“Budak Sekarang Pi Sekolah Pakai Makeup? And Pengawas Tu Awat Tak Macam Pengawas?”

Trending

“Budak Sekarang Pi Sekolah Pakai Makeup? And Pengawas Tu Awat Tak Macam Pengawas?”

Seperti yang anda semua maklum, sekarang sedang berlangsung cuti semester akhir tahun bagi pelajar-pelajar sekolah menengah dan rendah. Jadi semua ibu bapa yang mempunyai anak di sekolah sedang melakukan persiapan untuk persekolahan tahun hadapan. Antara yang perlu diganti ialah baju atau uniform baru.

uniformanSiri tweet seorang pengguna Twitter, Lidya, yang menggunakan tweethandle @_PuS5y bagaimanapun telah menjadi viral kerana menulis mengenai model untuk promosi online yang digunakan oleh sebuah kedai membeli-belah uniform dan kokurikulum sekolah. Pada pendapat beliau, model uniform-uniform tersebut bergaya serba tak kena kerana tidak sesuai dengan imej seorang pelajar sekolah.

Advertisement



Pada pendapat penulis, siri tweet ini menjadi viral kerana komen-komen kelakar oleh Lidya. Silakan membaca:

Screen Shot 2016-12-09 at 7.38.31 AM

CzHvynxUoAEJ9FL

VS

CzHvynyVEAAu00b

Screen Shot 2016-12-09 at 7.38.47 AM

CzHxQ3qUoAAShhK

CzHxQ3wVQAAjMQe

 

Screen Shot 2016-12-09 at 7.39.03 AM

Screen Shot 2016-12-09 at 7.39.18 AM

CzHxwjAUsAAzAyW

czhxwj4ucaamgqoScreen Shot 2016-12-09 at 7.39.31 AM

czhx8iducaa6s0wScreen Shot 2016-12-09 at 7.39.52 AM

CzHvynxVQAAdHJLCzHyJVkVQAIN8hBCzHyJUkUsAAl9QO

Screen Shot 2016-12-09 at 7.40.05 AM

CzHyWlCUcAAYyzx

Screen Shot 2016-12-09 at 7.40.20 AM

CzHy_HFVQAAegeg

CzHvynzUkAAtX_I

Screen Shot 2016-12-09 at 7.40.32 AM

CzH1S_4VEAAIFAI

Penulis rasa ceria bila membaca komen-komen kelakar Lidya. Anda pula bagaimana? –amazingnara.com

Sumber: Lidya

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

3 Comments

  1. Moi

    December 9, 2016 at 3:40 pm

    Hahaha aku pun geli hati je bace komen2 Lidya tu. Sebagai seorg cikgu aku rase tak berapa proper la cara pengiklanan baju2 uniform ni. Nak tampil rugged dan cool tu boleh, tapi iklannya nmpk ghairah dan tak bersesuaian la. Kreatif tu mmg ade tapi,.. ni nak jual kat sekolah la.. ikut je la peraturan pemakaian yg tepat dan tak terpesong dari tujuan sebenar baju tu dipakai ye.

  2. Tirana

    December 9, 2016 at 2:21 pm

    Kahkahkah bodo la siapa yang buat konsep gambar mcm tu adoi

  3. ibu

    December 9, 2016 at 12:43 pm

    hehehe ye agak pelik cara promosi nya