March 5th, 2018

Pernah melalui perceraian dan kini berpoligami, suami kepada penyanyi Adira Suhaimi iaitu Datuk Red tidak bersetuju dengan keputusan Ude Wahid untuk berpisah dengan isteri pertamanya, Intan Liana. Bercerai bukanlah satu perkara yang mudah dan membuatkan anak-anak yang menjadi mangsa kerana kurang mendapat kasih sayang.

Nasihat saya sebelum buat keputusan fikir anak- anak. Anak-anak dalam keadaan ini adalah mangsa sebab mereka tidak mungkin akan dapat sepenuh kasih sayang dari kedua ibu dan bapa. Melalui penceraian yang pertama ini yang pernah saya lalui, terpaksa berpisah dengan anak-anak.

Sebab itu mahkamah juga memberi tempoh sebelum kita buat keputusan. Saya tahu benda masih baru dan dia juga tidak mahu fikir.

Berkahwin dengan seorang selebriti bererti Ude harus menerima kenyataan setiap tindakan beliau akan menjadi perhatian ramai dan memberi kesan kepada Izreen Azminda. Oleh itu, Ude harus bersikap lebih terbuka untuk menerima setiap komen daripada masyarakat.

Dalam hal ini Ude kena tahu tindakannya akan memberi kesan kepada Izreen sebab dia seorang artis dan dikenali ramai. Jadi bukan salah orang luar untuk terus berkongsi pendapat mengenai hal ini. Berkahwin tidak ada masalah tetapi bercerai adalah sesuatu yang saya tidak setuju.

Ramai yang mendoakan agar perkahwinan Ude dan Intan dapat diselamatkan, tetapi ada juga berpendapat perpisahan adalah jalan terbaik kerana Intan sudah menanggung terlalu banyak penderitaan sejak suaminya berkahwin lain. Apa-apa pun, kita tidak boleh membuat keputusan untuk mereka dan biarlah takdir yang menentukan. Sama-sama kita nantikan perkembangan kes ini.

Sumber Berita : Utusan Online


31 responses to “Berkahwin Ramai Tiada Masalah Tapi Jangan Bercerai – Suami Adira Beri Nasihat Pada Ude”

  1. anon says:

    Menyampah dgn nasihat bekas driver lori sayur ni….

  2. fishball says:

    EXTRA PE KAU???? MUKA HENSEM TAKPE!!! PODAH!!

  3. sedap nasihat… harap abg pun jgn buat mcm tu yeaaaaaa

  4. nok gataii says:

    bang nara..udah2 ler cite pasai dema ni poligami la ape..cuba cite pasai mark adam sedekah duit tok kawan2 dia tu…lagi bagus.

  5. Mat Ronggeng says:

    For the very first time aku setuju dengan statement Dato’ (Boo)RED ni.
    Jangan berperangai macam burit…

Loading...