Written by Bella | May 28th, 2019

Minggu lalu, selebriti Hanis Zalikha selamat melahirkan seorang bayi perempuan bernama Alisa Aisyah.

Menerusi akaun Instagramnya, Hanis memaklumkan dia masih lagi tinggal di hospital kerana belum lagi mendapatkan khidmat penjaga pantang di rumah.

Memuat naik beberapa foto, rata-rata netizen teruja melihat suasana di wad  seperti sebuah hotel mewah lima bintang. Hanis begitu berutung sekali mendapat seorang suami yang penyayang dan menjalankan tanggungjawabnya dengan baik.

Memang benar apa yang dikatakan netizen, bertuah Hanis dapat suami mithali, siap belanja duduk wad mewah lagi agar isteri lebih selesa. Betul tak?

50 responses to Belum Ada ‘Confinement Lady’ Di Rumah, Hanis Zalikha Tinggal Di Wad Mewah

  1. Anonymous says:

    confuse aku… laki dia si Hairul tuh business ape yer??
    gila jadah nmpk kaya… umah condo mewah dekat klcc… kete ferrari.. pastu bercuti taknak kalah mesti tmpt mahal jer…

    • Anonymous says:

      stunt man..

      • amoi says:

        Bagi aku, x perlulah nak pertikaikan dorg ada duit ke x..aku bukan fans dorg.. sbnrnya, kita x tahu mcmana susahnya org bisnes nak cari duit…yg kita nmpk kesenangan dorg..tp kita x tahu kesusahan dorg mcmana nak cari duit bulan2 utk menten life style dorg.. itu rezeki dorg..kalau dorg rasa dorg mampu, sbb tu dorg sanggup kuarkan duit..kalau dorg x mampu, aku x rasa dorg lakibini snggup stay spital n byr mahal2.. kita bkn tahu susah senang dorg..so x perlu nak pertikaikan hidop seseorang tu kaya or x..x semua manusia perlu jd mcm dato vida, alif syukri bagai tu utk bgtau dorg ada duit..kalau aku jd dorg, aku lebih suka org pk aku xde duit..hahaha

        • Anonymous says:

          xdelah superb mommy and fabolous parents sgt pun dua org ni… bg nasihat pasal parenting mcm marvellous sgt. buat apa nk tunggu org tlg jaga pulak, jaga sendiri lah.. aku dulu bersalin 2nd & 3rd urus diri sendiri je.. siap jaga anak yg besar lagi.. kata hebat sgt kan hanis?

        • Anonymous says:

          anon pantang sendiri mesti sebab laki taknak bayar kan? tu yang jaga diri sendiri je :’)

        • Anonymous says:

          ramai pulak penjilat couple ni masuk…
          tanye laki dia business aper jer lah sbb nmpk kaya.. bukan pertikai rezeki diorg…
          aduiii soklan simple jer suka nak meroyan panjang2…

        • Anonymous says:

          haah.. lupa pulak laki aku miskin.. sbb tu aku jaga anak sendiri. ko tu laki kau mcm hairul jugak ke? tahniah la atau menyusahkan mak ngan mertua kau??

        • Anonymous says:

          thank you anon. kan bagus cakap tahniah je bukan kata ‘nasihat orang parenting macam bagus tp taknak jaga anak sendiri.’

          kalau diri kita susah, laki takmampu, jangan dengki dengan orang lain yang laki dia mampu anon :)

    • huhu says:

      betul….aku mmg minat dia ni…mmg muka baik dan sopan santun….tp kaya sangat ke dia ni….anybody boleh tolong checkkan….hehe

    • miz24rca says:

      Haritu ada kat mana ntah tunjuk dorang ada business sejak belom kawen, salah satu macam clinic studio (aku tatau nak sebut apentah), ramai pengarah tempah studio dia untuk lakonan dalam ward/hospital. Gitulah kekdahnya…

    • Gigi mancung says:

      Hahahah parents hanis yg bayarkan si hairul yg dpt nama…. Korang percaya ke hairul yg bayar? Sorry wey.. Mamat tu mana mampooo… Parents hanis yg bayar aku percaya.. Lol

      • bijan says:

        gigi mancung: kaya sangat ke parent hanis tu?parent hanis tu pon harap duit hanis ngan hairul je. setakat bisnes tauhu bergedil ngan kuih tu blh ke bayar hospital meeah camni?

    • Nureza says:

      Dia ada business baju, set penggambaran (hospital), jual supplement tourjour, ada business permainan di ipoh klu x silap

    • Mi says:

      Apa nama condo tu

      • Anonymous says:

        setia sky residences klu tak silap

        • tipahhhh says:

          la yeke.. aku da agak, sebab aku pernah ke sana n mcm nampak keta GT hairul ni.. aku pegi pun sbb uruskan uma bos aku tan seri kat sana, gila ah kaya depa dua ni. tapi yela pon duta sana sini kan..

    • Fuad says:

      Hairul ada bisness..dia ada studio di sewakn untuk pelaok2..studio mcm hospital drama pkl 7pm byk sewa..dan dia duta jakel..bayaran duta sgt lumayan..dan dia jugak duta tourjures..bisness dia dn hanis semakin maju..dan hairul jenis x suka duduk diam ade je benda nk buat..bayaran paskal hari tu mmg byk sbb dia lead..terbaru filem WIRA tgh shoot dia pun di bayar mahal..hairul ank yg baik kuat bekerja cari duit non stop woun msa kami ablaja dulu pun rajin keje part time….dpt duit simpan sbb dia bila nk target sesuatu dia akn kerja keras,..rezeki bertambah bila mengembirakan isteri dn keluarga..dan dia ada bisness jugak dekat Ipoh..budak ni pandai cari duit dn peluang.

    • shhhhh_ says:

      hairul dan hanis ni memang kaya la.. Hairul ada business studio hospital, kedai game kat ipoh, brand malead, stuntman, pelakon, duta brand. tu saje berapa monthly.
      hanis pon ade produk sndri toujours, kid toujours, cakenis, duta brand.. yang lain2 tak pasti.tapi bagi aku ape salahnye belanja duit untuk isteri tersayang…dari abes duit kat prmpuan lain..so Hairul kira bagus la. Jangan la pertikaikan rezeki Allah bagi kat dia.

      • Anonymous says:

        bukan pertikai ngok…. tertanye keje aper jer sbb nmpk kaya
        soklan camtu pun pertikai rezeki kerkkk…. ko ni jenis melayu tak bole di tanye skit2 nak meroyan… elok laa ade org masih nak amik tau pasal couple sendu nih.. agar mati sok masih ade yg ingat…
        *eleh hairul… gigih jawab erkkk

        • senah says:

          kan…tanya je bkn nak pertikai.igt kita takda agama nau ke pertikai rejeki org.aku pon tertanya jgk kekdah kaya apa derang ni.takda chekai2 la baik umh,keta,bercoti,branak.yg melayu2 pentaksub retis dlm ni pantang tanya skit je rentannnn.ha mak ko si nani tu kan bz apa sgt sampai takle jaga anak dlm pantang.haleh haleh haleh.lakibini ni mmg suka nau ceni ek.

    • lin says:

      Hairul dulu kan menang Fear Factor Malaysia , dapat RM200,000 ok. pastu dia ada studio sendiri, bg org sewa, mungkin ada aset2/business lain lagi kita tak tahu, FD ke..haaa jangan pandang dia sebelah mata ye.

    • ex fans lofa says:

      tudung cakenis je selai rm180, modal beli kat vietnam baru selai rm8.00. lagipun hairul tu anak dato kan. hanis pun anak orang kaya juga. so tak heran lah.

    • Anonymous says:

      pakai duit Yusof

  2. wekkkkkkk says:

    walaupun itu bilik 5 bintang sekalipun, pintu masuk jgn kunci, nurse keluar masuk ikut jadual kerja check ibu dn anak…dn jgn bogel..dan jgn tutup habis lampu..nnti nurse marah dlm hati..

  3. hmmmm says:

    yang aku tahu hanis ni mmg anak orang kaya…tp hairul aku tak tahu….cuma pelakon dan bina badan….badan sado gitu….mungkin belanja wad ni lebih drpd hanis kot….

  4. dertq says:

    hospital mana ni? prince court ke?

  5. Anonymous says:

    Mewahnye..sebelum2 ni dah ramai artis time muda job banyak kita nampak kaya..tup2 eh bila sakit dok minta derma kt tv.. artis kn..??

  6. Anonymous says:

    Mak ayah Hanis ni kategori senang. Tapi senang bukan dtg bergolek jer. Mak Hanis struggled utk dpt kehidupan skrg. Parents dia pernah melalui episode susah sampai terpaksa pinjam duit dgn kwn-kwn. Ayah Hanis berhenti keja utk buat bisnes tp bisnes tak menjadi. Mak Hanis pernah jual kuih di area subang jaya dan meja jualan kena tarik penguatkuasa sbb takde lesen. Mcm mcm keja mak Hanis buat. Jual kuih, jual ais krin msia kat budak sekolah, jaga anak org, mekapkan org, jual produk. Jadi mak Hanis banyak bekerja keras sampai ke tahap skrg. Dan utk maintain lifestyle diorang skrg, mak dia sehingga kini terus bekerja keras.

  7. Anonymous says:

    Bukan parents hairul lg kaya ke? X silap pangkat dato n ada bisnes stesen minya

  8. Aida Musa says:

    Kaya gaya saja mereka ni .. rakyat msia pun ramai yang mampu begini. Untuk yang berumur 20an mungkin belum mampu but for those yang 30s dah boleh afford this lifestyle kalau dua2 kerja as professional or atleast executive above.

  9. Senduloka says:

    Mak ayah Hanis memang org senang sekarang ni tapi atas kerja keras zaman muda diorang. Jenis orang dulu yang beringat ada saving apa semua. Jadi muda2 dulu struggle tapi bila tua duit berkepok la.

    Hairul pulak ada business set pengambaran yang ala2 hospital tu. Sekali production sewa bukan murah wei. Kemudian ada business lain cuma jenis dua bukan nak hype sangat pasal business dia.

    Hanis pulak jenis bijak berniaga. Guna fame dia untuk start Cakenis. Maybe Cakenis belum sampai NaelofarHijab atau Duck Scarves tapi still masyuk la jugak.

    Overall diorang memang kaya atas usaha. Tak payah la nak argue rezeki orang. Usaha cari rezeki sendiri je la.

  10. shhhhh_ says:

    hairul dan hanis ni memang kaya la.. Hairul ada business studio hospital, kedai game kat ipoh, brand malead, stuntman, pelakon, duta brand. tu saje berapa monthly.
    hanis pon ade produk sndri toujours, kid toujours, cakenis, duta brand.. yang lain2 tak pasti.tapi bagi aku ape salahnye belanja duit untuk isteri tersayang…dari abes duit kat prmpuan lain..so Hairul kira bagus la. Jangan la pertikaikan rezeki Allah bagi kat dia.

  11. mimilanalala says:

    duta jakel anak beranak ko rse?

  12. syukur says:

    Hairul – ada studio, bisnes malead, bisnes kedai game, duta jakel, duta 100 plus
    Hanis – bisnes cakenis, shadedough, toujours, duta jakel, duta anmum, duta happikiddo
    kucing dia pon duta produk ya. -fancy feast.
    mmg murah rezki mereka sekeluarga.

  13. Anonymous says:

    Y KOMEN PSL BISNES HANIS N HAIRUL NI ORG Y SAMA KER????AKU BACA AYAT Y SAMA JE TP NAMA LAIN2….KER HEROL N HANIS Y KOMEN NI???TULISAN,SUSUNAN AYAT SAMA…GIGIH KO NOKKKK…BERAPA HANIS N HEROL BAYAR??

  14. rezeki orang kita jgn sibuk says:

    jap2…si keknis dgn hairul ni korang boleh pelik mana diorg dapat duit..bila diaorg mampu duduk spital mahal2..bercuti tmpt mewah..duduk condo..tpi terang2 dua org ni ada bisnes sendiri..jadi duta anak beranak..aku x heran..mungkin glenagles sponsor..mcm kes cikta..beranak kena sponsor kan..ramai lagi retis yg korang patut heran mana diorg dpt duit..walaupun job suam2 kuku..mcm cikta tu..cuba listdown kan apa job dia dgn zain..nan hado…lagi mewah lifestlye dia..si ecah pun ada MUA tau..hahaha…

  15. Anonymous says:

    berapa harga stay hospital tu?

  16. anon says:

    alah, hospital tu sponser la.. kan dorg insta femes

  17. Nas says:

    Rezeki masing2. Kita tak tahu gaji or pendapatan org. Awak tahu gaji bos awak? Benefit dia dpt? Awak akan tahu awak kalau HR & Finance. Tu pun bukan semua boleh pegang list gaji semua org.

    Kalau mampu, tak payah nk susahkan mak ayah nk berpantang. Bidan boleh dipanggil.rehat betul2. Supaya tak stress. Berpantang sendiri dgn anak2 susah tau. Penat. Saya sendiri sampai nak meroyan sbb penat jaga baby n anak 3 tahun. Czer yg 10 Hari terlantar kat katil sbb special case. Kalau sy mampu, nk g LYC 5 star confinement centre.

    .

Tinggalkan Komen Anda Di Sini