Written by Bella | April 15th, 2019

MInggu lalu, viral di media sosial video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) seorang pelawak terkenal membelasah seorang pengawal keselamatan warga emas di kawasan perumahan di Acacia Park Desa Jati, Nilai Negeri Sembilan, sehingga menyebabkan mangsa cedera teruk di bahagian muka, mulut dan pinggang.

Terbaru, pelawak berkenaan yang dikenali sebagai Lan Pet Pet atau nama sebenarnya Mazlan Ahmad mengaku bersalah melakukan kesalahan itu dan telah didenda sebanyak  RM2,000 oleh Mahkamah Majistret Seremban.

Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Mohd Nor Marzukee Besar berkata, kes ini dianggap selesai kerana Lan sudah dihadapkan di mahkamah dan didenda.

Terdahulu, Lan dipercayai berang kerana ditegur tidak membuat catitan dalam buku pelawat semasa memasuki kawasan perumahan itu. Selain ditumbuk di muka sebanyak tiga kali dan ditendang pada pinggang, Lan juga bertindak membaling batu ke arah mangsa.

Sumber Berita : Harian Metro

33 responses to Belasah Pengawal Keselamatan, Lan Pet Pet Didenda RM2,000

  1. mamposko says:

    oohh. ini yg che ta ckp x de pape? fitnah dajjal katanye

    22

    0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      lan pet pet yg dajal nyeeeee…kurang ajar ngan orang tua n tak hormat langsung ngan orang tua bila kau dh tua nanti macm pak cik ni nanti baru kau tau nasib kau..tak guna gi umrah kalau prangai macm dajal .. kau muda boleh la kau tendang2 n pukol pak cik ni bodoh pnye lan ..pak cik ni cuma jalan kan tugas dia sebagai pengawal kelamatan saja ..dia nak kena ikot prentah dari menagement ..yg pet pet nak ngamok tu dh kenape !! mabok ??????? takpe pet pet banyak duit boleh bayar itu RM2000 sikit aje tu ..
      l

      5

      0
  2. patah says:

    rm2000 saja? wow mudah nya

    26

    0
  3. mamposko says:

    ni yg che ta ckp x de pape tu? katanye fitnah dajjal

    9

    0
    • Anonymous says:

      CHE TA TU RABUN DAH..SYAITAN DAJJAL DH TUTUP MATA DIA..TU SBB X NAMPAK..LAGI CKP ADIK X SALAH, KUASA VIRAL SALAH..

      7

      0
  4. Anonymous says:

    RM2,000. !!!!!
    INGATKAN RM2,000,

    0

    3
  5. Anonymous says:

    setakat 2k ape nak diheran utk org2 mcm ni, kesian kami2 yg x seberapa ni selalu kena tindas dgn nasib n undang2 yg selalu berpihak dgn org2 yg ade pangkat ehmmm

    18

    0
  6. wekkkkkkk says:

    Saya rasa rm2000.00 tu mahkamah yg kata kes dah selesai. Itu mkgn duit mahkamah punya
    . Saya rasa kalau pakcik nak saman itu kes lain..

    9

    0
    • Anonymous says:

      Yes. Ni utk kes jenayah ringan. Pakcik ni blh saman utk kes civil pulak. Ada beza. Utk tanggung kerugian, kesakitan n pengajaran. Harap ada lawyer tlg pakcik ni saman lan merepet mereput ni

      18

      0
  7. Boikot mt trumpet says:

    Alahaiii,adilnya msia ni.org tua kot,cri rzeki sdap2 kne pkul dek org.no wonder la kt msia ni kes pkul org mmg x heran.tkat 2rbu ttup mta je byr

    10

    0
    • Anonymous says:

      itu belom di kira..org malaysia pukul org asing..padahal org asing x salah..lagi senyap terus story..sesen pun x ada dpt utk pihak bini org sini..

      3

      0
  8. pelik aku says:

    2k je? belanja pakcik tu turun naik hospital je dh dkt 2k…kalau pakcik tu cedera sampai x dpt keja,sapa nak bg mkn…
    owh lupa..chek tak kata benda ni benda kecik…

    7

    0
  9. Anonymous says:

    “Denda cuma RM2,000. Pakcik yang kena bedal ini apa cerita. Pinggang masih sakit sampai sekarang akibat ditendang. Maruah pakcik yang tercemar apabila dia cakap persatuan penduduk ambil pengawal bodoh bagaimana pula?

    “Pakcik kena bedal sampai diberi cuti sakit (MC) selama tiga hari kemudian terpaksa sambung cuti lima hari lagi,” katanya ketika dihubungi Kosmo! Online di sini hari ini.

    Yahya berkata, dia dan keluarganya dalam proses melantik peguam bagi mengemukakan saman malu keatas Lan Pet Pet dan jika diikutkan hatinya mahu menyaman pelakon tersebut sebanyak RM3 juta.

    Bagaimanapun, katanya, dia menyerahkan urusan saman itu kepada peguam yang telah dipilih oleh menantunya. – K! ONLINE

    # sumber dari kosmo..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    “Denda cuma RM2,000. Pakcik yang kena bedal ini apa cerita. Pinggang masih sakit sampai sekarang akibat ditendang. Maruah pakcik yang tercemar apabila dia cakap persatuan penduduk ambil pengawal bodoh bagaimana pula?

    “Pakcik kena bedal sampai diberi cuti sakit (MC) selama tiga hari kemudian terpaksa sambung cuti lima hari lagi,” katanya ketika dihubungi Kosmo! Online di sini hari ini.

    Yahya berkata, dia dan keluarganya dalam proses melantik peguam bagi mengemukakan saman malu keatas Lan Pet Pet dan jika diikutkan hatinya mahu menyaman pelakon tersebut sebanyak RM3 juta.

    Bagaimanapun, katanya, dia menyerahkan urusan saman itu kepada peguam yang telah dipilih oleh menantunya. – K! ONLINE

    0

    0
  11. Anonymous says:

    korang bacalah info di kosmo, pakcik dah lantik peguam, akan saman rm3 juta.

    20

    0
    • Mama says:

      Memaaf kan itu lebih mulia.. 3 juta dah mcm mata duitan la pula… ***. Bukan geng lan pet pet yeeerr

      4

      13
      • Anonymous says:

        AKU ANON 4.08, SILAP TAIP..KATA PAKCIK TU..” RASANYA ” MCM NAK SAMAN 3 JUTA..TAPI TIDAK..DAN BERGANYUNG KEPADA KPUTUSAN LAWYER YG DILANTIK..

        4

        0
      • Anak mama says:

        Pelik ..’ayat memaaf kan itu lebih mulia .. dapat byk dislike???? So dendam itu lebih bagus ke?

        4

        0
        • hakak says:

          betul, memaaf kan tu lebih mulia.. tp denda 2 ribu tu mcm tak patut.. sedangkan dah terang2 si lan pet pet tu salah.. 2 ribu tu bulan byk pun utk si lan tu.. tp apa yg pakcik tu alami tak berbaloi dgn nilai 2 ribu.. mmg patut pakcik tu saman, supaya jadi pengajaran kat selebriti lain, title selebriti tu bukan tiket boleh belasah org sesuka hati..

          0

          0
    • Anonymous says:

      I agree pakcik tu nak saman. Sebab kena fikir ye sepanjang dia mc sebab sakit tu, maybe duit elaun kena potong. Dan kos kos yang lain yang mungkin berlaku sebab sakit kena tendang tu. Siapa nak bagi duit? Sebab tu la kena saman. Tapi 3juta tu excessive sangat.

      12

      0
      • asrul says:

        bukan pikir duet je..aku pk org mcm ni patot disaman supaya dpt pengajaran.kalau tak,sedap je dia libas bapak orang.lps ni,pkol org lagi,byr 2k.pukul lg,byr 2k.ulang alik macam tu je.yelaaa..2k bagi dia macam 200.so bila kena saman baru dia guna akal sikit sebelum nak belasah bapak orang

        15

        0
  12. maira says:

    boleh tahan kurang ajar ooo.

    1

    0
  13. Anonymous says:

    Mesti lh kna letak.large amount..nnti bila dpt ciput gak tah2 20k je nnti

    2

    0
  14. Anonymous says:

    Nak tanya. Boleh ke kalau kita nak saman orang, kita tak mau saman duit tapi request org tu dipenjarakan?

    2

    0
    • Cantik says:

      Tak blh sbb klu buat tuntuan civil..aksn dpt gantirugi aje…tp dlm kes ni dia dah mengaku dan part yg jenayah tu dah settle, so mmg x kan pegi penjara la..tp klu dia x mengaku mcm farid kamil tu…DPP akan bw kes ini utk bicara…dan kena jg tgk bwh seksyen apa kanun keseksaan lan ni kena dakwa…sbb nak kena tau jg samada seskyen tersebut ada peruntukan utk penjara atau tak sbb ada seskyen yg jena denda aje

      0

      0
  15. Hanna says:

    Sialan …. Rm2000 shj …….

    Hmmmm interesting ….very interesting !!!!!!!!!

    0

    0
  16. Cantik says:

    Tak blh sbb klu buat tuntuan civil..aksn dpt gantirugi aje…tp dlm kes ni dia dah mengaku dan part yg jenayah tu dah settle, so mmg x kan pegi penjara la..tp klu dia x mengaku mcm farid kamil tu…DPP akan bw kes ini utk bicara…dan kena jg tgk bwh seksyen apa kanun keseksaan lan ni kena dakwa…sbb nak kena tau jg samada seskyen tersebut ada peruntukan utk penjara atau tak sbb ada seskyen yg jena denda aje

    0

    0
  17. alfie says:

    Kita jangan panggil dia lagi Lan Pet Pet ,kita tukar nama baru dia sebagai Lan Kurang ajak !!!

    0

    0
  18. Insan19 says:

    Walaupun pakcik tu saman 3 juta tp mahkamah yg akan putuskan berapa yg layak diterima. Xkisah la berapa juta sekali pun. Sbb kes ni mmg xleh pndang ringan. Tengok cara dia tendang pakcik ni pun dah mcm samseng. Mmg xsetimpal denda 2k. Yg tanggung pakcik tu. Yg dpt byran mahkamah. Mmg xadil la. Patut la saman. Sbb lan sendiri xde nak minta maaf ataupun pegi byr gantirugi kat pakcik tu. Nak xnak dia kena hadap la

    6

    0
  19. Che ta kodiang says:

    takpaa laa saman juta2…tgk la sapa kak ipaq dia..sesuai la dgn status chetaq..cuba tgk chetaq punya cakap besaq..mana ada ribu2..sommua main cakap juta2 sajaa. sila pakcik teruskan kes saman. famili chetaq..boleh bayaq..walaupun terketaq2..depa akan ikhtiaq..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    ok lah saman menyaman tu lain hal, skrg yg aku nak tau sape yg LPP ni kejar masuk dlm apartment tu pastu sampai keluar mengamuk2???

    1

    0

Tinggalkan Komen Anda Di Sini