Written by serenity | September 6th, 2013

Masih ingat dengan entri kami mengenai bekas ahli kumpulan hip-hop, juga seorang pelakon yang didakwa merogol anak tirinya yang berusia 13 tahun? Gempar satu Malaysia apabila kanak-kanak itu yang kini berusia 14 tahun membuat laporan polis pada tahun lepas kerana dirogol oleh bapa tirinya. Dakwanya, dia telah dirogol oleh lelaki itu sejak berusia 7 tahun.

– sekadar gambar hiasan

Hari ini, Mahkamah Sesyen di Kajang telah menjatuhkan hukuman 20 tahun penjara dan 10 kali sebatan terhadap lelaki tersebut kerana didapati bersalah merogol anak tirinya pada Februari tahun lepas di sebuah rumah di Taman Gombak Jaya.

Beliau didakwa mengikut Seksyen 376 (2) (d) yang membawa hukuman penjara maksimum 30 tahun dan sebatan, jika disabit kesalahan. Walau begitu, mahkamah membenarkan tertuduh untuk menangguhkan hukuman penjara sehingga rayuan selesai di Mahkamah Tinggi.

Sekiranya anda ingin menonton rakaman Melodi yang memaparkan temubual antara wartawan Michelle dengan ibu kanak-kanak tersebut, video disertakan di bawah:-

P/S: Nama tertuduh dirahsiakan demi menjaga maruah kanak-kanak mangsa rogol yang masih di bawah umur. Kredit info: KOSMO!

79 responses to Bekas Ahli Kumpulan Hip Hop Dijatuhkan Hukuman 20 Tahun Penjara, 10 Sebatan

  1. Ibnu K says:

    Mana ada orang atau agensi berita yg rahsiakan nama tertuduh yang dah dihukum, Dah dihukum la patut namanya didedahkan. Nama mangsa yang dirahsiakan sepatutnya. Sepatunya Abg Nara dedahkan sahaja siapa namanya?

    0

    0
  2. D says:

    Patut rahsiakan identiti nama tertuduh. Takut kawan-kawan anak tertuduh tu baca dan tau, anak dia yg malu nanti. Rahsiakan je.. X payah aibkan sesiapa..

    0

    0
  3. cempaka says:

    Kalau tak nak bagitau nama baik tak payah cerita. LOL -.-

    0

    0
    • Mika says:

      ko cuba bayangkan situasi si mangsa tu anak ko..
      suami baru ko buat benda xsenonoh kat anak ko..
      then bila org tau suami ko buat benda tu,org mesti cari punya sape si mangsa tu..
      ko tak rasa aib tu kena kat ko and anak ko ke ?
      fikir la pasal aib lain jugak..dunia ni macam roda k.

      0

      0
  4. Ibnu K says:

    Aduhh.. kenapa tiba-tiba nak jaga aib tertuduh lak korang semua… Selama ni kes rogol tak pernah bising pun kalau nama tertuduh di dedahkan memang dah prosedur berita gitu. Nama mangsa sahaja yang dirahsikan tak kira bawah umur ke lebih umur. Baru kali ini pulak nak pertahankan identiti tertuduh. pelik????

    0

    0
    • serenity says:

      mangsa rogol ialah kanak-kanak bawah umur dan yang merogol ialah bapa tiri. Demi menjaga maruah mangsa,nama tertuduh perlu dirahsiakan kerana jika didedahkan, identiti mangsa akan terdedah. Tanyalah mana2 wartawan tentang etika melapor kes rogol mahram bawah umur, semuanya akan bersetuju tentang perkara ini

      0

      0
    • sss says:

      bukan nak jaga aib tertuduh tapi nak jaga aib mangsa laa syg oi.dah bapa tiri,kalau tau nama tertuduh mestila nama anak tiri tu pon org tau.kan dah bukak aib die.FAHAM?

      0

      0
    • Tr says:

      Ibnu K : ko ni bodoh ke ape?cuba ko yg duduk kt tempat bdak tu ape yg ko rasa?seronok ke bukak aib org?cuba kalo ko mak budak tue?or ahli kluarga budak tu ape ko rasa??nak tanggung malu org caci smpai ke mati pun xkn pernah hilang.ko ni kat sekolah cikgu xpnh ajar adab sopan ke??nak bukak aib org sesuka ati?cuba kalo org bukak aib ko??

      0

      0
  5. Anonymous says:

    Dalam berita harian bgtau kumpulan harmoni.popular taun 2000. Tp x pnh dgr pon nama kumpulan tu.hmmm

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kumpulan harmoni kakak minah jambu cakap dia bukan kumpulan hip hop…dia kumpulan macm lembek lembek gitu…tapi kumpulan harmoni yg kakak minah jambu cakap ni dia popular dlm taon 80an …tkpe nanti minah jambu suroh bang nara cek kn…helo bang nara apa nama kumpulan Nye ??? cek kn boleh ? lov u bang naraaaaaaaaaa muah !

      0

      0
  6. pening says:

    sian ruffedge x pasal2 dpt name buruk…dahla diorg sume dh rajin bernasyid skrg…member ni masuk ruffedge time ruffedge dh x popular…sore leh tahan gk…try la carik sndiri…

    0

    0
  7. mak-mak says:

    yg merogol kena hukuman mcm 2 je,yg dirogol tanggung derita seumur hidup.
    *benci perogol = pemusnah hidup.

    0

    0
  8. emy says:

    Bagus dh terima hukuman..hrp2 insaf la..kesian kat mangsa..budak lg..hrpkan ayah melindungi tp sebaliknya..walaupun ayah tiri…

    0

    0
  9. Anon3888 says:

    Ni kes rogol bagi kanak-kanak. So tertuduh akan didakwa ikut mahkamah bagi kanak-kanak. Ikut prosedur tak boleh didedahkan siapa kanak-kanak tersebut. Jadi, kalau dah di bagitau sapa bapa kanak-kanak tu, automatik kita tau la sapa kanak-kanak tu. Kesian pulak budak tu nak menanggung malu.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    td br tgk berita..sapewei hohoho

    0

    0
  11. Warren Kuan says:

    masa depan yg cerah telah….

    0

    0
  12. Triple J says:

    Ni bukan rapper tapi rapist! “Kami rapist yo,yo”.

    0

    0
  13. mawar says:

    ahli kumpulan ruffedge lah… dia masuk masa ruffedge dah tak berapa fofular…

    0

    0
  14. minah jambu merah biru says:

    si perogol ni pon satu kalau dh tau bende tu nk yg ketat punye kawin la ngan anak dara yg virgin punye ! kenape kawin ngan pompan yg dh ada anak ! cian kn budak tu jadi mangsa buas si bapak tiri !! nasib baik hukom hudud ni lm di jalan kn lagi….kalau dh di jalan kannnnnn mesti konek dia kena hukum gantong sampai mati !! tol tk ayam jepon ….ayam jepon mana kauuuuuuuuuu !!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Jahat punya bapak tiri.. Nampak sgt btg kecik tp nafsu besar, main rasa longgar n mesti bini pun tak rasa.. Mulalah buat jahat cari yg ketat… Kesian pd anak tiri yg tak bersalah tu.. Kelam masa depannya…

      0

      0
    • minah sgt says:

      minah laki tu bukan nk ketat.. kan mk die ckp mk die kene yg same mcm anak die kene.. so bukan ketat x ketat.. tp laki ni jenis extreme n dikawal nafsu 100%

      0

      0
  15. wawa says:

    ade org ckp Iwan Ruffedge.. btul ke?

    0

    0
  16. sz says:

    Alhamdulillah akhirnya terbela nasib anak yg mjadi mangas..Allah maha besar .dah bersalah lagi nak buat rayuan ?hurmmm …terus deactivated Acc fb nampaknya perogol tu.dasar bapa tiri yg tak tahu dosa pahala !depan semua org berlagak baik..alim .dahi tu bertanda konon bagi nampak alim lar kan! Jebat ..hebat? Mmg hebat….hebat apa?menipu semua org sekeliling nya… kalo dah sabit kesalahan dah sah makhamah ada bukti kukuh ….tak paayah dah penat2 nak nafikan segala tuduhan .dok lar..dalam dlm penjara diam2.nikmati sebatan yg marvelous tu ! Walaupun hukuman tak menghilangkan segala memori hitam pd mangsa ,namun masa depan mangsa kita doakan yg terbaik !insyallah ….

    0

    0
    • HADAP says:

      Korg tataw cite jgn buat spekulasi..siasat sejarah perempuan tu,siasat anak derhaka yg fitnah bapak die tu..jgn nk membebel x tentu hala…xpuas hati dtg gombak kita cite..kalau nk taw cite btul,dtg….kalau nk trus tabur cite bodo jgn bagi kami jumpa n detect …nahas korg…

      0

      0
  17. janjanjala says:

    Kumpulan indigo \innuendo xsilapp..

    0

    0
  18. worm says:

    20 tahun je?!?!?!?!?!?!? wth

    0

    0
  19. mail terlambung says:

    Nak tahu siapa.tengok video ini…naca komen yang dah berbulan2 tapi panas….org dah lama tahu

    0

    0
  20. mail terlambung says:

    Jawapan…gi kat you tube…cari cikgu jebat kelas balqish ,tgk komen yg dibawah.org dh lm tau

    0

    0
  21. kobesmunger says:

    eh.. cikgu jebat ni cikgu yg ajar kami anggota Koir… x sangka pulak sbb nmpak baik, mesra n friendly…

    0

    0
  22. margono says:

    kenapa tak boleh siarkan nama? bukan ke mangsa adalah ANAK TIRI dan pastinya bukan berbin kan perogol tu.

    Kalau anak betul atau adik beradik itu memanglah tak boleh.

    0

    0
    • joyah spot yg cun says:

      bengap ke ape margono ni…x kisah la bapak tiri ke…kalo sebut name mesti la org tau…oooo si polan punye anak tiri….mmg la x ber bin kan bapak tiri..tp org keliling die mesti kenal budak tu bapak die si polan tu….adoi….org nak bace gosip ko nak bace gosip…..

      0

      0
  23. aku says:

    padan muka. binatang macam tu memang tak patut dibiarkan berkeliaran. kau rasa kau berkuasa sebab dapat rogol budak tu dan budak tu takut nak beritahu orang. kau rasa la dalam penjara nanti. bila dah rasa sakit kena sebat tu, agak-agak ko rasa ko hebat ke tak? 20 tahun penjara dan 10 sebatan sebenarnye terlalu ringan hukuman bagi binatang macam ni. penjara seumur hidup dan sebatan 30 40 kali patutnye sebab budak tu sure akan trauma seumur hidup. aku rasa, kalau dia terserempak dengan binatang pon bintang segan nak mengaku sedara sebab dia lagi teruk dari binatang.

    0

    0
  24. Leo says:

    rasa nak menangis dengar luahan mak dia tu… tu rakaman melodi yang lama kan..
    yang melalui nye lagi la berat nk tanggung.. kesian kat budak tu..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    smg dia kene liwat dlm cell!!!

    0

    0
  26. Simpati says:

    Klau x silap lake tu Nama shidee kot..
    Kumpulan thn 90an kot,, kumpulan mushroom ke apa…
    Apapun semoga anak itu tabah hadapi liku hidup..

    0

    0
  27. Simpati says:

    Nama dia shidee kot. Klau x silap kumpulan mushroom.

    0

    0
    • neelopeh says:

      ko dah kenapa? pandai eja tak R.U.F.F.E.D.G.E tu bunyinya apa? bunyinya ruffedge la ngek.. bukan mushroom.. simpati betol aku dgn kau ni. shidee dead mushroom tu lakinya vanidah imran la ngek.. komen pakai akal lain kali yer…

      0

      0
    • BAIK SGT says:

      aku pulak yg “simpati” dgn si Simpati ni…hahaha

      0

      0
  28. invisible me says:

    Mampu geleng kepala saja -.-

    0

    0
  29. Simpati says:

    Neelopeh 8:10pm
    Aku ckp Nama shidee klau x silap kumpulan mushroom..that means aku x confirm or sure kumpulan apa! Bodoh nk mampus! Ko sek ke x ?! Ke x tau baca?!! Biol! Laki vanida rashidi ishak. Bodoh!

    0

    0
    • neelopeh says:

      kikikikiiiiii… ko pon kalo dah x sure sape, ko xpayah petik nama sapa2 serupa ko tu tahu semua menda.. tulahhh.. banyak sangat makan mushroom ko ni,. wakakakakakaaaa… pity u simpati.. memg simpati sangat2…

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko ni dah menfitnah, bkn shidee la biol!! baca koemn kat atas, dah tunjuk sape punn.. lain kali klu x tau diam!!

      0

      0
  30. Simpati says:

    Neelopah bodoh! Ko ingat laki vanidah je ker nama shidee dlm dunia ni!!!! Biol bahlol!

    0

    0
    • neelopeh says:

      eeuuuwww… eja nickname aku pun salah… dulu skolah ko kenal tak urup ‘e’ dgn ‘a’ tu macamana? hihihiiii… funny.. sumpah aku gelak baca reply ko ni.. tak tahu ujung pangkal cerita, tapi petik2 nama orang lain serupa ko yakin sangat dgn fakta ko tu… ko cakap aku bodoh eh.. biol bahlol ek? tapi sebenarnya ko ysng bodoh biol bahlol kuasa 3 bertingkek2.. simpati = 3B… peaceeeeeeee!!! hihihiiiii

      0

      0
  31. il says:

    harap pembaca dapat doakan semoga perogol seorang murid kecil tahun satu di daerah saya dpt di tangkap secepat mungkin..memang kejam mereka ni…kesian yang menjadi mangsa…semoga kita semua dijauhkan dari org2 yang tak de hati perut nie….

    0

    0
  32. fy says:

    baca ni

    0

    0
  33. Lalink says:

    Confirm..!!! Confirm…!!!
    WAN SHADES!!!!!!!!!!!!
    Kan…kan..kan…!

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      eh helo ! kau ni memandai2 aje cakap Wan SHaDES ! tkan dia ! tapi entah eh jangan2 memang dia tak …tkan bang nara tk tau? mari kite pikirkn bersama..

      0

      0
  34. Hahaha says:

    Ye la wan shades…dulu kan dia x ngaku..siapkan nk saman blog…kisah dia since feb last year lg..x lama lg mesti kuar jgk citer dia ni..sian kt anak dia..patut hukuman seumur hidup..coz dh rosak kan anak dia seumur hdup..
    Nmpknya x jd la dia khwin hjg thn ni dgn bekas artis..nasib ppuan tu x khwin dgn wan ni…klau x terpaksa tanggung malu lg..n menambah malu lg..

    0

    0
  35. errkkk says:

    sudah sudah la buat andaian tak betoi… sebetul betulnya bekas ahli kumpulan RUFFEDGE.. RUFFEDGE ye.. jangan nak kot kot lagi la.. siapa saya tak berani la nak bgtau nama.. tapi tak payah buat andaian kumpulan itu ini la ye…

    0

    0
  36. naz says:

    kene hukuman yang lebih setimpal patutya,,,sebat depan orang awam,,,,

    0

    0
  37. nemo says:

    why is people referring him as tertuduh… dia bukan lagi tertuduh.. mmg pesalah dah.. shessshh…

    0

    0
  38. Vero says:

    Woi korang… Mmg wan shades! Korang search balik kisah dia! Dulu dia tak ngaku! X baik main tuduh2!

    0

    0
  39. Zaz says:

    Btul la nama dia [email protected] faizal;

    0

    0