“Berani Dia Tak Pakai ‘Mask’…” – Netizen Kritik Wawa Zainal ‘Catwalk’ Di KL Tanpa Pelitup Muka

Hiburan

“Berani Dia Tak Pakai ‘Mask’…” – Netizen Kritik Wawa Zainal ‘Catwalk’ Di KL Tanpa Pelitup Muka

Seperti yang kita tahu, dalam menjalani kehidupan mengikut norma baharu sekarang disebabkan Covid-19, masyarakat wajib memakai pelitup muka di tempat awam selain perlu menjaga prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan oleh kerajaan.

Namun, pelakon dan usahawan, Wawa Zainal baru-baru ini dikritik segelintir netizen selepas memuat naik sebuah video di TikTok.

Advertisement

Menerusi klip tersebut, isteri kepada Aeril Zafrel itu dilihat berjalan ala ‘catwalk’ di sekitar Pavilion sambil menggayakan persalinan serba hitam.

Bagaimanapun, apa yang menjadi perhatian adalah apabila Wawa dilihat tidak mengenakan pelitup muka ketika rakaman tersebut.

 

Difahamkan, ketika itu Wawa sedang menjalankan sesi photoshoot namun kerana tidak memakai ‘mask’ dia disindir dan dikritik di ruangan komen.

Mask mana? Orang lain pakai mask, akak sorang rilek camtu je.”

Bagaimanapun, segelintir netizen dilihat mempertahankan Wawa dan berkata mungkin dia hanya membuka pelitup muka ketika waktu penggambaran sahaja.

Apa-apa pun, pastikan semua ikut SOP ketika berada di tempat awam terutamanya jika lokasi yang sesak dan tertutup.

Aeril Zafrel Wawa Zainal
11 bulan lalu

"Dari Jibril Ibtisam Kepada.." - Kerap Menangis Sejak Lahir, Wawa Dan Aeril Tukar Nama Anak Bongsu

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

6 Comments

  1. anonymous

    February 8, 2022 at 3:16 pm

    LOL korang jeles ye sebab dia cantik kaya kan kan kan kan….korang pun boleh ape bukak mask shoot video upload apa susah buat je la tapi korang tak de wardrobe cam wawa kan so sadddd isk isk isk LOL

    • anti melesies

      February 8, 2022 at 10:22 pm

      oh hai penjilat melayu kaya tak berguna

  2. terkomen

    February 8, 2022 at 2:45 pm

    dh mula x ske dia ni…poyo semcm..

  3. Anonymous

    February 8, 2022 at 11:27 am

    cam bongok je

  4. Anonymousjugak

    February 8, 2022 at 3:06 am

    Tak nampak pulak Nasha Aziz top model yg kaki panjang buat gini…yg katek2 selalu perasaan model share catwalk, share tukar wardrobe…Wawa, Che Ta, Intan Najuwa, Fatin Afeefa

  5. Anonymous

    February 7, 2022 at 8:43 pm

    pakai macam winter pd hal Msia ni berlengas ketiak je

Loading...