Written by Bella | December 4th, 2017

Beberapa hari lepas, telah berlangsungnya majlis resepsi perkahwinan pasangan Raf Yaakob dan Mawar Rashid yang cukup mewah dan meriah di Sime Darby Convention Centre, Kuala Lumpur. Meskipun ramai sekali tetamu yang hadir termasuk VIP dan rakan artis, Raf menerusi akaun Instagramnya meluahkan rasa kecewa kerana dua orang anaknya Raden Ahmad Rayyan dan Raden Seri Raysaa Chanela tidak dapat hadir ke majlis penuh bermakna buat dirinya itu.

Menerusi kapsyen yang dimuat naik oleh Raf, beliau seakan mendakwa bekas isterinya, Maria Suleiman menghalang anak-anaknya itu untuk hadir ke majlis tersebut.

Tidak mahu orang ramai terus salah faham, Maria tampil menjelaskan perkara sebenar bahawa anak perempuannya, Raysaa sedang demam panas, batuk dan mengalami sakit tonsil yang teruk. Malah, Maria juga mendakwa Raf tidak memberitahu dengan lebih awal beliau mahu megambil anak-anaknya untuk hadir ke majlis resepsi bersama Mawar.

Maria meminta agar pihak yang berkenaan berhenti membuat sebarang tuduhan tidak berasas ataupun berdrama kerana sebelum ini beliau Maria tidak kisah dan membenarkan  kedua-dua anaknya itu hadir ke majlis pernikahan Raf dan Mawar.

Kami rasa ini cuma satu salah faham sahaja dan berharap perkara ini dapat diselesaikan dengan baik.  Maria juga sudah menjelaskan perkara yang sebenar dan tidak perlulah ia dipanjangkan lagi.

32 responses to Bekas Isteri Raf Yaakob Jelas Perkara Sebenar Anak-Anak Tidak Hadir Ke Majlis Resepsi #MawarRaf

  1. Mimi says:

    Lawa ex wife ni, manis je..jgn lah burukkan satu sma lain bila dh berpisah, kesian ank2..lgipun sblum jdi ex, dia adalah isteri yg prnah kau sayang..

    70

    0
    • Miss Unibes says:

      Kat ig anak2 dia si rayyanchanelaraftahpape, dia ada wish sempena birthday anak Bung Mokhtar a.k.a Nedim. Siap doakan si Dre kembali ke pangkal jalan ehhh ke pelukan Nedim. Gitu lah lebihkurang. Yg aku heran kenapa guna ig anak2? Padahal dia(Raf) yg nak wish kat Dre. Caption acah2 bapa teraniaya. Ni lah org2 bodoh. Lainkali kasi gam agreement mahkamah tentang anak2 kat dahi. Biar sentiasa ingat dan tak langgar perjanjian. Nak kontroversi mcm Nedim le tu. Eh kenapa tiba2 si Raf ni famous? Aku tau dia pernah jadi rapper kat lagu Fazley dulu tapi tak rasmi PLUS sendu je pun. Memang lah nampak mcm ex jahat sebab yg sakit sorang tapi yg sorang pun ikut tak dtg. Benda ni bukan pasal sakit je tapi PERJANJIAN.

      9

      0
      • Anonymous says:

        Aku tau kewujudan si raf ni pun sbb abam nara yg published gosip dia nk kawin dgn mawar. mawar tu pun aku xkenal sape.

        14

        0
      • Tupperware says:

        Bila pula Nedim jadi anak Bung Mokhtar? HAHAHAHAHAHA!! Anak Nazri Aziz laaaaaa ngok

        11

        0
        • ZZZ says:

          kan! baca tadi gelak besar HAHAHAHAHAHA

          3

          0
        • Bung Nedim says:

          Oiii ngok… Cuba kau baca & pahami lagi. Si miss unibes tu kata “anak Bung Mokhtar a.k.a Nedim”. Dia maksud kan Bung Mokhtar tu Nedim. Kan Nedim ada iras Bung Mokhtar. Korang tak prasan ke Nedim ada iras Bung Mokhtar lagi2 dia senyum? Dia tak cakap pun “Nedim anak Bung Mokhtar”. Biol.

          10

          3
      • ckp biar jelas says:

        x paham la ape ko merepek ni….

        0

        0
      • miss whateva says:

        xpe….xpe….bodoh tu pelan2 kayuh…hahah…sakit perut aku….miss unibes bimbo ni aku rasa… bung mokhtar kau….

        0

        0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      tk semesti muka cantek hati nye cantek jugakkk kan..masa hari persandingan bapak budak2 ni anak boleh terkena demam panas batok2 pulak klakar kann…masa sebelom nye tak pulak terkena demam ….! nak sangat ke anak tu sakit ? ape salah nye anak2 tu hadir di majlis bapak diorang tk salah kan ??? mentang2 lah bekas bini yg jaga al maklom aje lah kan dh tentu ibu budak2 ni cuci kepala hotak budak2 ni supaya jangan hadir..demam panas batok2 hanye satu alasan untok menipu aje al maklom lah pompan tudung memang macam gitu keja nye nak menipu aje macm pompan tak baik…huh !

      1

      106
      • Anonymous says:

        Kalo ye mcm mana? Ingat sakit leh plan2 ke? Bodoh xde akal cakap ikut kepala lutut. Tp org mcm ko mmg tau je bila sakit kan setiap senin ngan jumaat je wajib MC….

        38

        0
        • Anonymous says:

          Apa-apa pun dari aritu aku rasa si Raf ni yang emotional & x matang. Kahwin dah 2 kali tp perangai mcm bdk2. Cuba la elak dr org buat spekulasi. Tak puas hati, deal je la dgn bekas bini tu privately. Ini sengaja buat drama post dkt IG. So immature. Nasib kawin dgn Mawar yg budak2 lg. Bolehlah sama2 play kids.

          99

          0
      • mamamaria says:

        pompuan puiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hang tau kah apa jadi dalam rumah tangga maria………………………coba hang kena sure mengulupokkk macam biawak kena asid. shut yr mouth bitxhhhhhhhhhhhhhhhh is you dunooooooooooo just shut up…..

        -1

        13
      • Anonymous says:

        mawar ke ni

        6

        0
      • Peliks says:

        EH TAK TAHU PULAK BILA NAK SAKIT ALLAH SEND WHATSAPP CAKAP ‘ANAK YOU AKAN SAKIT ON UR EX WEDDING RECEPTION’. Hahahahahhahahahahahahaha

        7

        0
      • loversvshaters says:

        ko ‘minah jambu say NO drugs” ngan si raf ni sama bengapppp!!!!!!!

        ***esok ko sihat ke demam ke mati terus????

        0

        0
      • kauapehal says:

        anak aku penah kne tonsilitis ni la mangkok!! serius hokay!! boleh mengancam nyawa, puncanya – jangkitan dari budak lain.. cakap guna akal la, bukan guna bontot.

        11

        0
    • Mimi says:

      eh the exwife is so pretty lah. no offend to mawaraf tapi sometimes your ig caption bikin geli noks. cinta raden cinta suci bagai. ee serius geli noks. i follow je u guys tapi the moment i nampak raf up status diorang tak datang tu i dah jadi turn off, it seems to me raf is being so immature.

      1

      0
  2. Anonymous says:

    Lelaki dayus tu kah yg marah di tegur bini barunya seksi. Kesian x ada akal . Bertindak tidak ikut akal ikut nafsu serakah…. sekufulah dgn bini baru…..

    20

    0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      dh tentu dia tak bertudung dia nak joget tongek tongek ke joget kangkang kangkang ke itu dia punye suka..dari pompan yg bertudung jalan tongek togek rembat laki orang kawin senyap senyap dngan laki orang lagiii prangai jalang..! pompan jalang pon prangai hati lagiii mulia..

      0

      10
      • cekkkuuu says:

        Ehh minah jambu, engko ni apehal??? Tolong jangan kaitkan tudung/hijab dengan perangai dia boleh?Tudung lain ganjaran dia, perangai elok ke tak elok ke lain ganjaran dia. Memang kalau orang bertudung pun sekadar tutup rambut tak labuh ke dada, tapi sekurang kurang dia berubah ke arah yang baik dan lambat laun jadi yang terbaik. Jangan nak menghukum orang melalui pemakaian! I wonder, kamu ni bertudung atau tidak. Kalau bertudung, semoga perangai selari dengan pemakaian. Kalau tidak, semoga ke arah yang lebih baik.

        12

        0
  3. kak mah kebabom says:

    Tarian bini baru mlm tu sepatutnya hanya utk suami dan sesuai utk dlm bilik tidur shj..bukan nye menari tonggek2 depan khalayak ramai…malu hakak nengok nye dik…

    31

    0
  4. nok gebuzzz says:

    betul kak mah…sokong,tapi ex wife raf ni pon cantik orgnyer…

    11

    0
  5. Anonymous says:

    ex bini punya la lawa… mawar bimbo jugak ko nak

    31

    0
  6. Anonymous says:

    RAF ini lelaki dayus….. kesian kalau btgjwb tentu tidal bercerai dgn x wife…. blh menuduh tanpa bertanya dulu tiada nak menghalang anak dtg tgk mama rose? Bersanding tapi budak salit…. dia lipa x wife bertarung nyawa melahirkan 2 zuriatnya…. sakit dan darah tumpah masa melahirkan keyutunannya…. nanti suruh rose beranak ramai2 tahan kah nanti… supaya bkh bawa kawin kw 3 nanti….

    14

    0
  7. udang rimau says:

    Lahhh kufikir bujang…alahai kassemmmm…..

    3

    0
  8. VooDoo Diva says:

    Ini pesanan kat mak bapak yg time bercinta berkahwin x ingat punya tapi bila bercerai buat anak mcm guli, guna as tools to get back to your exes. Wake the f*ck up, your kids are not an object that you owned. Budak kalau dah besar boleh decide nak makan ice cream apa, can very well decide whether they want to be a part of an event of not. Aku paling pantang org yg cerai pastu buat anak mcm ni. Dah la korang dah ruin their childhood dgn musnahkan the only true family unit that they have (not to mention not honouring your wedding vows dulu), ini nak buat derang mcm guli utk bidik ex masing2. Are you trying to damage your kids permanently???

    16

    0
  9. Sambal belacan says:

    ‘My dearest children’… Haha.. Anak sakit pun tak tau. Sblm post nk ckp konon ex-wife tak bg dtg, better tny ex dulu la. Dh la bini baru seronok gelek2 dpn org ramai. Better tak pyh dtg buat malu je budak dtg tgk.

    28

    0
  10. Sara says:

    budak2 nak sakit dia tak tgk hari dan waktu la. lagi2 pulak musim ni musim org demam viral. saje nak up status mcm tu utk burukkan bekas isteri dah kenapa?

    17

    0
  11. joyah alim says:

    AKU perasan gambar ni kat IG dia raised middle finger , cuba ko tengok betul2

    5

    0
  12. Anonymous says:

    Hei women…

    dont care…hari kawin dia ke sekali seumur hidup dia ka?…pigidahhhh dulu masa kawin 1st time pun kawin seumur hidup juga sekali… ni dah kawin kali kedua dah..xmustahil ada kawin kali ke 3 ke 4 plak…

    dah anak tu sakit…bodohnya lahai…

    btw awak sgt cantik…

    si mawar tu tergedik gedik…tgk pun tau dia mcm nak layan taknak layan budak…tggu la dia dpt anak sendiri nnt…mau anak awak tu dia tepis tepis je….kalau tgk video si raf ni punya struggle nk tunjuk yg si mawar ni sayang anak anak dia…konon anak anak dia syg sgt si mawar tu…
    hei jantan ni mcm bodoh pun ada…
    org ada mata la…boleh nampak mana fake mana tak…

    mawar tu nak duit ko je…ko yg ngok ngek…

    2

    0
  13. Mia says:

    Semuanye nak dibgtau dlm media social.. macam x boleh diselesaikan cara baik.. apedaaa raf ni..

    2

    0

Leave a Comment

Optional