“Bentuk Muka Bumi Dan Pokok Tinggi Punca Internet Lemah..”- Tan Sri Annuar Musa

Hiburan

“Bentuk Muka Bumi Dan Pokok Tinggi Punca Internet Lemah..”- Tan Sri Annuar Musa

Menteri Komunikasi dan Multimedia, Tan Sri Annuar Musa memberitahu punca masalah capaian internet yang lemah di Kampung Seri Kesinai adalah disebabkan oleh keadaan bentuk muka bumi dan kewujudan pokok-pokok tinggi di kawasan berkenaan.

Air Zam Zam
1 bulan lalu

Air Zam Zam Kini Tidak Dibenarkan Dibawa Balik Oleh Jemaah Ke Tanah Air Malaysia

Advertisement

Ujar Annuar, perkara tersebut dikenal pasti usai sahaja siasatan dilakukan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) pada 21 Oktober lalu.

Annuar Musa TwitterSumber : Twitter Annuar Musa  

Susulan daripada itu, kerja pengoptimuman menara berhampiran akan mula dilakukan pada 25 Oktober dan dijangka siap pada 8 November sebagai salah satu langkah penyelesaian.

Menara Kampung Baharu telah selesai dinaik taraf bagi menambah baik kualiti 4G dan menara baharu di Sungai Chuchuh juga telah mula beroperasi dengan memberi perkhidmatan dan manfaat yang lebih baik bagi penduduk di sana.

Terdahulu, media tempatan melaporkan penduduk kawasan Kampung Seri Kesinai, Padang Besar menghadapi dilema berikutan capaian internet yang lemah.

Advertisement

Situasi itu telah menyebabkan penduduk tempatan terpaksa keluar rumah bagi mencari kawasan yang mempunyai liputan internet lebih kuat hanya semata-mata untuk mengakses e-mel bagi urusan kerja.

Malah, perkara itu semakin memburuk apabila mereka mempunyai anak-anak yang mengikuti sesi pengajaran dan pembelajaran di rumah (PdPR).

Difahamkan juga, ibu bapa pelajar sekolah di kawasan sekitar sering saja membuat aduan mengenai masalah tersebut ketika perjumpaan namun menemui jalan buntu kerana isu berkenaan tidak pernah selesai sehingga ke hari ini.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

1 Comment

  1. Anonymous

    October 25, 2021 at 10:09 pm

    Tan Sri, kat lembah kelang 4G utk fon pun tak kuat.
    Internet bulanan yg kurang dari RM100 lagi lembab macam kura-kura. Nak bayar internet bulanan yg lebih dari RM100 tu bebanan utk kami. Dipaksa sign kontrak 24 bulan. Kalau kami tak puas hati dgn servis internet kena habiskan 24 bulan juga, kalau tak dikenakan penalti. Pengguna/rakyat yg selalu rugi. Hal ni, Tan Sri tak nak tolong ke?

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...