Written by Bella | November 5th, 2018

Disebalik segala pencapaian yang beliau sudah kecapi sekarang sehingga menjadi idola ramai wanita diluar sana, tidak dinafikan masih ramai yang ingin tahu mengenai kisah peribadi selebriti popular Neelofa.

Ramai yang berkata, Neelofa sudah miliki segalanya tetapi kenapa beliau masih lagi tidak mahu kembali ke alam percintaan ataupun berkahwin. Apa sebenarnya yang Neelofa inginkan? Adakah beliau terlalu memilih?

Jelas Neelofa, kariernya yang semakin memuncak dengan jadual kerja yang padat membuatkan beliau masih belum bersedia untuk memikul tanggungjawab seorang isteri selain ada lagi impiannya yang belum tercapai.

Komitmen sebagai seorang ibu sangat tinggi dan belum sesuai untuk saya yang selalu terbang ke luar negara untuk bekerja. Buat masa ini, impian besar saya adalah untuk menyertai industri fesyen antarabangsa.

Selepas saya dapat capai impian tersebut, saya rasa barulah saya mampu bersedia untuk memikirkan tentang perkahwinan dan komitmen untuk berkeluarga. Bagi saya, bergelar isteri dan ibu ketika saya masih sibuk dan mahu melakukan pelbagai perkara untuk kerjaya dan perniagaan saya adalah satu perkara yang sangat mencabar.

Dalam isu percintaan dan perkahwinan memang tidak boleh terburu-buru kerana ia melibatkan masa depan. Tidak mengapalah, kami pasti ramai sahaja lelaki yang sanggup tunggu Neelofa kan? Heh.

Sumber Berita : Utusan Online

78 responses to Belum Mahu Kahwin Selagi Impian Tidak Tercapai – Neelofa

  1. Anonymous says:

    U go girl!!! Respect!

    14

    19
    • Duhh says:

      Bagusla sekurang nya dia terus terang dia nak capai impian dia dulu baru kawin lepas tu.. taknak terikat dengan bnyak komitmen dalam satu masa. Jangan nanti kawin lepas tu suami anak terabai sebab selalu sibuk ke luar negara

      20

      1
    • Mak Jemah says:

      Saya suka kalo Hakim Ruslie dh matang masa tu. Power couple

      2

      3
    • Kaknab says:

      Alasan….. Takde org nak kau. Vivy Yusuf rilek jer kahwin beranak pinak….. Sambjl melebarkan sayap perniagaannya. Yg penting dia buka butik tudung dia kat klcc. Kau ada?

      9

      4
    • Anonymous says:

      Rakyat Malaysia ni tak sudah2 fikir jodoh ni kuasa manusia.

      6

      0
  2. aku says:

    kwin lambat rugi susah nk dpt anak nti..komiment ibu mmg tgi tp tak semestinya kawin terus dpt anak mana

    5

    12
  3. Norita says:

    Memangla impian xtercapai lagi..sebab yg dtg ikan bilis…nanti dpt jerung dan2 tu ko dah bersedia..xgitu lopak..hahaha

    43

    2
  4. Anonymous says:

    dah nak kata guaner lagi ye x?
    sabo je lah, jodoh tu rahsia Allah.

    16

    0
  5. haihh says:

    ok lah blum sedia..tengokkan ajer lahhh..

    2

    2
  6. Wekkkkkkk says:

    Jodoh tidak boleh di kata nantilah komitment belum trcapai. Klau sudah sampai masanya tah2 buln depan pun boleh trjadi , mgkn trjumpa org yg dihajati. Dan2 tu ckp..sebelah pihak tak mahu lmbt2 dan tak perlu bertunang..terus isi form nikah je dn nikah dgn segera dan majlis akan buat dlm 6 buln. Masa bersanding nnti dah bunting pelamin pulak sbb dh nikah awal. Dh pinggang lari shape nnya..jdi x lawa

    Pertemuan jodoh mcm perkara esok..esok punya pgalaman adakh kita tahu awal.
    Tak kn.

    4

    1
  7. Wekkkkkkk says:

    Ko buat komitment dan perancangan itu belum tentu Allah izinkan. Klau Allah izinkan kita x boleh menidakkan kuasaNya.
    Kita tak mampu menolak kemahuanNya.
    Percaya sahaja kepada Allah.
    Dn keluarkanlah kata2 mcm ini ” jodoh itu kuasa Allah, ada jodoh saya akan menikah, jika tiada aku redha sendiri hidup selain family”. Tak mengapa mengalah sikit dgn kata2 merendah diri, tetapi dlm statement ini alangkah takbur, ” saya nk capai impian dulu baru menikah” .
    Di buatnya impian dah trcapai..jodohpun belum tahu siapa. Sbb mcm tak percaya perancangan dari Allah.

    15

    1
    • Anonymous says:

      Kan..i agree with you. Klau nk izinkan..jodoh blh dtg sekelip mata…impian pun sama.

      So, klau ditya soal jodoh tu..x yah lah berdalih sgt..terus terang je cakap..blm jumpa Mr Right.

      4

      0
  8. faraj says:

    dh patut hantar Kebun hukum tembak pun (Menopause) masih nk poyo….org Kelantan memang camgini lah…..kan baik trus terang org Pompuan Kelantan ni Pengotor….Contoh Dato Vida…aper jadi sekarang??? hahahaa

    5

    8
    • Anonymous says:

      Faraj ko dh cuci blum??hTi busuk x hbs2x..sk sngt mngutuk lofa n org kelantan..jgn besok smua keturunan ko khwn ngan org kelantan

      3

      0
  9. Anonymous says:

    Kalau sudah ada boyfried. Jgn menyeksa hati org. Klau mahu teruskn smpai jdi lki bini. Klau tak mahu terus terang je. Takut nnnti di sumph org. Tiada hati kat lelaki.
    Padan muka. Kosonglh hidup.

    3

    1
  10. Laser jet says:

    Euwwww…confirm ke kahwin dpt terus jd ibu?x faham ek konsep rezeki, qadha n qadar Allah?kau mmg patut di’bash’.nak je aku paste gambo ko ms mula2 pki tudung.sesuci lebaran btul muka.hidayah milik Allah.la ni makin nk tercabut tudung ko.this is not about dengki melayu or wht so ever.kalu dh Islam buat la cara Islam.jd la manusia yg mjadi contoh baik utk dteladani.

    18

    2
  11. huhu says:

    rugi kau lopak tak kawen2..kau tak tahu nikmat ade suami..sok2 ni jgn menyesal lak kawen lewat..

    4

    1
    • Anonymous says:

      Dia nk jdi ibubapa yg d mana suami jadi surarumah. Bsuh kaki jelh lelaki tu dan bgi seks puas smpi melecur bibir kerja menjilat je. Itu yg pompuan mahu.
      Wakakakka.

      2

      1
  12. lalalalalala says:

    Kalau ikutkan aku fans fazura dari Lofa ni dari segi style semua memang fazura lagi lagi up dari lofa. tapi aku rasa sekarang normal lah perempuan kahwin umur dah 30, since lofa baru 27/28 tahun ni, so rilex la.Kenapa orang melayu asyik suruh kahwin awal je. Orang putih rilex je kahwin 30an or 40an takde pun kutuk kutuk. That’s why lah kot fazura tak kawan sangat dengan melayu. Fazura rilex je dah 30 lebih baru kahwin. cantik je dia. Malah berjaya kot. ada business sendiri buat show dekat new york. Melayu je over, lambat kahwin sikit andartu lah apa lah. Macam makcik makcik kampung sangat.

    9

    1
    • aku tetap aku says:

      tapi last2 laki melayu juga ya fazura dpt kan? dah puas ngan laki mat salleh sana sini. laki melayu gak rugi dpt yg dah ditebuk tupai.

      3

      8
    • Wekkkkkkk says:

      Omputeh x kawenpun ada anak2 dgn psgn. Tak penah menonton wayang2 omputeh ke yg berkisarkan citer kehidupan. Bkn mcm citer aksi2 ganas dan mesin2 tu mcm avengers..tranformers.
      Mereja seks bebas sgt2. Tpi kbyakan org lelaki muda omputeh lgi suka wanita berumur dan berkawen dgn mereka sbb ada ” harta da mgkn insuran juga”.
      Tpi hakikatnya wanita muda jdi simpanan utk seks.
      Tpi kita islam. Bukn mcm mereka.

      Lopak mesti kawen ye..nk ckp kt ko habis sini sudah ” sedangkan air deras basuh pepet pun sedap penangan dia, inikan pula suami punya”.
      Hehehhe

      1

      8
      • Anonymous says:

        Kau ni dah kenapa suka komen pelik-pelik. Tiap kali ada artikel ada je komen pelik kau. Heran jugak. Semua artikel semua kau nak komen banyak betul masa kau.

        4

        0
        • Wekkkkkkk says:

          Byk masa.. aku x nk buang masa. Aku gunakn dgn sebaik mgkn dlm blog ni. Sbb tagline wekk dn logonya coklat. Tpi ada juga yg Anon..byk tau. Dpt cari tak. Cer cari.

          0

          1
      • Anonymous says:

        Gila seks..

        0

        0
        • Wekkkkkkk says:

          Ckp yg benarpun org marah. Kata kita gila. Sebenarnya mmg betol pun kn. Aku akui..aku bkn baik sgt..kekadang bila ckp lurus org marah.. padahal benda tu mng betol. Pura2 baiklah korang ni semua. Padahal mengomen tiada identiti..hanya entiti..hantu.

          0

          0
  13. Anonymous says:

    alaaaaaa…x ckp gitu nk ckp camne lg kn????sape x kenal lopak kn.. penuh dgn twist sana sini…esok2 dgr la dia nk ckp apa plk…last2 semuanya makan diri..lol

    2

    1
  14. Hantu kak limah says:

    kalau jodoh belum ada..bersedia mcm mana pun tak dpt juga..dan lagi,kalau dah kawin tak semestinya boleh dpt anak mcm yg kau plan..bercakap jgn sombong confident..jgn lupa,semua tu dlm kendali Tuhan.

    2

    2
  15. zyx says:

    Setiap manusia mmg ada visi n misi barulh nmpk ada kemajuan..selebihnya letakkn pd yg maha ESA dia sebaik2nya perancang…tak salah Neelofa merancang kehidupannya..apa masalah netizen yg sgt mencemuh akn umur dia yg masih bujang..netizen ke perancang segalanya…pelik lh netizen ni..

    4

    0
  16. unknown says:

    baek punya coverline

    0

    3
  17. Anonymous says:

    Manusia hnya mmpu merancang. Lofa bkn tak pernah aim kawin before 30.. Tp allah bg rezki ikut lain. Tragik jgk la hidup bile laki yg pernah kepit2 dgn kau dlu, skrg dh kawin dgn musuh sndri smpai bila2 pulak tu terus dikait dan dibandingkan. Tp rezki die lepas tu terus ke level international.

    6

    0
    • Ina says:

      Betul.. dah rezeki dia kat tempat lain. kita semua hanya mampu merancang siapa menyangka semua ni boleh berlaku hanya Allah swt saja yang tahu

      2

      0
  18. anonymous says:

    Tak bole ke bagi jawapan sebenar iaitu belum bertemu orang yang sesuai? Kenapa mesti coverline kata busy, blum capai impian lah. Sebab dulu dia jugak yg kata nak berdoa depan kaabah mintak jodoh.

    3

    1
    • Wekkkkkkk says:

      Tak pyh kaabah yg awal2 dlm perancangan tu.
      Buat dulu semua masjid dlm malaysia ni bermula dari kelantan hingga johor, sabah srawak..berdoa je kt sini dulu.
      Lpas tu baru ke Kaabah.
      Mana tahu ada tersangkut kt2 masjid mana2 tu. Buat yg dekat dulu.

      1

      1
  19. Anonymous says:

    bestnyaa jadi neelofa, fly sana sini. sangat berjaya, takde terikat dgn komitmen, takde sekatan. saya habis study sempat keje kejap, dah kawin husband suruh resign jaga anak 24jam. saya ada degree tapi terpaksa korban kan semua bila dah kawin. entah la kadang2 rasa down tgk wanita lain berjaya. rasa tak yakin dgn diri sendiri. kalau diberi peluang saya nak capai cita2 dulu baru kawin. rasa tertekan sgt.

    5

    1
    • Anonymous nenek ko says:

      tak tanya pun! ko tu nobody,, xyah yg cerita hal ko yg tak laku tu…takde org nk dgr

      2

      2
    • Aku keja dri umur 18 smpa la ni 45 says:

      Sijil pelajaran adalh amat perlu. Jika kematian somi gunaknkh sijil yg ada tu nnti. Itu ” jika” ye bkn nk ckp bukn2.
      Bersyukurlh dpt duduk rmh..somi tanggung semua..sebenarnya wanita yg bekeja yg menolong somi ni pun penat tau”. Mcm2 perangai kt tmpt keja nk hadap. Tmbh2 lgi jika bidang kerja yg kita buat tu org punya keja. Bagi kertas keja lmbat..tpi semua nk urgent. Klau keja kt rmh..kita set sendiri.

      5

      0
    • Anonymous says:

      kan sis… dekat page KRT tu pon masalah org yg dah berumah tangga je… yang ada suamii tu… takde lagi yang bujang post ada masalah hidup or depression dekat situ sebab bujang…enjoy hidup travel sana sini… so best ke uolss ada suami? setakat sedap 5 minit lelaki melayu tu …alahaiiii hahahhha. perempuan melayu sekarang pon dah giler seks… asyik fikir suruh kawin je.puihh

      2

      0
    • Mimah says:

      Sabar sis. Anggap tu advantage. Buat bisnes sendiri. Lg syok. Kerja mkn gaji kalo sakit susah nk mintak boss bg. Chill je. Aku dulu pun rasa mcm ni. Tapi bila tengok balik mmg ada hikmahnya.

      2

      0
  20. neelofa kentot kuar taik says:

    impian nak jual bontot belum tercapai..

    0

    1
  21. Anonymous says:

    Yeay….finally ada jawapan yang mampu membuat peminatnya dan bukan peminatnya respect n nganga. Anyway, betul la tu. Semoga perancangan Allah. Dulu bukan main angkuhnya bagitau nak kawin before 30. La baru sedarkan duit tak boleh kontrol semuanya.
    To explore the international fashion industry do not mean that you have to succumb to the trend of the non muslim. Be an icon is a muslim. Not a muslim who wears like the nons. Good luck and Allah ease your journey. Make muslims proud!

    2

    0
  22. Anonymous says:

    Aku dulu masa umur 21 tahun cakap angkuh ” tak nak lah org selangor sbb aku pun selangor..asik tempat tu je sama di lalui..dh bosan”.
    Last2 x di sangka jodoh ku dgn org sabak bernam jugak. Rumah aku hanya 50km je dri rmh dia.
    Tak boleh ckp takburkan.

    5

    1
  23. Anonymous says:

    fans fattzura dlm dok mengata lopak tapi sebenarnya impress dgn kejayaan lopak makin hari makin ke depan terbang guna enjin turbo kuasa seplohh hahaha. tp sebab benci buat2 kutuk cari salah jugak.
    u can’t deny it !! neelofa meemang hebatt :P

    0

    4
    • Anonymous says:

      Hebat di mata ko. Hebat lagi wanita mithali yg melahirkan anak normal yg byk dan berjaya mendapat jawatan tinggi dan anak2 jdi soleh dan solehah.
      Lopak x mgkn jdi mithali..sbb hanya kejayaan harta iaitu benda dan wang.
      Contoh waktu muda x menampakkn hajah..turban sana sini..maka sbb tu..tidak mgkn jdi bualan2 di mata masyarakt akan dtg.
      Resume yg tak mmberangsangkan.

      2

      1
      • Anonymous says:

        Dia blum lagi untuk tahap tu bingai..untuk level dia skrg mmg dia ckp bagus..ble besok dia dh berlahwin pun ak rsa dia akan bgus jgk..dia jenis yg ada target msa depan..ok la dr dh khwn pastu terkinja2x kat oversea ngan geng lgbt tngglkan suami kat mlysia ..hahaha sedih la ko nie..ble dah ada suami tp lagak mcm bujang tu bru bleh kata x sempurna…

        3

        1
    • Nad says:

      Aku fan Fazura. Tak mengata Lofa pon. Dan takdela impressed sangat. Biasa je. Baik aku impressed dgn Mizz Nina, Linda Sarsour, Dalia Mogahed. Banyak lagi icon muslimah yang wujud di dunia ni. So fans Lofa tak payah la berbangga diri sangat ye. There’s a bigger world out there that doesn’t revolve around your beloved “Darla”.

      6

      1
      • Anonymous says:

        Dr retis ko tu apa pun x da..geng lgbt je ak nmpk si fake tu..hidung fake..perangai fake..kaki sentap..off comment kat insta..takut kne kecam ke??hahahah..fake selamanya laaa

        1

        1
      • Anonymous says:

        X da retis lain ke yg ko nk sokong…haha sedihhh

        0

        0
  24. Wekkkkkkk says:

    ” Belum Mahu Kahwin Selagi Impian Belum Tercapai”.

    ..bila aku fikir2kn..persoalanya..” sudah ada pinangan di rejek ke kat Kelantan tu”.
    ..ye mgkn direjekan oleh kuarga sbb x menepati piwaian.
    ..biasanya statement tu adalah utk menolak pinangan.

    0

    0
  25. Yekeni says:

    Ye ke bila impian dah tercapai? Ke blm ada orang terkaya nak?

    Ok so, bila impian dah tercapai, terus akan lebih sibuk untuk maintain impian tu kan. Takkan bila tercapai aje, terus boleh rilek kan? So bila dah masuk pasaran antarabangsa, takkan 1 kali aje kan? Every year kena ada new designs, preparations, etc. Akan lebih sibuk.

    So, ayat nak capai impian tu cuma alasan kan…. Haha

    1

    1
  26. Anonymous says:

    Banyak komen dari surirumah tangga yang jeles dengan neelofa. Tak pe la akak2 isteri mithali sekalian.. nikmatila suami anda selagi boleh. Dan please let single people be themselves. Cheers!

    3

    0
  27. budak masih belajar mnjadi baik says:

    good luck to u lofa! tapi.. asenya bila dah tercapai cita2 tu.. masa utk dr sndr pun sudah tiada apatah lg mahu utk berfikir utk anak dan suami.. pada ketika melalui masa2 kemuncak itu, terleka lalu tersedar.. sudah terlewat untuk berfikir tentang berumahtangga.. tp jodoh tu rahsia Allah.. cmana pun ko rase plan ko tu drancang dengan hebat.. Allah itu maha hebat..

    0

    1
  28. Tasah Sillah says:

    Vivy Yusof lekssss je terbang oversea sana sini buat bisnes. Siap anak dah 3 pulak tuuu.

    5

    1
  29. Anonymous says:

    Anak org kaya muslim dan bujang sudah tak ada. Hrpkn politik lama tu bapak2 nya pun dh nk dtgkp sprm.
    Maka carilah dn impiknlah impian tu dulu jatuh bangun berpaut d tgn dn dhn sendiri. Sian ko.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Haritu jaja cerita nak kahwin jer… bila dah terlepas cakap pulak nak focus kerja. Cakap lah jodoh tak sampai lagi. And ke hulu ke hilir berturban tapi kenapa fans sendiri pun tak pakai turban? Jadi bahan lawak pun ye. You ada chance utk naik kan martabat wanita Muslimah but you blew it.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    loa

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Dulu ada org ckp kalau ada tahi lalat kat muka tu ada lah penghalang kebahagian. Fengshui ke apa ntah. Ye ker?

    0

    0

Leave a Comment

Optional