Written by Bella | January 1st, 2018

Gara-gara posting Insta Story Nedim Nazri yang menunjukkan isterinya, Nora Danish berkerusi roda, pelakon wanita itu menerima pelbagai kecaman daripada netizen sehingga dituduh sebagai pemalas.

Walaubagaimanapun, Nora menjelaskan beliau sebenarnya mengalami masalah tulang pinggul dan tidak dibenarkan berjalan selama tiga minggu.

Mengandung pada usia sudah lebih 30 tahun agak berbeza berbanding kandungan pertama ketika usia 20an. Kandungan saya lebih besar kali ini sehingga saya alami masalah tulang pinggul dan tidak boleh berjalan selama tiga minggu.

Mungkin sudah lali dengan kecaman netizen, Nora memberitahu beliau sedikit pun tidak peduli dengan komen-komen negatif  yang dilemparkan kepadanya.

Saya tidak baca komen-komen yang mengacau jiwa dan saya tidak kisah apa yang mereka nak katakan. Biasalah netizn akan kata macam-macam, saya nak hidup dalam keadaan positif.

Setiap wanita yang hamil pasti akan mempunyai pengalaman yang berbeza terutama sekali dari segi kesihatan. Perkara seperti ini sebenarnya biasa sahaja cuma sebagai selebriti Nora mendapat perhatian ramai. Tidak perlu rasanya untuk menuduh mahupun mengecam beliau.

Sumber Berita : mStar Online

13 responses to Bukan Malas Tapi Terpaksa Berkerusi Roda Kerana Masalah Tulang Pinggul – Nora Danish

  1. benci kaki kondem says:

    mmg dh pendek bila sarat jadi kontot tu terpaksa guna wheelchair tu, tak larat sakit lutut/pinggang/kaki, apa² je asalkan nora dan baby sihat

    3

    2
    • Miss Unibes says:

      Betul. Ngandung di usia 30an memang rasa lain. Tak sekuat masa ngandung 20an. Tapi ikut org juga.

      12

      0
  2. Sabar Nora, jangan amik hati dengan mereka
    followers u muda2 lagi
    mereka belum faham condition orang pregnant
    saya faham condition yang nora lalui
    namanya : Pelvic girdle pain / symphisis pubis
    memang sangat sakit
    nak jalan tu pinggul rasa macam nak terlekang

    kadang2 masa baring, nak pusing pun takleh

    sangat2 sakit rasa pinggul tu macam nak cabut

    Kita sama2 doakan Nora sihat sepanjang pregnancy dan bersalin dengan mudah

    aamiiin

    39

    1
    • mak-mak sangat says:

      betul..sy dh rasa..kadang sambil jalan pn blh nk jatuh sbb tulang tu mcm nk trtanggal pd tempat dia..bila berjalan blh dengar tulang tu berbunyi..kesan dia rasa sampai sekarang..lepas bersalin kena buat fisio..setahun lepas bersalin baru rasa sakit tu hilang..tpn kadang2 sakit tu dtg jugak sekali sekala masa tidur..

      12

      0
      • Anonymous says:

        Saya pn dh rase.. Diusia 35 mngandung… Saya xboleh berjalan.. Tulang pinggul lari.. Berbeza mase kandungan di usia saya 20an. Sakitnye hanya allah yg tahu. Setiap kali kaki pijak ke lantai.. Menusuk sakitnye. Moga allah mmberi kekuatan pd ibu ibu yg mngandung.

        13

        0
    • Sayya says:

      saya dulu lepas beranak baru hilang sakit tu. memang kalau jalan rasa bergesel tulang2 tu. duduk sakit baring sakit nak jalan pun rasa nak jurai air mata.

      12

      0
    • Busybody says:

      Ntahnya netizen…butthurt.. kesian c nora apa ja x kena…. si siti situ sana sini tu pn berkerusi roda gak siap kat public g celeb tony boss airasia tu… c netizen ckp comel cute… hoilahhh… so unfair…. amek laki org pn x pa..dh jodohlah bla2… cuba retis lain… sampai dh tak leh idup kat bumi di buat dek netizen… hurm…

      18

      1
  3. Opah maheran says:

    Pelik betul opah dengan perangai netizen ni. Orang tu pakai kerusi roda pun nak menyibuk. Dia bukan melanggar hukum agama pun. Kalau korang tegur pasal dia pakai seksi atau upload pic garik kat media sosial tu opah sokong r. Ni benda bangang pun mengada g kritik. Memang bangang. Nasib korang r.. Tak pandai guna otak. Opah pun anti gak ngn nora danish ni tapi takdelah sampai benda bangang ni pun opah nak menyibuk. Tak malu ke masuk campur benda bodoh camtu. Aishh,,. tepuk dahi.

    4

    0
  4. Sahabatkartu says:

    SAHABATKARTU AGEN BANDARQ AGEN DOMINO 99 DAN POKER ONLINE AMAN DAN TERPERCAYA
    Cari SitusJudi Online yang aman dan terpercaya ?
    Solusinya hanya di Sahabatkartu,me
    Hanya dengan minimal deposit 20ribu sudah bisa bermain 7 game sekaligus lohh..
    Ayo daftar dan gabung sekarang juga,,
    PIN BB : 2BCDBEE2

    #DOMINO99 #AGENBANDARQ #BANDARQONLINE #SAHABATKARTU #AGENTERPERCAYA

    #AGENDOMINO99 #AGENBANDARQ #BANDARQONLINE #SAHABATKARTU #AGENTERPERCAYA

    0

    1
  5. Anonymous says:

    allah kesian nyer Nora.. kene sabar bertahan hingga baby lahir

    4

    0
  6. San says:

    Saya faham dengan Nora. Saya dulu mengandung dah 32 minggu start sakit tulang pinggul..saya tak boleh nak bergerak jauh. Bangun tidur pun dah susah. Sabar Nora.

    1

    0