Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Belasah Pengawal Keselamatan, Lan Pet Pet Didenda RM2,000

MInggu lalu, viral di media sosial video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) seorang pelawak terkenal membelasah seorang pengawal keselamatan warga emas di kawasan perumahan di Acacia Park Desa Jati, Nilai Negeri Sembilan, sehingga menyebabkan mangsa cedera teruk di bahagian muka, mulut dan pinggang.

Advertisement

Terbaru, pelawak berkenaan yang dikenali sebagai Lan Pet Pet atau nama sebenarnya Mazlan Ahmad mengaku bersalah melakukan kesalahan itu dan telah didenda sebanyak  RM2,000 oleh Mahkamah Majistret Seremban.

Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Mohd Nor Marzukee Besar berkata, kes ini dianggap selesai kerana Lan sudah dihadapkan di mahkamah dan didenda.

Terdahulu, Lan dipercayai berang kerana ditegur tidak membuat catitan dalam buku pelawat semasa memasuki kawasan perumahan itu. Selain ditumbuk di muka sebanyak tiga kali dan ditendang pada pinggang, Lan juga bertindak membaling batu ke arah mangsa.

Sumber Berita : Harian Metro

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

33 Comments

  1. Anonymous

    April 16, 2019 at 9:42 am

    ok lah saman menyaman tu lain hal, skrg yg aku nak tau sape yg LPP ni kejar masuk dlm apartment tu pastu sampai keluar mengamuk2???

  2. Che ta kodiang

    April 16, 2019 at 9:06 am

    takpaa laa saman juta2…tgk la sapa kak ipaq dia..sesuai la dgn status chetaq..cuba tgk chetaq punya cakap besaq..mana ada ribu2..sommua main cakap juta2 sajaa. sila pakcik teruskan kes saman. famili chetaq..boleh bayaq..walaupun terketaq2..depa akan ikhtiaq..

  3. Insan19

    April 16, 2019 at 12:43 am

    Walaupun pakcik tu saman 3 juta tp mahkamah yg akan putuskan berapa yg layak diterima. Xkisah la berapa juta sekali pun. Sbb kes ni mmg xleh pndang ringan. Tengok cara dia tendang pakcik ni pun dah mcm samseng. Mmg xsetimpal denda 2k. Yg tanggung pakcik tu. Yg dpt byran mahkamah. Mmg xadil la. Patut la saman. Sbb lan sendiri xde nak minta maaf ataupun pegi byr gantirugi kat pakcik tu. Nak xnak dia kena hadap la

  4. alfie

    April 15, 2019 at 11:21 pm

    Kita jangan panggil dia lagi Lan Pet Pet ,kita tukar nama baru dia sebagai Lan Kurang ajak !!!

  5. Cantik

    April 15, 2019 at 10:52 pm

    Tak blh sbb klu buat tuntuan civil..aksn dpt gantirugi aje…tp dlm kes ni dia dah mengaku dan part yg jenayah tu dah settle, so mmg x kan pegi penjara la..tp klu dia x mengaku mcm farid kamil tu…DPP akan bw kes ini utk bicara…dan kena jg tgk bwh seksyen apa kanun keseksaan lan ni kena dakwa…sbb nak kena tau jg samada seskyen tersebut ada peruntukan utk penjara atau tak sbb ada seskyen yg jena denda aje

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top