Written by Bella | May 10th, 2019

Anda seorang ‘kaki shopping’? Masuk gaji je terus start enjin kereta dan habiskan masa seharian membeli-belah di shopping mall?  Atau adakah anda jenis yang suka shopping online? Setiap hari ada je posmen yang akan hantar barang ke rumah. Tak kiralah anda jenis ‘kaki shopping’ yang mana satu, hari ini Abang Nara ada berita super duper AWESOME untuk dikongsikan dengan anda!!!

Sebagai seorang rakyat Malaysia yang mempunyai kad pengenalan, anda kini boleh mengaktifkan MyKad secara PERCUMA untuk terus menikmati pelbagai ganjaran hebat di dalam program MY Smart Shopper (MSS). Apakah itu MSS? Senang cakap, MSS ini adalah satu program kesetiaan yang memberikan Cash Point dan Reward Point apabila anda ber’shopping’ secara online atau offline.

Ha, dah excited la tue kan? Sabar, sabar, sabar. First thing first yang anda perlu lakukan ialah mendaftar sebagai ahli MSS. Mudah sahaja caranya. Anda hanya perlu muat turun applikasi MY Smart Shopper di Apple App Store ataupun Google Play Store. Pendaftaran adalah PERCUMA. Lepas tue gunalah applikasi MSS untuk memudahkan ’shopping’ anda!!!!

Dengan tagline “Bijak Belanja, Besar Ganjaran”, setiap pembelian menerusi MSS yang anda lakukan membolehkan anda menerima Cash Point dan Reward Point, sama ada pembelian itu dilakukan secara online atau offline. Untuk pembelian online, ini langkah-langkah yang harus anda lakukan:-

  1. Buka applikasi MSS (boleh download di sini)
  2. Ushar segala ganjaran yang ada di aplikasi MSS tersebut. Antara pilihan kedai yang ada ialah Zalora, Malaysia Airlines, Lazada, Shopee, Agoda, JD Sports, Sephora dan banyak lagilah!!
  3. Katakan anda membuat keputusan untuk shopping Shopee. Anda harus tekan pautan dari applikasi MSS yang akan membawa anda ke laman web Shopee.
  4. Tekan butang “Shop Now” dan anda akan dibawa ke laman rasmi Shopee untuk meneruskan pembelian.
  5. Selesai membeli, Cash Point dan Reward Point akan dimasukkan ke dalam akaun MSS anda dan dah boleh digunakan selepas 7 hari.

Dengan Cash Point yang terkumpul, anda boleh membeli apa jua produk atau servis yang ditawarkan di kedai-kedai “offline” saje yang terlibat dengan MSS. Setiap 1 Cash Point adalah bersamaan dengan RM1. Sebagai contoh, sekiranya anda sudah mengumpul 100 Cash Point, maka anda boleh gunakannya di kedai “offline” seperti Ayamas, Caffe Bene, Juicy, Amber ,Atmosphere 360 (KL Tower) dan banyak lagi!!! Sebelum tu, pastikan korang layari link ini untuk maklumat lanjut tentang semua kedai-kedai “offline” yang ditawarkan.

Selain itu Cash Point juga boleh digunakan untuk membayar kesemua bil utiliti bulanan anda seperti di bawah. Tak perlu gunakan wang tunai anda. Jimat kaw-kaw!!!

Sementara itu untuk Reward Point pula, anda boleh menebus mata yang telah dikumpulkan untuk membawa pulang hadiah-hadiah yang menarik. Caranya mudah sahaja. Hanya perlu log masuk ke MY Smart Shopper app anda dan pilih apa yang anda inginkan berdasarkan katalog yang tersedia. Lepas tue ikut sahaja langkah-langkah yang tertulis di portal MSS app untuk melengkapkan proses penebusan tersebut. Mudah macam ABC.

Hebatkan MSS ini? Memang berbaloi-baloi untuk menjadi ahli MSS lebih-lebih lagi dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang makin dekat. Lagi banyak anda shopping, lagi banyak ganjaran yang anda boleh perolehi. Inilah masa terbaik untuk tukarkan keghairahan membeli-belah anda menjadi ganjaran yang hebat!!! Last but not least, jangan lupa download aplikasi MSS di Apple App Store ataupun Google Play Store untuk memudahkan lagi anda bershopping sakan!!! Selamat membeli-belah.

Maklumat lanjut layar, https://www.my-smartshopper.com dan juga Facebook MY Smart Shopper.



PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

3 responses to Bijak Belanja, Besar Ganjaran! Membeli-Belah Lebih Awesome Dengan MY Smart Shopper

  1. Sha Qazaiy says:

    mss terbaikkk .. mengajar saya berbelanja sambil menabung …

    0

    0
  2. Siska says:

    wow sangata teruja beli lagi beli lagi raya

    0

    0
  3. Sir Hans says:

    wow! sangat berbaloi dengan Apps Ni. terbaiklah Malaysia ada Apps camni. Mudah access semua online dan offline merchant/outlet. Dpt dwi-ganjaran lagi! Good Job! I dah Cuba. Mmg terbaik!!!

    0

    0

Leave a Comment

Optional