“Baru Bercerai Tak Ada Job..” Kak KM Balas Teguran, Lufya Omar Harap Allah Tegur

Hiburan

“Baru Bercerai Tak Ada Job..” Kak KM Balas Teguran, Lufya Omar Harap Allah Tegur

Usahawan dan juga anak kepada pelakon senior popular Normah Damanhuri, Liana Rosli tampil membidas teguran yang diberikan pelakon Lufya Omar berikutan tularnya video promosi produk berunsur lucah, baru-baru ini.

Ustazah Asma Harun
2 bulan lalu

"Saat Masuk Liang Lahad Dosa Masih Berjalan.." Ustazah Asma Bimbang Marketing L*cah Di Instagram

Advertisement

Balas Liana atau lebih dikenali sebagai Kak KM, Lufya hanya menumpang populariti yang dikecapinya kini dan berkata dia memahami keadaan Lufya yang tiada ‘job’ kerana baru lepas bercerai.

Dia lagi kesian sebab dia tengah susah, aku faham..aku pernah jumpa dia. Sekarang pula dia baru pakai tudung, baru lepas bercerai, kita faham tak ada job. Tapi tak payahlah dengan cara bercakap pasal aku unutk menaikkan rating kau. Bukan pakai nama aku untuk dapatkan job ye.

Kata Kak KM lagi, teguran yang dilontarkan Lufya itu seolah-olah menampakkan dirinya sebagai seorang yang jahat dan berperangai buruk.

Berikutan itu, Lufya kemudiannya memberi respon di atas kenyataan usahawan itu dan berharap sikap keras hati itu akan diberi teguran oleh Allah S.W.T kelak.

https://www.instagram.com/p/CUyb1yPhSzt/?utm_source=ig_web_copy_link

Subhanallah kerasanya hati manusia. Walaupun diberi kasih sayang keluarga, kekayaan, kesihatan tapi jangan lupa semua itu datangnya dengan izin Allah. Patuhlah perintah Allah.

Moga Allah ‘TEGUR’ dan menjadi pelajaran buat kita semua umat Islam untuk melihat hikmahnya.

Advertisement

Terdahulu, Lufya terpanggil untuk memberi teguran dan nasihat buat Kak KM kerana kerap memuat naik iklan berunsur lucah di media sosialnya.

Ujar Lufya, tindakan tersebut dapat mempengaruhi pemikiran golongan muda yang melihatkan iklan-iklan seperti itu di media sosial.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

12 Comments

  1. takut lah Allah

    October 12, 2021 at 2:53 pm

    wpun kak KM yg punya kata2, aku yg takut
    ko jgn angkuh sgt kak
    Allah boleh bagi, Allah boleh tarik balik
    ko hina org kene cerai mcm tu… tkut esok2 berbalik kt btg hidung ko kak
    ko jgn igt ko seksi mcm tu boleh pegang nafsu suami
    marshaira semail yg muda hari2 pkai x ckup kain dah svc laki cukup2 pun kne cerai kak oiiiiiiii

  2. Anonymous

    October 11, 2021 at 3:24 pm

    sombongnya kata-kata, nauzubillah..

  3. Pendosa

    October 11, 2021 at 4:46 am

    Ya if too much also u will be labeled as bytch even for dark marketing jangan lah cam tue sangat untuk rating

  4. Stupid

    October 11, 2021 at 4:42 am

    Jangan hina perempuan sesame perempuan lahhhh kalau die bytch camana pun die tue buat dark marketing there is no perfectionist in every human don’t be so harsh dah dunia sekarang susah Cari duit sendiri yg Junaidi ni sape obsene lah ape lahh ko nak Hina orang ko tgk juga porn don’t judge people just pray for them

  5. Anonymous

    October 10, 2021 at 10:48 pm

    Kesian ak tgk family nie. Dr emak nye, anak hingge ke menantu. X ade seri. Dah tue dh semue. Tp masih terhegeh2 puaskn nafsu dunie. Smoge cepat insaf.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...