July 26th, 2012

Tahun lepas Abang Nara dan wife telah pergi berbulan madu ke Korea.

cbank

Seronok memang sangat seronok tapi duit yang habis adalah melebihi bajet yang diperuntukkan. Dompet Abang Nara kosong 100% seperti lagu Kosong nyanyian Najwa Latiff.

cbank

Lama jugak Abang Nara menyimpan untuk buat belanja honeymoon di Korea nie. Nasib baik sebelum honeymoon ofis Abang Nara umumkan bonus yang agak besar. Bolehlah buat belanja wife bershopping ketika berada di sana.

cbank

Awal bulan 9 ini, Abang Nara sekeluarga akan ke UK untuk melawat adik yang belajar di sana. Dan Abang Nara baru perasan yang Hari Raya akan tiba hujung bulan 8 nanti. Duit simpanan confirm habis digunakan untuk bagi duit raya nanti. Mana nak cekau duit buat belanja pergi UK ?

cbank

Seminggu dua jugak Abang Nara rungsing memikirkan masalah ini. Tiket dah dibeli, nak refund pun tak boleh. Fikir punya fikir, Abang Nara teringat feature Paylite dalam Citibank Ready Credit yang Abang Nara dapat awal tahun nie.

cbank

Abang Nara plan nak ambil RM10,000 cash dengan Citibank Ready Credit Paylite dan transferkannya ke akaun simpanan Abang Nara. Lepas tue boleh buat repayment untuk 12 bulan. Kiranya dalam sebulan Abang Nara bayar dalam RM896 including sikit dengan interest. Bolehlah duit nie nanti digunakan untuk bagi duit raya ngan belanja kat UK nanti. Lagi jimat daripada swipe atau withdraw daripada ATM. Paylite nie amat berguna bila anda tahu yang anda perlukan duit extra macam nak pergi holiday, beli TV LED atau just untuk extra cash di hari raya.

cbank

Lepas bayar balik setiap bulan untuk installment ini, limit itu akan terus ditambah balik untuk digunakan untuk membuat transaction lain seperti ATM withdrawal ataupun online transfer. So next time kalau perlu loan, Abang Nara tak perlu memohon sekali lagi. Hanya perlu call CitiPhone untuk convert Abang Nara punya Citibank Ready Credit overdraft line ke Citibank Ready Credit PayLite instalment sekali lagi. Memang senang gila!!!

cbank

Wife Abang Nara dah tersenyum girang macam gambar kat atas tue bila Abang Nara bagitau jalan penyelesaian untuk masalah kitorang nie. Kalau korang pun ada nak gi travel dan ada masalah seperti ini, boleh try apply Citibank Ready Credit. Sekiranya anda apply sebelum 31 Julai boleh dapat hadiah yang super duper best. Trylah ushar www.citibank.com.my untuk info lanjut.


95 responses to “Beraya Dan Berjalan Ke UK Dengan Citibank Ready Credit”

  1. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    kad maybank aje yg minah jambu adaaaaaaaa kad lain tkdeeeeee cian kn….

  2. Lols says:

    Takder duit buat cara takder duit.. jgn perasan duit ada sbb bolh berhutang. Nak ajar org lak tu.. haih. Citibank ni mahal dan kerek, aku pon dah stop pakai. Credit card tu penting utk emergency, bukannya utk beli barang time takder duit! Apa la nara ni.. poyo.

  3. iklan says:

    bila nak buat iklan fikirkan akibatnya. berat tanggungannya bila ramai yang termakan iklan kamu.
    promote enjoy hi class lifestyle dengan berhutang.
    fikir dulu, jangan sesal kemudian, tak guna

  4. Lila Manila says:

    kenapa nak gi uk pun kene bagi tau..senyap2 dah la..tu dah kira riak..dahla riak..berhutang plak tuh..

Loading...