Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Buat Koleksi Lagu #DengkiKe Bertujuan Hina Permaisuri Agong, Aktivis Fahmi Reza Direman Sehari

Susulan mengenai penahanan Fahmi Reza yang didakwa telah menghina Raja Permaisuri Agong, aktivis terkenal itu telah direman sehari bagi membantu siasatan.

Perkara tersebut disahkan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed.

Advertisement
Fahmi RezaSumber : Google  

“Fahmi direman satu hari pada Sabtu untuk siasatan polis.” katanya kepada sebuah media seperti dilaporkan pada hari ini.

Jumaat lalu, Huzir memaklumkan Fahmi Reza atau nama sebenarnya Fahmi Reza Mohd Zarin telah ditahan di sebuah lokasi di ibu negara dan difahamkan sebanyak 7 orang anggota dikerahkan untuk menahan aktivis tersebut.

Dengki keSumber : Google  

Penahanan itu dilaksanakan selepas satu laporan polis telah diterima oleh pihak berkuasa di mana satu hantaran menggunakan akaun Facebook dan Twitter Fahmi Reza yang didakwa telah menghina Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

Laporan PolisSumber : Google  

Hantaran tersebut mengandungi sekeping gambr Raja Permaisuri Agong berserta tanda pagar #Dengkike.

Siasatan telah dijalankan oleh Unit Siasatan Jenayah Terkelas (UJST), Bahagian D5, JSJ Bukit Aman mengikut Seksyen 4(1) Akta Hasutan 1948 dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

8 Comments

  1. anonymous

    April 27, 2021 at 12:40 am

    kes sajat pon minor kes bekas2 menteri umno tu punya la dahsat tak dak sekor pun masuk jel apa cerita,nak cover apa jadahh

  2. Marhaaeeennnn

    April 26, 2021 at 10:38 am

    ..tapi sayang,Sajat depa xjumpa! Aduiiilah

  3. anonymous

    April 25, 2021 at 9:09 pm

    aku rasa penangkapan tu keterlaluan kot byk lagi jenayah yg sgt perlu ditangkap terutamanya skandal vvip,boleh buta buta pulak ! tu annoying betul lah lately ni with this double standard act

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top