Budak Berpegang Pada Palang Tingkap Tingkat Lima Untuk Terus Hidup

Trending

Budak Berpegang Pada Palang Tingkap Tingkat Lima Untuk Terus Hidup

Beberapa hari lepas, seorang budak lelaki berusia empat tahun berpegang kuat pada palang tingkap sebuah rumah setelah jatuh dari rumah apartment tingkat enam di China. Gambar-gambar dramatik menunjukkan budak itu memegang palang tingkap rumah tingkat lima dan anggota-anggota bomba pula berusaha untuk memotong besi tingkap itu bagi menyelamatkannya.

Photobucket
Budak itu telah memanjat sebuah tingkap rumah neneknya yang terbuka di Guangyun, daerah Sichuan setelah neneknya meninggalkan dia seorang diri. Dia telah tergelincir dari birai dan mendarat pada jerangkap besi yang menutup tingkap rumah di tingkat bawah.

Advertisement

Photobucket

Apabila anggota-anggota bomba tiba, mereka mengikat badan budak itu pada tingkap untuk mengelakkan dia dari terjatuh. Mereka lantas menggunakan gergaji untuk memotong besi bagi membuat lubang untuk menarik budak itu ke dalam rumah.

Photobucket

Memang bertuah budak itu. Orang kata, pantang maut sebelum ajal. Heh.

Sumber.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

5 Comments

  1. Qhaiyra

    April 25, 2012 at 3:41 am

    da mmg patot arta org awam yg tk reti jg keselamatan budak cmni dijahanamkan utk slamatkn nyawa budak tu.. hish! aku pantang tol org biakn bdk2 kcik tnp pgawasan.. ble da jd cmni mraban nyusahkn org sne sni..bila jd musibah dok mlalak tk sudah mtk putar balik mse..ye mmg kte ni tk perfect sbg manusia tp jgn la cuai sgt..

  2. x tau jgn byk cakapppp

    March 27, 2012 at 1:53 pm

    Dear my kekasihbotak,mmg benar bomba ade tangga spt mane yg ko maksudkan tu.cuba fikir macam mana lori tu nak masuk klu tinggap tu kat tengah2 blok yg lain?x kan le lori tu nak mengempis masuk kot?ape la deyyy

  3. kekasihbotak

    March 27, 2012 at 12:09 pm

    pelik arh..bkn ke bomba ade tangga yg kat blkg lori die tu.knp dorg xamik trus je bdk tu dr luar?kan lg sng xperlu rosakkan harta org awam?

  4. rezab

    March 27, 2012 at 10:35 am

    adeiiii

  5. masz

    March 27, 2012 at 9:43 am

    subhanallah