Written by Bella | January 9th, 2019

Dahulunya mereka pernah dibandingkan oleh netizen sehingga timbul pelbagai spekulasi, tetapi siapa sangka bekas kekasih penyanyi Sufian Suhaimi yang dikenali sebagai Izyan hadir  di majlis resepsi pertama Elfira Loy dan Faris K Anuar pada Sabtu lalu.

Elfira menerusi akaun Instagramnya berkongsi foto bersama Izyan dengan ucapan terima kasih kepada gadis itu yang sudah banyak membantu beliau dan ibunya. Semoga gadis itu pula cepat dipertemukan jodoh.

Izyan adalah teman wanita Sufian sebelum lelaki itu bergelar penyanyi. Terdahulu, timbul khabar angin mengatakan Sufian meninggalkannya demi mengejar cinta Elfira.

Sumber Berita : mStar Online

73 responses to Bekas Kekasih Sufian Suhaimi Hadir Ke Majlis Perkahwinan Elfira Loy

  1. peratijangantakperati says:

    Baguslah tak berdendam each other ^_^

    8

    7
    • akak sado says:

      Yang si EL nk tnjuk suci..si pompuan ex SS nak tunjuk dia profesional..konon dah move on..pigidahhhh…xde kena mengena pun si izyan ngan EL ni…mcm something wrong sgt…EL poyo..loser! Try hard nk buktikan ko baik, suci..bluwerkk

      123

      0
  2. sentarp says:

    Ex aku datang x plak sis NARA nak heboh2kan..

    6

    1
  3. Tk says:

    Why oh why. Why klu ada saja crrita pasal EL. Menyelit la ceriita pasal SS. Udah la nara. Leave SS alone. Nara ko tak ada modal lain ke? Balik2 cerita SS, IA, Mohd S, dan S Alias tu. Ko buka ruang untuk netizen serbu kutuk dia orang ni. Carilah modal lain, cerita baik2 pasal artis lain.

    52

    0
  4. Anonymous says:

    El tgh cuba seada upaya membuktikan she and her mama made the best decision berdasarkan sumber sumber sahih yang diperolehi daripada ex SS. Enough Elfira. Ko dah Kawin pun….. dok rumah jadi isteri solehah.

    183

    0
    • Anonymous says:

      Betul… Elfiraloyang cuba nak beri gambaran sebegitu kepada semua orang. Apa kejadahnya menjemput bekas kekasih ex-tunang? Busuk betul perangai. Dah la tinggalkan orang tu… Pastu memburukkan orang tu pulak. Aku tak rasa perkahwinan ko kekal lama, dik. Sorry to say… Ramai yang tak suka ko buat pian mcm tu. Maybe ko bole berpura2 happy tp hakikatnya dalam hati pasti hati ko rasa tak tenteram. Serves you right..

      125

      0
      • insantidaksempurna says:

        pernah tak terfikir sebab apa el buat pian macam tu? mesti ada sebab utama.. kalau tak kenapa el boleh baik dengan ex pian.. fikir tu pun dah cukup.. kalau dia post gambar tu pun hak dia, netizen interpret sebagai negatif, negatif lah jadi nya..doakan yang tak baik pada orang pun bukanlah perkara yang elok..

        7

        47
        • Insan x sempurna juga says:

          Lanjioo, diam la hahahha

          8

          3
        • Insantidakperfect says:

          El tu saje tulis mcm tuh, konon nyer nk bg gambaran die n Ex pian tu yg baik.. Pian tu yg x elok… Klau die xnk org interpret wrongly, tak nyer die nk post gmbr mcm tu.. lagi2 tulis thanks for everything she does for me & mama.. Sape yg x interpret negative, u tell me?

          51

          0
        • Anonymous says:

          so hak netizen la nk mengata bila dia up post cmtu. ada fikir perasaan mak pak pian? dah la mak ayah el buruk2 kan pian tp pian & family x balas blk pun. kalau betul pun pian salah, kaki perempuan ke apa, tp el & family xde hak nak aibkan pian. dia pun ada mak pak.

          29

          0
        • Anonymous says:

          Memang pernah terfikir. Jadi dari pemikiran kami, pihak El je yang provoke. Kenapa yek? Bukan kalau pertandingan kira dia dah menang ke? Dah Kawin dengan org kaya n hensem. Tu yang pelik tu? Kecuali kecuali nak hilangkan rasa bersalah sangat menganiaya SS.

          23

          0
        • Anonymous says:

          kalau nk tunjuk baik dan ada hati seorg wanita, kenapa masa Pian mmberi sejambak bunga pada EL dulu tu EL terima.
          Hakikatnya mmg EL ni x ada perasaan belas kasihan hanya untuk melepaskan masalah sendiri shj, bila dpt yg baru, suka2 rejek.

          3

          0
    • Anonymous says:

      Aku terfikir jadah si Izyan tu beriya nak kontek El? bukan leh dpt SS tu blk.

      36

      0
  5. faraj says:

    Elok lah nanti boleh Rampas Suami EL… Zaman sekarang ni kan byk Bangsa Khinzir menyerupai Manusia..!! ko lihat lah sekarang Pompuan2 yg Rampas Suami org ni mesti Darah Mereka Darah Khinzir..!!! cuma mereka blom buat DNA kt Spital jerrr….!!!

    1

    9
    • Anonymous says:

      betoll ape ko ckp…tapi, laki ko kne rampas ke dikk??yg dislike komen ko mesti ade skandal ngan laki org.

      5

      1
    • Anonymous says:

      Kesian Khinzir juga yang salah. Anyway, based on research, comparison of the full DNA sequences of different mammals shows that we are more closely related to mice than we are to pigs.

      4

      1
    • Stupidyou says:

      Sorry la.. khinzir lebih suci banding ngan org mlyu d mlysia.. yg islam tp perangai ikt setan..
      Knp korang x blh terima hakikat bl yg SALAH tu dtg dr llki pian tu?
      Soon, sapa dia yg sebnar akn mncl jg..
      Stop2 la fitnah caci maki 2 org yg x salah ni..
      Pelik tgk org mlyu skang ni..

      3

      5
  6. Anonymous says:

    perempuan bila dah tag team be like

    9

    0
  7. Anonymous says:

    El putus ngan ss angkara ex ss ke bwk citer buruk ss. Tak takut ke….balasan Allah..

    20

    0
  8. Latipah says:

    Tak salah pun kalau EL nak berbaik dengan ex-EX dia, jodoh EL pun dengan orang lain sudahnya, bukan SS, Allah dah tetapkan sebaik2nya untuk masing2, bukan isu siapa tinggalkan siapa untuk orang lain. Setiap orang berhak memilih pasangan sendiri. Netizen nak mengata sangat EL, tapi tak sedar tu semua jodoh ketentuan Allah, EL, SS dan exSS redha je dah move on, korang tak habis2 nak kesian2 la dengan SS. Macam la EL tu bekas janda dia..erkk…bekas tunang je pon…doa je SS jmpa jodoh baik dan hidup bahagia.

    8

    21
    • ex-fans lofa says:

      netizen tak nak move on sbb elfira duk sibuk up gambo ni dengan caption mengundang kecaman netizen. “I should also thank this lady beside me for everything she does for me & mama.” like seriously ? gigih post kat wall dengan caption gitu.. sedangkan tetamu2 yang lain datang tak pulak kau post kat wall bagai.. cume up kat igstory je.. ok lah kalau ye nak post sangat kat wall bole je letak caption biase2 like thank you for coming to my reception” enough. sis bkan lah nak sokong pian tu tu, memang salah la gi tinggal gf untuk pompuan lain. dia da dapat balasan dia. so el, move on lah. kau post camni lagi nampak yang kau sebenarnye belum move on.

      175

      1
    • Anonymous says:

      memang elok sangat berbaik sesama manusia. tapi tak terpikir ke punya ramai guests dia… but special pulak Izyan Ex SS ni. pigidahhhh… busuk hati kau, El and Mama. (mama dia selit sekali sebab El mentioned her mama in her comment).

      37

      0
  9. Bee says:

    why out of thousand ( i guess lah kan) guest that attend her wedding, gambar dgn ex SS jugak yg dia p up? for whatever reason..no need lah. xpyh dok provoke2 lg..dah thn baru pon..si EL ni dah boleh start pg kls masak ke, iron bj ke..hadoilaaaa

    88

    0
  10. Anonymous says:

    y perlu up pic ni sedangkan awk dah berkahwin n y perlu cerita dia ni byk membantu. pelik bunyinya banyak membantu? banyak hasutan ke…masih menyimpan dendam ye EL…Bawa2 la musahabah diri EL.

    54

    -1
  11. Peah says:

    Kalau jodoh EL & SS tu adakah Izyan akan hadir ke Majlis perkahwinan tu…

    49

    0
  12. benci androgynous says:

    nak acah suci la tu pian dengan lu sama je perangai Jenis pakai buang.. pian nak kan kementot konon lawa tinggal izyan … si kontot ni nampak jantan kaya buang si pian ngok ni … kecaman la makanan korang malaun

    13

    1
  13. Anonymous says:

    Peminat SS terlalu celupar mengutuk Elfira serta keluarganya tanpa usul periksa.Kata orang pisau cukur DLL.Ada buktikah segala tuduhan itu?SS pula ‘provoke’ peminat dia.Elfira nak berkawan dgn Izyan pa salahnya.Mereka tak keluarkan apa2 kenyataanpun.Peminat SS yg panas ni apa hal?

    0

    52
    • Anonymous says:

      Yg lawak, yang kecam…bukan peminat SS pun. Mana kau tahu peminat SS yg kecam? Orang menyampah la dengan perangai El.. boleh pikir sendiri. Kawin nak gah… syarat bukan2…. nonsense!

      32

      0
      • Anonymous says:

        Sudah tentulah peminat SS yg tak ada bahan lain untuk up nama SS.Dah tak ada cerita lain.Kutuk fizikal orang madam mereka tu 100% sempurna.Banyak j ‘like’

        0

        10
    • Anonymous says:

      kenyataan die dekat caption…sila baca…ke xtahu maksud caption die tu? haha

      9

      0
    • Anonymous says:

      LoL.. Baru nak kecam EL tak jadi sebab dianggap peminat pian.. choii.. Bukan semua yang mengecam EL tu peminat nobita oii..

      8

      0
      • Anonymous says:

        Ntah, aku pun bukan peminat dua2.. tapi perangai busuk kalau bab mata duitan, mainkan perasaan orang ni, lepas tu…nak tegakkan benang yang basah juga… aku meluat! Dah Kawin tu…ko move on la. Tu la… lepas akad, sudah la… hidup berumah tangga cinta2… ini nak layan reception byk2…. sambil2 tu tgk social media, org doakan sama ramai dengan kena kecam.

        11

        0
    • sirap bandung says:

      wei makcik, ni aku nak kecam si elpirah dan mak dia ni, aku ni menyampah meluat dan segala bagai lah. provoke gila vavi tau si elpirah ni, tak padan ngan muka macam tu, sama lah si “fire stone” izyan ni,jangan cakap aku ni peminat baby piyan rambut 9 helai pulak. choyyy betull.

      0

      0
  14. thuglife says:

    xsalah el undang ex SS datang majlis dia.. tp rasanya xperlu update gmbr dgn ex SS tu// and caption tu.. somethig sngat.. sesuatu yg aku rs el masih x move on.. n suami el? x rasa something ke el invite ex SS??

    48

    0
    • Anonymous says:

      Yup… aku pun macam rasa dah kenapa loyang ni… perlu ke post pic mcm tu dgn caption mcm tu? Nk jemput tak salah… itu hak dia la kan nk jemput sape. Tp something sangat bila siap post dkt ig berserta caption seolah cuba nk memburukkan pian. Nampak sgt tak bole move on and play victim game. Hampas!

      37

      0
  15. Anonymous says:

    Semoga ex SS rampas laki EL ya berbaik2 lah dulu…. nanti mcm Izreen baru tau

    9

    4
  16. Anonymous says:

    pls move on… panjang lagi perjalanan hidup

    8

    0
  17. 1 says:

    baguslah berbaik dengan semua orang, cuma caption tu tak perlu macam tu kot. kau dah anggap dia kawan, sudah. kawan lah. takperlu caption kata thank you tolong kau dengan mak kau lah blablabla. serious nampak tak move on. sebenarnya kalau dulu mak kau tak sibuk nak bagi statement itu ini orang tak marah pun, orang terima je dah takda jodoh, sudahlah. tapi mulut siapa yang tak henti henti cerita macam macam tu

    aku bukan peminat ss mahupun el.

    37

    0
  18. Anonymous says:

    CHILDISH

    13

    0
  19. Karat says:

    Ini citer bontot lah baik El atau Izyan, 2 2 nmpk haprak gediks…sabar pian be a jantan…

    9

    0
  20. Anonymous says:

    mudah2an si pian dapat jodoh yang elok n terbaik dari 2 minah yang acah2 good je memasing…menyampahla kat si EL ni…perasan hotttttt sangat!

    16

    0
  21. ciK piNgu says:

    hujung2 Pian gak terkulat2 bila dua2 ex bergabung.

    korang kutuk pian dulu kan sb tgalkan izyan utl el… so. ak rse berbaloi je ElPenunggangAgama ni tgalkan ko. Dan El, kutunggu ko meroyan bila laki kena sondol.

    6

    1
  22. kulitbawang says:

    OK PASNI DAH BLEH JADI RETIS …GANTI JIHAN MUSA ..MUAHAKAKAK
    PASNI MAK PAK EX GF PULAK KE NK MASUK MEDIA
    SEBENARNYA ELPIRA YG TAK MOVE ON
    YANG NAK TUNJUK SATU DUNIA …DIA BAIK
    HAHAH
    DAH LAH KENING TEBAL ..SUDAH SUDAH LAH TU

    7

    0
  23. hotmama says:

    xpelikla dia boleh berkawan dengan ex SS ni…mcm jadi kat aku…smpai skrg jd kawan…masing2 dah ada keluarga dh hehe…xbf kami?last tahu tntg dia dr wife dia suka mesej2 pmpuan lain, itupun kantoi sbb aku bgtahu wife dia laki dia msj2 aku lagi (masa tu aku baru 3 bulan kahwin) dan dia ada jugak msj2 ex gf dia yg lain hahaha…ish3 xberubah perangai…harap2 berubahla perangai kearah yang lebih baik…nk ckp kat laki2 yg ada kat forum ni, berhubungan dengan perempuan jgnla sampai ngayat bagi cair dan bg harapan pada org pastu bg harapan kat pmpuan lain jugak,konon nk pasang sparepart….nnti kena kat batang hidung sndri….doa orang teraniaya tu makbul tau…

    0

    11
  24. Soo winci says:

    Nampak sgt si izyan ni pembawa mulut smpi putus 2 ekor tu.. Aku nak lantik izyan jd presiden kelab batu nisan.. Eh silap presiden kelab batu api

    23

    0
  25. Anonymous says:

    Xyah gebang lah Izyan, org muo tau citer kau, kolam cari gayung,perasan hit minah n el..puii

    15

    0
  26. setiausaha persatuan pisau cukur says:

    jngan malukan persatuan pisau cukur. cukuplah jadi pisau cukur, jamgan hati busuk.

    5

    1
  27. Anonymous says:

    Tolong apa tewww kat dia & mama dia smpai tggi benau penghargaan tu. Kalau mak bpk elfira ni komen yg baik2 je dulu, netizen pn xtumpang sakit hati smpai skrg.. Motif sgt post exSS ni.. Lol..

    8

    0
  28. Anonymous says:

    Caption el tu nmpk nau mengundang fitnah netizen dgn keadaan mak pak el ank beranak meroyan tak cukup ruang kat media sosial selepas putus tunang… sudah2lh el berdoa lh moga semua dlm rahmat Allah. Maaf memaafkn lh apa salah n silap memasing kita bkn sempurna, terimalh qada n qadar,begitu jgk dgn Izyan moga temu jodoh yg lbh baik.

    0

    0
  29. kak maghia says:

    ooo dah tau la pasal apa si El tu dah x nak kat SS…angkara si izyan ni la gaknya..y
    bkn dulu hakak tgk dia meroyan bila SS suka kan EL..kalau SS jahat watpenye dia meroyan baik lepaskan je…

    5

    0
  30. ELLO says:

    ker aku sorang jer nampak EL ni macam pocong?

    5

    1
  31. unknown says:

    2 2 busuk hati

    4

    0
  32. kulitbawang says:

    harap pian tak amik balik ex dia ni …..muahkakakaka

    1

    1
  33. anonymous says:

    apasal nmpk mcm pocong

    2

    0
  34. SAKAINYA LAH BETINA2 KAMPONG DGN BELEN WAK JOKO INDONESIA NI??? SAKAI LEVEL 999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999

    0

    1
  35. kak nur says:

    Ntahla, x sokong n bukan peminat mana2 pihak pon,, cuma mengikuti perkembangan hiburan tanah air je, awal2 dulu crita ni, pian xpernah pon ade gosip ngan memane artis wanita, pastu die tunang dgn elfira.. wktu tu elfira kene kecam n sedih sgt n buat penafian sebab kononnya dia rampas si pian ni.. time tu aku ingat lagi yg si pian ni bukan main backup elfira, cakap yg si elfira bukan perampas (takut sangat pian kalau kekasih hati die time tu bersedih hati).. pastu skrg apekah yg elfira buat dkt pian.. dulu bukan ko ke yg hegeh dgn pian smpai putus si pian dgn si izyan (bak kata izyan n kwn izyan time tu, yg si pian tinggalkan die sbb nak sgt dkt si el).. tpi punye syg si pian tu dkt ko, die langsung x bukak aib ko tau time tu.. aku x kisah pon ko nak kwen dgn sape, sbb aku tahu jodoh tu dkt tgn Allah.. tpi ape ko buat skrg ni salah kot, upload gmbr izyan sdgkan byk lagi guest of honour ko time tu plus dgn provocative caption mcm tu, memang ko mengundang komen negatif netizen la.. kes ni aku tringat mcm apa yg jadi dkt fahrin ahmad dulu (smua ex pakat buat get together, smpai menangis fahrin tu), tpi at last tgoklah die kwen dgn org educated mcm die jugak.. xpe pian, aku percaya jodoh ko tu nnti akan sekufu dgn ko jugak.. aku salute ko dik, sbb ko xyah nak buat caption bukan2 pon utk org minat ko, n family ko pon xyah nak buat statement bebukan sbb diorang tahu yg artis tu anak diorang, bukan diorang, xmcm yg pihak satu lagi tu, mak die pon dah jadi artis skrg, dah bleh hire mak die tu jadi perunding agensi jodoh peringkat kebangsaan, confirm jodoh yg korang dpt top top meletop..

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Orang yg kutuk Elfira dan Izyan ni apa masalah.Elfira tak Kara pun Izyan mburuk2kan SS.Mungkin mereka ada urusan lain, kemudian berbual2 tentang SS.Sekiranya Izyan dgn SS memang bjodohan apa salahnya kan.Izyan ni nampak sayang sangat dgn SS ni.Mungkin lepas ni SS akan betul2 berubah dan setia padanya.

    0

    11
  37. Anonymous says:

    Bagus la SS tak ada hubungan dengan 2 ekor betina ni..

    5

    0
  38. Noname says:

    Dh kawin pn…x payah kut up caption n gambar dgn ex ss..
    Thanks god dpt org kaya…move on la..
    Just jgn lupa..langit x selalunya cerah..
    Tak selamanya sihat …cantik..glamour…
    I m not fan of any of you..

    5

    0
  39. Alip syuk says:

    La npe x amek jd madu je? Tp laki die ni sng2 je bley dpt pmpuan len. Tauke jambu pn bley dpt.

    3

    0
  40. Nena says:

    Apa kaitan ex pian dgn el tu.mcmana boleh ctc plak.ex pian seronok n puashati ka pian xde jodoh dgn el.mcm fishy jek..reunion ex pian ka.sian pian dan keluarga dia..sabar ye.Ada hikmah xde jodoh dgn org mcmni

    3

    0
  41. motif says:

    Kalau btul pun ss tinggalkkzyan ni sbb el ape masalahnye? Still single so dia pun bebas memilih…at least izyan ni ptut brsyukur dtnggalkn sblum kawen…n x semestinye ss akan buat bnda yg same pada el…kisah hubungan yg dah lepas x sepatutnye mnjadi ukuran pada hubungan yg baru…kalo btul si iz ni baik dia x kn sibuk nk jaja cerite pasal ss yg dh jadi ex dia mlainkn dia brdendam…masing2 ade kisah silam…kisah silam same ade baik atau buruk x boleh gambarkn masa depan…yg pnting prlu ade prcaye, ikhlas dan redha…el pun sudah2 la post n provoke mcm tu…awak tu dh ade suami…jage je la elok2 cinta sejati tu….org di sana pun senyap je n dh move on…

    3

    1
  42. bakal madu elpira says:

    ehhh elpiraa, ko mengundang kecaman la. tak perlu kut ko up caption mcm ni, langit tidak selalu cerah ulat kening. awal2 ko dah terima kecaman. dan dah mula reda ko up kan lagi pic ni beserta caption yang sangat mengundang kecaman berapi.
    padan muka ko la. aku tunggu 3 taun dari sekarang, apa yg ko dapat. kut dapat madu.

    4

    0

Leave a Comment

Optional