Written by serenity | May 23rd, 2019

Pelakon Ammar Alfian kini menjadi perhatian media dan Netizen setelah isterinya, Nelisa Nezam mendedahkan kecurangannya saat wanita itu hamil enam bulan dengan seorang wanita yang tidak dikenal pasti identitinya.

Belum pun reda kesan pendedahan itu, sekali lagi Nelisa mendedahkan bahawa dia tidak menipu seperti dakwaan Ammar kepada satu media bahasa Inggeris kononnya semuanya hanya fitnah dan Nelisa sudah meminta maaf kepadanya.

Nelisa seterusnya mendedahkan perbualan WhatsApp antara dia dan Ammar di mana Ammar mengakui dia curang dan seorang penipu.

Sejam lepas, Ammar telah memuat naik satu kenyataan, memberitahu ia penjelasan terakhir yang akan dia buat mengenai kemelut rumahtangganya.

Ammar Alfian dan Nelisa Nezam yang merupakan seorang model melangsungkan perkahwinan  pada tahun 2016. – beautifulnara.com

23 responses to Beri Saya Ruang Untuk Selamatkan Perkahwinan Saya – Ammar Alfian

  1. seekattention says:

    bini kau ni seek attention ke? korang bkn femes mana pon x de org nk amik tau.. die nk org kesian kan die mcm org kesian kan bella astillah ke?

    • Babee says:

      Dah kena tangkap main pompuan lain masih nak tunjuk islamik…allah le ramadan le… what a hypocrite

    • aku says:

      tumpang semangat bella la ni..emm.
      cuba la korang berdua ni berbalik pada allah. ni tak pakaian tak mcm muslim, lifestyle pon mmg lebih mat salleh dr mat salleh itu sendiri.
      ingat punca perceraian bukan sbb tak lawa/ tak kaya. tp sbb tak jaga solat.
      ingatan utk semua suami isteri di donia ini.

    • Anonymous says:

      skrg ni mmg tgh musim laku curang/cerai masa tgh peggy ke ape?
      pastu trend bini meroyan dlm media soc?
      OMG! sedeeey la idup korang nie!

  2. FC says:

    He sure doesn’t sound sorry, blaming the wife ada lah! Wife is too pretty for him anyway, she will do just fine!

    • tukang tegur says:

      cantik je tak cukup bhai! masing2 kena muhasabh diri. yg cantik ramai jer bercrai tp yg biasa2 ni aku tgk elok jer berkendong anak berpimpin tangan dgn suami2 yg biasa jgk. realiti lebih indah dr dunia yg dipaparkan oleh artis sbb tu kita tak boleh ikut sgt apa yg artis2 ni ckp. sbb apa yg ditonjolkan bukan yg sebenar…lakonan semata2. cantik fake, sado fake, happy? boleh kira dgn jari, sailang sana sailang sini..shopping sana, shopping sini, pose model acah2 level international, walhal bagun pagi gg pon tak gosok..mandi pon silap2 tak. so biase2 dah ler, jgn ikut lifestyle / taksub dgn artis cum selebriti ni sgt. fitnah dunia je diorang tu.

  3. naros says:

    neng yatimah pernah berpesan, jika hendak kentot, jangan berlari, nanti rose yatimah marah. sekarang salah siapa? ammar atu isteri?

    • Joyahsport says:

      Kepala bana ko Lah Asyik nk ckp neng yatimah. Nenek ko yg dah meninggal tu kl org sebut2 mcm ko sebut tu ko suke x? Bongok la ko ni. Ko ni sakit ar aku rase. Ayat2 ko pon nmpk mcm org bodoh Mesti ko ni Sengal kan? Jadi manusia tu x pyh nk main2 kan nama org. Langsung x lawak tp nmpk ko ni bodoh ko tau !

      • UAREALOSER says:

        Hahaha percayalah yang komen Neng Yatimah tak habis2 ni confirm dalam real life loser gila. Takde kawan, tak disayangi ibu bapa, duk terperuk dalam bilik etc, sbb tu jadi camni. hahahaha.

  4. hey, kepada semua2 pencurang, sila hadam ini:- boleh pegi mampus dengan statement “saya sudah minta maaf berkali2” sebab hakikatnya ko cuma mintak maaf sebab kantoi derr. you are not REALLY sorry because you did what you did, tapi sorry because she knew! bangang abadi.

  5. mekanikKL says:

    sesungguhnya perkahwinan kerana Allah akan kekal selamanya

  6. Hmm says:

    Bila semua tahu salah kau, baru nak kembali pada Tuhan katanyerrr. Semasa sedap tu, tak ingat isteri yg sarat mengandung, tak ingat Tuhan ke. Ni sebab kantoi curang, kalau belum kantoi, masih continue sedap sedap lah. Suami zaman skg ni nak apa lagi yg tak cukup? Makan luar tu berbaloi ke untuk korang?

  7. sajatssususejat says:

    Bini dia power. Tak guna la nak jaga aib suami yang sendiri tak reti jaga maruah. Padan muka kau. Ckp bini main permainan. Ko mempermainkan dia ko tak fikir pulak??? AYOOO (dalam bahasa sajat)

  8. meetomato says:

    lelaki ni, klu dh kantoi & nak minta maaf…..ego mmg meninggi, ckp isteri memalukan dier…ade sebab munasabah tau knp isteri memalukan awak di media..masa ko sedap main pepek pompuan lain berjam2, takde pulak ko rasa malu. rasa nafsu membuak2 lagi ade la kan? bodoh bin bahlol.

    cuba bini ko pulak main dgn org lain, awak ok ke ammar? mesti awak marah dan akan memalukan bini ko jugak kan? minta cerai terus kan?

  9. Anonymous says:

    GOSSIP TERTIBA CERAI, MENIKAH SONYAP..
    SETTLE SENDIRILAH..MLS NK KOMEN…TGH PUASA NI, PERUT LEMAH, JARI LEMBIK, FIKIRAN X LAJU…OK BAI..NNTI2 JELAH..MLM2..

  10. Lala says:

    Bukan sbb dia femes ke tak – tak kira juga benda ni minta simpati ke tak. Namapun perempuan, mmg akan meluah perasaan. Nk nk tgh sarat ngandung, what u expect? Diam diri, makan hati sengsorang ke? Sedang benda takde ape pun, boleh jd emo – inikan pulak pasal laki “makan luar” – mampu ke nak redha, mengenang nasib, muhasabah? Pk cerita bini buka aib laki kt media, tak pk lak bab laki tu pijak maruah bini bila “melayan” betina lain? Siapa yg cari pasal dlu? kalau laki tak gatal, takkan bini meroyan ye tak?

  11. Noname says:

    Do you feel what the wife feels..
    Stress bole bawa mcm2 implikasi..
    Lagi2 kata its her game..
    Ingat je pesanan Ustadz Ebiet Liew..
    Allah bagi bakal dpt anak lelaki..
    Wife punya la cantik…
    Be thankful..bkn dgn kata2..

  12. Cik green says:

    Wow..baru pikir pasal anak? Masa berpoya-poya tak ingat anak tu pun kan..tiba2 terkantoi ingat pasal anak pulak. Pastu salahkan bini plak. Memang Allah Maha Pengampun,..tapi hang silap dosa kat bini tu kalau bini x maafkan akhirat esok hang kena merangkak cari dia kot.

  13. Awan Nano says:

    Spesis manusia yg mengaku pendosa tapi balik2 buat dosa jugak.. Aku heran la dengan netizen. Kut yer pun wife dia bukan celeb, takkan tak boleh meluah dalam ig? Ni bukan pasal aib tapi pasal suami curang! Bukan setakat belanja makan tau, siap belanja tidur.. Dasar spesis lelaki tak tahu bersyukur.

    • Apa apa saja lah says:

      Betul lah. Biar lah dia nak meluah dalam ig dia. Korang kalau lapar pun heboh satu dunia update kat status tu weiiiii.

  14. Anonymous says:

    Alep Ajis 2.0

  15. Pemerhati says:

    Sesuatu yg berlaku Ada hikmahnya. Podacit. Ko ingat ko mintak maaf Lepas kantoi Tu boleh ubah hati isteri yg hancur. Kenyataan ko pun berbaur marah kat isteri Tu sbb sebarkan keburukan ko. Alah jai. Aku Rasa better lagi si alif yg xde nak selindung or cover up kebodohan dia.

  16. Anonymous says:

    Lain kali jaga hati isteri..terutama time mengandung..wanita yg mengandung perlu perhatian lebih..bukan senang membawa anak 9bulan dlm perut..emosi wanita mengandung perlu dihargai…