Biar Betik, Daging McDonald Haram @ Tak Halal

Trending

Biar Betik, Daging McDonald Haram @ Tak Halal

Ini forward email yang kami terima. Kena check balik dengan JAKIM Malaysia tentang betul ke daging Mcdonald haram @ tak halal. Kes besar nie

Daging Mc Donald Tidak Halal – JAKIM **Penting!!!

Advertisement

Aku memohon keampunan dan perlindungan dari ALLAH S.W.T atas kelemahan dan ketidakupayaan ku.
Tidak lah aku mengharamkan sesuatu yang ALLAH S.W.T halalkan, sesungguhnya perbuatan itu murtad hukumnya.

Ekoran pengumuman dari JAKIM mengenai penarikan balik pengiktirafan dari senarai yang diiktiraf JAKIM berkuatkuasa 15 April 2010 serta bukti kesahihan perkara ini sememangnya mengejutkan aku.

Aku enggan bersubahat dan dilaknat ALLAH S.W.T atas sebab menyembunyikan kebenaran serta kasih sayang ku sesama saudara seIslam seperti sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Tidak sempurna Iman seseorang kamu sehinggalah dia menyayangi saudara seIslamnya seperti mana dia menyayangi dirinya sendiri.” (daripada Anas r.a, riwayat Muslim)

’Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayah, sesudah Kami menerangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk.
Kecuali orang-orang yang bertaubat, dan memperbaiki (amal buruk mereka) serta menerangkan (apa yang mereka sembunyikan); maka orang-orang itu, Aku terima taubat mereka, dan Akulah Yang Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani. (Al-Baqarah: 159-160)

Bukti Pertama : http://www.halal.gov.my/v2/index.php?ty=content_view&id=ANN-20100420101427&type=ANN

-Di sini JAKIM telah menyatakan tidak menerima pakai sijil halal dari Uruguay Islamic Centre.
daging mcd haram

Bukti Kedua : Surat dari JAKIM kepada Encik Bob Chan, Pengarah Urusan Mac Food Services (M) Sdn Bhd dan bukti daging berasal dari Uruguay yang tidak memenuhi piawai JAKIM menurut sumber permberi salinan surat ini.

daging mcd haram

Kepada saudara-saudari, sahabat2.. tolong sebar2kan kepada saudara2 kita kat luar sana… Copy paste gambar pun tak pa..

Perbetulkan aku jika ada kesilapan..

Aku telah mnyampaikan… Segalanya ku serahkan kepada-NYA..

mencari redha Allah meskipun mengundang marah manusia.. tidak sekali mencari redha manusia tuk mengundang murka Allah.. InsyaAllah..

-sumber blog

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

54 Comments

  1. hafizs

    November 7, 2013 at 6:03 pm

    Masalahnya disni JAkiM sila pantau cara peyembelihan pula bgaimana mustahil la barat akn mgikut cara pyembelihan IIslam sb dh terang pgasas dan pmilk Mc d dr barat dan bukan org islam..jgn dsbbkn utk mgaut keuntungan JAKIm ttup mulut

  2. yaya

    May 31, 2013 at 4:21 pm

    isu makanan yg femes cmni patut kuo tv senang
    tp kita kn perlu menjauhi benda yg syubhah tu lebih selamat..

  3. Micheal Showe

    February 21, 2013 at 4:28 am

    I was reading through some of your blog posts on this internet site and I believe this site is real informative ! Retain posting .

  4. gerd symptoms

    December 26, 2012 at 9:33 am

    I blog quite often and I truly thank you for your information.
    The article has truly peaked my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new details about once
    a week. I opted in for your RSS feed as well.