September 30th, 2019

Pengarah drama terkenal Michael Ang dikenali sebagai seorang yang bermulut ‘lahar’ dan memang lantang bersuara mengenai pelbagai isu menerusi media sosial. Tidak dinafikan sesetengah pendapatnya memang benar dan ada juga yang tidak mendapat persetujuan ramai.

michael ang sindir han byul

Terbaru, Michael menerusi akaun Twitternya seakan “memerli” tentang siapa yang bakal menjuarai program Big Stage 2019 dimana konsert final akan berlangsung pada minggu hadapan.

“Biasalah orang Malaysia, bila orang

luar reti cakap Melayu terus julang

mereka sampai langit”

michael ang perli han byul

Menurut Michael, Neeta menjadi pilihannya kerana mempunyai potensi besar untuk bergelar juara, menyanyi pun sedap dan cukup berbakat sekali.

michael ang han byulhan byul big stage 2019

Namun, sudah menjadi kebiasaan orang Malaysia, sesiapa sahaja orang luar yang boleh bertutur dalam Bahasa Melayu pasti akan dibangga-banggakan, “cair” habis sehingga menjunjung mereka sampai ke langit.

“Tak salah orang bukan Malaysia

menang, Han Byul pun berbakat”

Rata-rata netizen mempercayai kata-kata perli itu ditujukan kepada Han Byul yang turut berjaya ke peringkat akhir Big Stage 2019.

han byul big stage finalhan byulhan byul michael anghan byulfinal big stage 2019Ada yang menyokong kenyataan Michael tetapi ramai yang berpendapat tidak ada salahnya jika Han Byul menang kerana dia juga berbakat dan persembahannya berkualiti.

Pada pendapat kami, setiap finalis akhir Big Stage 2019 mempunyai kekuatan mereka tersendiri. Walaubagaimanapun, adat pertandingan pasti ada menang ada kalah, jadi tidak perlu membuat perbandingan.

Sumber Berita : Forum CARI


21 responses to “Bila Orang Luar Boleh Cakap BM, Terus Julang Mereka Sampai Langit – Michael Ang Sindir Han Byul?”

  1. blitz says:

    x betul..pegi jengah twitter, mostly yg minat kpop tweet dlm english. nk beli brg kpop dri seller pon pkai english walopon kdg2 sama2 melayu..broken english sikit2 biasela..x baik generalize mcm tu..dgr lagu melayu ke, western ke, pon x boleh buat beli beras.. semua sma je, hobi masing2..

  2. Anonymous says:

    Y ni aku setuju dgn michael..hahaa..?

  3. Anonymous says:

    Y ni aku setuju dgn michael..hahaa..?

  4. Selitashima says:

    Biase je pon suara mamat ni.xde x factor pon.setuju dgn statement michael ang!!

  5. Anonymous says:

    bebudak yg tehegeh2 retis korea sume nih bukan main dgr lagu korea…. nnti time cari keje interview english sume kelaut.. ade diploma degree kene keje mcD atau xdpt keje langsung terus melalak kt complaint govt.. soh improve eng malas.. ingat dgr lagu korea bole buat beli beras…

Loading...