Written by Bella | July 2nd, 2019

Umum mengetahui pasangan Hanis Zalikha dan Hairul Azreen baru sahaja menimang cahaya mata kedua mereka, Alisa Aisyah pada 24 Mei lalu.

Tidak sampai dua bulan bersalin, netizen terkejut melihat penampilan terbaru Hanis yang sangat cepat kurus dan semakin lawa persis anak dara. Memang sangat mengagumkan, tidak seperti seorang yang sudah mempunyai dua orang anak.

Ramai cemburu dan teringin sekali untuk mengetahui apakah rahsia Hanis mendapatkan bentuk badan langsing dalam masa yang singkat.

Menjawab segala persoalan netizen, Hairul menerusi ruangan komen mendedahkan isterinya itu sangat berdisiplin dari segi diet sepanjang tempoh berpantang.

Kagum betul dengan Hanis, memang perlukan dedikasi dan disiplin tinggi untuk mengawal diet. Hasilnya dia lebih anggun dan cantik.

16 responses to Baru Habis Berpantang, Netizen Terkejut Hanis Zalikha Kembali Langsing Dan Lawa

  1. TanTinTun says:

    Mak-mak jangan pressure tengok retis cepat kurus etc. Tu dah memang keje diorg.
    Ada duit boleh upah confinement lady.. boleh bayar itu ini.

    celebrate your own body woman! You just give birth

    • Anonymous says:

      sokong ur statement. Please don’t get carried away dgn celebrities ni. They have to look pretty because they are celebrities. Modal cari makan. Just be yourself. Enjoy motherhood. Sibuk sangat nak kurus kurus.
      Be healthy but take care of yourself.
      But I do admit, too many obese moms la. Muda2, muka cantik but berlipat. Nak angkat kaki pun tak larat. Jaga la kesihatan sayang oi. Not because you have to look pretty only but you have kids who need you. Be healthy. Empower the ladies.

  2. Anonymous says:

    lepas ni sure keluar post tips keknis jaga pantang sampai perut leper hahaha

  3. am says:

    dalam pantang kena pantang betul2. jangan culas atau pantang jumpa…saya anak 4…alhamdulillah dapat maintain saiz baju M…lepas beranak rajin2 pakai girdle masa nak kuar rumah…tu rahsia nampak perut cantik…tak de maknanya perut tak menggeleber lepas beranak nih…lepas tu jangan lupa exercise…

  4. anonymous says:

    Pertanyaan untuk wanita-wanita yg telah berkahwin yg berusaha utk nampak cantik persis anak dara. Adakah anda lakukan untuk suami anda? atau untuk menarik perhatian orang lain? atau demi mendapat pujian ramai?

  5. Anonymous says:

    Ala.. masa bersalin pun dia tak naik bdn kecuali perut je.. means dia mmg jaga mkn sejak dari mengandung lg. Dia tak ikut ckp org yg ckp masa mengndung mkn utk 2 org – thats bullshit. Rmai naik berat sbb ikut nsihat tu la. Bkn la maksudnya masa preggy tu kena diet.. mkn je mcm biasa tp tak terlebih mkn dan yg pnting bukan kuantiti mkn tp kualiti mknn yg diambil.

  6. apa-apa aje says:

    dia duitnye banyak..lepas pantang leh g slim world what so ever..dlm pantang pun ada org jaga 24 jam..keje dia pantang je..apa ada hal..anak pun ada org gaji jaga..ayoooo…

  7. Voon says:

    Banyak2 minum air pancut suami

  8. Anonymous says:

    pelik aku asal soalan lepas bersalin je mcmane boleh kurus, bagi tips kurus, semua berlumba2 nak kurus balik taknak gelebeh sana sini, ape igt yg gemuk tu semua hodoh ke

  9. fujii says:

    dia spesis genetik kurus. tak pelik pun.

  10. Mem says:

    X payah artis. Kita pun boleh kurus lepas bersalin klau kita betul2 disiplin masa berpantang.. Jgn makan ikut lepas geram jer. Masa berpantang masa tersangat penting. Klau masa tu x jaga tendensi nak semakin gemok lebih tinggi. Mcmana nk disiplin? Sendiri la cari jalannya. Klau orang beritahu mungkin x sesuai atau x larat nk buat.

  11. eton says:

    ala normal lepas pantang, kurus balik. tapi selepas beberapa bulan, berat naik balik ler. mmg susah nak maintan mcm dulu balik. nak jaga makan bagai erghhhh

Tinggalkan Komen Anda Di Sini