Written by Bella | March 5th, 2018

Pernah melalui perceraian dan kini berpoligami, suami kepada penyanyi Adira Suhaimi iaitu Datuk Red tidak bersetuju dengan keputusan Ude Wahid untuk berpisah dengan isteri pertamanya, Intan Liana. Bercerai bukanlah satu perkara yang mudah dan membuatkan anak-anak yang menjadi mangsa kerana kurang mendapat kasih sayang.

Nasihat saya sebelum buat keputusan fikir anak- anak. Anak-anak dalam keadaan ini adalah mangsa sebab mereka tidak mungkin akan dapat sepenuh kasih sayang dari kedua ibu dan bapa. Melalui penceraian yang pertama ini yang pernah saya lalui, terpaksa berpisah dengan anak-anak.

Sebab itu mahkamah juga memberi tempoh sebelum kita buat keputusan. Saya tahu benda masih baru dan dia juga tidak mahu fikir.

Berkahwin dengan seorang selebriti bererti Ude harus menerima kenyataan setiap tindakan beliau akan menjadi perhatian ramai dan memberi kesan kepada Izreen Azminda. Oleh itu, Ude harus bersikap lebih terbuka untuk menerima setiap komen daripada masyarakat.

Dalam hal ini Ude kena tahu tindakannya akan memberi kesan kepada Izreen sebab dia seorang artis dan dikenali ramai. Jadi bukan salah orang luar untuk terus berkongsi pendapat mengenai hal ini. Berkahwin tidak ada masalah tetapi bercerai adalah sesuatu yang saya tidak setuju.

Ramai yang mendoakan agar perkahwinan Ude dan Intan dapat diselamatkan, tetapi ada juga berpendapat perpisahan adalah jalan terbaik kerana Intan sudah menanggung terlalu banyak penderitaan sejak suaminya berkahwin lain. Apa-apa pun, kita tidak boleh membuat keputusan untuk mereka dan biarlah takdir yang menentukan. Sama-sama kita nantikan perkembangan kes ini.

Sumber Berita : Utusan Online

31 responses to Berkahwin Ramai Tiada Masalah Tapi Jangan Bercerai – Suami Adira Beri Nasihat Pada Ude

  1. Anonymous says:

    Pandailah kau

    12

    0
    • Anonymous says:

      at least dia fikir anak2.

      77

      1
      • Tembikai says:

        Ude tak fikir anak anak pun. Takpayah pandai nk sibuk pasal rumah tangga org

        6

        0
        • wekkkkkkk says:

          ude tu fikir jugak pasal anak2 KOT..dn X nk ceraikan Intan KOT..tapi sememangnya UDE TU MISKIN.
          Sbb tu dia ceraikan…dia ingat undg2 x ada ke nk bagi nafkah pada anak2 tu..ha..ha..ha

          7

          1
        • zinnnnade cipale cikade uui uu yeh says:

          wekkk, ko cakap apa ni. tunggang langgang

          4

          0
        • wekkkkkkk says:

          aku ckp, UDE tu miskin.
          Sbb tu dia ceraikan bini pertama sbb x mampu berpoligami.
          Ude tu miskin sbb tu x mampu menyara anak2 nyer jugak.
          Lpas tu aku nasihat Intan pegi tuntut nafkah biar padan muka Ude.

          Ok..fhm..klau x fhm..ulg banyak kali baca:-)

          13

          0
      • Anonymous says:

        tp kalau mak tu dh tertekan, ko rs anak2 akan happy jgk ke? Hrp netizen tak masuk campur bab rumah tangga artis ni. Sudah2 la kecam dorang. Intan pun tak kan happy selagi kes ni dpt perhatian masyarakat. Anak2 apetah lg.

        11

        0
    • Anonymous says:

      Ketam mengajar anaknya berjalan

      2

      0
  2. Anonymous says:

    bukan kau pun sama ke ceraikan 1st wife?
    ketam ajar anak berjalan

    6

    0
    • red dot says:

      ada ke? rasa mcm takde

      0

      0
    • Dan says:

      Kan dia ada ckp tu dia terpaksa berpisah dgn ank dia lps ceraikn isteri. Dia ada rasa menyesal la tu dan nasihat kan ude tak buat bnda yg sama

      29

      0
    • Anonymous says:

      Sape 1st wife dia weh? Kiranya sblm Datin Red tu dia ada wife lain?

      0

      0
      • xsebelah sesiapa pun says:

        ya, ikutkan adira tu isteri ke3. lps bercerai dia kawen dgn datin red. rs nyer dia sukar nk terima yg ex wife dia dpt hak penjagaan anak2… no wonder laa dia nasihatkan si ude tu fikir msk2 sblm bercerai!

        6

        0
  3. Anonymous says:

    kalau mampu adil, betul la dato red. tapi klu x adil nti jd dosa pula. huhu

    11

    0
  4. wekkkkkkk says:

    baru skrg somi adira ni ada hati nk pegang anak dlm gmbr..sebelum ni..x ada hati pun..
    beransur2 ye baik2 jdi ayah..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Sendiri bercerai berai…. anak dgn pertama yg awak ceraikan emaknya mcm mana…. pandai ckp …. kawin dgn datin red cerai dgn pertama….. mau juga glamor ….

    1

    1
    • Anonymous says:

      dia dh nyesal dlm viral je..hakikatnya tak..
      mcm LOpak nyesal dlm viral..tapi dlm hati berkata “gampang punya netizen dn semua yg boikot”…kata Lopak.

      3

      4
  6. Ko x lyak says:

    Btter ttup mlut en red,awk dlu pn msa gatal nk kwin adira..bni ko mroyan gak.ni bukn soal cerai atau x.bla ati fst wife hncur time ko kwin dua..sma je mcm ko ceraikn dia.xde bza pn.ko btul2 da psti ke fst wife ko da redha?kdang2 diorg ni than sbb ank2 je.

    11

    1
  7. pokcik bawang says:

    ko kaye mmglah boleh psg byk2. yg si ude ni len dh lah mude dan serba serbi kurang..otak ingat nak sronok jer berbini.

    12

    0
  8. Diana says:

    comelnya anak

    1

    0
  9. damai says:

    org lelaki nie mmg seronok kalau bab kahwin lebih pada satu, x blh prmp lain tunjuka manja2 dan ckp lembut2 terus cair, lepas tu kahwin (itu masih ada agama lah kahwin, yg lemah agama, jdi kekasih gelap) dah dapat yg baru semua kebaikaan isteri pertama x nampak, cuma nampak yg buruk aja, dah kata lelaki, nak buat mcm mana ka,….

    5

    0
  10. Anonymous says:

    Hahahahaha

    0

    0
  11. Mat Ronggeng says:

    For the very first time aku setuju dengan statement Dato’ (Boo)RED ni.
    Jangan berperangai macam burit…

    0

    1
  12. nok gataii says:

    bang nara..udah2 ler cite pasai dema ni poligami la ape..cuba cite pasai mark adam sedekah duit tok kawan2 dia tu…lagi bagus.

    2

    0
  13. sedap nasihat… harap abg pun jgn buat mcm tu yeaaaaaa

    1

    0
  14. fishball says:

    EXTRA PE KAU???? MUKA HENSEM TAKPE!!! PODAH!!

    1

    0
  15. anon says:

    Menyampah dgn nasihat bekas driver lori sayur ni….

    3

    0
  16. Jim mata 3 says:

    “Baik ada makna tu”…..

    0

    0
  17. peace says:

    Bab ni aku setuju..laki before decide nak berpoligami sepatutnya ukur la baju kt badan sendiri..dah terang2 syarat poligami tu kena berlaku adil..kalau dah lepas cari bini baru ko terus cerai bini no.1 sah2 dr awal sebenarnye ko xmampu adil..bukan batin je bang oi..zaman skrg ni semua pakai duit..sian anak2 yg jadi mangsa..adoi mata aku xleh hadam tgk muke anak2 die..sedih :'(

    1

    0

Leave a Comment

Optional