Written by Bella | April 29th, 2019

Minggu lalu, hangat dengan kontroversi pelakon Fathia Latiff buka tudung selepas tiga tahun beliau berhijab. Fathia akui tidak menyesal dengan keputusan tersebut dan selesa menjadi diri sendiri.

Kata Fathia, beliau tidak mahu lagi terus hipokrit dan mengakui sebelum ini beliau menutup aurat bukan kerana Allah SWT tetapi sebaliknya ingin membuktikan sesuatu terhadap seseorang. Bagaimanapun, kenyataan beliau itu mengundang rasa kurang senang ramai, sehingga beliau dilabel hendak mempersendakan hukum agama. Memang wajib sebagai seorang wanita muslim untuk menutup aurat.

Sedar apa yang beliau katakan itu agak melampau, Fathia menerusi akaun Instagramnya tampil memohon maaf  atas keterlanjuran kata-katanya itu. Fathia berjanji akan lebih berhati-hati sebelum mengeluarkan sebarang kenyataan.

Terdahulu, Fathia mengesahkan beliau sudah membuka tudung dan sangat gembira dengan penampilan terbarunya itu. Ketika berhijab, kehidupannya penuh dengan dugaan serta cabaran. Harus berpura-pura dan tidak dapat menjadi diri sendiri sehingga segala tekanan itu membuatkan dirinya mengalami depresi.

15 responses to Bertudung Bukan Kerana Allah SWT, Fathia Latiff Mohon Maaf Terlanjur Kata

  1. Anonymous says:

    Typical jawapan cliche artis, salah mintak maaf pastu buat2 mcm tak tau hukum hakam eh buat salah lagi mintak maaf lagi. pastu netizen yg maksum pon maafkan lah tapi sebenarnye dibodoh2kan je dgn level2 artis sampah mcm ni. all she wants cuma perhatian org aje. see dah dapat perhatian pastu mintak maaf.

    10

    0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      dh buat kecoh mintak maaf maaf n maaf lagi huh !! maaf di terima gitu ???? pastu buat lagi prangai mintak maaf lagi n lagi n lagi..gelek tunjok tetek mintak maaf lagi eeiiii tak muak ke ?

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Fathia,emma,uqasha, nina iskandar geng2 nie mmg aku boikot drama2 diorg nmpk kuar tv je tukar channel lain. Coming soon if liyana jasmay dok buat yg sme msuk dlm list juge. Buat ape nk support retis2 gini. Msuk calon dlm ffm pon xde lebih gosip merenyam dgn jantan je. Geli

    12

    0
  3. Anonymous says:

    Emma, fathia, uqasha, nina iskandar drama2 diorg nie dh lame aku boikot nmpk kuar tv aku tukar channel lain buat ape nk support tercalon dlm ffm pon x lebih kepada gosip merenyam dgn jantan berlakon kayu. Coming soon liyana jasmay klo die buat jugak boikot!. Bosan

    3

    0
  4. takdejob says:

    rip from industri la fathia, kiri kanan, depan belakang semua serba tak kena ko nak raih publisiti, 5 taun lagi ko try la muncul. kut ramai yang rindu kat ko.

    3

    0
  5. kelantit says:

    kesian fatiya ani. patah hati kali meliat si Aiman bahagia sama zahirah

    2

    3
  6. Mira says:

    Emma, Fathia, Uqasha semua fikir tak, bila diorg sebagai selebriti yang menjadi perhatian masyarakat buat langkah salah macamni effect tak dekat org dekat luar sana? Bayangkan kalau ada budak2 yang tengah di dalam kesulitan dan antara nak buka tudung atau tak, tengok news bodoh diorg ni, terus buka tudung sebab terpengaruh, Allahu. Aku kurang marah perempuan tak bertudung (semoga bertudung 1 hari nanti) tapi aku marah sangat orang yang mempermainkan tudung macamni. Pakai tudung, tunjuk breast. Pakai tudung, pegi club. Pakai tudung, nampak jambul. Pakai tudung, nampak leher. Pastu bukak tudung, cakap bertudung dulu bukan kerana Allah. Ishhh

    10

    0
  7. faraj says:

    Yg PAS KIMAK tu kuda kan AGAMA , masih lagi org Puja2….Suweeeeei 44 keturunan PAS ni…

    0

    9
  8. naras says:

    neng yatimah pernah berpesan, jika nak kentot, jangan kentot berdiri..

    0

    0
  9. bong cit says:

    dia ni attention seeker..ok pasni mintak maaf…pakai tudung balik & netizen kata doa yg baik2…setel citer…senang je idop jd artis ni…

    0

    0

Leave a Comment

Optional