Belum Separuh Hari Puasa Badan Dah Lemau? Ini Tips Penting Untuk Kekal Cergas!

Branded

Belum Separuh Hari Puasa Badan Dah Lemau? Ini Tips Penting Untuk Kekal Cergas!

Bila masuk bulan Ramadan ni, mesti ramai antara kita yang mudah berasa letih dan lesu walaupun baru separuh hari berpuasa. 

Perkara ini selalu terjadi disebabkan beberapa faktor yang selalu kita pandang remeh seperti tak cukup rehat, pemilihan waktu untuk bersahur dan banyak lagi.

Kini anda tak perlu risau lagi sebab kami akan share 3 tips untuk kekal bertenaga ketika seharian berpuasa.

 

1. Manfaatkan Waktu Siang & Malam

Berocca

Walaupun berpuasa seharian, ia tak bermaksud anda boleh rileks dan banyak berehat tau,sebab lagi banyak berehat, lagi cepat anda akan rasa lesu. 

Jadi, untuk elakkan diri rasa lemau sepanjang masa, anda perlulah penuhi hari anda dengan aktiviti-aktiviti yang bermanfaat seperti mengemas rumah, beribadat, melakukan aktiviti indoor bersama anak-anak dan banyak lagi. 

Untuk anda yang gemar menggunakan aplikasi TikTok, apa kata join cabaran #BersahurBersamaBerocca, yang mana anda boleh berduet dengan influencer seperti Eija Anuar, Akiddos dan Luqman Podolski dan tunjukan aktiviti anda ketika bersahur.

Berocca

Video yang paling menarik akan dipilih dan berpeluang memenangi hadiah lumayan seperti Nintendo Switch, iPad dan produk Berocca tau. Wow! Sertai sekarang dengan klik DI SINI

 

2. Minum Air Secukupnya

Berocca

Haa, tips yang kedua ini paling ramai yang liat nak buat iaitu minum air yang secukupnya. Air yang cukup sangat penting untuk kita ketika berpuasa tau sebab ia dapat memberikan hidrasi yang diperlukan badan. 

Tapi, macam mana nak minum air secukupnya waktu berpuasa? Haa, senang saja, anda hanya perlu minum air sebelum dan selepas sahur, selepas waktu azan maghrib, selepas makan, dan sebelum tidur. Haa, bila dah cukup air, barulah rasa bertenaga!

 

3. Pilihan Makanan Yang Seimbang Ketika Bersahur

Berocca

Bersahur adalah amalan yang penting ketika berpuasa sebab ia dapat membantu menjadikan badan kita kekal bertenaga sepanjang hari. Jadi, pemilihan makanan yang betul pada waktu sahur perlu dititikberatkan.

Antara makanan yang anda perlu ambil ketika bersahur semestinya makanan yang tinggi dengan karbohidrat, sayur-sayuran, buah-buahan serta protein supaya anda boleh kekal bertenaga lebih lama. 

Memahami keadaan anda semasa bulan puasa, Berocca hadir membantu dengan menyediakan Berocca Sahur Kit, iaitu kit eksklusif yang mengandungi 30 sachet Berocca serta botol air 1L percuma untuk digunakan sepanjang sebulan berpuasa. Haa, kira satu hari satu sachet lah. Yang paling best, ada lagi diskaun sampai 56%! Boleh dapatkan di Bayer Consumer Health Store di Shopee.

Berocca Sahur Kit

 

Puasa Kini Lebih Bertenaga Dengan Berocca

Haa, dah tau kan antara tips untuk kekal cergas ketika berpuasa? Kini anda tak perlu risau lagi dengan Berocca sebab ia dapat memberikan anda kecergasan yang diperlukan sepanjang bulan Ramadan. Lengkap dengan 12 vitamins dan minerals untuk membekalkan tenaga sepanjang hari. 

Luqman Podolski ‘Kejutkan’ Sahur. Seronoknya!

Anda pernah dapat panggilan sahur tak sebelum ni? Kalau tak pernah dan ingin merasai panggilan sahur, jom daftar untuk panggilan sahur eksklusif secara PERCUMA daripada influencer terkenal, Luqman Podolski!

Sahur Wake Up Call ini adalah panggilan suara daripada Luqman Podolski yang direka khas untuk mengejutkan anda bangun bersahur pada pukul 5 pagi sepanjang bulan Ramadan.

Wake Up Call Berocca

Tonton video penuh di YouTube Short: https://www.youtube.com/shorts/R7drfChG0ws

Ikuti langkah mudah ini untuk mendapatkan panggilan sahur secara PERCUMA:

– Isi borang BeroccaWakeUpCall

– Panggilan dan SMS akan dibuat pada pukul 5 pagi setiap hari

– Klik pada pautan dalam SMS untuk daftar masuk dan kumpul mata point. 3 Peserta dengan mata tertinggi akan berpeluang memenangi Airpod Pro!

Maklumat lanjut mengenai Berocca, anda boleh layari laman web rasmi Berocca, atau ikuti media sosial Facebook dan Instagram. Untuk pembelian produk, anda boleh dapatkan di Bayer Consumer Health Store di Shopee

Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak dengan penuh kegembiraan dan kesyukuran.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...