Written by Bella | March 1st, 2019

Kontroversi kecurangan Aliff Aziz masih belum reda, kali ini ibu kepada penyanyi tersebut Siti Hafizah Sheikh Mohamad tampil bersuara mengenai kemelut rumah tangga anaknya itu bersama Bella Astillah.

Bermadah dengan memuat naik foto kata-kata mengenai aib seseorang, Siti Hafizah meminta anak dan menantunya untuk muhasabah diri.

Terdahulu, Bella menerusi akaun Instagramnya mendakwa suaminya sudah lebih seminggu tidak balik ke rumah dan memuat naik beberapa paparan skrin perbualan dirinya dengan seorang wanita yang menjadi saksi Aiff berhibur di sebuah kelab malam bersama pelakon baru, Oktovia Manrose. Malah, Bella juga mendakwa beliau mempunyai video bukti kecurangan suaminya.

Bagaimanapun, Aliff masih lagi menyepikan dirinya dan enggan memberikan sebarang komen berhubung kontroversi rumah tangganya.

95 responses to Bisikan Syaitan Sangat Halus, Niat Tidak Menghalalkan Cara – Ibu Aliff Aziz

  1. Mira says:

    Ala makcik back up anak la tu. Makcik, kalau bella tak up status macamtu, sampai bila dia nak biar diri diperkotak katikkan. Sampai bila nak biar octopus dan alep bermain wayang belakang dia dan produksi. Mungkin dengan cara dia buka aib suami tu, nasib dia dan anak akan terbela sikit (dari diperbodohkan suami dan octopusss). Semua orang cakap bella buka aib suami, tapi sebenarnya alep dan octopus yang mengaibkan diri sendiri, secara terang-terangan. Kesian bella. Suami mcmtu. Mak mertua mcmni.

  2. Sweet says:

    To mak cik..Aik org takkn berkata pasal anak awak kalau bukan anak awak sendiri yg bukak pekong didade.

    To Bella..hahahaa.. Wat do u expect from a player like him?? Lelaki lindungan tuhan selepas kahwin gituu?? Sblom kawen pown perangai dah hodoh ko rase lps kawen ko leh ubh ke?? Hadap jela nokk dah itu pilihan hati ko. Dlu ckp mak ko xnk dgr nak jugak kawen kaki mabok ikot kolaaa… Sendiri cr penyakit. Alip Aziz sucks ur a faker.

  3. Anonymous says:

    Nasib ko.lh labu

  4. Anonymous says:

    Nape ek kalu ank lelaki mcm haram jadah mesti mak backup giler2 cer ank perempuan dia kena mcm menantu dia..pandai plk naik hantu. yang salah tu ank laki dia nk cr salah menantu plk sudahlah typical mertua mcm ni..kadang org kata mak lbh tahu perangai ank tp hakikatnya bini yang hidup 24j ni ha lagi kenal perangai husband yang sebenar

  5. Anonymous says:

    Kawinkan saja anak makcik dgn oktovia tu…. dapat juga cucu express… boleh ke kelab malam dan minum arak malam2…. makcik blh dtg kl jaga cucu express… sepupunya pun cantik2 hefny tu handsome penyokong makcik tu… aliff x bersalah oktovia pun x betsalah makcik yg salah arak tu mereka jadi tidak sedar perbuatan mereka

  6. Eliesa says:

    Sebagai orang islam, kena faham islam terlebih dahulu. Kalau sekadar menjadi orang islam tapi tak faham islam, maka perangai pun sama je macam orang bukan islam. Benda basic. Islam melarang kita membuka aib oranglain kecuali kes jenayah yang melibatkan maslahatan (kepentingan) masyarakat. Perlu didedahkan siapa penjenayah dan apa jenayah dilakukan. Untuk keselamatan masyarakat. Mengenai hal rumahtangga pula, isteri/suami boleh buka aib suami untuk menegakkan hak dia. Tapi buka aib itu di pihak berwajib iaitu pejabat agama dan mahkamah syariah. Itulah fungsi dua tempat ni. Bukan sekadar untuk cerai tapi untuk kaunseling baik semula pun ada. Isteri/suami tidak boleh membuka aib pasangan dimasyarakat seperti media sosial. Jatuh dosa. Akibat perbuatan tu, bukan saja mengundang keji masyarakat pada pasangan, tapi mengeruhkan hubungan. Tempias bukan saja pada pasangan tapi juga keluarga pasangan. Ramai orang sibuk nak kahwin tapi ilmu perkahwinan takda. Tiang keluarga adalah solat. Jika tak solat, tiada tiang keluarga. Macam-macam masalah akan timbul. Nak mempunyai hubungan baik dengan manusia, kena berbuat baik terlebih dahulu dengan Allah. Hidup di akhir zaman ni, bersepah di media sosial hal rumahtangga di canang minta simpati masyarakat dan lampias geram pada pasangan. Masyarakat boleh tolong selesaikan masalah tu ke? Tak. Terbaik adalah selesai dengan pasangan. Jika gagal, cuba minta keluarga nasihatkan. Jika gagal, maka melangkahlah ke pejabat agama dan mahkamah syariah minta sesi kaunseling.

  7. Anonymous says:

    Makcik ni keluar status macam ni pon sbb dah kena bisikan halus tu la… sy ni pon geram kat makcik dah ni.. semua ngkara bisikan halus… tapi alif tu bisikan tak halus dah makcik

  8. Xfaham perangai mertua yg xmatang says:

    Mak cik suruh bella diam tp mak cik sindir bella kt ig blh plk?????

  9. Pemerhati says:

    A mother will always be a mother. Always want to protect their children although they did wrong. But this type of mum will ruined the children life. The child wouldn’t learn from their mistake and will be a monster while the mom will need to cover all the children’s shit her entire lift.

  10. aku ayu says:

    ni sejenis emak yg xboleh terima anak buat salah.. anak ko mmg salah.. ko sibuk nk ckp org lain buka aib anak ko plak… yg anak ko xreti nk jaga maruah keluarga tu apehal plak… Makcik, daripada sibuk nk ckp seakan-akan si Bella ni aibkan anak ko, baik ko pergi ajar anak ko adab seorang suami, adab menjaga maruah keluarga & isteri… Jadi emak memperbetulkan keadaan, bukan bikin semak…

  11. Anonymous says:

    Meluat aku si bella,asik2 laki dia carik pompuan lain.bukan dia xtau laki dia perangai mcm mana.sblm nie pun bukan takat pipah,byk lagi skandal dia yg si bella tutup.last2 laki dia jugak baik.bodoh….

  12. Yoyo says:

    Penat dengan mak mertua yg suka backing anak walaupun tau anak nya salah. . Hmmm

  13. Noname says:

    Video2 tu simpan buat backup la bella..
    Usah la ada niat nk up kn..
    Apa2 hal pun ni bkn kes pertama si Aliff tu,.
    Dari zaman bujang lagi mcm2 kn..
    Bila kes begini baru tau true colors family dia kn..
    Pandai2 la buat keputusan..
    Elok juga bising2 dari pendam dn murung bertahun2..
    Eloknya jgn lurus sgt..cerita habis..psl hndset la..psl x balik la..
    Kes mabuk kt kelab tu cukup la..
    Media suka je story cmni yg malu both families dll..

  14. Ms. Loving says:

    Bella is not the good wife. Only Aliff knows it. If she is good one?! All things won’t happen. Aliff will be always beside her. Too fierce in her we don’t know.

  15. Nur Insyirah says:

    Kita yang kat luar pun kena diam juga. Tak perlu lah nak komen apa-apa. Biar mereka yang berkaitan saja yang bersuara. Mereka bersuara untuk meluahkan apa yang mereka rasa. Bella mungkin dengan kecewanya. Ibu Aliff mungkin kerana sayangnya. Octavia mungkin kerana tidak mahu menjadi penyebabnya. Baca dan hadam semua yang berlaku mungkin boleh berlaku ke atas diri kita sendiri. Bayangkan jika kita di tempat mereka. Bayangkan bagaimana mereka hadapi semua ini dengan komen negatif. Malah dalam tak sedar kita even komen bernada positif juga boleh menjadi racun dalam kehidupan. Sebelum ini ramai juga yang menasihati Bella untuk buang yang keruh demi anak. Komen positif yang membawa kepada kekecewaan kali kedua. Moga Allah SWT berikan mereka yang terlibat dalam hal ini petunjuk dan jalan keluar dari masalah ini. Semoga semua yang terlibat muhasabah pada kekurangan diri masing-masing dan tabah menghadapi dugaan ini. Aamiin Ya Rabbalamin.

  16. Mak bella says:

    hek eleh..niat tak mghalalkan cara ek makcik…hbs tu dua kali lima la jugak dgn ank makcik tu..niat nk melepaskan stress pasal masalh rmhtgga tak menghalalkan kita jejak kaki ke club dgn pmpuan lain ye makcik.

    #mnepukairddulangtperckkemukasndri

  17. Anonymous says:

    EMAK MANA TA SAYANG ANAK-MAKCIK LAU BULE AJAR SIKIT SI ALIFF NI WALAUPON DIA ANAK EMAS AUNTY IBU TETAP ON HIS SON SIDE TAPI SEBAGAI WANITA ANTY BELLA, RASA SAKIT SANGAT WHAT WIL HAPPEN IF SUAMI ANTY BERKELAKUAN SEDEMIKIAN-SO BAGI NASIHAT KAT ALIFF LAU DA TA SUKA BELLA OR MASIH LAGI HATI RASA MENGATAL DGN PEREMPUAN TA PUAS BUJANG SO LEPASKN BELLA DGN RASA YG BAIK KITA ORG PON SAKIT HATI DGNR BERITA SI ALIFF MAKIN MENJADI JADI

  18. Flipshair says:

    Bella buka aib kena sound ek?!! Come on lahhhh makcik.. alif was found dancing and enjoying himself at a night club!!! Night club is open for public!!! Someone recorded the incident!!! Dunia ni kecik je mak cik.. once dia send that video via any socmed platforms im sure its gonnna go viral anyway!!! he was doing all tht in public places dia sendiri yg buka aib sendiri.. tak paham aku mak yg nak backup anak! Bella is wrong but ur son is wrong too!! Accept the fact!! He never learned his lesson.. and imagine if this thing was not revealed.. makin sakan dia enjoy and lupa tanggungjawab.. tak puas enjoy jgn lh kawin dulu!! Enjoy je puas2..

    Oh well just my 2 centss..

  19. Anonymous says:

    si perempuan oktovia ni pon satu dah tahu suami org da terkenyat kenyat sangat dan mengatal dan berpeluk peluk-get som room,wat do u na dari aliff ni lebih baik je kaw mengatal dgn org kaya at least u got something ,ni dgn si aliff how much can u get frm him cuma na belanja kaw minum kat clubbing,piss off better find some single man,oktavia.I am a woman too,don waste ur time wit married man its not worth it.

  20. puaka tebing biru says:

    sepatutnya makcik sebagai seorang ibu patut nasihatkan anak makcik dulu. sebab anak makcik tu seorang suami dah jadi bapak pun.besar tanggung jawab. ni tak.main sindir2 pulak kat menantu..jgn buka aib org la..ni bukan buka aib mak cik ooi… ni nak kasi anak makcik sedar dan ingat. dia tu laki dan bapak org..kalau menantu makcik tak buat mcm ni, sampai kiamat anak jantan makcik perangai mcm puaka tebing biru..

  21. mak semak says:

    ni sejenis emak yg xboleh terima anak buat salah.. anak ko mmg salah.. ko sibuk nk ckp org lain buka aib anak ko plak… yg anak ko xreti nk jaga maruah keluarga tu apehal plak… Makcik, daripada sibuk nk ckp seakan-akan si Bella ni aibkan anak ko, baik ko pergi ajar anak ko adab seorang suami, adab menjaga maruah keluarga & isteri… Jadi emak memperbetulkan keadaan, bukan bikin semak…

  22. Bekas kekasih says:

    Makcik..apabila sesuatu perkara itu salah, ia tetap salah. Falsafah hebat pun tak akan dapat mengubahnya, faham?