“Belum Apa-Apa Nak Kondem HKL?” Status FB Safiey Ilias Undang Kritikan Jururawat HKL

Trending

“Belum Apa-Apa Nak Kondem HKL?” Status FB Safiey Ilias Undang Kritikan Jururawat HKL

Satu status yang dimuat naik oleh jutawan kosmetik, Safiey Ilias telah mencetuskan rasa kurang senang ramai orang khususnya netizen yang berkerja di Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Advertisement

“Kat HKL ni. Kalau staff HKL kurang ajar, nak buat live on the spot,” demikian kata Safiey Ilias di laman Facebooknya.

Difahamkan, Safiey Ilias telah datang ke HKL untuk mendapatkan rawatan susulan selepas beliau menjalani pembedahan membuang payu daranya pada April yang lalu.

Anwari Hamzah, seorang jururawat lelaki di HKL telah tampil memberikan reaksinya yang ternyata ‘panas’ terhadap status usahawan komestik berkenaan.

Difahamkan jutawan kosmetik itu dilihat telah pun membuang status tersebut tanpa membuat sebarang permohonan maaf terhadap pihak HKL.

Orang awam juga diingatkan agar tidak menyalahgunakan media sosial untuk memburukkan mana-mana pihak bagi kepentingan diri terutamanya institusi pendidikan dan perubatan. Sebaliknya, gunakan saluran yang betul untuk membuat aduan sama ada secara online atau bertulis.

Sumber

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

6 Comments

  1. jahiri

    November 4, 2016 at 6:54 pm

    Dasar pondan batak like…acah2 popular mul2 naik dulu selalu kuar tv jadi penunggang agama…tunjuk baik nak kasi org like dia. Last2 kuar gak perangai pondan sebenar ko tu. Aku ada member2 pondan gak rilek je tak batak like macam kau Safiey!