Written by Bella | March 1st, 2019

Kontroversi kecurangan Aliff Aziz masih belum reda, kali ini ibu kepada penyanyi tersebut Siti Hafizah Sheikh Mohamad tampil bersuara mengenai kemelut rumah tangga anaknya itu bersama Bella Astillah.

Bermadah dengan memuat naik foto kata-kata mengenai aib seseorang, Siti Hafizah meminta anak dan menantunya untuk muhasabah diri.

Terdahulu, Bella menerusi akaun Instagramnya mendakwa suaminya sudah lebih seminggu tidak balik ke rumah dan memuat naik beberapa paparan skrin perbualan dirinya dengan seorang wanita yang menjadi saksi Aiff berhibur di sebuah kelab malam bersama pelakon baru, Oktovia Manrose. Malah, Bella juga mendakwa beliau mempunyai video bukti kecurangan suaminya.

Bagaimanapun, Aliff masih lagi menyepikan dirinya dan enggan memberikan sebarang komen berhubung kontroversi rumah tangganya.

95 responses to Bisikan Syaitan Sangat Halus, Niat Tidak Menghalalkan Cara – Ibu Aliff Aziz

  1. Anonymous says:

    nk tanya bella menantu terbaik tak, rajin tak, pndai msk tak, kmas rmh pndai tak, lyan mkcik pndai tak, kalau semua tu ada, anak makcik rugi kehilangan dia.
    kalau sebaliknya…bio je.

    46

    0
    • Anonymous says:

      bella tak baik. yang baik afifah nasir dan Oktovia dan perempuan2 lain pandai layan aliff ………. bella buka aib aliff dan oktovia serta afifah….. betul2 bukan isteri yang baik……. banyak aib bella yang tersembunyi tidak dikeluarkan oleb aliff…. aliff baik… aliff stress terpaksa cari perempuan lain ke kelab malam, karoke dan minum arak untuk menghilangkan stress….. nanti anak makicik murung, minum arak berlebihan accident mati pulakan makcik…..
      oktovia pun ada cakap aliff di halau Bella sebab itulah dia membela aliff…………

      66

      1
      • Anonymous says:

        Perlu ke nak hilang kan stress g kelab malam tau minum arak? Minum arak ni mcm mlampau plak. Kau melayu kot. Islam lg.

        13

        12
        • Kak Hasnah says:

          Bella pun 2×5 jugak. Kalau dah xsuka cerai cara baik…dok pung pang pung pang apa lagi weh? Ko pun sedia maklum kan perangai laki ko. Bukan kes baru kot. Buat orang ketawa menyampah je. Baik ko tinggal je sbb jantan mcm gini akan curang sampai bila2..sampai abang Jamil mamposss.

          11

          5
        • Anonymous says:

          Betul tu.. Aku tgk si Bella ni pun macam ambik kesempatan nak famous pon ada.. Perlu ke asyik nak pung pang pasal laki ko yang dah sedia maklum gatal tu? Pastu nanti ko back up laki ko, salahkan betina2 gatal tu je… muakla.. move on please.. benda camni takleh fikir ke? sampai nak viral camni, bukan 1st time

          6

          1
        • Anonymous says:

          Tak kena kat hang sendiri boleh la hang kutuk bella ni. Esok2 kot laki hang kepit betina lain mau hang canang satu dunia kot.. lg dasyat dari bella..
          Hahaha..

          10

          1
      • Miss Little C*nt says:

        Ada soalan2 yang tak terungkap lagi:

        1) Kenapa laki ko tak balik 9 hari?
        2) Siapa yang kasi video2 dia ke kelab kat ko?
        3) Kenapa ko nak jumpa Octopus …baik jumpa lawayer cerai je kan?
        4) Kenapa nak terkejut? Pulak laki ko bukan Pencetus Umah.
        5) Ko tahu tak orang dah mula meluat?

        28

        0
        • Anonymous says:

          Bosan lah crita dia ….benda sama.
          ..budak2 sgt!

          6

          0
        • Anonymous says:

          alif & bella gaduh psl ‘alif delete wasap oktopus. kalau xde pape nape delete’. alif lari, 9hari x balik rumah. tetiba ada fan terjumpa alif & okto dkt club mabuk2. fan tu rekod & send dkt bella. kalau jumpa lawyer kena byr. jumpa okto free. kekeke. & aku yakin bella xtau org dh meluat dgn kisah dorg. sbb ramai je lg yg x meluat dan menanti video mabuk yg hangat dikatakan tu.

          11

          0
      • Francisca says:

        hahaha not funny ok…u kata afifah nasir,octopus baik..u stupid??Perampas begitu u cakap baik…blah lah…Puikkk!!U faham tak perasaan seorang isteri,hey please lah…kalau u tak tau macam mna hati seorang isteri…takk payah nak bersuara okey…tak payah komen…faham?

        2

        0
    • Anonymous says:

      Alah…EMAK….buruk mcm mna anakpun….tetap nmpak buruk menantu. Oi Makcik…nak membela pun agak agak ler….sepatutnya ko patut tya anak jantan sial ko tu…BERPERANAN sebagai suami sebenar x? Jgn nak sebut lah buka aib itu dan aib ni….sememangnya anak enko tu mmg x beraib. Poyo je Mak Alif ni……

      Pepatah Arab ada menyebut….jgn engkau mahu isteri engkau sehebat Fatimah , maka jadilkanlah engkau sehebat Saidina Ali.

      21

      0
      • Shahida says:

        Harap laki makcik tu try le gi club ngan pompuan lain tengok ngamok tak achik? Hahahah

        10

        0
        • Sya says:

          Kannn..sy pun fikir gitu..kalau suami makcik ni gi kelab tgh2 mlm..ngan perempuan..adekah makcik akan cari aib..n kekurangan makcik dahulu..dan biarkan suami makcik begitu..dan sabar..dan dok terperok kat umah je membesarkan badan??

          3

          0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      helo cik ..cik jngan nk salah kn bella aje cik nk kena salah kn n siasat aliff n tnye dia betol betol samada aliff betol kena halau sampai 9hari tak balek betol atau tidak itu aje ? kalau betol bella yg bersalah within 24 hours suruh aliff cerai kan bella ..tapi kalau betol aliff yg bersalah sengaja tknk balek selama 9hari u cepat cepat pergi makamah failkn perceraian habis cerita..bising bising pon tak guna pasal mak mertua u dh bukak mulot so ape lagi bella ooooo bella dengar tak ?

      8

      0
      • Pemerhati says:

        Pelik knp bella nak halau alif in the first place. Must be alif did something wrong again right? After left the house what alif did? Repeat same old mistake. What does it mean? Alif is just the same old alif, the sweet talker playboy. Alif should change his profession to a professional seducer, stupid husband.

        7

        0
        • Anonymous says:

          Sblm tu dorang gaduh sbb Bella tengok wasap Aliff, Aliff delete conversation dgn Oktopus. Kalau takde apa2 nak disembunyikan nape delete. Itu yg gaduh & Aliff keluar rumah. Nasib Bella kawin dgn laki tak matang.

          0

          0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      pandai tak pandai masak layan mertua kalau laki dh taknk tu taknk jugakkkkk ..kalau dh halau laki tu halau terus jngan kasi dia balek lagi suruh dia brambos !!

      4

      0
    • duobio says:

      isteri bukan orang gaji

      12

      0
    • Anonymous says:

      ni sejenis emak yg xboleh terima anak buat salah.. anak ko mmg salah.. ko sibuk nk ckp org lain buka aib anak ko plak… yg anak ko xreti nk jaga maruah keluarga tu apehal plak… Makcik, daripada sibuk nk ckp seakan-akan si Bella ni aibkan anak ko, baik ko pergi ajar anak ko adab seorang suami, adab menjaga maruah keluarga & isteri… Jadi emak memperbetulkan keadaan, bukan bikin semak…

      4

      0
  2. Pusak says:

    Sorry to say but anak u yg syaiton aunty. I think u are not strict with your son. He may be talented & u r proud of it but in terms of manners & being responsible, failed terribly. Dh byk kes dh aliff ni buat hal aunty apart from cureng, takkan aunty tak tau. Cek2 anak u bohong u on other things long time ago dh

    Whatever it is, it is so obvious aliff ni ur golden child aunty.

    76

    46
    • Anonymous says:

      makcik ni menyampah dah kot dgn perangai bella ni….
      suka mencanang keburukan suami… last2 tak nak cerai… maafkan si aliff tu gitu jer… sok jd lagi canang lagi ajak netizen membawang… last2 nk jgk berlaki kan anak dia…
      bella pun satu perangai nk sgt berlaki aliff aziz diam2 sudah… ni canang2 aib suami last2 xnak cerai… suka buat kepoh jerkkkk

      15

      2
      • Jj says:

        Aib ke klu sndiri bt bnda tk elok tnpa paksa then tbongkar? Zaman skrg dh mkin pelik buat dosa tak main sorok tp nk sorok dri org.. Bila tbongkar org kata tu aib dia

        10

        0
        • Anonymous says:

          Aib.. tak belajar agama ke? Hal2 rumah tangga tlg selesaikan secara berdepan, atau pergi consult dengan jabatan agama.. bukan canang di sosial media. Aku nak tanya, sosial media memang akan bagi jalan penyelesaian ke camna?

          4

          1
    • Octopus menyondol says:

      Biasa lah,standard mak2 metua,anak pragai cam jebon pon still bekap..sygkan ank,sindir kan menantu..gitu..

      36

      10
    • Powerpuff says:

      Kita pun tak tau la hal org laki bini. Kakak aku pun tak begitu pandai layan laki dia, tak mau masak, tak kerja tapi demanding nak maid, bangun lewat, kalau maid tak datang rumah serak dgn mainan, dia duduk selalu dgn hp, ajak aku dtg rumah aku pulak yg dia suruh masak kata aku masak sedap. Pernah tu aku nampak pagi laki dia kacau kopi sendiri. Kalau jadi cam gini akau pun tak salahkan abg ipar aku la.

      3

      6
  3. roserose says:

    nah mentua bella marah gaya anaknya dan janda disebar… anaknya dan janda tu dah biasa ke kelab malam dan minum2 arak..hati2 bella… kalau bergaduh dengan orang mereka pasti menang mereka pandai bergaduh dan menerbalikan semua salah kepada kita.. dia mau perkara tu disembunyikan nanti anaknya dan janda tu diboikot nitezen…….lebih2 lagi janda tu tu cakap sebab nitezen dia sebarkan perkara tentang rumahtangga bella… tapi dah orang tahu apa yang dia tulis….

    6

    9
  4. Noname says:

    Takpelah makcik.. Yg menanggungnya bella..
    Berat mata memandang berat lagi bahu memikul. Lagi2 pasangan suami isteri muda, hidup zaman gajet, nak expect diam mcmana makcik?

    31

    19
  5. nani says:

    mak tetap menangkan anak
    poor u Bella,im sure u buat yang terbaik sudah,if lelaki dari bujang mcmtu perangai (before ni ada isu) nak berubah lepas kawin,atas diri sendiri.As mother or mertua pun,tegur anak and always remind dia as imam.Jadi anak yg bertanggungjawab

    38

    20
  6. makcik hijau says:

    sepatutnya makcik sebagai seorang ibu patut nasihatkan anak makcik dulu. sebab anak makcik tu seorang suami dah jadi bapak pun.besar tanggung jawab. ni tak.main sindir2 pulak kat menantu..jgn buka aib org la..ni bukan buka aib mak cik ooi… ni nak kasi anak makcik sedar dan ingat. dia tu laki dan bapak org..kalau menantu makcik tak buat mcm ni, sampai kiamat anak jantan makcik perangai mcm puaka tebing biru..

    70

    38
  7. ibu says:

    cuba anak akak tu menjadi isteri. akak akan nasihatkan anak akak yang perempuan macam tu ke? saje tanya.

    31

    18
  8. Sakura says:

    Begitu la adat di dunia ni..setiap ibu pasti akan membela anaknya wpun terang2 salah dorang..sepatutnya waktu begini sebagai seorang ibu hanya patut berdoa yang terbaik bukan menyindir. Bella move on saja la idup sendiri..risau nanti berdepan masalah dengan mentua pulak..i cakap atas pengalaman sendiri..kita tetap orang luar dalam keluarga mereka..takyah la upload video2 yang ada lagi menambah perencah kepada masalah u ni..

    29

    18
    • abcd1233 says:

      Betul tu. Bella, not every parent can take it gracefully and graciously kesilapan anak depa. Especially zaman sekarang. Ramai yg nak back up anak. Zaman dulu org kampung / sekeliling boleh siap tegur anak org lain – kalau nampak merokok ker, ponteng sekolah ker, etc. Kalau mak bapak dapat tau drp org kampung, balik kena tambah lagi ada. Salah mak bapak kadang tu bila tengok anak dah terang2 buat salah, tak ditegur & dibetulkannya. Engko tak payahlah upload video tu. Engko directly hantar jer to his mom. To Aunty, Aliff is a grown man. A man who had married someone else’s daughter, fathered a son with her. He should know his responsibilities by now. I’m not saying Bella is an angel, takde salah langsung. Dlm mana2 perkahwinan, it is a union of 2 individuals, yang setiap seorang ada kelemahan masing2. So both have to learn to educate and memperbaiki kelemahan masing2. A journey of self-discovery together. But I think this is OK untuk kelemahan kecik2 i.e. malas ker, kedekut ker, etc. Aliff’s case is not kecik. Ini curang. Kali ke-2 pulak tu! Hadn’t he learned anything? Wouldn’t you want to see the video and find out yourself? What do you expect Bella to do? Diam2 go to mahkamah syariah and file for divorce? I think to some extent the truth has to be revealed. Bella, if you go back to Aliff after all this chaos, you’re alone in the next ordeal, man.

      7

      0
  9. lala says:

    dah2 lah.. jgn masuk cmpur hal mereka..makcik patut jgn bg ulasan apa2 sebab
    i reqoute “berdiam itu lebih mulia dari berkata-kata

    12

    8
  10. hurm says:

    ibu mesti lah menangkan anak sendiri..

    9

    10
  11. huhu says:

    alaa Makcik, anak acik tu pula mcm ne? arak dan kelab malam dah macam rumah dah, pantang jumpa pompuan , anak dara ke, janda ka, semua dia sapu.
    mcm ne acik ajar alip ni. dah biasa tpt2 maksiat mcm tu.

    22

    15
    • Anonymous says:

      Semua komen yang menyentuh bab mak tak reti jaga anak/tak tegur anak dia/salahkan menantu; banyak betul orang thumbed down. Aku rasa mak dia baca tak pun adik beradik dia. Most netizen pun tahu lebih baik mak aliff ni tak payah bunyi kat media. Ko sindir menantu mengaib, ko pun nak ikut jugak petik ayat sindir. Tak yah bunyi langsung la makcik. Orang tua berakal tarbiahnya belakang tabir bukan nak bunyi jugak kat media. Nampak sgt menangkan anak. Sape jadi menantu makcik ni memang malangla. Tetambah jadi bini mamat tak tahu alifbata tu. Bella pun ngok jugak. Kalau ko keluar statement kami sudah sah bercerai lagi bagus. Biar pasukan bawang cari reason nape pisah dr ko yang buka mulut.

      2

      0
  12. kak nam says:

    nasihatkan la anak makcik tu.. bukan baru ni dia kantoi buat perangai setan.. x yah nak bela sangat la anak makcik tu sebelum runtuh rumahtangga yg dibina

    12

    9
  13. Lela says:

    Makcik!!! aduh makcik dia bukan sengaja nak aibkan anak makcik sebab dah terlalu sakit memendam dan bersabar lah dia terpaksa luahkan jugak.SEDANGKAN SAYA NI MAKCIK KALAU BOIPREN SAYA MAIN MATA DENGAN POMPUAN LAIN PUN SAYA BOLEH BERTUKAR JADI HIJO INIKAN PULAK KANTOI SUAMI MENARI PELOK2 GESEL2 LAM PUB.TAMBAH2 LAGI DAH KUARKAN BENIH SUAMI DARI LUBANG PERUT..eheh terbesar ayat pulak hehe….
    pesstttt makcik tau tak yg APIPAH NIPAH nasir sekarang rasa Happy sangat bila anak makcik KANTOI lagi…APIPAH rasa bangga sebab Followers dia bgtau yg dia tak salah pasal kes masok kokey dulu…KAH KAH KAH !! Bagi saya KALAU LAKI ORG YG MMG KAKI POMPUAN PUN KACAU KO DAN KO MMG TAHU YG STATUS DIA SUAMI ORG LAGI JUGAK KO NAK MELAYAN SIAP PEGANG TANGAN MASUK KOKEY ITU BUKAN SALAH SUAMI ORG TU JE..SALAH KO JUGAK SBB DAH TAU SUAMI ORG KO LAYAN JUGAK..BODOWWW!! cc: Afifah Nazir…her her her…
    P/S : Hati2 tahun ni tahun babi banyak babi meroyan nak SONDOL Laki Orang…ermm

    4

    0
  14. Malisa says:

    Contoh mak yg x baik. Masuk campur hal rumahtangga anak anak. Dah yg silap nya anak ko. Mmg bella buka mulut tapi kalau dia x buka mulut lana tau perangai hantu anak ko makcik. To bella stay strong . Bukan nak menghasut tapi .jika bukan jodoh lagi u cantik dan baik Insyaallah ada yg lebih baik menanti.

    30

    18
    • HISHPENATLA says:

      Exactly. Mak macam ni perlu spend time tengok ceramah mufti menk pasal mother in law. Jangan nak sibuk dengan menantu kata itu ini. Because you have no authority over them. Dah la terang-terang anak buat silap, lagi nak back up anak tu, lepastu menantu yang sendiri menanggung sakit lagi duduk rumah sorang jaga anak, bapaknya berjimba. Kalau elok perangai si alip tu takde la aib yang boleh disebarkan. Laki macam ni memang pandai play victim, tah apa yang dia putar alam dekat mak dia walaupun hakikatnya takkan berubah – ENGKO SEBAGAI SUAMI DAN BAPAK BUDAK PERGI BERJIMBA DEKAT CLUB PUKUL 3 PAGI WHILE KO TINGGALKAN BINI/ANAK KO. Takyah spin.

      Sebelum cakap orang jahat suka sebar cerita, why not ko betul2 insaf jadi manusia baik? Sekian.

      5

      0
  15. Anonymous says:

    Lelaki melayu di Singapore memang mcm ni. Istri sakit terlantar, belum lagi mati si suami dah siap2 kawen baru. Ni cerita betul.

    4

    9
  16. ooo yeah says:

    hurm i tak menangkan bella apetah lagi aliff
    bnyk kali terserempak ngn bella ni… lepak kat sunway. laki dia xde
    tp betol la ape makcik tu cakap
    actually kita ni nampak baik kat mata orang bukan sebab kita ni baik
    tapi Allah tutup aib kita

    9

    0
  17. Anonymous says:

    hello makcik, menantu kau Bella tu dah dikira anak sendiri tau tak lepas kahwin dgn anak kau. thats y bila dah cerai pun, hubungan still macam mak bapak dan anak..

    7

    10
  18. bukit panjang says:

    perangai anak jantan makcik ni dari zaman sekolah menengah dah byk buat hal pun..action mcm bagus sgt.padahal kat Singapore semua org tak pandang dia pun..

    8

    9
  19. Anonymous says:

    aku ada kawan mcm si bella gak laa nasib dia dpt suami curang. Suami kawan aku lagi teruk ntah brp ramai pompuan dia dh tido. Tak sangka sbb keluarga suami dia ni warak. Mak mentua dia pakai purdah ok! Tapi kawan aku ni x le sebarkan kat soc med pasal suami dia ni. Dia gi jumpa mak pak mentua dia bgtau…pastu minta lepas cara baik. Sejam dia kena ceramah dgn mak mentua dia pasal topik “Menjaga Aib Suami”. Last2 cerai jugak…nk jaga aib mcm mana takkan nk pendam je bila tau suami mcm tu?

    16

    15
    • HWWW says:

      Tak habis2 meleis dengan aib suami. Pergi la mampos dengan aib tu kalau laki pun perangai haramjadah. Maruah isteri takde pulak mak mertua dia nak ceramah? Dia pun boleh gi mereput sekali. Senang. Patut pun anak macamtu. Eyyyy geram kita.

      22

      18
    • Anonymous says:

      Hrp biar terkena pulak ke ank betina makcik ni …biar dpt suami curang. Baru padan muka.

      6

      11
      • wekkkkkkk says:

        main sana main sini, suatu hari Allah murka, bagi stroke..lemah segala kepala lutut.

        3

        0
  20. tweety2805 says:

    Obviously all words to Bella….
    bias nampaknya makcik nihhh!!!
    huhuhuuu….

    7

    8
  21. singa mengaum says:

    @anonymous 11.24am..tak smua lelaki Singapore perangai mcm apa yg u ckp ok..cuba jgn libat kan negeri kalau nak bagi komen..than kat Malaysia apa kurang nya.jgn ckp bini tgh sakit la, dpt bini lawa pun ada laki tetap buat hal..gaji kecik and hidup cukup2 makan pun ada hati nak kawin lagi satu..

    2

    7
  22. Anonymous says:

    alaa backup anak sendiri wpon dah terang2 anak tu salah byk kali. siap # suruh berdiam pulak, abes ko nak si bella tu diam n diperbodoh2 kan dgn anak ko sendiri lah? sendiri yg gagal didik anak, nak blame org lain. cermin dlu anak2 ko tu si aliff n aisyah tu mcmane rupenye baru ngata anak org.

    9

    8
  23. alif ba ta says:

    Kalau macam ni perangai mak, anak naik lemak..
    ni mesti kecik2 anak tak pernah di ajar, sbb tu dah tua2 mcm ni, jadi syaitonn.
    dua2 sengal!

    9

    9
  24. akak bawang says:

    mak cik ada anak perempuan ker ? kita wait n c, apa yg akan berlaku kt waris perempuan mak cik nt ….mak cik sepatutnya berdiam diri dan berdoa .wlpn mak cik nak memihak kt anak laki makcik tu ..bella,please move on..bella boleh hidup berdikari ,drpda sakit hati jer slu dgn jantan mcm tu

    11

    9
    • Anonymous says:

      ade laa aisyah aziz tu dlu yg penah masuk af. ko tgk aje laa die skrg dgn rambut blonde tindik sane sini pakai baju nampak pusat.

      9

      8
  25. Bingit says:

    MEREPEK. Mana lelaki baik or buruk ikut negeri?? LIhatlah didikan ibu-bapanya, didikan agamanya, baru betul. Kalau didikan teruk, rumah sebelah masjid pon won’t save you lah.

    5

    9
  26. Anonymous says:

    pergi la mahkamah. tunjuk bukti video. failkan lelaki tu nuzyus. lepas tu tuntutla apa yang kau berhak

    4

    9
  27. Anonymous says:

    Suka cara Ziana Zain bercerai. Dia tutup mulut pasal semua perangai buruk laki dia. Bila dah tak tahan sangat dengan perangai laki dia, dia cabut minta cerai.

    10

    0
  28. Anonymous says:

    ok lah bab2 ni aku rase mak yg paling champion mak si haneesya tu sebab die btol2 tibai n marah anak die kaw2 siap halau dr rumah lg. tapi at the end kasih syg sorg mak tetap xkan biar anak die terkapai2 sndiri. so makcik da boleh join grup geng2 mak sufi n mak elpira loy.

    3

    11
  29. babe says:

    bella..ko ni bebudak sgt la..tak matang dan tak belajar dr kesilapan lama.kalau ko baik dgn laki ko dgn apa yg dia dh buat,cnfm org boo and mcm2 mengata ko..,sekarang ni org nk tau apa jadi lepas ni,ko balik dgn laki ko ke,atau ko nk cerai..ditelan mati mak diluah mati bapak.
    sepatutnya bincang sesama family dulu.dh cerai nanti baru heboh.ini video pon xjelas,ko dh pumpang pumpang kt media social.
    aku xsokong si okto tu pon,dia pon aku xkenal..lepas ko viral baru la aku tau wujud si okto. cuma nk btegas, alam rumahtangga ni bukan mcm bopren gepren,byk hati kena jaga.xboleh simply post kt socmed.

    3

    1
  30. Anonymous says:

    Kalau kena sendiri bosankah?12.10pm….. semoga dpt pasangan mcm ini tentu awak tepuk tangan gembira…

    1

    10
  31. Mira says:

    Ala makcik back up anak la tu. Makcik, kalau bella tak up status macamtu, sampai bila dia nak biar diri diperkotak katikkan. Sampai bila nak biar octopus dan alep bermain wayang belakang dia dan produksi. Mungkin dengan cara dia buka aib suami tu, nasib dia dan anak akan terbela sikit (dari diperbodohkan suami dan octopusss). Semua orang cakap bella buka aib suami, tapi sebenarnya alep dan octopus yang mengaibkan diri sendiri, secara terang-terangan. Kesian bella. Suami mcmtu. Mak mertua mcmni.

    8

    10
  32. Sweet says:

    To mak cik..Aik org takkn berkata pasal anak awak kalau bukan anak awak sendiri yg bukak pekong didade.

    To Bella..hahahaa.. Wat do u expect from a player like him?? Lelaki lindungan tuhan selepas kahwin gituu?? Sblom kawen pown perangai dah hodoh ko rase lps kawen ko leh ubh ke?? Hadap jela nokk dah itu pilihan hati ko. Dlu ckp mak ko xnk dgr nak jugak kawen kaki mabok ikot kolaaa… Sendiri cr penyakit. Alip Aziz sucks ur a faker.

    4

    1
  33. Anonymous says:

    Nasib ko.lh labu

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Nape ek kalu ank lelaki mcm haram jadah mesti mak backup giler2 cer ank perempuan dia kena mcm menantu dia..pandai plk naik hantu. yang salah tu ank laki dia nk cr salah menantu plk sudahlah typical mertua mcm ni..kadang org kata mak lbh tahu perangai ank tp hakikatnya bini yang hidup 24j ni ha lagi kenal perangai husband yang sebenar

    9

    0
  35. Anonymous says:

    Kawinkan saja anak makcik dgn oktovia tu…. dapat juga cucu express… boleh ke kelab malam dan minum arak malam2…. makcik blh dtg kl jaga cucu express… sepupunya pun cantik2 hefny tu handsome penyokong makcik tu… aliff x bersalah oktovia pun x betsalah makcik yg salah arak tu mereka jadi tidak sedar perbuatan mereka

    3

    0
  36. Eliesa says:

    Sebagai orang islam, kena faham islam terlebih dahulu. Kalau sekadar menjadi orang islam tapi tak faham islam, maka perangai pun sama je macam orang bukan islam. Benda basic. Islam melarang kita membuka aib oranglain kecuali kes jenayah yang melibatkan maslahatan (kepentingan) masyarakat. Perlu didedahkan siapa penjenayah dan apa jenayah dilakukan. Untuk keselamatan masyarakat. Mengenai hal rumahtangga pula, isteri/suami boleh buka aib suami untuk menegakkan hak dia. Tapi buka aib itu di pihak berwajib iaitu pejabat agama dan mahkamah syariah. Itulah fungsi dua tempat ni. Bukan sekadar untuk cerai tapi untuk kaunseling baik semula pun ada. Isteri/suami tidak boleh membuka aib pasangan dimasyarakat seperti media sosial. Jatuh dosa. Akibat perbuatan tu, bukan saja mengundang keji masyarakat pada pasangan, tapi mengeruhkan hubungan. Tempias bukan saja pada pasangan tapi juga keluarga pasangan. Ramai orang sibuk nak kahwin tapi ilmu perkahwinan takda. Tiang keluarga adalah solat. Jika tak solat, tiada tiang keluarga. Macam-macam masalah akan timbul. Nak mempunyai hubungan baik dengan manusia, kena berbuat baik terlebih dahulu dengan Allah. Hidup di akhir zaman ni, bersepah di media sosial hal rumahtangga di canang minta simpati masyarakat dan lampias geram pada pasangan. Masyarakat boleh tolong selesaikan masalah tu ke? Tak. Terbaik adalah selesai dengan pasangan. Jika gagal, cuba minta keluarga nasihatkan. Jika gagal, maka melangkahlah ke pejabat agama dan mahkamah syariah minta sesi kaunseling.

    4

    0
  37. Anonymous says:

    Makcik ni keluar status macam ni pon sbb dah kena bisikan halus tu la… sy ni pon geram kat makcik dah ni.. semua ngkara bisikan halus… tapi alif tu bisikan tak halus dah makcik

    5

    0
  38. Xfaham perangai mertua yg xmatang says:

    Mak cik suruh bella diam tp mak cik sindir bella kt ig blh plk?????

    4

    0
  39. Pemerhati says:

    A mother will always be a mother. Always want to protect their children although they did wrong. But this type of mum will ruined the children life. The child wouldn’t learn from their mistake and will be a monster while the mom will need to cover all the children’s shit her entire lift.

    2

    0
  40. aku ayu says:

    ni sejenis emak yg xboleh terima anak buat salah.. anak ko mmg salah.. ko sibuk nk ckp org lain buka aib anak ko plak… yg anak ko xreti nk jaga maruah keluarga tu apehal plak… Makcik, daripada sibuk nk ckp seakan-akan si Bella ni aibkan anak ko, baik ko pergi ajar anak ko adab seorang suami, adab menjaga maruah keluarga & isteri… Jadi emak memperbetulkan keadaan, bukan bikin semak…

    4

    0
  41. Anonymous says:

    Meluat aku si bella,asik2 laki dia carik pompuan lain.bukan dia xtau laki dia perangai mcm mana.sblm nie pun bukan takat pipah,byk lagi skandal dia yg si bella tutup.last2 laki dia jugak baik.bodoh….

    0

    0
  42. Yoyo says:

    Penat dengan mak mertua yg suka backing anak walaupun tau anak nya salah. . Hmmm

    0

    0
  43. Noname says:

    Video2 tu simpan buat backup la bella..
    Usah la ada niat nk up kn..
    Apa2 hal pun ni bkn kes pertama si Aliff tu,.
    Dari zaman bujang lagi mcm2 kn..
    Bila kes begini baru tau true colors family dia kn..
    Pandai2 la buat keputusan..
    Elok juga bising2 dari pendam dn murung bertahun2..
    Eloknya jgn lurus sgt..cerita habis..psl hndset la..psl x balik la..
    Kes mabuk kt kelab tu cukup la..
    Media suka je story cmni yg malu both families dll..

    0

    0
  44. Ms. Loving says:

    Bella is not the good wife. Only Aliff knows it. If she is good one?! All things won’t happen. Aliff will be always beside her. Too fierce in her we don’t know.

    0

    3
  45. Nur Insyirah says:

    Kita yang kat luar pun kena diam juga. Tak perlu lah nak komen apa-apa. Biar mereka yang berkaitan saja yang bersuara. Mereka bersuara untuk meluahkan apa yang mereka rasa. Bella mungkin dengan kecewanya. Ibu Aliff mungkin kerana sayangnya. Octavia mungkin kerana tidak mahu menjadi penyebabnya. Baca dan hadam semua yang berlaku mungkin boleh berlaku ke atas diri kita sendiri. Bayangkan jika kita di tempat mereka. Bayangkan bagaimana mereka hadapi semua ini dengan komen negatif. Malah dalam tak sedar kita even komen bernada positif juga boleh menjadi racun dalam kehidupan. Sebelum ini ramai juga yang menasihati Bella untuk buang yang keruh demi anak. Komen positif yang membawa kepada kekecewaan kali kedua. Moga Allah SWT berikan mereka yang terlibat dalam hal ini petunjuk dan jalan keluar dari masalah ini. Semoga semua yang terlibat muhasabah pada kekurangan diri masing-masing dan tabah menghadapi dugaan ini. Aamiin Ya Rabbalamin.

    0

    0
  46. Mak bella says:

    hek eleh..niat tak mghalalkan cara ek makcik…hbs tu dua kali lima la jugak dgn ank makcik tu..niat nk melepaskan stress pasal masalh rmhtgga tak menghalalkan kita jejak kaki ke club dgn pmpuan lain ye makcik.

    #mnepukairddulangtperckkemukasndri

    1

    0
  47. Anonymous says:

    EMAK MANA TA SAYANG ANAK-MAKCIK LAU BULE AJAR SIKIT SI ALIFF NI WALAUPON DIA ANAK EMAS AUNTY IBU TETAP ON HIS SON SIDE TAPI SEBAGAI WANITA ANTY BELLA, RASA SAKIT SANGAT WHAT WIL HAPPEN IF SUAMI ANTY BERKELAKUAN SEDEMIKIAN-SO BAGI NASIHAT KAT ALIFF LAU DA TA SUKA BELLA OR MASIH LAGI HATI RASA MENGATAL DGN PEREMPUAN TA PUAS BUJANG SO LEPASKN BELLA DGN RASA YG BAIK KITA ORG PON SAKIT HATI DGNR BERITA SI ALIFF MAKIN MENJADI JADI

    0

    0
  48. Flipshair says:

    Bella buka aib kena sound ek?!! Come on lahhhh makcik.. alif was found dancing and enjoying himself at a night club!!! Night club is open for public!!! Someone recorded the incident!!! Dunia ni kecik je mak cik.. once dia send that video via any socmed platforms im sure its gonnna go viral anyway!!! he was doing all tht in public places dia sendiri yg buka aib sendiri.. tak paham aku mak yg nak backup anak! Bella is wrong but ur son is wrong too!! Accept the fact!! He never learned his lesson.. and imagine if this thing was not revealed.. makin sakan dia enjoy and lupa tanggungjawab.. tak puas enjoy jgn lh kawin dulu!! Enjoy je puas2..

    Oh well just my 2 centss..

    1

    0
  49. Anonymous says:

    si perempuan oktovia ni pon satu dah tahu suami org da terkenyat kenyat sangat dan mengatal dan berpeluk peluk-get som room,wat do u na dari aliff ni lebih baik je kaw mengatal dgn org kaya at least u got something ,ni dgn si aliff how much can u get frm him cuma na belanja kaw minum kat clubbing,piss off better find some single man,oktavia.I am a woman too,don waste ur time wit married man its not worth it.

    1

    0
  50. puaka tebing biru says:

    sepatutnya makcik sebagai seorang ibu patut nasihatkan anak makcik dulu. sebab anak makcik tu seorang suami dah jadi bapak pun.besar tanggung jawab. ni tak.main sindir2 pulak kat menantu..jgn buka aib org la..ni bukan buka aib mak cik ooi… ni nak kasi anak makcik sedar dan ingat. dia tu laki dan bapak org..kalau menantu makcik tak buat mcm ni, sampai kiamat anak jantan makcik perangai mcm puaka tebing biru..

    0

    0
  51. mak semak says:

    ni sejenis emak yg xboleh terima anak buat salah.. anak ko mmg salah.. ko sibuk nk ckp org lain buka aib anak ko plak… yg anak ko xreti nk jaga maruah keluarga tu apehal plak… Makcik, daripada sibuk nk ckp seakan-akan si Bella ni aibkan anak ko, baik ko pergi ajar anak ko adab seorang suami, adab menjaga maruah keluarga & isteri… Jadi emak memperbetulkan keadaan, bukan bikin semak…

    0

    0
  52. Bekas kekasih says:

    Makcik..apabila sesuatu perkara itu salah, ia tetap salah. Falsafah hebat pun tak akan dapat mengubahnya, faham?

    0

    0