Written by Bella | November 24th, 2017

Selepas pulang dari menunaikan ibadah Umrah, tentu sekali peminat Fazura menyimpan harapan agar beliau terus berhijab. Namun, buat masa ini Fazura belum lagi bersedia sepenuhnya untuk melakukan perkara itu kerana terikat dengan komitmen kerja yang memerlukan beliau tampil tidak bertudung.

Walaubagaimanapun, Fazura berharap agar orang ramai mendoakan yang terbaik buat dirinya agar dapat menutup aurat dengan sempurna satu hari nanti.

Saya baru balik dari Umrah dan saya masih bertudung. Tapi selepas ini, ya atau tidak itu saya hanya berharap anda doakan yang baik-baik.Namun saya memang masih terikat pelbagai projek dan lakonan. Seperti anda semua tahu sebagai pelakon, kami perlu membawa pelbagai karakter.Tidak seperti penyanyi kerana mereka boleh membawakan apa sahaja imej yang mereka mahu.

Bertudung memang diwajibkan untuk semua wanita beragama Islam tetapi biarlah ia dilakukan dengan hati yang ikhlas dan terus beristiqamah. Tidak mahu ada kes buka tudung pula nanti kan?

Sumber Berita : Astro Gempak

49 responses to Baru Balik Umrah Saya Masih Bertudung, Lepas Ini Ya Atau Tidak Harap Doa Yang Terbaik – Fazura

  1. Ryna14 says:

    U are the owner of urself. Kalau bertunang, tutup punya tutup pasal privasi, y when it comes to hijab its otherwise?

    39

    3
    • Miss Unibes says:

      Diamlah kau Jura oi. Kawin Pattah pun sebab tu salah satu sakitkan hati Lopak yg bengap tu kan. Lol.

      1

      34
      • taktuntuang says:

        tak payah pakai tudung kalau tak ikhlas. nanti gila mcm neelofa. nak goda jantan vvip punya pasal tetek macam nak meletop, baju pun sendat macam nak koyak. kahkahakahhhh

        20

        3
        • Ony says:

          Bodohnya.. Wei, tudung tu wajib.. Jgn menidakkan hukum Allah.. Jadi bijak sikit.. Jgn terlebih minat artis sampai lupa hukum tuhan

          9

          4
      • minah jambu say NO to drugs says:

        selagi maseh nak jadi anak seni n selagi maseh lagi nak berlakon ..maseh lagi nak berjuang untok lakonan jangan pakai tudung dulu..tapi itu terpulang lah pada fazura kite tak paksa..

        0

        11
    • Anonymous says:

      hurm lepas ni tambah sorang lagi minah tudung hipocrite Hijabster la sgt. Tetek tersembul buat ape

      0

      12
      • only choice says:

        nahnyer, tetek tersembul tapi kepala bertudung. buat sakit mata jer. pilih nak tutup tetek atau buka jer tudung tu.

        13

        0
        • Anonymous says:

          Tuhan suruh labuhkan kerudung ke dada. Rambut tu hijab yg Allah dah bagi untuk menutupi kepala. Org tak faham, dihijabkannya lagi hijab yg Allah dah bagi tapi dibiarkan pula dada tu terdedah/disarung mcm nangka. Sendiri mau fikir la…
          Dislike le ramai2 ya. Tq

          2

          1
    • Anonymous says:

      agreed!

      1

      2
    • kami doakan says:

      boleh aje. mintak je org ramai doakn. ramai org nk doakn pasni. tadah tgn lps solat. siap buat solat hajat lg tu.. klo dh ramai2 doakn.. isyaallah termalbul. bende baik kn. semua nye pemurah. harap x lpe doakan ibubapa, abg kakak adik. saudara2 gak.

      28

      -1
      • Pekerja Gomen says:

        Doa tu bukan setakat lepas sembahyang tadah tangan…
        Dia ckp mcm ni ko aminkan pun dh kira doa.
        Kata2 pun satu doa… ko menaip perkara baik atau buruk pun satu doa…

        Tp Allah janji… buruk ko doa untuk orang… yg buruk tu la yang balik kat ko semula…as simple as that…

        31

        2
        • pekerja am says:

          ko ni salah phm ni. cube ko bace btol2 die komen ape. die ckp pasni ramai nk doakn sambil tadah tgn. bukan kah itu lebih dramatic? itu maksud die. jgn nk sentap je lah tau lah peminat.

          4

          2
        • Pekerja swasta says:

          Aku pun terfikir jugak part mana yg ko kata pekerja gomen tu sentap??
          Betul la dia cakap… doa tak perlu sampai dramatik sampai kena angkat tangan. Tau la nak perli.. doa yang baik baik sudahlah… haters gonna be heater.. kakakakakakakakkaka

          8

          4
    • LOLOL says:

      LOL. Nama lagi bertunang mesti lah tak payah hebahkan. Duhh

      0

      2
    • Mal Lambong says:

      Pakai lah bila dh sedia nk istiqomah. Mmg mati tu bila2 saja. Tapi jika kita pakai dan buka mcm switch lampu dgn fickle lah x elok jugak. Mcm main2 kan agama. Tapi lps nikah elok lah pakai. Jgn gila glamer sgt sbb glamer tu nnti akan bawa keruntuhan rumahtngga. Sian kat ayah kau dan fattah
      All the best Faz. Paradigm shift ya. Saya doakan kamu berdua bahagia forever. Jgn bother mulut2 puakas.

      8

      0
  2. Tembikai says:

    Tak semestinya pergi umrah bagi yang free hair lepas tu balik kena berhijab. Berhijab bukan suatu paksaan.You go fazz!

    3

    21
  3. mami says:

    tak payah lah bg alasan psl nk terus bertudung ke x. tiada alasan dlm beribadah. sedang kn lumpuh 1 badan pon kene solat. x perlu ckp komitmen ngan kje ke ape. diam2 sudah. kate suh doakn yg terbaik

    15

    0
    • Anonymous says:

      kecewa dengan jawapan fazz
      jawap simple saja cukup tak perlu details lah
      tuntutan kerja ke duta ke…sampai kaitkan keje pelakon penyanyi

      19

      0
  4. Ryna14 says:

    Takde org pun paksa gi umrah also right? Maner penting? Aurat or umrah patot diutamakan???

    18

    1
  5. aku hanya lah aku says:

    Apa lah yang segelintir manusia ni sakit hati dengan komen orang lain.. diri kita ni kita jaga dulu.. jangan sampai asyik menjaga tepi kain orang, kain sendiri terselak kita tak sedar.. seeloknya kita aminkan segala perbuatan yang baik.. kalau rasa tak ada benda yang elok nak komen, diam kan lebih baik..

    5

    3
  6. sang nara says:

    tu den koba, malaysia punya community ni lain macam.
    sedar tak sedar, lagi komunis dari cina.

    3

    1
  7. Ainiey says:

    Moga Fazz dapat menyempurnakan tuntutan agama dgn sempurna, berubahlah sedikit demi sedikit , asalkan perubahan itu kearah yg lebih baik dan istiqamah , luruskan niat kerana Allah , InsyaAllah DIA akan permudahkan segalanya…..

    10

    0
  8. nok gebuzzz says:

    biar dia btol2 iklas…ape beza berhijab kalau pakaian still x ttp,mcm lofa…asik kena kecam jer,x salah pon jawapan dia..mungkin dia blom btol2 ada niat nak berhijab..esok dah kawin pandai la laki dia nak bimbing mcm mn.

    6

    5
  9. Anonymous says:

    Mana yg tak support pakai tudung kompom org bukan muslim. Kalau org islam dan tau hukum sdh pasti galakkan memakai tudung. Sebagai muslim sudah bersedia atau tidak..ikhlas atau tidak..WAJIB menutup aurat.

    7

    1
  10. Anonymous says:

    Berhijab tu wajib, jangan main2 dgn hukum Allah

    4

    0
  11. Anonymous says:

    Tak yah komen bnyk2 psal pakai tudung ni. Bukan sj artis..yg bukan artis…penyampai berita..cikgu..bini menteri….bini ahli politik…CEO ramai la tak bertudung. So…balik pada diri sendiri. Bila pakai biarlah sesuai…jgn pakai tudung lengan 3/4…seluar palazo yg singkat…tudung nmpk anak rambut…nampak leher…

    12

    0
    • ohaisee says:

      Betoi tu..aku setuju dgn pndapat tu..isteri2 pemimpin dan wanita2 kenamaan dan org2 atasan patut bertudung dulu..dyorg spatutnya jd contoh .. bru le rakyat bawahan ikut..artis tu part of ikutan org ramai je..

      0

      0
  12. MM says:

    Sy doakan y terbaik utk awk Faz..semoga hati awk benar2 suci dan ikhlas utk menerima tuntutan agama..u r matured enough to choose ur life! Go Go Go!!! pd yg tanya kenapa dia pilih patah, sbb nya, patah tu sgt jaga solat! tak pernah tinggal..dia tak merokok!!! dia anak yg baik..tgok cara dia layan ibu dia..dia abg yg penyayang!!! eh..mcm2 lg la..hati dia bersih..xpenah nk busuk hati pd org even org ckp buruk pd dia..ingat ni..once laki tu jaga solat, maknanye he’s the man that u need in ur life! Jaga hbgn dgn Allah SWT tu da ckp..kalau ade lg lelaki mcm patah ni, pls reroger sy..sy sedang mencari cinta sejati..

    14

    0
    • Anonymous says:

      kah kah kah……patah baik eh???berlakon babak ala2 nk bercium tu ko kate baik???yess baik sbb x tggl solat…bersepah org y xtggl solat tp still buat dosa2 kecil so mkne nye solat tu belum cukup sempurna nk menghalang diri dia lg lakukan dosa2 kecil…

      0

      11
      • Monkeyboo says:

        Manusia semua adalah pendosa.Sekurang2nya solat dia tak tinggal .Azab pertama yg ditanya dalam kubur adalah solat.Kita bkn maksum nak lari dr semua dosa.Jangan terlalu senang menghukum.

        13

        0
  13. Anonymous says:

    betul tu…lgi pon fattah dgn fazura tgh hot skrg ni…biar laa diorg uruskn krjaya dlu. mungkin lps dh dpt ank nnti bru laa slowkn berlakon, jaga ank dan bukak bisnes.

    2

    2
  14. Anonymous says:

    Its ok Faz. Mudah mudahan diri kita ini makin bertambah baik. Yg penting pengakhiran hidup ini…semoga Allah berikan yg terbaik.

    1

    0
  15. Ony says:

    When it comes to Faizura..peminat kata, Takpela.. Tak perlu pakai tudung.. Tunggu bersedia..
    .
    Malaikat nak cabut nyawa boleh hold jugak tak? Please la wei.. Tudung tu wajib.. Perangai tak semenggah dgn pakai tudung tu attitude..

    2

    1
  16. Anonymous says:

    ya allah siapa kita nak menghukum fazura ,tu antara dia dan tuhan inshallah mungkin dia lebih baik dari kita ta payah mengata -ngata tu kerja allah stop crapping around to judge someone jaga diri kita sendiri dan doa yg baik baik.

    2

    0
  17. Anonymous says:

    Bertudung pun apa guna kalau masih pakai sendat mcm sarung nangka. Byk sgt artis2 dah bertudung tapi mulut celupar mcm longkang, selfie memanjang, pakai sendat lekuk keluar sana sini. Lihat saja mcm Rebecca NurIslam, Zizie bini Bung Moktar Raba Raba, Fathia Latif. Bertudung tapi pakai keluar bonjol sana sini. Memalukan je. Jatuh imej pompuan bertudung

    2

    0
  18. Anonymous says:

    Yes tutup aurat tu wajib. Tapi buat apa kalau tak ikhlas? Buat semua tu sbb mulut org? Sama juga yg da pegi Haji. Dia da dpt panggilan pegi sana. Alhamdulillah. Kita ni bila lagi? Tak semestinya da pegi Haji, balik kena pakai jubah, purdah. Kalau hati tak sedia mcm mana. Kan tak ikhlas namanya.
    Sama juga bila da berubah pakai tudung tiba2 free hair balik. Tu sbb dorg tak nak hipokrit. Senang cite, dosa pahala masing2. Tak payah taksub sgt dgn artis. Baca sekadar nak amik tau boleh tapi tak payah la sampai comment teruk2 keluar bahasa kesat.
    Kalau ikutkan ada je netizen mcm kita ni bertudung tapi pendek, ketat. Kenapa tak tegur dorg mcm korg comment skrg ni?

    1

    0
  19. Nurul says:

    Kadang2 yang tak bertudung ni lebih baik hatinya dari yg pakai tudung. Apa pon, menutup aurat itu wajib. Fazura ni rsnya baik org nya, insyaAllah manalah taw kot2 esok lusa tuhan bukakkan hati dia pakai tudung. Erra fazira dulu pon nampak mcm liat nak pakai tudung, tapi hatinya baik, tuhan lembutkan jugak hati dia nak pakai tudung. Kite xtaw Allah judge hamba dia macam mana. Doa jela yg baik2.

    1

    0
  20. Anonymous says:

    terpulang kpd individu itu sndri…memilih utk mengikut perintah Allah dan atau perintah produksi..?

    0

    0
  21. Asfour says:

    Komitmen kerja boleh pula utamakan.
    Macamana pulak dengan ‘komitmen’ dengan Tuhan? Hak Allah kenapa kita x usaha pon nak jaga seperti kita usaha jaga hak manusia lain . Peringatan buat diri

    1

    0
  22. kita suka fattzura says:

    moga ALLAH kurniakan kekuatan pada Fazura utk berhijab & moga fazura juga istiqamah dalam ibadah

    0

    0

Leave a Comment

Optional