Beri Bukti Palsu Mengenai Kes Dadah, Farid Kamil Didenda RM2,000

Hiburan

Beri Bukti Palsu Mengenai Kes Dadah, Farid Kamil Didenda RM2,000

Pelakon dan pengarah Datuk Farid Kamil mengaku bersalah atas tuduhan memberikan keterangan dan bukti palsu dalam laporan polis yang dibuat berhubung kes dadahnya di Mahkamah Majistret Petaling Jaya, semalam.

Advertisement

Dalam laporan polis yang dibuat sekitar bulan Februari tahun lalu, Farid mendakwa dirinya dianiaya tiga rakan artis yang mencemarkan minumannya dengan dadah sehingga beliau bertindak ganas menyerang polis dan orang awam di Balai Polis Kota Damansara.

Antara nama yang dikaitkan ialah Taj Innuendo, Osh Firdaus dan pelakon Sofi Jikan.

Pengakuan bersalah Farid itu disahkan sendiri oleh peguam yang mewakili Taj. Farid didakwa mengikut Seksyen 192 Kanun Keseksaan dan dikenakan denda RM2,000.

Sumber Berita : NST

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

29 Comments

  1. Anonymous

    May 10, 2019 at 11:52 am

    agaknya dlm kalangan netizen dlm ni pun ada khayal..lain tajuk lain isi kandungan..dadah jugak ke kena..tanya je..

    • Anonymous

      May 10, 2019 at 12:14 pm

      Yg tu x sekolah….

  2. jacko

    May 10, 2019 at 11:13 am

    Dato kepala butoh perangai mcm ni….buat malu je lah.

  3. melayu oh melayu

    May 10, 2019 at 10:50 am

    yg songlap berbillion pun x gaku…boleh bangga lgi tu dipanggil “bossku”…
    inikan pulak amik dedah..adoiii.

    • Anonymous

      May 10, 2019 at 11:03 am

      haah…aku pon pelik. dah sah2 penyamun, beg2 berjenama, cash diangkut berkotak2 tu bukan khayalan, tp bukti depan mata. tp org tetap panggil bossku?? dunia dah semakin tenat. yg merompak ddepan2 mata dipuja2 yang gigih cuci taik digelar penusta. oh malaysiaKU

      sanggupkah kalian kembali bertuankan BOSSKU? aku tidak!

    • Anonymous

      May 10, 2019 at 11:50 am

      najib kaya sejak azali bermula dri bapak, step by step designation dlm parti UMNO, besan di luar negara sana pula, antara yg terkaya di negara itu, adakah benar brg2 itu kepunyyan anak, dan ada juga ada pemberian masa jdi PM, kita tunggu jelah siasatan lgi, SPRM kan akan korek dan cari citer yg benar je.
      jgn menilai terlalu cepat..tunggu shj..

    • Anonymous

      May 10, 2019 at 2:23 pm

      naifnya kamu atau mungkin lebih tepat, denial. ya…kita tunggu kebenarannya…dan bila tiba masanya, manusia yg di’buta’kan seperti ko akan terjelepok melihat hakikatnya.

  4. Anonymous

    May 10, 2019 at 10:47 am

    deny..deny..deny…selagi boleh. nanti jdi cam datin linda…. netizen pulak yg salah.

  5. Anonymous

    May 10, 2019 at 10:35 am

    susahnya nk disiplinkan diri jdi org yg jujur dlm kalangan kita sebagai manusia. Gigi lebih lembut dri lidah

Loading...