Written by Bella | March 21st, 2019

Selepas beberapa bulan mendiamkan diri mengenai status perkahwinan mereka, pasangan Rashidi Ishak dan Vanidah Imran akhirnya mengumumkan mereka sudah bercerai. Rashidi juga mengakui kelemahannya  sebagai ketua keluarga dalam memimpin rumah tangga yang dibina selama 17 tahun ini menjadi penyebab perpisahan mereka.

Timbul pula gosip baru mengatakan Rashidi mungkin sudah bertemu pengganti apabila sejak kebelakangan ini beliau sering memuat naik foto mesra bersama seorang finalis Dewi Remaja 2014/2015, Fify Azmi.

Jika dilihat, memang mereka bekerjasama untuk mempromosikan jenama minyak wangi tetapi netizen mula nampak kemesraan serta keserasian antara Rashidi dan Fiffy. Rata-rata netizen mula spekulasi adakah  mereka mempunyai hubungan istimewa?

Jangan mudah buat konklusi, biasalah kalau hendak promosikan sesuatu kenalah nampak ‘real’ dan ada keserasian. Fikir positif mungkin mereka sekadar gandingan didalam iklan itu sahaja.

46 responses to Baru Bercerai, Netizen Spekulasi Rashidi Ishak Ada Hubungan Dengan Finalis Dewi Remaja?

  1. anon says:

    bentuk muka rashidi ni mcm patern omputeh
    berkarisma n macho
    ahhh ni baru kategori macho
    bukan cam remy ishak tu

    24

    1
    • Anonymous says:

      kategori abang2 melayu yg kacak….yass. why not?

      13

      1
      • Boleh Pecah Kepala Memikior says:

        suka abg ni…relaks, gentleman dan cool. macho pulak tu bukan mcm yg satu tu wei…tibai pompuan sane sini lepas tu nk kawin di mekah uolssss!!!!

        29

        0
        • Anonymous says:

          Dah lama cerai, tahun lepas. Tahun ni je baru umumkan dan dah selesai kat mahkamah. Dorang berdua dah lama usaha pertahankan tapi nak buat mcmmana, mungkin ini kali memang tak boleh. Janji dua2 pisah atas cara baik, bukan sbb pihak ketiga atau dianiaya.

          13

          0
    • Sue says:

      diaorang dah lama jugak la bercerai..last year ogos x silap. nak dating pun boleh x kisah. ni tak, ko tu dah berbini ada anak, tapi masok lgi disko pkl 3 pgi dgn jandan pulak setaaaaaan!

      18

      0
    • riena says:

      dgn prempuan pakai seksi, gmbr berpeluk2. Hmm mcmni ke contoh suami yg elok..tak malu ke kat anak2 yg dh besar.

      14

      1
      • Anonymous says:

        Kau x malu masok ruangan gosip. Besok dlm kubur mmg malaikat tanya pasal org lain kan bukan diri kita kan ustazah?!! ;)

        0

        6
      • aku says:

        lps tgk video ni baru aku paham knapa diorang bercerai. sekalipun bg tujuan bienes..peluk, dukung..tak sesuai in fact haram bg laki org la wei!! sporting vee pon pada2 la…dia terguris juga. jaga perasaan isteri. isteri pon ko tak timang2 beriya. bab ni aku sokong biz style wawa-airiel…nak promote apa2, dia laki bini je jd modelnya. dukung timang la sepuas hati. halal kot.takde syak, takde prasangka, takde fitnah. FULL STOP.

        7

        0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      betol..rashidi ni dia hensem ..tapi betol ke ada scandal ?

      1

      1
      • Anonymous says:

        Skandal apa kalu dah bercerai bulan 8.. ni mesti x phm kes.

        2

        1
        • Anonymous says:

          sebelum tu..

          0

          1
        • Anonymous says:

          selalunya org yg bercerai byk sebb:-
          samada lelaki/wanita sama je kisahnya, ada 3 bende ni je:-
          1. ada org lain.
          2. tak bertanggungjwb.
          3. tak sehaluan.

          bila ada org lain, tentulah tak tenteram.
          bila x bertanggujwab dlm urusan rmhtangga tentulah fedup.
          bila x sehaluan, tentulah boring, contohnya mcm..aku ajak pegi sana, ko kata x nak, semua tu dh rasalah dahulu katanya..padahal nk habiskn masa dgn mata air.

          3

          0
    • Anonymous says:

      muke xmenjamin kebahagian

      0

      1
    • Anonymous says:

      dah mcm pre wedd video. tak lama lagi kahwin la tu.
      ‘TER curang’ oppps!

      1

      0
    • Anonymous says:

      seriously shidi? vee lagi cantik kot dulu dan sekarang ..sesuai dgn usia. minah ni dah umur 40 silap2 lagi buruk kot dr Vee sekarang…OMG! jantan kalau dah kemaruk payah la…

      1

      0
  2. Anonymous says:

    omg! ajai no.2 ke ni! ehhh

    8

    1
  3. much love vee says:

    oh waw. amazing.. hmm nothing much says.. really. juz wan to say berhijrah n why not cbe mule kehidupan baru dgn org baru..? why not? xcbe tak tahu rite. n vee is a cool person. respect each other. n dia fhm situasi dia bkn lg status isteri org.ok.

    2

    0
    • Anonymous says:

      sibok nk hijrah org. ko dah ke? kalau dah istikomah. jgn dipaksa akan datang sendiri. bini dia dulu pun bertudung dah. hidayah masing2. tak habis2 tudung…tudung.. tudung. eh, sahara yakob retis 80an yg digelar “general iblis” dulu tu pun dah berkelitup la skrg.

      6

      1
  4. Anonymous says:

    why not…both single what?

    3

    1
  5. Anonymous says:

    berdukung-dukung tu ..comfirm la.

    2

    1
    • wekkkkkkk says:

      smlm aku dgr di celah2 kehidupan di ADILA ..AKU DIA DAN LAGU.

      demi cintakan si pompuan itu, si suami rela menceraikan bini pertama, nk jdikan cerita, (pompuan itu berhartalah kiranya, dn lelaki itu pun kerkedudukan tetap dn ada jawatan).Bila berkhawen dgn pompuan itu, bekas bini pun bawa haluan, dn sudah berkawen dgn org lain juga. (ini x apa, sbb bekas bini x slah).

      dlm rmhtangga yg dibina baru oleh suami, tetiba suami dpt penyakit angin ahmar (stroke), maka si bini baru mula beralih perangai, asik memukul laki dgn kain2, libas2, mrh2 laki, rumah pulak tidak terurus dgn kemasnya, sbb pemalas katanya, org gaji pun dh larikan diri.

      Bila keadaan ini berlaku, maka si suami amat kesal kerana meninggalkan isteri terdahulu dn orgnya amat penyabar, rumah terjaga dan serba serbi di jaga.

      kini..nk stopkan ayat..lelaki tu terlalu amat kesal, kesal, kesal, kerana menceraikan yg pertama…

      3

      3
  6. Anonymous says:

    btul lah org2 tua ckp..”lelaki umur 40an baru nk hidup”

    15

    0
  7. Timah says:

    kalau kawin terlalu lama…jadi hambar la. byk camtu. seks bukan keutamaan bagi perempuan tap…i lelaki 67 thn boleh lagi tu.

    1

    1
  8. zaza says:

    Dah mekap2 mmgla nmpak muda remaja..hahaha
    Tp leher tu kantoi nmpak berkedut?

    7

    1
  9. faraj says:

    biasa lah lelaki……takkan hari2 daging yg sama jer….!! yg penting Awak tk biarkan Vanidah bercakap dgn kucing sorang2 mcm Neelofa…bila tua nanti…

    0

    4
  10. Anonymous says:

    gila lah filter

    3

    0
  11. wekkkkkkk says:

    tak kisahlh ko nk cerai di usia 40an ni dn nk masuk 50an, yg penting jika ada epf, wasiatkn pada anak2 ..jika dua..sorang 25%, sorang lgi 25%, dan bkas bini 50%.
    itu je.Byk zmn skrg wanita buka mata lelki di usia ini. lgi2 yg x berdiri d atas kaki sendiri…

    0

    2
  12. Anonymous says:

    Muka dak pompuan tu cam ada iras vee jgk, tul ke mata ku ni.
    sb nilh kau cerai ngaku jerlh nk malu plk. Biasalh rakan kongsi than kongsi semuanyalh.

    3

    0
  13. ko apahal! says:

    wei berhijrah tu bnd mulia. nabi pn sarankan berhijrah dri hidup lme ke kehidupan baru. n situasi skng why not brader ni bercinta dgn org baru dlm hidup dia n why not akan berkahwin dgn that gurl?? yg ko sibok tnye blk org yg taip pasal hijrah apasal?? tak paham point nk tembak tetibe!!

    0

    2
  14. Anonymous says:

    kalau ko berjodohan dgn yg kedua ni sampai mati..maka pernikahan itu x sia2. Jika sebaliknya..bkn mudah nk dpt mcm yg sebelumnya. Kawenlh utk ke 3 ke 4, mgkn ke 5 baru kekal. Itupun kalau laku lagi.

    2

    0
  15. Vie says:

    Awat muka Rashidi ni macam pelik? Ada cucuk ke…

    8

    1
  16. Anonymous says:

    vee jauh lebih cantik dari minah ni…

    8

    1
  17. Anonymous says:

    Byk pulak penjaga2 aurat hari ni ye? Pfttt!

    2

    2
  18. Anonymous says:

    aku rase diorg ni da bermasalah lama sgt tapi cuba untuk pertahankan lagi tapi maybe dah takde jalan keluar so end up divorce tapi they still in good terms demi anak2 takde laa perang sane sini. so vee or rashidi suke hati lah nak berkawan dgn siapa pon sekarang sebab they olls dah divorce since last yr kot.

    5

    0
  19. nak tau says:

    dia ni muka style omputeh..dah tua2 hemsem..ada gaya dan karisma..
    ptng tadi hujan lah. sejuk sikit kl ni.

    3

    0
  20. Noname says:

    Dulu biasa2 je muka dia..
    Ni dh grooming bagai nmpak lain pula
    Sbb nk jual brg…

    5

    0
  21. a says:

    Oh please. Vanida and Fify? Bagai langit dengan bumi. Sorang classy sorang menggeletis. lol

    6

    0
  22. abang sabah says:

    yahoo….vanida imran tu kira MILF malaya tau….boleh lah abang try….janda hot pun sodap bah

    0

    0