Written by AbangNara | September 9th, 2009

Korang ni memang suka online kan? Seharian berapa kali korang bukak Beautiful Nara, huhu. Actually  selain layan BN, Kak Nara amat ler suka window shopping kat Gap.com. Sebab dulunya Kak Nara kerja kat Gap okey, glemer you jadi orang Melayu sorang-sorang kat dalam kedai Gap tu.

Sejak dah berenti kerja Gap (kat Jepun), hari-hari Kak Nara dok usya kat online, menghilangkan rindu kat baju-baju Gap nih. Memang murah beb, especially bila Gap buat sales. Masalahnya…camne nak beli kan, mahukah diorang tolong shipping ke Malaysia?

Jeans Gap sgt selesa, lebih-lebih lagi untuk wanita pregnant. Kat Malaysia ada   jual kaa?? Beli sekali, boleh pakai untuk mengandungkan semua anak! :p

# Jeans Gap sgt selesa, lebih-lebih lagi untuk wanita pregnant. Kat Malaysia ada jual kaa?? Beli sekali, boleh pakai untuk mengandungkan semua anak! :p

Itu ler masalah besar nye, dok beria usya Victoria Secret lah, Coach lar, Amazon.com lah, time beria nak beli, bila klik akan diberitahu “only ship to US’.

Haaaa~~~hampaa hatiku.

Tetiba, barulah tahu kewujudan vsHub ni, wah gumbira hatiku tak terkata. vsHub nie adalah singkatan untuk Virtual Shopping Hub. Tak payah kahwin ngan pilot kapalterbang untuk dapatkan handbags dari US yang lagi murah kalau banding beli kat Malaysia ni.

vsHub ni Malaysia punya tau~~ bukannya omputeh yg buat bisnes kat negara kita..

# vsHub ni Malaysia punya tau~~ bukannya omputeh yg buat bisnes kat negara kita.

Camna vsHub boleh kasik kita shopping online barang daripada US pulak kan? Actually bila korang register dengan vsHub secara PERCUMA, korang akan dapat ‘US Shipping Address’ sendiri. Kononnya macam korang dah ada rumah kat US. Tapi yang nie secara maya lah kan. Jangan korang gi melawat plak adress tue nanti.

Jadi segala apa barang yang korang beli kat US nie, bila disuruh isi alamat, korang boleh tulis alamat rumah US yang korang dapat tadi tue. Penghantaran daripada US ke Malaysia pulak akan diuruskan olehvsHub. Selalu dalam masa 2 hingga ke 4 minggu akan sampailah barang yang korang order tue. Sempat lagi nie nak shopping untuk raya.

So, lepas nih biler anda nak beli baju budak-budak yang cute kat Gap / baju ‘kecik’ kat Victoria’s Secret,  atau beli barang-barang kat Drugstore ni  (juling mata Kak Nara tengok pelbagai barangan penjagaan wanita), korang masukkan aje US Shipping Address tersebut.

Barang tu akan sampai di US Shipping Address tu, kemudian vsHub hantar pulak ke alamat anda di Malaysia.

Murah, Mudah, Terjamin!!!


Tapi ada jugak website yang tak terima kad kredit international, depa nak kredit kad US gak. Contohnya macam website RalphLauren & Overstock.

So ni yang bagus pasal vsHub ni, vsHub akan tolong belikan barang itu dengan bayarkan on behalf korang. Tapi of course lah, korang kenalah buat payment bank transfer kat vsHub dulu, pastu vsHub akan settlekan dengan website yang korang order tuh! Ala-ala personal shopper lah ni.

Tau-tau nanti barang tu akan sampai depan pintu rumah korang, lagi best kalau husband buat surprise belikan bini .

cantiknya jam Anne Klein yang kanan sekali tu, Kak Nara sukalah. Dalam RM200 aja tu!! Cuba korang jamu mata kat Overstock.com

Cantiknya jam Anne Klein yang kanan sekali tu, Kak Nara sukalah. Dalam RM200 aja tu!! Cuba korang jamu mata kat Overstock.com

Kali nie Kak Nara bagi intro jer dulu pasal vsHub nie.  Kak Nara pun nak try order jam tu melalui vsHub . Kak Nara akan update dari masa ke masa perkembangan terbaru.

Sambil-sambil tue jangan segan-segan nak try vsHub nie. So far yang Kak Nara check,harga barangan still lagi murah compare kalau beli kat Malaysia walaupun dah tambah kos penghantaran.

Lagipon sekarang ni ada Hari Raya SALES~! Tolak lagi 10% shipping cost. Ship now and enjoy 10% DISCOUNT off your shipping charges during this Hari Raya. Offer valid till 30th September 2009.

Sempat lagi ni nak shopping raya dengan vsHub. Mari mari mari!!!

P.S: Harap sekali lagi dapat memberi komen yang berkaitan dengan vsHub sahaja. Lagipun ini peluang yang baik untuk kita semua dapatkan barang daripada US dengan harga yang jauh lebih murah. Kalau ada soalan boleh tanya. Kak Nara akan cuba jawap.

Comments are closed.