September 25th, 2020

Penceramah selebriti, Ustaz Don Daniyal atau lebih dikenali sebagai Ustaz Don meluahkan rasa terharu apabila laman sosial Instagramnya telah diikuti oleh hampir 200,000 pengikut.

Dalam entrinya yang terkini, Ustaz Don mengucapkan terima kasih kepada pengikutnya yang sudi mengikuti perkembangan terkini di akaun media sosial tersebut.

Dalam pada masa yang sama, dia turut menjelaskan bahawa entri berkenaan dibuat bukan untuk menunjuk-nunjuk tetapi hanya mahu menyatakan rasa penghargaan kepada pengikutnya.

View this post on Instagram

Assalamualaikum WRT WBT Alhamdulillah syukur kepada Allah pagi ni bukak I.G baru perasan follower saya di I.G dah cecah 200k. Hehe, maaf la na, bukan nak tunjuk ‘act’ ka apa Cuma biasa lah, orang baru nak guna I.G, tu dia rasa syok sikit. . Apa pun salam perkenalan buat semua yang baru jumpa I.G saya, selamat datang & terima kasih sebab sudi follow saya. Saya ni tak ada apa, orang biasa saja. Buat I.G ni pun sebab rasa ‘kena buat’, bukan sebab suka-suka. Kalau suka-suka memang tak dan, tapi sebab depa kata ramai yang buat fake account saya, jadi ramai tertipu. Jadi buat ni adalah untuk elak penipuan depa, disamping jadi platform saya untuk berdakwah, ia juga jadi tempat untuk saya share aktiviti saya tu sahaja. . Saya kenalkan diri, saya Don Daniyal, asai dari Pulau Pinang, sudah berkahwin, anak otw nak masuk 4, bertugas sepenuhnya di KUISCELL (saya bukan penceramah bebas, marah bos saya) masih kakitangan di KUIS, ada sedikit komitmen di Mahabbaten Travel, Team Donz & Smoked Kingdom. Segala jadual saya diuruskan oleh KUISCELL. . Dikesempatan ini juga saya nak ucap terima kasih terutamanya kepada isteri saya, dinda @husnazahry yang memahami, menyokong, serta membantu jatuh bangun saya, menguruskan anak-anak. Terima kasih banyak, I love you dinda. Doakan isteri saya na, mengandung baby no 4 ni. Kepada my boys, Don Mustofa, Don Ibrahim & Don Sulaiman, terima kasih, I love you too. . Kepada ibu & bapak saya, adik beradik saya terima kasih atas segala doa, nasihat & kasih sayang kalian. Daniyal sangat menghargainya. . Terima kasih juga buat @kuiscell.kuis yang sentiasa sokong, bantu perjalanan karier saya terutama WTM (Boses) dan semua rakan-rakan staff, tak dilupakan warga KUIS, rakan-rakan @teamdonzofficial , Team @mahabbaten & jemaah umrahnya, Team @smoked_kingdom_by_dondaniyal & para pelanggannya , saudara mara, guru-guru, kawan-kawan sekolah saya, semualah yang kenai saya, yang pernah bekerja dengan saya, terima kasih banyak kerana menyokong & mendoakan saya. Wallahua’lam. ? @yasser.manaf

A post shared by Daniyal Biyajid (@ddaniyaldbiyajid) on

“Baru perasan follower saya di IG dah ceccah 200k. Hehe, maaflah bukan nak tunjuk ‘act’ atau apa cuma biasalah, orang baru nak guna IG, tu dia rasa syok sikit. Apa pun salam perkenalan buat semua yang baru jumpa IG saya, selamat datang dan terima kasih sebab sudi follow saya,”

Ustaz Don yang menulis panjang lebar dalam entri berkenaan turut menjelaskan tujuan dia membuat Instagram berkenaan bukanlah sekadar suka-suka tetapi dia tidak mahu peminat tertipu dengan akaun palsu lain yang menggunakan nama Ustaz Don Daniyal.

Malah, dia turut menggunakan platform IG untuk dia menyebarkan dakwah dan berkongsi aktiviti yang dilakukannya bersama isteri dan anak-anak.

Pendakwah yang terkenal dengan humor dan jenaka bersahaja ini sempat berterima kasih kepada isteri dan juga anak-anak yang sentiasa berada di belakangnya sepanjang dia berkecimpung dalam industri seni dan bergelar ustaz selebriti.

View this post on Instagram

?????????? ????????? ?????????? ????? ?? ?????????

A post shared by Daniyal Biyajid (@ddaniyaldbiyajid) on

Sekadar info, Ustaz Don Daniyal telah mendirikan rumah tangga bersama wanita pilihannya iaitu Husna pada tahun 2012. Hasil perkahwinan tersebut mereka dikurniakan tiga orang anak lelaki iaitu Don Mustafa, Don Ibrohim dan dan Don Sulaiman.


Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...