Written by AbangNara | June 13th, 2013

Untuk anda yang tidak tahu, baru-baru ini Farid Kamil telah mengeluarkan beberapa status Twitter yang seolah-olah ditujukan kepada ibu mertuanya. Antara status tersebut, Farid menyatakan yang dia sudah 4 tahun bersabar dengan kerenah ibu Diana Danielle.  Ternyata apa yang diperkatakan oleh Farid membuatkan ramai orang terkejut..

ibu diana danielle

Ibu Diana Danielle, Norsiah Ramli yang ditemui oleh Harian Metro hari ini bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai apa yang diperkatakan oleh menantunya. Kata Norsiah:-

Biarlah dia (Farid) nak kata apa, saya senyum saja. Doakan yang baik-baik untuk mereka, itu saja yang saya mampu lakukan. Selepas saya baca di sebuah blog, baru saya tahu (kenyataan Farid). Biarlah dia (Farid) yang nak petik. Saya okay saja.

ibu diana danielle

Abang Nara daripada dulu lagi kurang bersetuju dengan tindakan sesetengah manusia yang menggunakan media sosial untuk bercerita mengenai masalah rumahtangga. Diharap kemelut antara Farid Kamil dan ibu mertuanya dapat diselesaikan. Insya-Allah dengan kehadiran anak Farid kelak, Abang Nara dapat rasakan semua masalah akan berjaya ditangani. Sama-sama kita doakan.

ibu diana danielleP.S: Banyak sangat supplement di luar sana yang tidak mempunyai lesen daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. Dengan Ephyra, anda tidak perlu risau. Ephyra bukan sahaja terbukti dalam memberikan kecergasan pada badan tetapi ia juga halal dan lulus KKM. Untuk tempahan dan pertanyaan, anda boleh LIKE Facebook Ocean2U, layari www.oceanlife2u.com, email ke [email protected] atau telefon terus ke 03-4141-7889.

111 responses to Biarlah Farid Nak Kata Apa, Saya Senyum Saja – Ibu Diana Danielle

  1. mok iijahhhhh says:

    org tua biasa lh mcm2 karenah..sbr je.. xrugi pn.. b’bakti pd org tua..syurga tmptnye.. ingat..diam itu lbih baik..

  2. KUKU KAKI says:

    MAK MERTUA SAMA JE DGN MAK SENDIRI.. KAHWEN ANAK JANGAN LAK ANGGAP MAK MERTUA TU MUSUH.. JAHAT2 MAK DD DIA LAH YG BESARKAN DD… FK KENA LAH PK MTG2.. BUKAN MCM BUDAK KECIK.. TERUS MASUK MELODI, MASUK TWIT, FB,DSBG

  3. akuorgmlayu says:

    rupe org pun nk komen..da cmtu muke nye nk wt cmne..berterima kasih la dgn ape yg Dianugerahkan..yg komen tu cantik ke???cntik le sgt..

  4. saya lalala.. says:

    farid buka aib org.. aib sndr yg tercalar.. nasibla mak dd ni cube ttp balik… kesian dd.. tersepit antara suami & ibu.. agaknye sbb mslh ni laa dia membawa diri.. ape bole buat.. nasi daa jadi bubur.. telan ajelaa…

  5. mak dara gebu gebu says:

    bila terpandang pic mak dd dan dd..ak teringat iklan silky girl, dafi berkata kepada sharipah amani.
    ” mak saya cakap kalau nak tengok rupa isteri kita bila dah tua macam mana, tengok mak dia…bila saya tengok mak awak td…senang hati sy”

    agak2 hati parik kamil senang tak bila tgk rupa mak dd? muahahaha

    • enw says:

      ape la mslh ko nie? x baik doww…

    • tyrabank says:

      Habis tu ada yg mak cantik rupawan dapat anak tak berapa?mcm mana plk?ala cantik buruk pun.anak dia ttp meletoop!muka ko lawa sgt ke?kalau dh ada anak.cer tgk anak2 ko.cantik mcm dd ke lawa lg?..wajah masing2..tu semua ciptaan Allah.yg x lawa tu la yg membela si dd sampai jadi rebutan.bapanya yg omputih tu ada kesah anak dia lawa ke x?cer kalau org kutuk mak ko!eh hodoh la,gemok.pendek.mulut leba.perot boyot.agak2 ko marahh x?

  6. ayam jepun says:

    Si FK nie kan , tak boleh harap langsung la . Dah la u nie biarkan bini yg tengah sarat sorang2 , di negara asing lak tu , & now u buka aib mak bini u pulak , adoyyy ,,,, sedeyyyy

  7. MakJemah says:

    setelah membaca twitter farid, aku rasa itu satu tindakan bodoh oleh seorang menantu pada mak mertua..kau kena ingat, bini kau tu anak dia..dan bini bukannya berstatus darah daging..boleh dicerai bila tak suka/tak sesuai..bila kau keluarkan status bodoh mcm tu kat twitter, kompom la bini kau baca..tak kan tak boleh guna otak apa yg bini kau rasa bila baca? kalau aku, aku rela hilang pasangan kalau pasangan aku tu tak reti nak hormat keluarga aku, terutama mak bapak aku..laki/bini boleh cari bila2 masa..mak/bapak tak boleh cari kat mana2 pun..kau ni datang bulan eh farid?

  8. mak dare says:

    muke neelofa mcm ni la bile dah tua,hi3….

  9. ..........hamba ALLAH says:

    1) pengajaran utk semua…
    jika kt syg kan pasangan kt, berlajarlah SYG juga keluarganya, jika kita blh terima kelebihan dan kekurangan pasangan kita, BERLAJARLAH terima kekurangan KELUARGA dia..jika ada masalah,jgn jadikan media sosial utk meluah perasaan dgn kata lain cerita yg akan mengaibkan keluarga sendiri….
    2)berlajar istifar..
    sedih sgt dgn penghinaan berkaitan rupa paras ni,perlu ke kalian menghina ciptaan Allah??byk2 lah istifar sebelum terus menerus menghina ciptaan Allah, ingat rupa yg kalian ada sekarang ni pun hanya pinjaman saja, klu Allah mahu tarik nikmat kecantikan itu bila2 masa saja…

  10. mak dare says:

    sape dislike memg muke dia cam ni,hahaha…

  11. lala says:

    teruk sgt la yang kutuk2 mak si DD tu, kenapa nak persoalkan kejadian tuhan, korang sempurna sangat ker? dah cukup hensem/lawa sangat nak hina muka orang, kalu allah nak tarik nikmat tu sume sekejap je tau, lagipun for ur information, sungguhpun personaliti mak DD macam tu, die berpelajaran n berkerjaya, korang ader???

    NAN ADO…

  12. idir says:

    farid ni, muka mcm tak pernah mandi je..gambar kahwin pun sama, mcm busuk aku tengok.

  13. Filan says:

    Kalau ya pun mak Diana ni tak lawa dan hot macam anak dia, perlu ke sampai menghina muka dia macam Mona Fandey? Wajah cantik atau buruk kurniaan dari pencipta kita Allah SWT. Beristigfar la sikit bila nak komen. Cukup sifat pun kita dah patut bersyukur. Kalau Tuhan turunkan bala dia bagi tangan atau kaki kau kena gilis dek lori petang ni, ada kau kesah dah muka kau buruk atau cantik?

  14. darlina says:

    x baik la mngutuk mak DD..
    dulu mak dia nampak cntik, tapi skarang cengkung semacam jer..
    makan ati agaknye..
    korang yg mngutuk tu, ntah2 lagi teruk kalau dpt menantu x berguna..
    tgk la nanti!!!

  15. Aku Insan Biasa says:

    Astaghfirullah. Asal ngan korang ni kutuk2 org. Itu kn sama je sprti kutuk ciptaan ALLAH? Istighfar byk2. Mind your words please.

  16. gemini girl says:

    Kisah fk ni cm kisah afiq tp ni versi lpas kwin..fk jd eina azman n dd jd afiq…hihi

  17. maya meira leyana says:

    muka mak dd ni cm mak dara tokey jamu tula…xp mak dara bkn cntik sgt pon cme body je slim tu pon sbb gigih nk brkebaya singkat n ketat wlau da tua2 pon

  18. Anonymous says:

    klu betul diana tu tak bersalin lg letak la pic dia sekarang yang perut besar..

  19. lyss says:

    Mak mertua pun macam mak kandung sendiri. Walaupun itu mak mertua, tapi bak kata pepatah menepuk air didulang, terpercik ke muka sendiri. Tak payahlah nak heboh2kan.

  20. Leen Ahmad says:

    Tapi kan… kalau betul wife si Farid ni, Si DD blum bersalin then prove kan lah…. Sent picture ke sambil tunjuk tummy yg comel tu, post keek ke… so org akan tutup mulut. Awak tu artis, akan sentiasa jadi perhatian…imho, about MIL and Farid, i think the MIL done the good approached. diam lebih baik!

  21. Biskut Meri says:

    Well done mak diana. berdiam diri lebih baik. kalau tak nnti jd mcm kes afiq muiz plak. tak habis2 drama nyer.

  22. Joe Razack says:

    Betul cakap2 org sebelum ni. Dari awal mmg mak DD tak setuju hbgn dgn Farid. Farid kikis duit DD smpai mak DD trpaksa upah makcik bestfren i utk manage semua kewangan DD. Tp day by day mak DD makin sakit. DD tak dgr ckp terus nk kawin dgn Farid.. mmg something.. Tak selamat hidup kau Farid..

  23. Izza Ephyra says:

    Salam,

    being an authorised EPHYRA dealer, im so excited to share with you the product that has giving wonders to most of the ladies out there.

    FYI, im selling EPHYRA at a very good deal! (below market price for sure!)

    let me know if you are interested :)

    spread the love!

    Izza (EPHYRA Authorised Dealer)
    0192198619