Written by Bella | September 12th, 2019

Sejak awal tahun sehingga sekarang sudah beberapa kes perceraian selebriti mendapat perhatian ramai. Apa yang berlaku adalah ketentuan takdir, sudah tertulis jodoh mereka tidak panjang. Bagaimanapun, ada sesetengah netizen yang label sudah menjadi lumrah dalam kehidupan artis untuk kahwin cerai.

fasha sandha

Terpanggil untuk memberikan komen mengenai isu itu, pelakon Fasha Sandha menerusi akaun Instagramnya berkongsi pengalamannya ketika menghadapi situasi yang sama sebelum ini. Mengubah tanggapan orang ramai tentang artis suka bercerai berai.

Bukan artis je bercerai berai, orang

bukan artis lagi banyak bercerai cuma

tidak masuk ‘paper’

artis bercerai berai fasha sandhafasha sandha aidil azizfasha sandha

Fasha pernah mendirikan rumah tangga dengan ahli perniagaan, Rizal Ashram Ramli ataupun lebuh dikenali sebagai Jejai pada 27 April 2012, namun berpisah pada 20 Januari 2016. Hasil perkahwinan itu,  mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Putra Rayfal dan Putri Raysha Jemyma.

Kini Fasha bergelar isteri kepada pelakon Aidil Aziz selepas bernikah pada 30 Mac lalu.

Kredit Foto : Pinography

14 responses to Bukan Artis Je Bercerai Berai, Orang Bukan Artis Lagi Banyak Cerai – Fasha Sandha

  1. wina says:

    ye ke tak meraih simpati? hihihi

  2. ish ish says:

    betul.. ramai yg bercerai.. ada kwn sy ni dh 3 kali cerai. baru2 ni kawin lagi.. kawan2 wish tahniah… sy mcm nak je wish takziah in advance. kwn mcm ni mmg xleh pakai, sbb tu laki suka ambik kesempatan. xserik2 kawin dgn laki yg bkn2.. bila tgh happy dgn jantan xingt kwn. bila ssh baru nk cari kita pinjam duit…. abis duit bela jantan..

  3. gossipgurl says:

    motif Fasha update status, nak suruh Nabila baca? Nak motivate pompuan2 kat luar sana yang dalam proses bercerai untuk teruskan je? Ko lain Fasha, busuk2 pon ada duit, ada kereta mewah, rumah besar, cukup makan pakai..

    Orang lain? Anak lintang pukang nak kena hantar babysitter, mak nak kena kerja, sekali kerja shift lagi la parah bayar babysitte mahal.. Tak kira lagi gaji masuk pagi, petang dah abis bayar bil semua..

    Kalau orang lain tengah ada masalah, jangan keruhkan lagi boleh tak? Acah2 je nak update status macam2. Lofa, Fasha, dulu dua2 ni ak sokong je, sekarang, merapu perangai.

    Ape ko dapat update status camni? Pujian netizen kat komen ig? ahhh boooooo

  4. Anonymous says:

    dia pun menyondol dulu…
    dah lupe ke sissss..

  5. Anonymous says:

    kesian nak cerai dengan aidil ke? dah habis pinda nama duit aidil hasil perniagaan dengan anak datuk tu?

    bagai mana kalau dicerai tu di sondol retis murahan macam intan tu tak de duit, rumah, tahah, kereta sehelai sepinggang je?

    awal best bekas laki ada bagi rumah aidil hanya cuci kaki masuk perniagaan ada kereta mewah di bagi duit di bagi….

    jgn ckp terlalu tinggi nanti ditimpa kepala awak pecah berkecai…..
    tengoklah berapa lama bertahan dengan aidil ni nanti bising sebab duit tak banyak diberi mcm ex laki bagi

  6. Anonymous says:

    Eww mak cik bawang sangat ko fasha. Suke tulis panjang2 batak like ker. Pastu acah strong mother. Puih

  7. Bodoh Tu Simpan sekit says:

    Next Izreen jering bini kuda pulak bagi statement

  8. Wina says:

    Anon 1.24pm. pasha ni konon2 nk kata dia kuat. Gebang habis keje kuat bagai. Pd hal jejai sediakan semua keperluan ank2. Smpai laki baru dia ni masuk rmh cuci kaki je menumpang reta ank2 jejai. X igt ke sblm kawen baru ni, keje dia duk sindir family jejai je dkt ig. Kalau jejai tu bg 500 sebulan mcm sharnaz, x tahu laa apa jenis karangan keluar kt ig dia ngn mak nya.

    And dia still nk play the victim card oiiiii.. pd hal nora danish kne cerai time peknen, steady je dia lgsg x berbunyi. Pasha ni ala2 bini baru pu abu tu. Sondol kebun org time bini org tu peknen. Skrg tgk laa life pompuan tu x tenang. Tiap2 selang sehari update status IG as ‘single mother’. Asal ade konflik dgn laki je.. nk tukar status single. Dulu kemaruk sgt nk kt abu. Smpai bercerai berai org tu.

    Pstu, masa nk kt abu, gigih pkai niqab, jubah. Skrg ni xde dh niqab. Bila org tnya2, dia ltk balik gambar berjubah litup semua. X smpai 2-3 hari, buang balik semua gmbar2 berhijrah. Smpai gambar gi umrah ngn abu pun remove jgk.

    Fasha ni silap2 jd mcm sharnaz ngn nabila jgk. Sblm kawen abes berkepit mengalahkan laki bini. Dlm setahun dua lg, kalau aidil bg nafkah 500 je sebln mcm sharnaz, jgn terkejut laa kalau dia buat karangan ala2 iron woman lg

  9. unknown says:

    Its none of your business Fasha you just shut up!!

  10. Anonymous says:

    cinta jagung ko laki orang ko dh lupa ke?? makan la ubat

  11. Shara says:

    I always thought this is the stupidest thing that a celebrity can say. Apa point kau sebenarnya?

  12. syasya morocow says:

    tak habis2 single mom,keja kuat la..keluar je dr mulut dia mesti puji diri sendiri puihh..macam kau je penah janda,macam kau je kuat bekerja ..porah

Tinggalkan Komen Anda Di Sini