Written by Bella | April 28th, 2015

Terdahulu, Vanidah Imran telah dilucutkan jawatan sebagai bendahari di dalam Persatuan Seniman Malaysia (SENIMAN) atas beberapa konflik dan isu melarikan buku cek.

Sepanjang tempoh  perkara tersebut berlaku, hanya presiden persatuan itu Zed Zaidi yang banyak mengeluarkan kenyataan kepada umum. Vanidah seakan tidak mahu mempertahankan dirinya dan hanya diam seribu bahasa dan membuatkan ramai orang tertanya-tanya apakah punca sebenar disebalik insiden yang berlaku.

Baru-baru ini, Vanidah telah tampil dan memberitahu belum masanya lagi untuk beliau menjelaskan isu tersebut dan meminta sedikit masa untuk menjawab segala persoalan.

Belum tiba masanya lagi untuk saya beri apa-apa kenyataan. Kita tengok apa akan jadi nanti tetapi buat masa ini saya tidak boleh komen.

Masalah mula berlaku dalam ahli jawantankuasa (AJK) SENIMAN apabila Vanidah didakwa telah melarikan buku cek persatuan itu dan enggan  memberi kerjasama kepada persatuan ketika diminta mengeluarkan wang untuk menjalankan operasi serta membayar gaji pekerja.

Perbuatan Vanidah itu memaksa presidennya, Zed Zaidi membuat laporan di Balai Polis Taman Melawati pada 19 Disember tahun lalu. Namun, Vanidah mendapat sokongan daripada enam AJK baharu yang mempertahakan tindakan Vanida menyimpan buku cek tersebut.

Kami harap Vanidah Imran boleh segera menjelaskan perkara yang berlaku dan sebab beliau menyimpan buku cek tersebut. Sebelum ini kita hanya dengar dakwaan daripada sebelah pihak sahaja dan ianya agak tidak adil untuk pihak Vanidah. Apa-apa pun kita ikuti perkembangannya nanti.

Sumber Berita: Berita Harian

 

9 responses to Belum Masanya Lagi Untuk Saya Membuka Mulut – Vanidah Imran

 1. Anonymous says:

  takut kerana salah..berani kerana benar.

 2. NIL says:

  SESAMA SENDIRI PUN BERBALAH…DUNIA ARTIS MALAYSIA NI KECIL SHJA.
  RASANYA BAB BUKU CEK INI BOLEH DISELESAIKAN SECARA BAIK.
  KENAPA VANIDA MENDIAMKAN DIRI ITU YG JADI MASALAH.
  BUAT SURAT BERITAHU BANK, HENDAK BANTALKAN CEK TERSEBUT KEMUDIAN BUKA AKAUN LAIN..
  HABIS CERITA..KEMUDIAN SELESAIKANLAH…TIDAK USAH PAKAI MEDIA…NANTI LAIN PULA JADINYA..DAN INILAH AKIBATNYA. YG VANIDA NI PUN SATU HAL.., DAH ORG DUK MINTA BUKU CEK TU BAGI JELAH, APA MASALAHNYA?…
  CUKUP2LAH HAL YG REMEH TEMEH NI WEIII…

 3. safiq copot says:

  alaa..nak tgk dia buka mulut…tunggu time dia menguap ;)

 4. Anonymous says:

  Cam DS Najib je bila Tun M Tanya…….