Written by Bella | November 23rd, 2017

Siapa sangka bermula hanya sebagai pasangan berlakon di dalam drama Hero Seorang Cinderella, timbul pula bibit percintaan antara Fazura dan Fattah Amin. Semakin rapat hari demi hari dan sudah mengenali satu sama lain dengan lebih mendalam, akhirnya pintu hati Fazura terbuka untuk menjadi teman hidup Fattah .

Saya diketahui sebagai seorang yang berdikari dan degil, kerana saya mata mementingkan kerjaya. Dengan kuasa Allah selepas beberapa bulan mengenali hati budi dan memikirkan mengenai masa depan, saya terbuka hati untuk berkahwin.

Tidak bertunang dalam keadaan tergesa-gesa, Fazura juga memberitahu beliau dan Fattah mengambil masa untuk berkongsi berita gembira tersebut atas pemintaan keluarga Fazura yang amat mementingkan privasi.

Majlis bertunang sudah dirancang beberapa minggu lebih awal, bukan diadakan dengan tergesa-gesa. Kami ingin fokus kepada ibadah terlebih dahulu, bukannya tidak mahu kongsikan dengan media dan peminat. Kami mengucapkan terima kasih kepada pihak media yang sabar menunggu pengumuman kami. Kami menghargai sokongan anda dan etika yang anda amalkan.

Dalam tempoh pertunangan ini memang akan ada cabaran tetapi apa yang penting anda berdua harus bersabar. InshaAllah segala perancangan Fazura dan Fattah untuk berkahwin berjalan dengan lancar.

103 responses to Berkenalan Dengan Fattah Buat Saya Terbuka Hati Untuk Berkahwin – Fazura

  1. Anonymous says:

    Pajura deserves better. Bukan dengan yang muda. Kalau boleh yg sebaya. Nanti susah. Fattah berlakon ngan pelakon muda mulala dia jealous

    2

    79
    • Anonymous says:

      Kalau yang muda tu boleh membimbing dia, why not? Kita tak kenal both of them personally so I don’t think we have the right to determine who deserves who. What we can do is perhaps doakan yang baik baik untuk mereka :)

      226

      0
      • h says:

        alhamdulillah, tahniah faz and fattah. org kata bila jodoh tu dah sampai sekejap saja. Hopefully lepas ni jodoh aku pulak. hehehe

        106

        0
        • Anonymous says:

          nape x ramai comment? sepatutnya comment dah beratus. Ini maknanya org dah x kisah pasal dua orang ni.

          3

          48
        • Anonymous says:

          blog lain ramai je komen. blog nara dah sendu ke sbb asyik kipas lofa?

          68

          1
        • semoga bahagia dunia akhirat says:

          aameen

          2

          0
        • Anonymous says:

          fazura jns x mudah jatuh cinta, dan rasanya dia tengok jgk org tu camna, klau x, dah lama bersusun ex dia sdngkan zmn single dia tu panjang, tp spnjg tu ada sorang dua je, tu pun nmpk dia x main2. selama single dia bnyk buat hal dia je,ada jgk la dia sllu lepak dgn lelaki2,tp lelaki2 yg ada buah dada tinggi dan pakai heel tu.hahahaha

          8

          0
      • Anonymous says:

        kan.. doa jela..

        2

        0
    • Lopok says:

      Aku rasa ok ja diorg. Yg nk kecam ni ialah golongan yg xdapat terima hakikat yg diorg betul2 bercinta.

      Semua harap ni ialah gimik or propa nk promote drama padahal diorg betul2 bertunang dan nak kahwin.

      Dan kebanyakan yg suka kecam ni ialah fan batak lopak dan yg sewaktu dengannya yg xleh move on dengan cerita pilot.

      Terima la hakikat fattah hero seorang fazura

      97

      0
    • Yaya says:

      Satu je aku suka fattah amin ni.
      Dia kalau suka dan da start kenal hati budi perempuan tu, dia akan terus proceed utk langkah seterusnya.
      Kalau perempuan tu sendiri xnak, dia blah. Buang masa tggu.
      Lelaki yg mcmni bagus. Bukan mcm artis lelaki yg bajet macho, bajet hot sampai takut nk kawen.
      All the best for both of you
      #bukanpeminat

      185

      0
      • Rania says:

        Dulu dgn shery DIA yg blah SBB kejar lofa. Cinta gila kat lofa g kejar bekas gundik pun blh la. . Si gundik pulak Rasa hebat sbb konon dpt kalah lofa

        4

        60
        • Cik Puan says:

          RENUNGAN BUAT RANIA & SEMUA YG SUKA MENGUTUK, MRNGEJI, MENCACI & yg sewaktu dengannya.

          Jika engkau b’temu dgn s’org yg bodoh, maka katakanlah (dlm hatimu); “org ini b’maksiat kpd Allah krn dia bodoh (tdk tahu) sdngkn aku b’maksiat kpdNYA pd hal aku ketahui akibatnya.. & aku tdk tahu bagaimana akhir umurku & umurnya kelak. Dia tentu lbh baik dr ku..”

          jika engkau b’temu dgn ss’org, maka yakinlah bhw dia lbh baik dr mu. Ucapkan dlm hatimu..; “mungkin kedudukannya di sisi Allah jauh lbh baik & lbh tinggi dr ku..”

          “Lelaki yg hebat bukanlah lelaki yg dapat mengahwini wanita solehah sebagai isterinya..; tetapi, lelaki yg mengahwini seorang wanita biasa & dapat mengubahnya menjadi solehah ”

          Semoga Allah merahmati & memberkati Fattah n Fazura. Aamiin..

          60

          0
        • Anonymous says:

          sebab tu la jodoh… now bile n fazura die nak kawen pulak.. sebab jodoh la

          5

          0
        • Anonymous says:

          hahahahaha…win

          0

          0
        • Anonymous says:

          gundik pun at least penah pegi istana.. ko tu.. kerabat ade pandang ko tak?

          8

          1
        • Anonymous says:

          ko meroyan ni kenapa? rania physco. Selamba kodok label orang gundik. ke ko hantu raya Fattah? Sampai dia kejar sape..tinggalkan sape semua tahu. Sengal.

          3

          0
        • Anonymous says:

          Rania kamu ni tak makan obat lgi ke?

          1

          0
        • justnet says:

          ni pasti gundik from lobenak or lobataks, kasian dengki and jeles… sabar ye kalau tak ada jodoh,Jodoh tuh rancangan Allah, jangan dengki kat jodoh orang, berdoa saje supaya ada yang nak kat you and idola you lopa tuh

          2

          0
        • Anonymous says:

          Mana kau tau org tu rasa hebat dapat kalahkan? Gila ka apa ko ni?
          Ko peminat lofah pulak terlebih2 emo, sedangkan lofah tu okay je sebab dah move on, yang fazura pulak tengah in love,dapat pulak in love kat orang yg menepati yg dia suka,nak tunggu apa lagi?kahwin lah. takda maknanya nak fikir kalah menang ni,orang dh happy. bangang gk ko ni

          3

          0
      • ghadisk says:

        lupe kot psl kes shery..org tu dh sedia si fattah plk blah..pe kess??? nk bekap pon agk2 laa…hahahah..

        11

        9
    • Red velvet says:

      Siapa kau utk menidakkan jodoh yg sudah d tetapkn? Kau p0n xkenal peribadi fattah kan.. so jgn mudah menghakimi 0rg lain.. Umur bukan ukuran utk tentukan kebahagiaan, atleast fattah ada niat nk halalkn hubungan.. xdelah bercintaa bertahun2 n xde kesudahan.. d0akan yg baikk2 inshaallah yg baik2 jugak akn dtg pd kita.. sem0ga j0d0h fattzura berkekalan..

      50

      0
    • VooDoo Diva says:

      Owh honey, age is just a number… Thinking kasi advance sikit k ;)

      41

      -1
    • biarbetik says:

      Kalau dah jodoh eh nak buat camna tak le elak…takan nak elak [email protected] 23, 9.20pm…dah ticking time Fazura…okla sama lawa…mamat ni pun ok la wlaupaun aku not diehard fan dia…humble apa…tahniah:)

      18

      0
    • Anonymous says:

      ala cikta ok je n zain..cikta lagi tua… anak comel je

      18

      0
    • Aku tau laaa... says:

      X pyh risau. Fazura bukan jenis kuat cemburu..

      1

      0
    • Anonymous says:

      macamkan ko ni maid fazura/Fattah lak..luar dalam dah tau nih

      1

      0
    • Gg says:

      Biarlah dorg ..klu da jodoh..x abes2 deserves better…xde istilah tu if da smpinjodoh…yg better tu pon x tau nk tgu smpi ble..sbb nobody perfect..if Allah da bukanhatindie..kite ni doakan is better…sbb ak slalu dgr …fazura ade class..mmg la class but sometimes how classy someone tu bukn sbb duit saje, keturunan…tp how u handle urself…class bukn boleh bawak mati…dorg da one step closer utk bina masjid tu yg trbaik…adw niat nk bina keluarga..nak ade ank2 yg akn jdi hrta dunia akhirat..setakat nk kejar hal dunia…tua nanti ilang jugak class tu…

      1

      0
    • Anonymous says:

      better? usia itu penentu ‘better’ tu ke. tengok orang dan perangai jugak la.
      lagipun,apa yang muda tak muda nih, jarak umpama usia adik kakak je pun,
      yg jarak makcik2 tu pun ada je bahagia.

      1

      0
  2. Anonymous says:

    merpati dua sejoli sama cantik sama padan

    40

    0
  3. Anonymous says:

    Tahniah Fatah,Fazura.Syukur tak kawin dgn Kelantan tu.

    64

    0
  4. Anonymous says:

    Tahniah Faz n Fatt. Both of you fabolous…

    29

    0
  5. Uyun says:

    InsyaAllah. Mudahan Allah permudahkan niat baik kalian. Amin.

    21

    0
  6. Anonymous says:

    im happy for both of you. kuasa Allah, mungkin mmg dh jodoh diorg berdua. lgi pon bgi aq fattah mmg lelaki yang baik dan dari famly yg baik2. fazura even tak brtudung pon semua org knl peribadi dia mcm mne. awal2 dulu mmg nmpk dia mcm sosial sikit, tp 2 3 tahun ni mmg dia makin low profile. menangis laa geng2 lofatah, mana taknya dulu siap buat solat hajat bagai. tp xpe, mungkin ada hikmahnya. mungkin lofa dpt lelaki yg betul2 sesuai dgn dia. apa2 pon tak sabar nk tgk wedding fazura dgn fattah sbb both of them bukan calang2 lgi2 bab2 fashion ni.

    10

    0
  7. Che Mawar says:

    Come on la BN. Takkan tak proofread article before publish. Typo tu byk sangat. Tak professional tul.

    10

    0
  8. Anonymous says:

    tahniah kimk.

    3

    27
  9. Nanhado says:

    Berita yang menggembirakan buat Fazura dan Fattah! Dan pastinya berita paling memeritkan buat Neelofa! Hi hi hi!

    19

    0
  10. Advisor says:

    Congratulationss to fattah amin n fazura ..the way i see it, both parties mmg nmpk cmfortable with each other ..besides if prkahwinan mampu mematgkan faz n fattah for me why not…bgi aku ,bile ak tgk faz kawan ngn fattah, faz nmpk jadi lg happy, low profile dri before….jdi lg jaga adab n tatasusila, makin rapat ngan family die..n family fatah…n fattah maybe nmpk lbih matang dlm menangani kontroversi die..n positif dari dlu..so aku rase klu hbungn ni bawa kedua2 utk jdi baik..i pray for both of you…n u guys looks so sweet..ak stju to keep it private since bru tunang…klu x jadi kan beria2 pulak org kate canang…

    93

    0
  11. Syarafina Musa says:

    Yg penting bkn dgn laki org wei! Perempuan mcm nilah yg kita respect, x terhegeh2 dgn suami orang

    64

    0
  12. anonymous says:

    seriously !! come on…its a prank rite

    0

    23
  13. Cik bunga says:

    Maybe ada perangai fattah yg x de dekat kerabat tu n mat salleh di luaq sana. Tula fazura boleh terjatuh cinta dengan fattah. Lagipun fattah datang time yg tepat sekali. Fazura pun, ofcoz la pikir pasal masa depan dia. Dia dh 34 kowt. So nk tunggu apa lagi, price charming dah datang. So, kahwin jela. Iye idok?

    8

    2
  14. Anonymous says:

    Tahniah pd kalian berdua…moga baik baik aja de. From Indonesia fan with love.

    16

    0
  15. Segulung tahniah sekali lagi (:

    6

    0
  16. Chichi says:

    Tahniah Fattah & Fazura
    U guys made my day ?
    Happy for u?

    12

    0
  17. Elle says:

    Fattah nmpk selesa dgn faz compare dgn lofa sbb family lofa suke cmpur tgn, then lofa jual mahal sgt tp tergedik2, bile org tu da blah lofa plak terhegeh2 wat video true love bagai selepas kerabat reject. Xpela, semua dah namenye Allah yg tentukan yg terbaik. Lofa makin murah rezeki sane sini tp makin lama lofa makin x jage penampilan, faz dpt yg muda tp da mula low profile.

    33

    0
  18. Dina says:

    They looked good and are perfect together.
    Both are both humble, loyal and caring people.
    Fattah is a gentlemen and Fazura is classy.
    They are setting good examples for the rest of us. Bila kita ikhlas Allah permudahkan…. so so happy for them. May they be happy together till jannah… Amin n.

    39

    0
  19. Guana says:

    Bg aku, ok je fattah ni. Aku xdelah minat pun dy, tp lepas tersempak dgn dy masa dy pergi solat jumaat, aku jd respect. Sbb retis kan. Susah nk nmpk retis jaga solat sekarang ni. Kalo solat jumaat dy pergi, so aku expect dy tak tinggal solat yg 5 waktu. Nak cari laki, tgk solat dy dlu.

    66

    -1
    • greenfingers says:

      tgk jela family fattah cmna, pakaian n attitude selari. Adik2 Fattah pon sopan je, i like that, xmcm kebanyakan adik2 artis yg kemain seksi n bajet high class. Serius mmg xsangka Fazura n Fattah rupanya kapel betul. Happy for both of you walaupun dua2 aku tak minat, haha.

      37

      0
  20. DRAMA OF THE CENTURY. YOU TWO DESERVE TO WIN (DLM DUNIA KAT AKHIRAT TAK TAHU LAGI).

    0

    26
    • Anonymous says:

      Cubalah bersangka baik.
      Baru hati tenang bai…..

      10

      0
      • Aku dah sangka yg terbaik lah sbb tu aku cakap mcm ni. Mula2 kata dah nikah, bersepah berita sana sini, keluar cerita tu ini, alih2 tunang je rupanya. Korang nak jadi manusia ke atau jadi lembu pilih satu???

        0

        14
        • Anonymous says:

          pahhh..ooo paahhh..yg kata nikah tu bukan dorang pah oi.tu reporter yang dok sibok nak lakukan paper.kan dorang dah kata dorang keluar statement lepas balik umrah.pah,bersihkan ati pah.relax-relax sudah pah.

          15

          0
        • kak nam marah says:

          ko la lembu… derang xde pun announce kawin… yg dok citer derang da kawin tu org lain…

          0

          0
        • tipah kurang bijak says:

          nak kata ko bodoh, nanti ko marah tp mmg bengap jg la..berita kawin la tunang la tu bknnya drg mulut drg mahupun family drg

          2

          0
    • Anonymous says:

      Betul tu. Yela popularity dah merundum jatuh. Nak bersaing dengan zul ariffin, syukri yahya lagi. Bakat pun x kemana. Kenala create drama camni nak maintain popularity.

      0

      19
  21. Anonymous says:

    Ya Allah, syukur sgt2…. mmg padan dia org berdua…aku tgk sejak fazura rapat ngan fattah, dia nmpk humble sgt, friendly…. moga jodoh mereka samapai ke jannah, Aamiin3x………

    15

    0
  22. Anonymous says:

    TAHNIAH FATTZURA..RASANYA MELETOP AKAN PANGGIL DIORANG X??HAHAA..

    10

    0
  23. Aa says:

    Tahniah faz & FA. Sama cantik. Padan lah dgn muka family lopa. Ank dia tak laku lagi

    6

    0
  24. Aa says:

    Tahniah faz & FA. Sama cantik. Padan dgn muka family lopa. Anak dia tak laku lg.

    2

    0
  25. Anonymous says:

    fattah keluarga baik2 tgk je adik2 dia semua tudung labuh2….harap fazura tak merosakkan anak2 kalau ada jodoh dgn support kartun gay kawan geng pondan….

    0

    12
    • sicomel says:

      sebenarnya,yg pondan tu mmg xleh nak brain.tp dunia artis,mmg pondan tu wujud..tp agk bagus juga la fazura ni,dia still kawan & x judge them..
      tgk rizman dulu vs sekarang..
      dr mcm perempuan dah jadi lelaki..

      6

      0
  26. Anonymous says:

    Muka seiras…ada jodoh

    3

    0
  27. cincin berlian says:

    Alhamdullillah happy sangat tgk couple ni. Semoga Allah sentiasa melindungi perhubungan mereka dan memuliakan kehidupan mereka berdua. They bring out the best in each other.

    6

    0
  28. Anonymous says:

    Tahniah Fattah n fazura… u deserve each other… tak rugi aku dok mengeship korang dua hahaha.. da mcm songsong couple

    5

    0
  29. Lembu lagi byk berjasa pada manusia, every inch of its body ada kegunaannya. Manusia???. Fikir sendiri.

    0

    2
  30. hanna delisha says:

    lek lah korang takyah nak mention lopa sangat lah. alaa doakan yang terbaik dekat fattah dengan fazura. plus ada yang cakap lofa tak laku lagi, she not even 30 yet, so rilex, fazura pun dah 30 plus baru jumpa jodoh so maybe ni masa yang sesuai untuk fazura fikirkan pasal perkahwinan. Lopa tu 30 pun tak lagi, biar je lah dia tu. takyah nak kait kaitkan lagi.

    6

    0
  31. ya says:

    anzalna & co

    0

    0
  32. nuyu says:

    semoga jodoh dapat keberkatan dari NYA…

    0

    0
  33. I am me says:

    Kenapa Anzalna??? Tak boleh ke aku jadi diri sendiri, salah ke punya pendirian dan fikiran sendiri?? Rakyat marhaien bodoh???

    0

    0
  34. Anonymous says:

    ko jeles kenapa…sbb fazura lg cantek drp ko kan

    0

    0
  35. Pattah kena start besarkn kepala pitok ke apa cmni? pajura dh syok dpt kepala ular sawa kobra dlu, apa brg kepala ular lidi lagi…

    3

    4
  36. Anonymous says:

    memang byk typo..jenuh aku nak paham ape dia cuba sampaikan..

    0

    0
  37. Anonymous says:

    fattah yang gilakan fazura.. hahaha finally fazura cair dengan bamtah.. renungan yg menusuk kalbu tuu awww

    0

    0
  38. Entah says:

    Si Fatah ni memang suka terjebak dengan cinta lokasi… dari dulu sampai sekarang..habis lah kau Fazura you deserved better then him. Pelakon kayu tapi sebab followers banyak kau lakulah. TV dan pengarah pun nak kaut untung kayu pun belasah janji drama laku. Kita tunggu next drama Fatah berlakun… confirrrmmm cinta lokasi… Jannah Nick jenis kentallah kau tak boleh nak try.

    0

    5
    • mia says:

      lol jannah nick?? eeeeuww x jatuh cinta pon x pe

      4

      0
      • Anonymous says:

        Ntah. jannah nick tu lawa tapi ntah la macam takda aura yg memikat. Tak mudah orang nak terjatuh cinta lokasi ataupun bukan lokasi, mungkin pembawaan diri dia tu tak berapa nak menarik. kena tunggu cinta sejati baru jadi kot. kalau suka tergoda, memang tak berapa nak tersangkut la ye.

        1

        0
  39. Kiah propa says:

    Hey! U oll ingat senang fazura nak jatuh cinta dgn lelaki melayu kampung mcm fattah tu?? Sbb as i know taste dia semua mat salleh or yg liberal2 gituw.. But who knows kan si pattah tu jgk yg berjaya tambat hati dia. Yg akan kahwin dgn dia. Itu lah yg dinamakan jodoh. Fazura pikir panjang because dia tahu fattah mampu bimbing dia ke jalan yg baik. Sbb tu yg bagusnya si pattah tu walaupun kalau tanya hakak pn pattah tu is not my taste hokey! Tp utk kebaikkan masa depan yeahh he is a right choice la… Jodoh semua Allah dh tentukan.. Congrats fazura!

    12

    0
  40. Anonymous says:

    Moga dipermudahkan urusan. I don’t know them but I do wish them well. Tahniah. Semoga hubungan mendapat keberkatan Allah swt.

    1

    0
  41. Anonymous says:

    Fazura is a celebrity plus classy. Allah bukakan hati dia untuk Fattah. Kita dah nampak perubahan MizzNina after nikah dgn Noh. InsyaAllah, Fattah & Fazura will be another chosen couple. Nampak Fazura, famous and well known macamana pun but turunkan ego, buka hati terima Fattah. But untuk competition.

    6

    0
    • AZIE says:

      betul2… w/pon noh lbh muda 4 dr mizz nina tp dia blh bimbing mizz nina dgn baik.. lps kawen 360darjah mizz nina berubah!

      3

      0
  42. tersipu malu says:

    semoga fazura & fattah amin berbahagia hingga ke syurga,bersabarlah dalam melayari waktu bertunang ni,sememangnya bnyk dugaan..dan semoga neelofa ketemu jodoh jg nti..walaupon saya bkn peminat kalian,tp sebagai seorg islam tak salah mendoakan yg terbaik kpd org lain.

    3

    0
  43. Anonymous says:

    Yang gemuk2 pegang sepanduk #fatahkitapunya tu silalah perukan diri kat dapur.Hahahaha Fatah tak jemput pun korang masa dia bertunang,

    0

    0

Leave a Comment

Optional