Written by serenity | April 18th, 2018

Macam-macam cara dilakukan oleh syarikat perniagaan untuk mempromosi produk dan perkhidmatan. Ada yang sanggup melakukan apa saja termasukkan menjatuhkan orang lain, cuma orang yang bijak akan melakukan perkara seperti itu diam-diam.

Oleh sebab itu, ramai terkejut apabila sebuah syarikat yang mengeluarkan produk OEM, jenamasendiri.com telah terang-terangan menaikkan billboard di lebuhraya untuk membidas Neelofa berkenaan isu pelancaran tudung di kelab malam beberapa lebih hampir dua bulan lepas.

New Straits Times melaporkan, Neelofa memberitahu yang dia sedang mempertimbangkan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap syarikat tersebut. Dia berkata:

Saya takkan beri mereka peluang dan saya takkan diamkan saja perkara itu.

Kebanyakan Netizen berpendapat syarikat itu terdesak  dan tidak beretika menggunakan kontroversi Neelofa untuk mempromosikan syarikatnya. Malah, salah seorang Netizen memberitahu, bukan sahaja Neelofa, malah kelab malam Zouk juga boleh mengambil tindakan undang-undang terhadap syarikat tersebut kerana memburukkan premis hiburan tersebut.
Khabarnya, kewujudan billboard itu disedari oleh penunggang-penunggang motor di Lebuhraya Persekutuan yang seterusnya mengambil gambar billboard itu dan memuat naik mengenainya ke media sosial. – beautifulnara.com

89 responses to Billboard Menghina: Neelofa Bakal Ambil Tindakan Undang-undang?

  1. fatimah busung says:

    jenama sendiri ni apebenda eh? temoh byk perasan die punya adv semua merapu. acah2 nak jadik lain dari yang lain tapi tak sampai…sian…

    17

    1
    • Anonymous says:

      lofa n zouk je ke boleh saman..? zoo boleh tak? byk zoo kt malaysia ni..

      43

      0
      • Anonymous says:

        kalau mana2 zoo rasa reputasi mereka tercalar dan menyebabkan kerugian dalam perniagaan zoo, boleh je saman. Lopak dan Zouk ada basis yang kuat untuk ambil tindakan saman juta2 kat syarikat sendoo ni. Harap menang, biar melingkup syarikat tersebut.

        24

        1
        • Anonymous says:

          Itu mmg motif dorang. Biar pun kena saman, tp sekurang2nya semua rakyat Malaysia dah tau kewujudan company tu. Serius aku rs tak cerdik. Org yg ada iman, tak simpan dendam & marah lama2. Mmg betul salah psl launched tudung dkt Zouk tp jadah sampai nak berdendam bagai dgn Lofa? Solat sendiri tak jaga, sebok psl dosa pahala org lain. Org jaga solat, tak kuasa nak dendam2 marah2 dgn org lama2.

          36

          0
        • Anonymous says:

          Aku tak suka zouk dan aku tak minat lofa tapi bodoh dan busuknya cara company tu promote produk dia. Amek kesempatan, geli pulak aku. Tak kira la kau rasa lebih mulia di sisi Tuhan ke apa, tapi di dunia ini siapa2 pun ada kuasa atau hak utk bela diri, kalau buat tindakan kat kau boleh beri efek buruk kat perusahaan kau. Macam bengap je.

          31

          0
        • Anonymous says:

          dia ikut cara lopak jgk tu… launch kt zouk asalkan dpt perhatian… company tu pun buat cara yg sama nmpk xbagus yg penting dpt perhatian…
          dua2 sama pemikiran cari zouk tuk bergumbiraa stail kera kt zoo.. yg nmpk bodo fans jgk gigih backup..

          6

          4
        • Anonymous says:

          Sekurang2nya Lofa ambik perhatian, dia tak harm org lain. Dia harm diri sendiri.

          2

          2
        • Enaz says:

          Anon April 19, 2018 at 9:16 am

          siapa cakap lopak xharm orang lain? dia harm umat islam weh buat kat zouk? nak galakkan org islam p zouk pakai turban ke? motif?? da buat salah..minta maaf.. then ok? nasihat ulama xnak plak minta sebelum buat sst perkara?

          7

          2
      • aku says:

        zoo mulia..so dia tkn saman

        2

        1
        • wekkkkkkk says:

          ye btul..wek pun trfikir ni tadi..zoo mulia tmptnye utk kita kenali habitat2 dn haiwan2..tenangkn minda dn ceriakn suasana…
          kalau zouk..iblis semua berkumpul kt sana bila terdengar azan berkumandang..lari cepat2 ke zouk.

          11

          1
    • kona says:

      ni la produk kosmetik timbang kilo.. krimnya semua sama..sampah.. tukar2 nama je..

      34

      0
    • Munzirun Mukminin says:

      PRASAN X DLM SEBULAN BRAPE BYK CRITA PASAL NEELOFA LG2 HAL KONTROVERSI DE MASUK BN N LAIN2 TMPAT. DLM MELETOP X CERITA PSL DIA SGT. PADAHAL BYK JE GOSIP. PETANDA PE NI?

      CERITA MST DE DLM TIAP2 BLN :
      1. NEELOFA
      2. ALIF SYUKRI
      3. ?

      15

      2
    • Opah maheran says:

      Company ni bangang. Nak menganjing tu ade cara.. ni ko g letak nama lopak terang2 kat situ pehal.. memang r kene saman laju2. Padan muke. Opah bukan penjilat lopak, tp opah juga tak suke geng ngan orang slow macam yg up billboard tu.

      15

      1
    • Dr Beli ke? says:

      CEO kilang ade Dr. Fake PhD ke betul? Teringin nak tahu sbb gaya sembang mcm mat rempit hahahaa. Lepas tu claims anak Dato???

      8

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      tak habis habis dengan zouk zouk zouk ..kan bagos kalau kite cakap pasal undi tk lama lagi kan…idop umno ! idop 1malaysia ! idop jalur gemilang ! idop pak najib ! lov u pak najibbb eemmuah …! ha ada jugak faedah nye kan ! ok mari kite laong kan selagi lagi idup umno !! idop umno !! idop pak najib !! terima khaseh thank u..

      9

      6
    • Laura Alarna says:

      kurang ajar betul billboard jenama sendiri ni. wlaupun aku bkn peminat lofa, tp aku rasa hal ini sgt kurang ajar. yes lofa patut ambik tindakan!

      5

      0
  2. Anonymous says:

    What eva

    5

    0
  3. bawang suci says:

    mana ada menghina…betul la tu

    23

    3
    • wekkkkkkk says:

      bagi pendapat saya pun sama mcm u kata “bawang suci”.

      Zoo sesiapa pun boleh pergi..kalau zouk, lebih2 lgi mempergunakan tudung. Tudung tu sebagai lmbg wanita2 muslimah dlm penampilan…haruskh dibuat dkt zouk.

      Ye kamu mmg sudh minta maaf kes kt zouk tu, maaf kamu diterima oleh para ulamak2 malahan tiada tindakan diambil, maka kamu harus bersyukur.
      Malahan tiada protes2 jalanan utk memprotes kamu.

      Setiap manusia mmg ada membuat silap termasuk kamu, mcm tu jugak Sykt Jenamasendiri., minta shj sykt tu ‘PERMOHONAN MAAF SEBAGAIMANA KAMU MEMINTA MAAF”, kalau mereka tak menghiraukan, barulah kamu ambil tindakan.

      Dalam etika kerjapun ada batasnya..kalau kesalahan pertama kena bagi amaran pertama, ke 2 dn ke 3 terus buang shj walaupun pekerja tu ada anak 8 org masih bersekolah. Sbb degil. Kamukn ada sykt…jdi bos mesti fhm.

      Maka kamu lembutkan hati dulu, suruh mereka minta maaf.
      Sbb kamupun dimaafkn sebelum ini.

      12

      2
    • ADE2 AJE TAU says:

      saya sokong.. mana ade menghina.. semua tu fakta kan.. lofa ngan zouk xdapt dipisahkan..dia sendiri yang ciptakan fakta tu..

      0

      3
  4. Zoners says:

    Statement yg betul..mmg betul pn zoo is better than zouk..xde mslh pn

    43

    2
  5. err says:

    lofa nak saman on what grounds eh? saman fitnah? tapi mmg betul pun dia pegi zouk. zouk mungkin ada locus standi la utk saman tapi lofa?

    28

    4
  6. Bob Barli says:

    Tu bukan dakwah, tu menganjing namanya. Desperate giler company ni. Marketing kotor kalah Lofa.

    14

    4
  7. Anonymous says:

    X ada basis pun nak saman rasanya…..bkn sykt tu buat fitnah atau cerita x betul..mungkin semamcam bentuk sindiran…..apahal pulak Zouk nak saman…bkn dia org burukkan kan Zouk (walau Zouk tu mmg tempat najis pada org Islam)…

    Hati hati nk ambil tindakan undang2…nanti tersalah hal..enko pulak kena saman…hahaha

    14

    4
    • Loyar Buruk says:

      Zouk dan Nilopak ada legal team sendiri. Pandai la dorang nak cari locus standi macam mana nak saman, tak payah susah2 ko nak rasa2. Sebab niat dia jelas nak menghina Zouk dan Lopak.

      18

      2
      • wekkkkkkk says:

        kalau dulu Lopak minta maaf, maaf diterima oleh ulamak2, suruh je Syktjenama sendiri minta maaf dulu. Bukankah adil. Kalau degil baru saman.
        Mau saman buta2. Padahal Lopak pun minta maaf buat salah.
        Ini mmg cyberbuli..tapi kenalah adil…maaf sesama2.

        13

        1
        • Wekkkkkkk says:

          Kena lembutkn hati ko Lopak, sebagaimana ulamak2 lembutkn hati maafkn ko.
          Sbgai boss, kamupun tau kn, semua kena bgi amaran1, 2 dn ke 3 bru trus buang.
          bkn kesalahan pertama terus tendang.
          Org ada hati, mmg cpt maafkn org, lainlh klau hati byk gumplan najis.

          6

          1
        • Minah membawang says:

          Ni slh satu cre nk cpt kaya jgk..kalo mng die dpt dt..da jd kaya sekelip mte..euwwwww

          1

          0
        • Poyo je Amin says:

          Mamat owner ni mmg cyber bully, korg tgk ig die penuh dgn penghinaan pd ex wife die. Ng family ex wife die pn smua dia cite buruk, adik abg kakak mak bapak kwn tulah.

          6

          0
  8. anonymous says:

    Sykt ni tak kenal siapa Lofa. Dulu Anzalna buka suara tentang perangai Lofa dan dia hampir kena saman. Terpaksala Anzalna mintak maaf secara terbuka.

    4

    3
  9. bawang besar says:

    PENGHINAAN AGAMA YG KAU BUAT …??TAK FIKIR PULAK??
    TAK TERKILAN PULAK KAU SELAMBER TENUK LAUNCHING TUDUNG KAT ZOUK??
    TAK RASA KESAL DALAM HATI KAU ANGKUT FAN KAU YG BERHIJAB JEJAK KELAB MALAM ??
    BETUL LAH TU ..ZOO LEBIH MULIA DARI ZOUK
    KAU NAK SENTAP KENAPA ??
    MMG DAH ITU YANG KAU LAKUKAN KAN

    37

    3
    • Udah2 lah busuk hati says:

      Using capital letters all throughout doesnt mean u r right.

      4

      7
    • minah jambu say NO to drugs says:

      semua ni komen bodoh hamlau ! zouk yg di kecoh kecoh kan hahahaha kakla kakla hahahaha..hadoi hahahaha..eh helo gi tido laaaa hehehe…mengarot..

      1

      2
  10. Zasss says:

    Aku rasa Sajat pun kena kutuk dengan benda alah ni. Ada kat area Gombak tu haa

    7

    0
  11. ilajondo says:

    saman jgn x saman

    2

    1
  12. ilajondo says:

    saman jgn x saman

    2

    1
  13. Lola says:

    Owner ni Amin Abdullah kan? Bukan Lofa aje kena, kalau tgk kat PLUS Highway ke Selatan, dia ada kutuk sajat lak… Dia ni mmg jahatlah… dia pisahkan anak dia dgn emak sbb dendam… Dia buat IG palsu untuk malukan bekas isteri. Isteri baru dia si Hany pun sama gak perangai mcm Amin.. Lagi satu, dari mana dia dapat title Dr. tu?

    15

    0
    • Beli ke? says:

      Tu lerrr tringin nk tahu Dr beli ke betol? Kejap Florida State University kejap UUM??? Tgk gaye mcm mat rempit

      5

      0
  14. ilajondo says:

    uweeeeekkk………

    1

    0
  15. Anonymous says:

    tadi ada terbaca post psl mira filzah.. bila nara post psl hjh zouk ni terus hlg mira filzah… kena delete ke? obvious sgt nara n hjh zouk ni tak boleh dipisahkan… hampehhh…

    6

    1
  16. melati says:

    Aduiiii ..Billboard Edit pun nk buat Isu..??? ponin Duit dh takder lewtuuu…

    0

    5
    • bangchik says:

      tau tak nak menyaman orang pun pakai duit. kena standby sekiranya kalah, kena tanggung dua belah pihak punya court cost. sembang jangan serupa angin, kosong je lalu.

      5

      0
      • Minah membawang says:

        Sb die rse die leh mngla die nk saman tu..yg kes zouk tu org sn cni kecam die asal die xwt saman malu?sb die tau..kalo die saman pn die kalah..sb tu die telan je org kte n wt pe pn ms tu..ni da trg2 org tu tuju kt die n die rse de point die nk mng,tu yg die nk saman..ko igt die bodoh nk men saman buta xpk akn mng ke x

        1

        0
  17. Anonymous says:

    kalau bab menyaman org kemain lg erk, dh mg terang2 ko salah.byk lg cara nk ajar, mcm menasihati..umt islam xde plk nk saman lopa sb perlekehkan tdung.ni pantng silap skit terus nk saman, nk ttup salah sendiri la tu…NARA stop glamerkan lopa ni.kang nara kne saman plk asyik promote org xbtul..

    13

    0
    • Anonymous says:

      kan… lofa tu sendiri malukan diri sendiri… kate bisnes juta2 mampu launch kt zouk jer… bila mufti tegur baru mengaku salah… kalo tak berlagak i dont care what ppl say… tgk lah skrg terlebih care nmpk…. lofa lupa cermin diri sendiri lah tu

      2

      0
  18. wekkkkkkk says:

    lahanat..mana komen aku..plih bulu ke

    1

    0
  19. wekkkkkkk says:

    kalau dulu Lopak minta maaf, maaf diterima oleh ulamak2, suruh je Syktjenama sendiri minta maaf dulu. Bukankah adil. Kalau degil baru saman.
    Mau saman buta2. Padahal Lopak pun minta maaf buat salah.
    Ini mmg cyberbuli..tapi kenalah adil…maaf sesama2.

    2

    0
  20. melati says:

    “Nk saman pejadahnya kalau Billboard tu btol pun..!!!” Nama ko Lofa ker??? bukan dia Tulis Neelofa @ Nama Penuh ko…Kalau Hakim tgk mahu plak Hakim tu ketawa kt Neelofa ni…menggong..!! wakakakakaa

    13

    1
  21. jnmsndirismph says:

    alaaa amin dgn ex wife dia sama je keji. buat produk sampah. sblm buat produk janji mcm2 kt custmr. bila duit da dpt, senyap/bisu. korg yg rasa nk deal ngn 2 ekor bab* ni, xpyh la. dua2 sama.. aku ulang balik, dua2 sama SAMPAH!!! yg amin kutuk ex wife dia, yg ex wife dia kutuk amin.. padahal dari dulu sama2 buat project sampah ni.. skrg mmg Allah bayar cash kt ko 2 org kt dunia ni. pk la apa korg dpt sbb aniaya customer2 korg

    11

    0
    • Minah membawang says:

      Yg ko g cye ngn produk sampah die spe soh?aku ckit pn xcye ngn produk2 kosmetik ni..tah bile wt rnd tup2 kuar produk..da tu timbang kilo lak tu..ko pn sme nk cpt kye ke bli produk timbang kilo n ltk jenama sndiri?

      2

      0
      • Adoilah says:

        Aku xda msalah dgn komen ko tp aku bermasalah dgn ayat di komen ko.
        Org lain pn shortform jgk tp xde lah sekritikal ko ni. Tujuan shortform supaya kelihatan cepat tp ko dah buat org baca lg lama dr baca karangan. Terkial2 org nk hadam komen ko. Ada shortform yg dh biasa tu ok la, ini dh shortform tu ko pooootong lg mak datok, pastu jrng2 la org lain guna, pemalas nk mampus ke atau fefeeling urban dak skola rndah? Sakit pale terbaca ayat ko ni woiii.

        3

        0
  22. Wekkkkkkk says:

    Zoo semua golongn kaum..umurpun boleh msuk..klau zouk..
    Mmg btulh..mulia lagi zoo.
    Nasib engkolh syktjenamasendiri.
    Ayat ko dh btul..
    Cuma ” Dear Lofa” tu silap.

    Tulis .. zoo lebih mulia dri zouk…shj lh.
    Org dh fhm.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Kononnya nk nmpk Islam nasihatikn cara billboard..cara Islam x begitu…dalami ilmu Islam dulu..teguran org perbuat x betul dlm lunas Islam tiada sindiran..teguran yg berhemah dgn jujur tanpa org ramai tau.. itulh dakwah yg terpuji..

    7

    0
  24. Saman Amin Abdullah fake says:

    Mmg bagus pon dia saman kalau tak naik lemak Dr tipu tu. Lofa buat salah pon, dia dah mintak maaf and the rest is up to her and Allah. Kenapa yg lain semua nak sibuk mcmana dia handle issue tu? Korang tuhan ke camana? And lagipon, case zouk tu dah tutup tapi kenapa si Dr fake ni sibuk nak batu api lagi? Berdakwah konon. Hati hitam penunggang agama, itu la jadi dia.

    Bila orang (termasuk diri kita sendiri) buat salah and kita dah minta maaf kira case closed la. Contoh, korang buat salah ngn parents korang and korang dah mintak maaf. Ingat all is good tapi tetiba masa kenduri parents korang gi bgtau segala makcik pakcik adik bawang benda yg korang buat tu. Mesti korang marah kan? Apa korang rasa if orang lain pi tayang satu dunia buka aib kita yg kita sendiri dah menyesal and moved on from it? Kalau korang boleh marah, hajjah lopak pulak tak boleh ada perasaan ke camana? I’m not her fan at all (never was) but what Dr Amin fake ni buat is too much and i hope lofa will sue his ass off smp tinggal spender je

    7

    0
  25. apehal says:

    Ala, Lopa hina Islam tu, mujur xde org nk saman jer,,, mnde kecik camni pon nk saman…
    time org buat salah, lajunyer, time die buat salah tu…x hingat ker

    8

    0
  26. No drama says:

    Omgggg! Again her! Is her comp paying ur blog for advertising!!!!! Annooooyingggggg!

    3

    0
  27. Anonymous says:

    Ini bkn berita palsu..ini kisah.benar sebagaimana yg Lopak telah lakukan di zouk dulu tu.
    Jadi kamu memaafkan utk kali pertama sebagaimana kamu dimaafkn utk kali pertama.

    0

    0
  28. onionaunty says:

    Owner company ni yang sorok anak dari bekas isteri tak bagi jumpakan? nama letak Dr. tapi ijazah pun takde…..

    5

    0
  29. Nila says:

    HAHAHHAAHAHAHhHA…bila time mcm ni korang suruh syarikat tu minta maaf dah ok. Time lofa mintak maaf korang malah herdik & hina dia bertubi2. Betul2 punya cyber bullies eh korang! HAHAHAHAHAHAHAHA. Species busuk hati.

    9

    0
  30. Mr Zoo says:

    tahniah lofa skrng ramai backup zouk drpd zoo

    2

    1
  31. PP says:

    Perkara mcmni pun bole buat business..kreatif tul rakyat msia.. kena saman baru ye..

    3

    0
  32. Anonymous says:

    company tu dpt kelulusan ke pasang billboard mcm tu.

    4

    0
  33. n says:

    Bad publicity is still publicity guys..engt x tu ayat spe…

    3

    0
  34. Anonymous says:

    Saman?
    Sakinah x nak saman ke?
    Sama gak menganjing kan neelofa jugak kan?
    Hehe… tp mmg best giler parody Sakinah tu…

    2

    0
    • Anonymous says:

      Kinah memang baik dgn lofa lah. Dia kan memang perangai sewel. Minggu lepas pon kina datang meletop helok je dgn lofa.minggu lepas dia nganjing littlemisskhan. Lofa siap gelak2 upload letak dlm igs dia lg. Hello kakak kinah tu kamcing dgn family lofa okayyy

      Lofa bukan mcm fattzura kaki sentap.

      4

      0
      • LOPA SYOK SENDIRI says:

        HAHAHAHAHAHA…GILER KAKI KIPAS LOPAKTAIK…LOPAK MEMANG BUKAN FATTZURA..LOPAK ATTENTION SEEKER

        0

        2
      • Anonymous says:

        Malu dah kut kena bahan n kaw2 dia di anjing kan kinah….close friend takkan nye buat kawan mcm tu…. Lobenak dah gabra lah ni…. Hehe

        0

        1
  35. Anonymous says:

    Jenamasendiri ni saja nak buat marketing free. Nk guna nama lofa sebab lofa tgh meletop nama sekarang. Nanti semua dah tau nak buat produk timbang kilo dekat dia. Makin ramai la founder express yg tak habis spm buat produk timbang kilo. Puih

    4

    1
    • Anonymous says:

      LAma2 aku jadi menyampah pulak yg over kutuk lofa. Patot la makin murah rezeki dia. Pakat berlumba nk jadikan lofa duta.

      5

      1
  36. Maria says:

    Zouk + Lofa… elok ker bersekongkol…? Dua2 benda x patuh syariah… org kata haram…
    But apa diaorg peduli… Janji dpt kaut harta dunia…. Club malam pun halal… Gelek2 nari pun halal…

    0

    4
  37. Mat K says:

    neelofa goyang, kah kah kah kah bodo!

    0

    0
  38. dalita says:

    ada sebut nama penuh ke? kalau takat lofa susah gak nak saman tu

    0

    0
  39. dalita says:

    takda sebut nama penuh pun, lofa mungkin nama org lain…jgn perasan sgt

    1

    0
  40. anon says:

    nara pasni up story ” satu persatu lofa bukak ” ..hari tu turban macam tenggiling nya badan tu .
    yg dia dia nya patern ala2 nampak rambut dah …
    cepatt lah share …ko kan rajin kalau pasal lofake …
    huaahauahauahauahauahauahuahuauu

    1

    0
  41. yang tertipu says:

    saya setuju saman jer ceo jenamasendiri.com tu sebab dia memang kurang ajar, tipu klien dgn produk2 timbang kilo dia yg dia claim buat RnD padahal dia ambik dgn kilang lain. Kilang pun tak wujud, pls bakal2 klien dia pls beware, bermacam cara penipuan dia, ramai dah terkena! produk low class sampai ramai founder tak sanggup jual!

    2

    0
  42. kakikucinghitam says:

    ceo jenamasendiri tu mmg jahat. pisahkan anak dgn mak kandung.. budak tu sampai terkencing2 kt sekolah sbb stress. kesian budak tu.. yg plg latest, last week budak tu demam masuk spital.. bila mak kandung tu nk dtg spital, dia terus discharge budak yg tengah sakit tu.. xtahu mana dia sorok.. diorg dh bercerai tp si amin saiko tu ehh jahatnyaaa kalau nk cite. korg g follow ig farahadibahismail .. kesian sgt semoga Allah lembutkan hati amin tu dan kembalikan budak ke kpd mak kandung dia…

    law kt msia ni pulak mcm manje2 kucing gitu… dah sah sah amin larikan anak tp xleh buat apa.. dah setahun dah budak tu dilarikan.. sue him lofa.. sue him to his death !

    4

    0
  43. Anonymous says:

    Xde point pun nak saman.
    Membuli jer keje lofa… mentang2 byk duit.

    0

    0

Leave a Comment

Optional