Written by serenity | May 7th, 2018

Pelakon Zarina Anjoulie Lavocah membidas sikap sesetengah artis yang tidak berani menanggung akibat perbuatan sendiri sebaliknya mereka alasan dengan menuduh orang lain menganiaya mereka.

Zarina merujuk kepada kes-kes artis yang kantoi menggunakan atau memiliki dadah tetapi mendakwa dianiaya atau diperangkap orang lain.

Zarina menulis:

image

Oleh sebab sikap kebanyakan artis ‘kuat wayang’, Zarina berkata dia jarang bergaul dengan mereka.

Memang berani mati kenyataan Zarina ini. Bagaimanapun kesahihan kenyataannya tidak dapat dipastikan.

Bersama kita nantikan apakah bakal berlaku kepada artis yang ditahan kerana pemilikan atau pengambilan dadah selepas ini. – beautifulnara.com

Bulan Ramadan yang penuh keberkatan hampir tiba. Jom sertai JKKN sebagai Sukarelawan Budaya di program [email protected] pada 26, 27 Mei & 2, 3, 9, 10 Jun 2018 (Sabtu & Ahad) jam 2.00 petang – 11.00 malam bertempat di Jalan Raja / Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. Program ini mendekatkan sukarelawan dengan kerja-kerja kemasyarakatan bercorak volunteerism. Membangunkan sikap kesukarelaan minda kelas pertama dalam kalangan pencinta seni budaya. Melibatkan sukarelawan sebagai kumpulan penggera yang akan melaksanakan aktiviti kemasyarakatan. DAFTAR SEKARANG SECARA PERCUMA DI LAMAN WEB JKKN!!! Layari www.jkkn.gov.my dan klik menu PERKHIDMATAN untuk membuat pendaftaran. URL: http://www.jkkn.gov.my/ms/borang-pendaftaran-sukarelawan-jkkn FB PAGE: Sukarelawan Budaya Jkkn https://www.facebook.com/sukarelawanbudaya.jkkn HUBUNGI KAMI UNTUK PERTANYAAN LANJUT: 03-2614 8200 / 8298 / 8263 / 8264

A post shared by JKKN ?? (@mysenibudaya) on

57 responses to “Berani Buat Berani Tanggung La,” Sindiran Pedas Zarina Anjoulie Buat Artis Kaki Dadah

  1. Tk says:

    Sebagai artis Klu pandai jaga diri dan ingat mak bapak tak la hanyut. Insha Allah.

    34

    0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      lagi satu artis yg ambil dadah ni dia brani buat tapi tk berani tangung ada orang aniaya kate nye..jadi yg tak bersalah yg kena tuduh..

      19

      0
    • Gelas Merah says:

      lol… sokong sgt dengan statement anju…. ada abang2 caring ni la yg jadi back-up…911 tu pun very true… good job anju for pointing this!

      62

      0
      • Anonymous says:

        She talked because she knew the industry well. She’s been there. She’s done that. She knew the Facts.
        Bravo Zarina. A wake up call what’s behind the “entertainment” industry. And yet a lot of parents wanted their innocence beautiful children to become Artist… And fall into victim of drugs and prostitution. Good example SENROSAK family.

        58

        0
  2. anon says:

    Statement berani mati…
    Berani kerana BENAR…
    You are so right Zarina…go ahead…
    Jgn takut…..
    Biar kena kecam tapi ini lah kenyataan….

    138

    0
    • abc says:

      Kan? Heran betul bila statement yg keluar dr mulut dia bercanggah dgn laporan. Kalau x khayal, xdenya org nak drivekan keta tu utk ke balai polis, xdenya org nak buat laporan mcm tu. Kalau takat accident terlanggar org, habih2 lapor mcm tu jerlah kat polis. Ni, uqasha, are you saying that org yg kena Langgar tu & polis tokok tambah citer dlm laporan depa? X logik arr… yg Logik & make sense skrg ni is apa yg si Minah anjoulie ni kata. Pahang, tengku bakar?, & maybe more?

      71

      0
  3. Anonymous says:

    pahang 911 tu apa

    1

    5
    • Tulunnn says:

      Kah kah kah..tu maknenye kerabat2 pahang bnyk cover retis bemasalah ni.. oppsss

      44

      -1
      • Mat Ronggeng says:

        Ungkasha masih tengah LALOk tu masa bagi statement kat reporter.
        Dulu Ungkasha ni kawan baik Fathia Latif kan… Aku rasa diaorang ni layan benda Eramin ni. Tu Yang Fathia lambung tetek kat Bigo live tu macam tengah HIGH je….korang rasa?

        33

        0
        • tetek lambong says:

          aku paling setuju statement ni..kalau org waras..dia tak lambung tetek..time tgh high tu la tak sedar buat apa..

          5

          0
    • anon says:

      Sengal betul lah ko ni…
      kang kata lembab , marah plak….

      6

      4
    • Pahang birthday 20x setahu says:

      Laki yg ada pangkat datuk la tu

      1

      0
  4. Anonymous says:

    first time terpakse setuju ngan minah ting tong nih…cube pk…memandu dlm keadaan khayal tp urin test negatif….die mabuk panadol soluble ker…

    86

    0
    • ungkasha says:

      hahaha…kan…jom berbaik sangka dgn ungkasha,,,,dadah tu diletak dlm beg dio…kebetulan masa tu dia selesema….makan panadol soluble overdose menyebabkan dio lalok….so sbb tu urine dia positif…..

      10

      1
    • Anonymous says:

      Tk tau apa polis buat tpi eramin 5 cuma dpt dikesan mlalui darah. Urine test tk dpt detect

      0

      0
  5. Pigira says:

    Ni x yah bg tau pon sebenarnya semua sedia maklum. Cuma org kite slalu bersangka baik sebab xde bukti. Aku dulu dok kat apartment bukit antarabangsa..ade rumah ‘astro’ kat rumah atas aku. Kire rest house utk artis2 dia mebi blk shooting smpai pg. Depa tumpang tdo sejam dua situ. Pkl 12 mlm je perghhh start segala bapak bau asap semua singgah ke tingkap umah aku sampai pening aku satu family..tp depan camera muka suci murni semuaa puihhh

    29

    0
  6. Mia says:

    Hv to agree with zarina this time.. statement yg sgt berani.. tp takut nanti zarina pulak kena balik.. ‘the power of pussy’.. tergelak bc.. hehehehhe

    45

    0
  7. ungkasha lagi says:

    positif lak…negatifla

    0

    0
  8. Hello says:

    A.aida bekas isteri ameng yg kawin berkali2 tu kaki biji, minum lgi, tasha aziz yg muka emak2 ala suci blkon sendu je tu pin sma, a.aida msa tu kawin dgn mamat muda sikit konon mcm bodyguard, sat g bgaduh dlm karaoke bertumbuk berterajang, bks laki dia tu siap menjual lgi kr kwn aku..

    5

    0
  9. Sana Sini Situ Sinun says:

    Apa stetament yang dia bagi memang betul !!!

    Retis Malaysia tolong la jangan buat hal tak senonoh , lagi lagi nak puasa nie .

    13

    0
  10. Shhh says:

    Sapa uqasha ni org nk sabotaj..anak menteri pasola.ke..ish kalo nk aniaya btlah benda logik sikit..mcm.bunuh org..bru nmpk gempak…nk glemer sgt..kuar front page paper…masuk tv sana tv sini..muncul peguam2 hebat..kalo dh nma pun pelakon…mmg hebat nk bt drama kt luar.

    18

    0
  11. Izza says:

    Farid Kamil pun seko lagi taik dadah. Yg nk tergelaknya ramai ckp dia kena aniaya. So foolish la sbenarnya rakyot malaysia ni. Boleh lak kaitkan sb dia baik ng mahathir, thus org nk pekena dia. Walhal dah sah2 kaki dadah. Hareyyy.

    13

    0
  12. Lair says:

    Kesayangan yang kawin last year pon kaki pop. Orang puji puja bagai. Lol kasihan tertipu

    9

    9
  13. Alin says:

    Emmm..sy rase zed zaidi patut implement setiap kali ada event or pertandingan. Artis wajib buat urine test. Sape abik dadah x layak menang. Mcm dlm sukan.buat urine test kat lokasi shooting. Filem yg abik artis kaki ganja ni jgn kasi lulus tayang. Melampau2 dah artis n dadah ni.

    23

    0
    • "bawang" says:

      cuba akak baca apa yg dia kata..
      sedangkan boss besar polis pun x bole buat apa..inikan plak zed zaidi..
      sembang bole la zed zaidi tu

      15

      0
    • Anonymous says:

      statement cam bodo n naif je..dah nm industi kotor nak baik camane

      2

      0
  14. still tak suka says:

    shes right about this, but still tak bekenan dgn dia, cos i remember that one time dia bahan izreen sebab jadi perampas, well i tak minat izreen but the funny thing is that zarina ni pun sama juga rampas laki orang dulu.. mcm jilat ludah sendiri balik. opps

    1

    23
    • mek joh says:

      dia x kawin ngn laki org lah…ex somi dia tu duda lh…

      29

      0
    • Bodohpunyaolang says:

      Malu lah buat statement yang salah macamni. Research arr lain kali. Zarina bukan perampas suami orang macam izreen okayy. Dia kawen dengan duda, ex isteri duda tersebut dah ada hubungan dengan jantan lain pun sebelum zarina kawen dengan suami dia.
      Ex-isteri duda dia tu yang buat kecoh nak publisiti murahan. Padahal dah ada pakwe gitu.

      16

      0
  15. Kiokk says:

    Artis dan penjualan po’en pasti dapat job.

    6

    0
  16. Matttt says:

    Klu la betol bebas sbb ada kerabat2 yg tolong apalah balasan yg akan uqasha bg kan??? Terpikir gak ni…mestila uqasha janjikan balasan sbb xkan senang2 org nak bantu benda2 mcm ni…

    2

    0
    • Shhh says:

      tu lah namanya …the power of pussy..muka innocent mcm nilah lagi lah abang2 kerabat suka…

      2

      0
    • Anonymous says:

      cite lama da wey….dia je pandai coverline..
      tengok la keta apa dia bawak….tu sume hasil jualan dia la tu…belum cite bab cash money lagi…bape banyak sponser dia tu kasi jnj apa orang tu mau dia kena kasi la…hehe…

      0

      0
  17. Anonymous says:

    Betul kata Zarina ni. Dulu bekas laki dia org Brunei tu serba serbi lengkap. Dadah, arak, judi, tattoo dia cukup pakej. Dia faham sangat semua keadaan tu. Sebab tu dia berani buat kenyataan gini.

    15

    0
  18. Lara says:

    90% artis kat m’sia ni hisap dadah n rosak akhlak..bila org ckp camtu mesti memasing marah kann .itulh kenyataannya…asal artis je mcm longgar pegangan agamanya..ni komen utk artis melayu yg beragama Islam..

    7

    0
    • Anonymous says:

      tu lah kalau ada lelaki kaya terus dirembat masuk medsoc konon bercinta tak dapat lari lelaki tu lepas guna terpaksa jadi sugar daddy

      1

      0
  19. anonymous says:

    Risau plak Zarina kena charge fitnah sbb kenyataan tentang polis dan kerabat tu. I mmg percaya apa yang Zarina cakap tu.

    19

    0
  20. mak cute says:

    aku suka gak dia ni bab lantang bckp walo background dia pun x bagus mana…hentam uda & jering…like sesangat…

    7

    0
  21. puffy says:

    suka dgn si zarina kalau bab tembak org ni..mmg tepat apa dia ckp,takde selindung2…tp itu la kenyataan…si zarina ni dulu pun boleh tahan hardcore perangai tapi dia tak pernah acah2 suci murni embunan pagi depan orang

    29

    0
  22. Anonymous says:

    so ape cite hefny sahad gf kena tahan cmtu hehehe ke dah clash sbb tu uqasha pegi dgn tengku bakar

    2

    0
  23. comolot says:

    bak kat anjoulie the power of p****

    1

    0
  24. Najib101 says:

    Aku confirm lahh Uqasha tu mmg lalok. Sape yg kenal dia personally or geng2 lepak dgn dia dh tau perangai mcm mna. Diorang adik beradik dh terbiasa life mcm tu even before jd artis. So xyah terkejut sgt la. but at end mcm si zarina ni ckp la. akan terlepas mcm tu je. lumrah undang2 Malaysia, ada duit kau nk ‘play god’ pon boleh. kita yg nk beli kuih pon kira syiling ni, doa je lah boleh.

    17

    0
  25. ChickFlick says:

    Woo hoo! You go girl !!

    0

    0
  26. sarjan bawang says:

    terang2 dia petik polis x de kuasa sbb ada “pahang” yg cover..
    show me ur integriti PDRM

    jgn terkejut pasni dia yg disiasat bukan org yg dituduh..

    3

    0
  27. Shhh says:

    dulu pakai tudung dh elok Allah jaga baik2..tk da dgr gosip bukan2…walaupun dia bt mcm hal sblm dia bertudung…tpi kali kena lbh teruk..tu padahnya persendakan agama…Aku pun bkan nya baik sgt..tpi tk da lah smpi nak bukak tudung..sbb aku rasa malu dgn diri aku sndiri..bila pakai tudung tk smpurna…pakai tudung labuh pelan2…insyallah

    0

    0
  28. Anonymous says:

    hahahahaha betul tu anju!!!! I pangkah you kali ni hehehe!! cable kuat takyah la try hard nk kantoi kan diorg!! 911 okay

    0

    0
  29. SisTakSangka says:

    Tak faham lah, kenapa masa nk drive jugak nak lalok, xleh tggu balik rumah ke… kan dh cari pasal

    0

    0
  30. Rainie says:

    Disaat syafiq kyle nk bwk ibu dia pegi tunaikan haji bersama, uqasha ditahan kerana dadah.. uqasha ni ex girlfriend syafiq kn.. mujur la tak jadi…

    0

    0
  31. Zizue says:

    I SETUJU DENGAN STATEMENT YOU ZARINA. NAIK MUAK NGN ARTIS2 MALAYSIA NI. TAK PERNAH NAK MENGAKU. PASTU CONFIRM LEPAS GITU JE?

    0

    0

Leave a Comment

Optional