Written by Bella | May 10th, 2019

Pelakon dan pengarah Datuk Farid Kamil mengaku bersalah atas tuduhan memberikan keterangan dan bukti palsu dalam laporan polis yang dibuat berhubung kes dadahnya di Mahkamah Majistret Petaling Jaya, semalam.

Dalam laporan polis yang dibuat sekitar bulan Februari tahun lalu, Farid mendakwa dirinya dianiaya tiga rakan artis yang mencemarkan minumannya dengan dadah sehingga beliau bertindak ganas menyerang polis dan orang awam di Balai Polis Kota Damansara.

Antara nama yang dikaitkan ialah Taj Innuendo, Osh Firdaus dan pelakon Sofi Jikan.

Pengakuan bersalah Farid itu disahkan sendiri oleh peguam yang mewakili Taj. Farid didakwa mengikut Seksyen 192 Kanun Keseksaan dan dikenakan denda RM2,000.

Sumber Berita : NST

29 responses to Beri Bukti Palsu Mengenai Kes Dadah, Farid Kamil Didenda RM2,000

  1. burit says:

    denda rm2000 je?

    • wekkkkkkk says:

      rm2000 tu nilai “beri bukti palsu”, kita pun perlu ingat, kalau ada kes, jgn bgi cerita palsu, betul tak “burit”..,
      belum lgi nilai “kes menyerang anggota”..yg sedang bertugas.
      belum lagi nilai “org kena dakwa/fitnah”..

      hehehehe, laki byr denda sbb kelakuan.
      bini byr saman cukai.(walaupun dh settle kata bininya).
      so jgn fitnah ye kita2 ni.

      • Bulan Posa Pun Korang Membawang? says:

        korang apa tau.. majority kat Kelantan org PAS.. org PAS confirm masuk syurga.. org kat Mekah n Madinah xtentu lg masuk syurga sbb kat sana xdak PAS. hahahaha

        • Kikihhh says:

          well…org nak berniaga pun kena paksa solat kannn. padahal benda tu sunat kot. ibadah ni kena hati ikhlas… bukan boleh dipaksa2 camtu. nanti jadi cam pemancut ummah…kain sendiri terlondeh.

        • Anonymous says:

          taulah juga, cuma story yg berkaitan dgn tajuk je kita adu dombakan..bkn lari tajuk..hahahahhahaa

      • burit says:

        kau diam wekkk. kau tak tau ke aku tak suka kau? kenapa perlu sibuk? dahh pergi sana jaga laki kau sebelum aku rampas!!

        • wekkkkkkk says:

          knpa ko tukar tagline..ssh aku nk cari kau..buat mcm aku, sng ko nk kejar..
          (sng je nk cari kau..agak2 lucah bunyi namanya..itu kau lah..tpi aku skli lalu je, x noleh pdg berkali2, agaknya ko seberadik dgn tagline Faraj..)..ikut mood aku je nak reply, kira terima kasih lah kt jari wekk ni, hati wekk x nak pun..

        • burit says:

          aku tukar ikut mood aku lah. nama kau kenapa wekkk? tiap2 saat nak termuntah ke? kesian nya kau ni

    • aaptb says:

      sebijik kes pok jib….dia yg sign cek/duit 1MDB. Tup tup….jawapan kuar depan hakim…..”saya di inaya”! :(((

      • Anonymous says:

        Tak pe. Ramai yang lagi suka Najib as PM. Setia. Walaupun merompak, menipu, rasuah, it’s okkkkk……. Boleh terima semua alasan. Kalau government servant yg jaga bilik komputer tu, sign tak ikut spec dah kena tindakan. Ingat jawab saya dinaya, saya x tahu..boleh terima ke?

    • Mike says:

      dah lalok sampai tak sedar diri…ngaku je lah. takkan minum air sirap bandung kuttt.

    • Huhuks says:

      nanti datin dpt balik duit cukai….bayar lah. hahahaha

    • Anonymous says:

      ko fitnah org berdosa tau farid..sampai terjejas mata pencarian kawan2 ko tu.

  2. Anonymous says:

    tak pasal2 nama orang lain busuk sebab nak cover diri ko je..muhasabah diri la bro

  3. kakikucinghitam says:

    kesian sofi jikan,, pelakon yg bagus

  4. ally says:

    Dari mula memang dah rasa something especially bila adik dia dah no longer in the picture. Bagus ler juga at least dia tak heret adik dia more than he has to. Teringat yana kata suami dia ke sana ke sini siang malam untuk tolong settlekan kes abang dia. Tapi kesian tak semena2 org lain (the 2 singers and 1 actor) pula yang diheret into the picture sedangkan salah seorang tu kata pada hari kejadian dia kat Johor. & dia tak tahu pun kes FK ni sampailah polis pi ambik keterangan drp dia. Teringat juga press conference yg FK bagi lepas tu kata dia maksudkan orang lain, polis gi cari org lain pulak. Dan sekarang? FK mengaku dia beri keterangan palsu. I’m glad he choose to come clean di bulan yang barakah ini. Moga he stays clean also. Moga insiden ini jadi pengajaran yang menginsafkan.

  5. Anonymous says:

    talian bomba atau penguatkuasa pun jgn main2 suka2 cal., call yg bernilai rm0.50 sen , dh jdi kena denda rm2k.

  6. Anonymous says:

    susahnya nk disiplinkan diri jdi org yg jujur dlm kalangan kita sebagai manusia. Gigi lebih lembut dri lidah

  7. Anonymous says:

    deny..deny..deny…selagi boleh. nanti jdi cam datin linda…. netizen pulak yg salah.

  8. melayu oh melayu says:

    yg songlap berbillion pun x gaku…boleh bangga lgi tu dipanggil “bossku”…
    inikan pulak amik dedah..adoiii.

    • Anonymous says:

      haah…aku pon pelik. dah sah2 penyamun, beg2 berjenama, cash diangkut berkotak2 tu bukan khayalan, tp bukti depan mata. tp org tetap panggil bossku?? dunia dah semakin tenat. yg merompak ddepan2 mata dipuja2 yang gigih cuci taik digelar penusta. oh malaysiaKU

      sanggupkah kalian kembali bertuankan BOSSKU? aku tidak!

      • Anonymous says:

        najib kaya sejak azali bermula dri bapak, step by step designation dlm parti UMNO, besan di luar negara sana pula, antara yg terkaya di negara itu, adakah benar brg2 itu kepunyyan anak, dan ada juga ada pemberian masa jdi PM, kita tunggu jelah siasatan lgi, SPRM kan akan korek dan cari citer yg benar je.
        jgn menilai terlalu cepat..tunggu shj..

        • Anonymous says:

          naifnya kamu atau mungkin lebih tepat, denial. ya…kita tunggu kebenarannya…dan bila tiba masanya, manusia yg di’buta’kan seperti ko akan terjelepok melihat hakikatnya.

  9. jacko says:

    Dato kepala butoh perangai mcm ni….buat malu je lah.

  10. Anonymous says:

    agaknya dlm kalangan netizen dlm ni pun ada khayal..lain tajuk lain isi kandungan..dadah jugak ke kena..tanya je..

  11. Anonymous says:

    mcm ni pun boleh jadi idola budak2 motor …. lagu hancur la masa depan bdk2 ni…SPARK la sangat.

  12. Tiara says:

    Mcm tak caye je perangai dia nih, tapi tulh kenyataan, samalh cam sinajibun bosskur tu, hrmmmmm

  13. Anonymous says:

    Dah kena tangkap ambil dadah, berat dadah pun sikit and guna je barang x jumpa. Bayar je la denda. Yang laki bini gigih masuk TV kata artis sana sini nak aniaya dia and polis pukul dah kenapa?

    RM2000.00 tu tak berbaloi dengan fitnah yg polis balai damansara dan 3 rakan artis tu kena.

    Kalau aku, aku saman balik dia nj. Pengajaran ialah “You Own Your Mistake”. Jangan main blame game dan aniaya orang lain. Tak pasal2 orang lain pula kena menjawab. Masalah betul dia ni.