Written by Bella | August 20th, 2019

Nama jutawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri tidak pernah lekang dengan kontroversi, bar-baru ini dia sekali lagi dikecam netizen apabila memuat naik video rakan baiknya, Nur Sajat bergelek sakan.

Video itu turut mendapat perhatian pendakwah bebas PU Amin menjelaskan hukumnya adalah haram melihat video Sajat gelek. Perbuatan itu mampu merosakkan akhlak orang Islam terutama sekali anak-anak muda.

pu amin tegur aliff syukripu amin aliff syukri

Aliff gelar PU Amin ‘poyo’

aliff syukri pu amin poyo

Seperti biasa, Aliff pasti tidak akan berdiam diri. Meluahkan rasa bengang ditegur, menggelar PU Amin ‘poyo’ dan mahu bertemu empat mata dengan pendakwah itu untuk berbincang.

Macam kau bagus sangat nak kata

orang ‘poyo’, langsung tak boleh

terima teguran

aliff syukri sajat gelekaliff syukri dikecam netizenaliff syukri pu aminaliff syukri aliff syukri sajatRata-rata netizen menyifatkan tindakan Aliff itu tidak beradab. Kenapa tidak boleh terima teguran sedangkan apa yang berlaku berpunca daripada dirinya sendiri, melakukan perkara yang mengundang kecaman.

Kita semua tahu Aliff begitu kebal dengankecaman. Segala nasihat dan teguran ibarat mencurah air ke daun keladi.

37 responses to Bengang Ditegur Muat Naik Video Sajat Gelek : Aliff Syukri Gelar PU Amin ‘Poyo’

  1. Anonymous says:

    neelofa mau bantu staff utusan…cepat up kan naraaaaaaa…

    3

    4
  2. Bobo mesti di sula says:

    Aliff .. retarded mental case .

    Amboi bini kat Mekah seronok bertonyoh dengan pondan ….

    13

    0
    • Suraya says:

      Dua dua sama poyo, satu jual agama dan satu lagi jual ubat..kedua-dua menipu orang melayu, so kalau nak boikot, boikot kedua-dua sekali

      2

      12
      • DSAS says:

        Sikit2 nk boikot.. boikot Umno yg x byr gaji pekerja2 Utusan la bangan.

        4

        4
        • Anonymous says:

          menegakkan urusan agama lebih utama dr kes utusan tu. cuba la paham.teguran PU Amin tu soal akidah. jgn nak kait2kan dgn hal dunia. sampai bila wak nak tutup mata dan hati awak soal2 agam ani? kita hidup tak lama. ntah esok lusa ..takpon kejap lagi ajal menjemput. awak nak ketulisan terakhir awak sebelum menutup mata adalah perkara yang sia2??

          19

          0
    • Anonymous says:

      ko cakap org tu poyo pastu ada hati nak ajak bincang baik2…akhir zaman sunggoh.

      4

      0
    • aku says:

      makin teruk dah si alif ni. nak plak bila berkawan dgn bapok2 ni..makin jauh menyimpang dia. kalau aku la, tak kaya pon takpa dr berlaki mcm si alif ni. datin sanggup hidup dgn lelaki mcm ni? tak risau ke anak2 yang makin membesar?

      12

      0
  3. manusia biasa says:

    boikot jangan beli product dato alif ni….baru dier ade akal sikit….riak sampai ustaz tegur pun…di kata poyo..nak jumpe wat pe..nak rasuah lah tu….kalau org yg baik…tak kite situasi mcm mane..di tegur..terima…nak jumpe nak naik kan rating la tu….makin menyampah tgk die ni…dulu suke jugak layan ig2 fb die ni..tapi sejak dier berani tunjuk riak dengan ustaz…meluat lah..

    33

    0
  4. Makcik Cabai says:

    Dato’ AS ni lupa kot apa itu istidraj…

    23

    0
  5. manusia biasa says:

    boikot jangan beli product dato alif ni….baru dier ade akal sikit….riak sampai ustaz tegur pun…di kata poyo..nak jumpe wat pe..nak rasuah lah tu….kalau org yg baik…tak kire situasi mcm mane..di tegur..terima…nak jumpe nak naik kan rating la tu….makin menyampah tgk die ni…dulu suke jugak layan ig2 fb die ni..tapi sejak dier berani tunjuk riak dengan ustaz…meluat lah..

    7

    3
  6. pendosa says:

    Manusia istidraj – Manusia yang lupa daratan. Walaupun berbuat maksiat, dia merasa Allah menyayanginya. Mereka memandang hina kepada orang yang beramal. “Dia tu siang malam ke masjid, basikal pun tak mampu beli, sedangkan aku ke kelab malam pun dengan kereta mewah. Tak payah beribadat pun, rezeki datang mencurah-curah. Kalau dia tu sikit ibadat tentu boleh kaya macam aku, katanya sombong.” Sebenarnya, kadang-kadang Allah memberikan nikmat yang banyak dengan tujuan untuk menghancurkannya.

    27

    0
  7. Anonymous says:

    Yg kaya dia.. PU Astro jugak gigih kumpol followers. Buang masa je…

    2

    6
    • syaitoonnnn says:

      Anonymoussays:
      August 20, 2019 at 2:02 pm
      Yg kaya dia.. PU Astro jugak gigih kumpol followers. Buang masa je…

      encik anon, xde nye buang masa mnyebarkan atau mnyatakan hal yang betol dan baik..ko tu yg bodoh

      11

      0
  8. SisJem says:

    Skrg org tengah sibuk kes Utusan la… x habis2 berkelahi.

    3

    0
  9. Anonymous says:

    mari kita bantu staff utusan. 3 ekor sajat, alif dan pencetus ni mmg padan sgt.

    2

    1
  10. AvrilAshley says:

    Ramainya yng berlagak acah tuhan dlm ni.. huhu

    0

    5
  11. layila says:

    cakap ape pun dgn org cmni bkn ade effect pun. die pk die aje betul nye.

    1

    1
  12. Noname says:

    Betul la apa dia tegur tu,..kerana Allah Taala..
    Biadap betul aliff syukri jawab bagitu..
    Sedangkan Pu Amin guna ayat2 sgt sopan..
    Nnti cm selalu akan kluar video teriak sakan..
    Kasihan Bonda Rozita n datin yg slalu tlg cover klu dikecam masyarakat..
    Tapi dia x menghargai apa pn…

    6

    1
  13. katy periuk says:

    PU Azman ni minat sungguh kat Sajat ek? Asal ada kaitan dgn Sajat jer, dia komen.

    Kawan dia, PU Abu yang sensasi tu, tak de plak dia nak komen bagi nasihat.

    2

    4
  14. Anonymous says:

    PU lembut tegur yg lembut? Huhu

    2

    1
  15. Anonymous says:

    allahu…letih aku dgn si aliff ni. ko ni konon belajar tahfiz. blh plak ko kata PU aAmin tu POYO. dah tu ko terkinja2 dgn pondak tu apa ?? PAYAU!

    6

    0
  16. Anonymous says:

    pu amin la katy…tulah aku pun pelik..berminat nau dia ngan si sajat ni..jaga2 pu..jangan membenci sangat spesis gitu..pu pun ada anak cucu…belumtentu naseb dorg pada masa hadapan nanti…straight atau sebaliknya…

    0

    3
  17. lofa says:

    dh tau sepsis alip sukri, DSV, sajat bukan boleh tegur pun…x kan terima teguran dari sesiapa pun…buang masa jer amik perhatian 3 ekor tu

    3

    0
  18. Bananananana says:

    Yang aku tak faham kenapa netizen tak block je mereka ni? Dari kita duk kutuk dapat dosa, baik block sampai ig mereka tak boleh buka terus.

    4

    0
  19. THIS TRANSGENDER NAMED SAJAT AGAIN

    0

    0
  20. sayangkan dato says:

    Assalam Dato,

    kami tahu tidak kaya duit tetapy segalanya ada pada dato tetapi kena ingat , adanya ustz PU aamin sebagai teguran untuk kita sebagai umat muhammad , islam makin lama makin mundur dikalangan hati yang kaya dengan harta …

    belum lagi didalam kubur ,disoal mcm2 dengan mungkar dan nangkir. kami syg kan dato sebab tu kami tidak mahu dato terpesong dengan akidah …

    salah ke bila netizen komen , bukan minta duit dato pun hanya sbgai nasihat guna air liuk je…x tahu la kalo dah tersengkur baru nak ingat ..Allah bagi kekayaan sebagai ujian untuk umatnya membuat pahala bukan kejalan agak memalukan .

    maaf sebagai peringatan sahaja untuk dato lebih berhati2 …fikirkan andai kata islam boikot product dato …amacam ? …lainla makluk lain yg support …salam beramal ..

    0

    0
  21. puan b says:

    sejenis bodoh x boleh bawak bincang

    0

    0
  22. roswiza says:

    sedih tgk video ikan2 dia yg mati tuu, sedih bukan pasal ikan tp padal alif macam meroyan jew masa tuu…. ALLAH jentik siket jew dia dah macam org sasau coz sebelum nee asik tgk video dia shopping barang yg harga sawan (betapa seronok jew alif masa tu kan).. bkn nak jeles tp dgn rezeki org tp bersederhana kan elok, tak perlu nak bgtau satu dunia ko mampu shopping & bila ko kena kecam ko cakap lee ko keluar zakat berjuta2… ALLAH baru tarik siket jew nikmat dunia (ikan mati) ko dah nanar. harap ko berubah laa siket tp tu laa si alif nee mana nak serik. org tegur ko meloncat… kalau ayat org dulu2 (p duduk kat dlm hutan kalau tak boleh hidup dgn manusia).. kesian

    0

    0
  23. sedikit teguran says:

    Dato, kami ni sayangkan dato kerana sesama umat, salah ke PU nak tegur dengan kesilapan yang dato x sedar ni..sebab mereka sayangkan dato yang terpesong sikit .
    Jangan cepat melatah ,kemewahan ujian allah kepada mereka yg berusaha untuk kaya , ada yng berusaha x kaya tetapi kaya dgn jiwa dan hati …

    Ujian allah diambil bukan dari harta mgkin suatu hari kluarga dan orang yg trdekat , atau kurang laris jualan ,patutnya bersyukur dgn teguran …

    Nak tunggu PM atau TPM tegur ke atau nak tgu mufti besar comment ker baru nak berubah ??

    Yang tegur tu org biasa x ada cash on hand , sebab tu salah cakap boleh saman2 orang ..please la …jangan nampak sgt adab x sekolah tu ..sb tu skolah diberikan tekanan pelajaran Aklak dan nilai murni . cuba baca semula buku2 awal tahun 1-6..semua memupuk nilai2 hati..jadi terima teguran ..jgn terlalu ghairah dan riak dgn menunjuk2 ..parah nanti ..susah nak pusing bila jalan depan dah ditutup dengan maut .

    wallahualam

    2

    0

Tinggalkan Komen Anda Di Sini