Written by Bella | January 23rd, 2019

Selepas Haneesya Hanee, dua lagi bekas finalis Dewi Remaja 2018/2019  iaitu Erni Nurshahira (Ernisha) dan Faizni Fazreen tampil memohon maaf berhubung kontroversi mereka berhibur di kelab malam dan meminum arak.

Mengakui kesilapan kerana sudah melanggar kontrak Dewi Remaja, Ernisha berharap dengan permohonan maaf ini, isu tersebut tidak akan dipanjangkan lagi.

Di sini saya ingin memohon maaf kerana saya akui perbuatan melanggar kontrak itu adalah kesalahan saya. Saya berharap dengan pengakuan ini, isu ini tidak akan dipanjangkan. Kami pun tidak mahu fikirkan mengenai apa-apa pertuduhan yang saya muat naik sebelum ini. Past is past, saya hanya ingin fikir secara positif. Mungkin ada hikmah kejadian ini berlaku.

Fazreen yang turut memohon maaf dan sama seperti Ernisha, beliau juga berharap apa yang berlaku tidak akan lagi diperkatakan dan ingin fokus membina kariernya.

Saya memohon maaf, saya tahu ia kesalahan saya dan ia boleh menjejaskan nama saya serta syarikat.  Saya berharap perkara yang lepas itu tidak lagi dikenang, dan semoga selepas ini hanya perjalanan karier saya yang diperkatakan. Kami belajar daripada kesilapan ini, sama juga seperti kita yang pernah melakukan kesalahan sebelum ini. Bagi yang mengecam, kami ambil jalan untuk tidak menghantar reply kepada mereka.

Pada 17 Januari lalu, gelaran Dewi Remaja 2018/2019 milik juara Haneesya Hanee ditarik balik dan tiada Dewi Remaja untuk edisi kali ini. Ernisha dan Fazreen pula dilarang menggunakan gelaran finalis Dewi Remaja bagi sebarang aktiviti seni mereka pada masa akan datang.

Sumber Berita & Foto : Remaja

62 responses to Bekas Finalis Dewi Remaja, Ernisha Dan Fazreen Tampil Mohon Maaf

  1. Anonymous says:

    Sorang cakap minta maaf sbb tau perbuatan tu langgar kontrak. sorang lg minta maaf sbb perbuatan tu menjejaskan nama keluarga. serius dorang dua ni fake. baik snake dari fake. hanee tu nampak jgk dia mmg minta maaf sbb perbuatan tu mmg salah. moga sempat lg la nak bertaubat. jgn ingat muda2 ni perfect time utk buat dosa. nasib masa tgh minum tu takde gempa ke tsunami ke. kalau tak free je mati buat dosa.

    38

    0
    • Ida says:

      Minta maaf sebab tak boleh jadi ratu, nak jadi retis tpi bukan minta maaf kerana dosa dengan Allah dan lambung tetek di kelab. Please lah.

      25

      0
      • che wan tampar baru korang tauuu says:

        kannn.. sudan2 la pasal kes ratu bodoh ni. buat org gelak je….

        9

        0
        • Lidah Pengarang says:

          Macam mana Cina dan India tak naik tocang. Mereka sibuk pasal nak melabur, nak bukak business, nak jana saham, peluang-peluang pelaburan tapi bangsa Melayu sibuk dengan benda-benda tak berfaedah macam ni. Lepas tu bila UMNO dah karam, sibuk salahkan bangsa lain. Padahal media Malaysia yang membunuh mentaliti secara halus agar anak-anak bangsa leka, lalai dan lupa. Hoi, pergi sambung belajar la korang muda lagi. Apalah jenis mentaliti macam ni? Bila bangsa lain berjaya, tahu pulak jerit ketuanan Melayu.

          39

          0
        • Aku Anon says:

          MENTAL PROBLEM DIA NI
          LANGSUNG TAK MALU
          LANGSUNG TAK RASA BERSALAH
          KALAU YE PUN TAK MALU DENGAN KAMI ATAU DIRI SENDIR
          MOHON MALU DENGAN ALLAH SWT
          #BOLEHDIAMTAK!

          10

          0
      • Anonymous says:

        1 Malaya dah nampak TETEK & COLI yg ko bangga sangat nak show off masa sibuk togok todi pat kelab Ernisha hooiiiiiiii ……..eeeeiiiiii malunyer. Mintak maaf boleh diterima tapi video dah viral sampai ko tua video masih ada tak akan terpadam.

        12

        0
        • iols says:

          Yesss sis, Neelofa tu lain. Famili dia dah memang keterunan senang dan ada-ada. Senang lah sbb sudah ada foundasi perniagaan dan modal. Yg theyols ni, belum apa2 lgi dah salai tetek kt disco. Lepas tu ada hati nk jdi Neelofa II. Hahaahha….dream on.

          20

          0
        • Anonymous says:

          nmpk tetek coli tak jadi hal, byk je si model2 di luar sana mempamerkan produk, tetapi maruah2 dik, tambhan lagi ko islam bertudung, lainlah mcm model kacukan islam dan kristian yang baru bercerai tu..

          sapa kah, lupa nama nya..yg cun sikit ..”tajuk di blog BN–terima kasih belanja tetek hari2″.

          4

          0
      • Aku Yang Tengah Pening says:

        maaf off topik… akak ditawarkan franchise 8-10% komisyen.. jual jubah. korang rasa boleh ke buat untung? cantik dan kemas..mahal sikit harga dan plan jual online….thanks. akak rasa mcm sikit sangat.

        2

        0
        • Anonymous says:

          boleh untung jika berhati perut, contohnya, jika baju yg sampai kat tangan tu tidak berkenan, lepas tu tak puas hati, boleh kah dpt duit semula, tetapi bukan mahu ditukar dgn lain..mcm mana.

          0

          0
        • ehhhh says:

          tak berbaloi kak. atleast 15-25

          0

          0
      • tonymoly says:

        haha depa ni sampah masyarakat

        0

        0
    • Anonymous says:

      Misi hidup nk jdi ratu? Baik ko jual Coway.
      Ada juga faedah nye sis.

      11

      0
      • Anonymous says:

        Hahaha betul, seronok tengok budak2 Melayu yang jual Coway, Cuckoo, jual nasi . Bukan yang jenis masuk ratu, masuk audition nak jadi penyanyi bagai. 1. Berniaga buah potong menggunakan motorsikal untuk senang bergerak mencari port orang ramai. 2. Khidmat potong rumput. 3. Jual air/buah depan sekolah. 4. Berniaga apam balik. 5. Jadi agen…6. Jual homemade mini burger.

        19

        0
    • wakakaa says:

      saya nak mengucapkan minta maaf laa… krikk krikkk
      pelik aku camne hans isaac scha alyahya bole jd juri tetap.. pilih jenis2 fake & xde pelajaran tuk finalis.. ayat dlm bahasa pun kelam kabut…
      silap pengajur pilih juri so so haa kan padan muka memalukan title dewi remaja yg dh bertahan dr 1980s katenyer

      15

      0
    • Miss Little C*nt says:

      klau baca komen2 netizen 99.8% x simpati pun. dewi remaja dan pihak karangkraf… tolong la hentikan isu ni. orang bukan makin suka, makin mencemuh. stop make it happens cause it didnt happen. such a waste of story…

      11

      0
      • Anonymous says:

        tak perlu simpati pada org2 mcm ini yg pura-pura dalam diri tu ada “keislaman sejati”..

        buang je tudung tu..

        4

        0
        • Anonymous says:

          yang pelik nya, pilih berminggu-minggu…akhirnya munafik dan perangai tak senonoh jadi top 5. hahahaaha

          8

          0
      • siti says:

        ye tapi ramai jgak yg backup..tu yg skang ni mcm bangga gila sbb ramai yg support diorang..siap HotFM pon invite konon nk share pasal keberanian meminta maaf kononn..Melampau betul

        13

        0
        • Pilih!!! says:

          mereka ni akan jadi badut2 kepada media tempatan lah.
          macam si alif, vida, sajat,….jual maruah harus buat muka x malu sebab nk kekal lama dlm industri. lepas tu jadi hamba media sosial…maruah diri hilang….

          0

          0
        • Anonymous says:

          pengacara hot fm pun alahai…

          7

          0
        • Anonymous says:

          Unsur Dajjal zaman moden ni lah dia… melalui media masa.

          5

          0
  2. Anonymous says:

    Dewi remaja dah ketandusan rupa cantik. Tiada satupun yg cantik. Dah la x cantik..perangai mcm gila dan terkutuk..minum air “zapple” yg memabukkan..

    19

    0
    • harap faham says:

      cik adik, ni kalau masuk dewi remaja confirm menang adik ni dengan mentaliti kuno camni. cantik yang standard yang mana hidung mancung, putih melepak, mata bulat, etc. diharap suatu hari nanti adik menjadi matang dan sedar yang cantik jauh lebih dari semua tu.

      2

      0
  3. Anonymous says:

    “so saya nak mengucapkan mintak maaf la..” hihi eh ayat mengucapkan tu kalau nak ucap selamat hari jadi ke, ucapkan selamat hari raya.. kalau maaf guna la “memohon” .. contoh nye saya ingin memohon maaf.. bukan saya ingin mengucapkan mintak maaf.. ayat pun mcm org tak sekolah.. bahasa melayu kelaut…

    19

    0
    • akak sado says:

      Saya nak mengucapkan selamat tinggal pada dunia hiburan..muka saya wanted tonggang arak..sekiannn

      6

      0
    • Papo jela says:

      Kahkah..ni mesti sebelum ni bajet menang dewi remaja so dah prektis siap2 sy nak ucapkan tima kasih pd supporters..ucapkan tima kasih pd famiy.. sampai mintak maaf pon sibok nak ucap jugekk

      4

      0
    • Anonymous says:

      mesti setakat PMR je ni, tpi masa ini borang tulis diploma degree, sbb juri2 bukan tengok cert pun..bukan nk di temuduga kerja..hanya pertndingan..mmg la kan, dh la pelajran x ada, perngai BUROK

      2

      0
  4. Bee says:

    Sedih cikgu BM ko dik..kau punya minta maaf mcm nak bagi ucapan raya

    6

    0
  5. akak sado says:

    Rasanya dah blh stop kot buat cover pasal mangkuk 2 ekor ni..x mendatangkan apa2 faedah…yg sorg tu pun da blh bukak tudung tu, kalau smp tahap pakai bra je dlm club..baik tinggalkan tudung…jgn harap muka kau blh kuar tv mek

    7

    0
  6. LongIsland says:

    Yg mmg free hair tu aku tak kisah sgt sbb mmg nmpk they wanna be themselves and dont care. Yg tudung litup tu yg aku nk tergolak… bukan takat tudung melayang tp siap 2 piece woooo.. kalau tgk mcm da biasa… tak nmpk segan atau akward. Ko rase?

    10

    0
  7. Anonymous says:

    Memalukan akhlak budak2 perempuan melayu beragama Islam. Such an embarrassment. Ernisha, stop berangan nak jadi Neelofa and better start completing ur study and work like normal person. Budak ni, adab pun tak ada. Teringat dia tak puas hati dengan Shafinaz untuk audition Mentor.

    7

    0
  8. anon says:

    punya la bodoh team dewi remaje tu..budak x reti bahasa pun boleh jadi dewi…hayooo mengucapkan dan memohon maaf tu perkara berbeza la…bodoh cam gi sekolah ayat korang ni

    5

    0
    • wekkkkkkk says:

      dia ckp perkataan “mengucapkan tu seolah2 dia tak salah”..itu je, sbb tu tak mahu menggunakan perkataan “memohon”.

      Memohon adalah suatu perkara yg dihajati..berbentuk maaf atau meminta sesuatu perkara.

      Bangang lagi bodoh sombong.
      aku pun sama bkn pandai sgt, tpi sudah lali dgn ayat memohon tu..kihkihkihkih.

      4

      0
  9. Anonymous says:

    kumpulan karangkraf dah jadi mcm pengumpol sampah sarap…

    4

    0
  10. NORIMI MOHD says:

    nak termuntah dengan minta maaf. sedar kesilapan langgar kontrak. tak fikir ke silap minum arak tu dosa besar??? Bodoh.. cakap tak serupa bikin. konon macam professional. Macam sial adalah. Melayu tak sedar diri. Siapalah yang konon2 supporters yg bagi sokongan tu. Orang2 yg bodoh jer yg support org2 macam ni. Budak tak sekolah pun meluat tengok betina2 fake ni.

    0

    0
  11. wekkkkkkk says:

    dia ckp perkataan “mengucapkan tu seolah2 dia tak salah”..itu je, sbb tu tak mahu menggunakan perkataan “memohon”.

    Memohon adalah suatu perkara yg dihajati..berbentuk maaf atau meminta sesuatu perkara.

    Bangang lagi bodoh sombong.
    aku pun sama bkn pandai sgt, tpi sudah lali dgn ayat memohon tu..kihkihkihkih.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    BODOH, PERANGAI BUROK DAN HIDUNG KEMBANG.

    1

    0
  13. Duh says:

    Aku salute HH minta maaf kt Melodi. What a brave thing to do .., to own up your mistake and apologize. Not many people can do that. But Cant help it. Just bite my tongue bila teringat neelofar dan drama zouk. ..

    3

    0
  14. Halia Kunyit Lengkuas says:

    ko jual coway, ombak lagi berfaedah dik. muka sedihhhh so so sgt aku tgk. Buka jela tudung tu, pakai bra tayang muka nan hado ko tu

    4

    0
  15. Lala says:

    Ernisha & Fazreen korang makeup pun muka still nampak buruk apasal ? hodoh + low knowledge. Ramai girls diluar & office aku yang lagi cantik meletup + cerdik pandai dari engkorang. macam ni ke tahap Dewi Remaja ?

    0

    0
  16. GEGIRLSS GTU says:

    NK BUAT UCAPAN RAYA KE CMNE NI

    0

    0
  17. Duh says:

    Its not easy to gather your courage and guts to apologize. But F and E managed to do it. Bravo E and F. Mohon ampun pada tuhan dan family. Jangan ulang kesilapan. Moga jadi pengajaran pada gadis gadis out there.

    3

    0
  18. Snang btul mnx maaf says:

    Igtkn selain nk otak yg bjaksana,msti ade rupa jgak.tp aq tgk dik dn trpkir cmne blh trplih msuk dwi rmaja?bla x mkeup x la cntik rupnya..pucat bangat.sbb tu nk cri natural beauty dn beauty wth brain..pyah ooo.hrap kn mkeup bru nk cntik..x ke mne la.

    3

    0
  19. R says:

    Yess thats the way gals. Ngaku buat salah dan minta maaf cepat2. Jangan ikut perangai artis artis tu. walau dah tau buat salah but keep defending themselves. Keep defending their actions. Ego besar sangat. Mentang2? loaded, banyak duit mereka rasa boleh buat apa dia orang suka. Tenguk la waktu ko dah tak laku nanti

    3

    1
  20. Anonymous says:

    kerana nila setitik…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    dlm rotikaya.com.
    Tajuk : “harap masyarakat menerima bakat kami”..

    hei..hei..hei..ko ada bakat kt pub/disko je…tuang todi utk guest…guest..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    buruk nya rupa sebenar… haai laa juri… alang2 nk memilih yg buruk biarlah yg ade value skit asalkan ada ciri2 icon.. educated ke bakat sukan ke…

    berbulan2 pilih… dari peserta smpi laa top12 itupun pilih 2 3 org jer ada education… haprak muka2 fake jgk pilihan… bad taste juri dah menyebabkan title dewi remaja dpt nama buruk…

    2

    0
  23. El says:

    Fake, pakai tudung balek konon

    0

    0
  24. Rin says:

    Fake, pakai tudung balek konon

    0

    0
  25. Nini says:

    Nak apa lg diorg ni, taubat nasuha jelh, tak perlu nk minta maaf kat kita org lh , kau dosa dgn Allah dik, pergi minta maaf dgn kedua org tua kamu sb dh menconteng arang, bila kau minta maaf pada netizen dpt apa dik, cemuhan n kecaman silap2 timbul fitnah..pergi buat solat sunat taubat, diam2 istiqomah belajar lg n cari kerja rezeki yg halal, mohon doa dpt suami yg boleh membimbing ke jln yg diredhai Allah..Amin..

    2

    0
  26. Yo says:

    Fake.! Bukak tudung je sis

    1

    0
  27. Kuci Kuci Kuciwa says:

    Bila fikir balik, Dewi Remaja ni macam lebih cenderung kpd entertainment purpose sebenarnya. Rasanya semua orang tak expect mereka ni maksum, cuma berpada2lah. Cuma Ernisha ni teruk kena bash sbb dia bawa imej wanita bertudung, tp itulah, haih… Walaupun dah terlajak perahu, tapi rasanya ni peluang mereka untuk minta maaf tp adoilaa sedihnya tengok cara mereka minta maaf. Betul, Xmudah nak buat public apology. Tapi takkan minta maaf sebab dah langgar contract? Seriously girl? Fazreen tu tak tahulah, tp Ernisha ni kata budak PR UiTM, but this is such a bad PR stunt. Honestly nampak scripted dan sangat tak ikhlas. Sekurang2nya Haneesya tu nampak dia sgt peduli dgn career, hati dan perasaan mak dia. Xpelah, you guys are still young and still long way to go. Mean what you said and be better. All the best.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    One thing aku noticed…. try hard minah ni nk copy nilopa da knp? Not a fan of lopa tp nympah pulak nengoknya… dkt sini tak nmpk mcm lopak langsung tp dkt ig dieditnya gambo2 sampai iras lopak. Tp hidung kembang dan mata terjojol tak bole diedit bila live… tingat pulak bila ruhainis memula kuar dulu… mcm tu la try so hard nk tiru nora danish walhal tak samoooo pong.

    3

    0
  29. Anonymous says:

    Dia ni sebenarnya behijab ke x? apa utk kawan2 yg dekat situ je..rs tempat tu bukan private plc, not even private party for LADIES only which is DIA boleh buka tudungkan? tempat tu club dan open for public? sebenarnya siapa DIA?

    0

    0
  30. Zakuan says:

    Begini kah masa depan orang melayu? Generasi yang akan menyambung warisan melayu? Minum arak. Berpoya2 kepala ditutup hanya sekadar untuk nampak lebih ayu tpi hakikatnya minum air kencing shaitan. Huh.. Begini kah cara orang melayu malaysia bersosial????

    0

    0
  31. yusfiana says:

    DUA-DUA MUKA CEKODOK…

    0

    0
  32. Di' says:

    Patutnya pentandingan Dewi remaja ini pun tak boleh anjuran. Betul tak.

    0

    0

Leave a Comment

Optional