September 30th, 2019

Pengarah drama terkenal Michael Ang dikenali sebagai seorang yang bermulut ‘lahar’ dan memang lantang bersuara mengenai pelbagai isu menerusi media sosial. Tidak dinafikan sesetengah pendapatnya memang benar dan ada juga yang tidak mendapat persetujuan ramai.

michael ang sindir han byul

Terbaru, Michael menerusi akaun Twitternya seakan “memerli” tentang siapa yang bakal menjuarai program Big Stage 2019 dimana konsert final akan berlangsung pada minggu hadapan.

“Biasalah orang Malaysia, bila orang

luar reti cakap Melayu terus julang

mereka sampai langit”

michael ang perli han byul

Menurut Michael, Neeta menjadi pilihannya kerana mempunyai potensi besar untuk bergelar juara, menyanyi pun sedap dan cukup berbakat sekali.

michael ang han byulhan byul big stage 2019

Namun, sudah menjadi kebiasaan orang Malaysia, sesiapa sahaja orang luar yang boleh bertutur dalam Bahasa Melayu pasti akan dibangga-banggakan, “cair” habis sehingga menjunjung mereka sampai ke langit.

“Tak salah orang bukan Malaysia

menang, Han Byul pun berbakat”

Rata-rata netizen mempercayai kata-kata perli itu ditujukan kepada Han Byul yang turut berjaya ke peringkat akhir Big Stage 2019.

han byul big stage finalhan byulhan byul michael anghan byulfinal big stage 2019Ada yang menyokong kenyataan Michael tetapi ramai yang berpendapat tidak ada salahnya jika Han Byul menang kerana dia juga berbakat dan persembahannya berkualiti.

Pada pendapat kami, setiap finalis akhir Big Stage 2019 mempunyai kekuatan mereka tersendiri. Walaubagaimanapun, adat pertandingan pasti ada menang ada kalah, jadi tidak perlu membuat perbandingan.

Sumber Berita : Forum CARI


21 responses to “Bila Orang Luar Boleh Cakap BM, Terus Julang Mereka Sampai Langit – Michael Ang Sindir Han Byul?”

  1. Rasional says:

    agree. yg komen ats bwh ni mesti tak tgk bigstage from beginning. is about talent. bukan sbb korea or apa. siapa yg ada talent, berusaha, berani take a risk.. he deserved it

  2. Cik Anon says:

    wehh…kelakar la mamat ni…org x minta pon ko ulas tapi suka nau ulas benda xde kaitan ngn dia…han byul tu pon x kenal ko…nk ulas drama ko apetah lagi…sekurang2 nya dia cuba bakat dia kt luar negara…cuba tengok drama ko boleh survive tak market luar negara…drama ko mmg market untuk org malaysia tengok je

    jadi manusia jgn la dok pedengki dgn org…da rezeki han byul tu,,,usaha dia nak naikan nama kat luar negara…yang ko nan hado!!!sedeyh!!!hohhh!!!

    jgn esok2 ko offer si han byul ni berlakon drama ko sbb nak fofuler…nak naikkan rating tontonan…sbb ape dia ramai peminat kat sini…same la mcm kes ABPBH guna nama Kpop nak naikkan rating

    one more thing…yg dok junjung dia ni peminat…bukan dia mintak pon…ala ko kalo baru orang sokong kenyataan bodoh ko pon ko boleh besar kepala…sume benda pon nak ulas…lagi sedeyh!!!

  3. Anonymous says:

    Msti la kita junjung sbb org dr negara luar pun bkeh berbahasa Melayu, korang yg duduk diMalaysia sejak dilahirkan n dh puluhan tahun pun xtau fasih berbahasa Melayu

  4. Anonymous says:

    add.. ‘lagu korea’

    org lain makin improve eng.. yg dia padan muka mulut kebil2 susun ayat.. degree tp eng kelaut.. shameful batak kpop nih..

  5. Anonymous says:

    peminat kpop ni jenis taksub nauzubillah… depan mata ade jer ni ade kwn suka kpop.. kefahaman eng makin blur2.. time ckp terkial2 byk sgt dgr lagu korea.. mcm tu ade hati nk naik gaji.. memang tak laaa.. kitaorg tgk dgn padan muka ko dgr lagi korea..

Loading...