempit gak. Klu betul dia tak buat ko ingt dia akan merendah diri minta maaf? Klu aku UA aku tnjuk semua bukti. Biar satu Malaysia tau. Hipokrit much la. Tepuk sblh tgn bunyi kerr? Tak sekolah ke hape. klu betul le EF caras laki bff

      4

      0
  7. Anonymous says:

    saper laki zahida rafik..apsal aku tak tau dia dah kawin

    6

    0
  8. min says:

    ak pn kecewa ko buka aib org tulis pjg2 mcm bdk2 .. xde somi ke kak ? blh je ko luahkn perasaan kt somi sndri .. xpn kt akk ko erma patimah ke adik ko si betty .. ni msti attention seeeeeeker ..da move on blm raya da seminggu

    7

    0
  9. damai says:

    Dari dulu Erra mmg x akan cakap pasal personal matter, apa juga problem dia dgn bekas2 suami, dia x pernah sekali pun mengaibkan bekas2 suami dan she really seal the mouth until now, begitu juga dgn kisah dia dgn sharir, and dah meningkat umur, Erra tetap cantik dan menawan, so agak2nya mrk2 rasa tergugat bila suami2 dah mula nak menggatal dgn Erra, kita tunggu selanjutnya kisah yg sebenarnya

    15

    0
    • Angelarina says:

      yup…erra just like ziana zain…jarang sangat jaja hal peribadi…which is good for her as a celebrity..

      25

      0
  10. Hijau Kertas says:

    baguslah…kawan2 yg fake ko smash je. dasar ni…jenis talam.

    7

    2
  11. Anonymous says:

    setahu aku le akak dukun ni low profile..ni mesti kes dah geram amat. alahh korang ni mcm xde kawan yg jenis tikam blkang.
    sume budget good2.. padahal artis2 semua masuk belah kak dukun siap designer terkenal pun komen…. ko raser sis?

    17

    0
  12. Anonymous says:

    semua salah salahhhh…pergi ruangan blog “CariForum’ sane.. anda boleh bca komen2 reporters hiburan sana yg jadi ahli berdaftar. korang sembang ala acik2 bawang wannbe yg xde kaitan sama industri. sembang serkap jarang mcm theori sampah je fakta kelaut.

    1

    4
    • Anonymous says:

      takbole baca dah private… login member pun takbole…
      kasi link kalo ade pintu belakang nak masuk baca

      6

      0
  13. Anonymous says:

    pasal diorang mintak puji

    2

    0
  14. Anonymous says:

    bondarozita… mak si aliff syukri pun dah hint2… gmbr erra dgn anak skrg berdua… lepas ni gmbr bertiga lah pulek…. upppsss si ratu nak bermadu dgn si dukun ler tuh… tgk nnti nasi kangkang sape lagi power !!!

    5

    0
  15. Billie Eilish says:

    mak dukun pun bukan tak pernah tikam belakang sahabat dia si datin a. siap try sailang suami sahabat lagi. padahal masatu mak dukun dah ada suami juga ya, just because suami sahabat tu kaya lebih and lai mak dukun dah down sikit masa tu, mak dukun cuba sailang kaww kawwww ya. gaduh lama juga dia dengan sahabat tu, tak bertegur lama. padahal dulu kemain kawan baik, main badminton sama sama tiap minggu, lepak kopi kopi. Baru baru ni je nampak dah baik semula. sahabat tu senyap je eh tak buka aib mak dukun langsung pun. padahal mak dukun kemainnnnnn nak sailang laki sahabat tu, si dato z.

    8

    1
  16. kau yg kianat kwn says:

    umie aida nme sbenar umi kalthom.. dlu mse kcik2 klas ujung2.. da beso ni pkiran pn nk ujung2 jgk ke. tolong la mndalam skit pkiran tu. ko gentar ke..ko gigih kumpul siape akan besides u or side on her.. untuk tujuan ape ye crite pasal hal kwn kt media. too sensitive isu klu ko nk tau. pastu ckp tak mmbuka aib. geng2 ko pn sebulu mmbawang hal kwn ko tu. tu ke yg blh buat ko puas ati?? klu ko xstrugle mcm ibu tunggal gigh crik duit jgn nk bsing la..shame on u..!! bkk cter hal kwn baik kt media sosial..!! ape la punye kwn ko ni!! geng2 ko tu sume bduit. zahida. ziela jalil. betty erma. zizie. ziana n erra ni xde sibok hal org. dorg gigih je crik duit sndri wlpn dah diva!!

    0

    0
  17. ee says:

    npe 2 kli aku komen xkluo

    0

    3
  18. ape la ko ni bruk says:

    umi kalthom.. nme umi aida ni. dlu mse kcik klas blkng2. now pmikiran jgn ke blkng sgt la. ko sdg jaja crite kwn ko sndri di media sosial. media tau. ape tujuan ko?? buka aib kwn sndri?? kwn kau kot.. ingat Allah sendiri sgt jga aib hambanye.ko sng2 bkk pekong org. erra tu bkn jnis nk duit2 org kaya2. org bduat tp dimata dia ade bruk prangai ke ape dia sanggup tinggalkn. contoh ex hub. pastu ko sng je crite knon krn duit blh musnah psahabatan. erra n ziana diva. strugle je crik duit. geng2 ko ziela jalil. zahida. bety. erma.zizie poket pnoh dah

    0

    0
  19. woi says:

    gler! aku komen xkluo

    0

    1
    • kelantit says:

      comment aku pun tak keluar. giler punya blog. penat2 aku taip panjang2 berhujah jadi sia2! dasar blog munafik!!

      1

      1
  20. U know says:

    Artis Melayu ?? ni kalau bergaduh sesama BFF atau suami isteri pun, beritahu satu dunia “saya bukan nak aibkan tapi….”, macam memang ada niat nak buka aib dalam fikiran dan hati anda jer.. Cuma nak nampak baik lah. Ahaha

    7

    1
  21. bong cit says:

    tu org kata BFF tu berpada2 la…bila gaduh cmni la jadinya…setau aku erra tu bercerai skli pun x kecoh x buruk ex husband…cerai pun cara baik..umie ni mmg aku x berkenan lgsg…muka lonjong yg amat…pelik

    3

    0
  22. Anonymous says:

    bangga laaa ctdk ade member kongsi2 story cara2 caras laki org… kak ratu kene menuntut ilmu dari expert.. yg penting buat anak terus satu msia sayang… lupa kisah tengku zawyah kene keluar dari istana antarabangsa sbb ctdk nak duduk situ hohohooo…

    9

    0
  23. Anonymous says:

    bangga laaa ctdk ade member kongsi2 story cara2 caras laki org… kak ratu kene menuntut ilmu dari expert.. yg penting buat anak terus satu msia sayang… lupa kisah t.zawyah kene keluar dari istana antarabangsa sbb ctdk nak duduk situ hohohooo…

    4

    3
    • Anonymous says:

      umie aida bising2 member caras laki dia…. padahal dulu si dukun ni jgk menyendeng dgn ctdk nk jadi kawin baik.. bangga ctdk dpt kawin dato K dulu… skrg rasakan ko umie aida.. laki sendiri kene caras tau pulak meroyan… padan muka !!!

      2

      1

Leave a Comment

Optional