Written by Bella | February 26th, 2019

Filem Misteri Dilaila yang baru sahaja 5 hari ditayangkan di pawagam sudah berjaya meraih kutipan sebanyak RM 4 juta.

Berita itu dikongsikan oleh pengarahnya, Syafiq Yusof menerusi akaun Instagramnya dengan ucapan syukur atas sokongan yang diberikan.

Dibintangi barisan pelakon hebat seperti Zul Ariffin, Elizabeth Tan, Sasqia Dahuri, Datuk Rosyam Nor dan Namron, karya ini mendapat sambutan lebih hangat apabila menampilkan dua versi pengakhiran yang berbeza.

Siapa yang dah tonton kedua-dua versi pengakhiran filem ini? Boleh kongsikan pendapat anda?

53 responses to Baru 5 Hari Tayangan, Filem Misteri Dilaila Sudah Kutip RM 4 Juta

  1. Arrrrrrhhhhggg says:

    Dulu2, filem x beberape best tapi drama tv sume baik baik.
    Sekarang, drama tv pulak hancuss tapi filem pulak makin best.

    Apekah yg dh berlaku sebenarnye ni?

    • Anonymous says:

      Patut la riuh rendah hutan belakang rumah..

      • Anonymous says:

        Perlu ke sy bg tau agong tentang perkara ini supaya pembubaran parlimen bleh dibuat???

        • Anonymous says:

          Ye ke? Ok.
          Cuba check pemakanan, saya cukup risau product yg celebrity wakili sekarang. Ada pembuktian saintifik dan clinical test tak, ke jenis mix bancuh dan jual . Bahaya dan memudaratkan kalau tak ada

        • Menguap says:

          Nara, lps masak mee goreng saya gtaw jiran dwpan blkng kiri kanan.. Tengah test food… Rasa mcm x cukup masin lgi…

      • Anonymous says:

        aku hampir2 beli tiket bas untuk pulang ke kampung kerana ingin memberitahu khabar berita yang sangat sedih ini kepada orang kampungku. Nasib baik adik aku sempat call dan bagitahu aku supaya jangan pulang, sebab dia dah ceritakan semuanya berita sedih ini.

    • Anonymous says:

      Harga gula rm2.35 sekilo..ini yg sedang berlaku!!!

    • Anonymous says:

      Pentingnya ni…Fenomena bulan penuh akan berlaku lgi.. 21 hb mac. Jgn lupa..

      • wekkkkkkk says:

        knapa bulan penuh di waktu tgh2 mlm je, duduk bndr ni nk tunggu tgh mlm lambatlah, esok pagi kena bgun cepat pegi keja, kalau terlambat, bumper to bumper jelah 1 meter di depan.

    • Anonymous says:

      Nak tanya rumput tiruan kt mana murah? Kalu letak luar umah x berbumbung berapa lama tahan ha?

      • wekkkkkkk says:

        Mr Diy ada murah..murah..murah..tahan lama or tak bergntung pda penggunaan, keadaaan persekitaran dan cuaca. Skrg cuaca 37° C.
        Mahu jadi kerinting rumput tu mcm rambut negro jika kepanasan.
        fikir-fikirkan.

  2. MIchele Choa says:

    G4M3 { Onl1n3 } F4n583771nG agen judi bola aman dan terbpercaya J01nt y4 :)
    WA @ +855 963 156 245
    line @ fansbetting
    wechat @ fansbetting3
    bersama dengan kami CS fansbetting thankyou,

  3. MakcikSebelahBanglo says:

    Rakyat kata ekonomi x brape baik…
    Harga brg keperluan makin mahal…..
    Tapi heran , ada duit plak nk g tngk wayang ????

    • Aku bijak says:

      Tiket wayang RM10 je bro..bukannha 4juta tu 1 tiket

      • Anonymous says:

        pasal berita ni la menteri kewangan mengumumkan harga minyak akan turun hari sabtu ni.. penting tau gosip ni.

      • Anonymous says:

        Cuaca panas skrg ramai jiran2 aku tidur bogel.. tu je nk ckp kt korang!!!

      • wekkkkkkk says:

        Aku jwb kan mana yg buat pertanyaan:-

        rm10.oo je tiket ye, parking dh berapa kalau by car, masuk je nk mkn pop corn, kuaci + air dh jdi 12.00lh katakn.
        Bukankah dh jid rm20++.00.
        Bawa moto, tgok mood awek kn, moto apa.

        Itu belom nk fikir mkn kt mana lepas tu.

        Kalau nk myk murah, keja di Arab Saudi je, isi myk moto x perlu byr.

  4. mus says:

    best sgt ke citer nie??

  5. Anonymous says:

    sy dah bagitahu shah rukh khan..besok in sha allah srk akan bangun pagi dan gosok gigi..

  6. Anonymous says:

    Ye ke? Saya dah pun call SPR mintak tangguh Prk semenyih tadi supaya pergi ke panggung! :(

  7. Anonymous says:

    Kami pun sudah memaklumkan kepada jiran2 makcik sebelah tentang perkara ini.. Dan mereka mengambil keputusan untuk membuat mesyuarat tergempar.. Moga semuanya baik2 saja

  8. Sajat says:

    knp lepas mkn petai kentut nyaring?

  9. Anonymous says:

    Ye ker?
    Lepas ni tol akn dihapuskan ke?

    • Anonymous says:

      mulut manis berbicara. Lidah tak bertulang.
      Tak perlu hapuslah, keluar je kerja pukul 4 pagi, sbb byaran tol tamat kul 5am.
      Itu je. Mlm tido pukul 8.50pm.

  10. Anonymous says:

    Knp abang Syed Saddiq x handsome?

  11. Misto says:

    Panas cuaca sekarang ni, kalau aircond rosak kena tidur dalam kereta..jom pindah fraser hill

  12. Anonymous says:

    Ha…ha…Komen korang tak relevant dgn post nara

  13. aku says:

    serius la wei! sapa yg dah tgk boleh komen skit tak. btol ke best sgt atau propa je lebih nie…emmm

    • Pekerja Gomen says:

      Aku Tgk version ke-2
      dia punya twist plot ko mmg tak leh agak dari awal..
      Ending utk version ke-2 plak sakit kepala otak aku merungkai misteri…
      Siapa pmpn tu, kenapa semua orang mcm nampak dia??
      Kawan2 aku yg tgk version 1, kata ceritanya lebih teratur dan jelas…
      berbanding version ke-2 ko kuar panggung pun otak ko masih mikior kenapa? kenapa? kenapa?

      • SS says:

        Mungkin ko masih fikir yang bumi ni flat..

        • Pekerja Gomen says:

          If you think stupidity is fun, please enjoy your stupidity outta my comment.
          Dari mula atas komen2 aku baca, I wish i can read anything that relate to this topic…. but all i see only stupid jokes until I find 1 question that i think it serious. Hanya topik tu je yg aku reply….. but stupid ppl don’t know to respect other boundary….

        • wekkkkkkk says:

          1. apakah tujuan dua versi diwujudkan?.

          2. apakah rakyat malaysia ini bergaji besar basic bermula dengan RM2500.00?.

          3. dengan adanya dua versi yang berbeza ini, maka dimasa akan datang, semua pengarah filem adakah akan melakukan perkara yang sama?.

          4. adakah kerana kos sara hidup yang tinggi, harga tiket tidak dinaikkan, tetapi berfikir macam mana nak dapat double pay?.

          5. jika ada yang terlebih duit dan dapat duit atas angin, anda tidak akan bertanya seperti saya.

      • SS says:

        If you think you are too clever enuf, please comment out of this page.. dun be too serious… njoy life. Klu confius, pergi tgk version satu lg.. Satu lagi, ni page hiburan, buat soalan exam UPSR.

        • Anonymous says:

          kepada Pekerja Gomen, kalau nak serious, pi sana buat kerja dengan serious..jgn masuk sini.. tatap screen PC tu dan buat kerja..

      • Anonymous says:

        tq!

      • dollahcantik says:

        apa 4 juta untuk 2 filem ? x de la hebat mana untuk filem yg mengarut.

        menyesal sebenarnya tengok V2.. aku cadangkan korang tgk V1 sahaja.. diulangi V1 sahaja sebab plot certanya jelas..
        V2 mengarut hampeh.. senang kata MEMBAZIR.. beli tiket untuk 2 movie yang sama.. ending V2 yang sangat2mengarut dan membazirrrrr!!!!
        just nak tengok ending Rosham Noor yg gila psiko.. udahnya satu apa pun ko tak paham jalan ceritanya V2 tu
        V1 tau la kenapa Dilaila hilang..
        V2 x de kene mengena pun kes kehilangan tu..

        so diulangi.. tengok V1 sahaja.. kalau rasa nak kene tipu idup2., duit melambak tak tau nak buat apa..korang. tengoklah V2

    • dollah cantik says:

      apa 4 juta untuk 2 filem ? x de la hebat mana untuk filem yg mengarut.

      menyesal sebenarnya tengok V2.. aku cadangkan korang tgk V1 sahaja.. diulangi V1 sahaja sebab plot certanya jelas..
      V2 mengarut hampeh.. senang kata MEMBAZIR.. beli tiket untuk 2 movie yang sama.. ending V2 yang sangat2mengarut dan membazirrrrr!!!!
      just nak tengok ending Rosham Noor yg gila psiko.. udahnya satu apa pun ko tak paham jalan ceritanya V2 tu
      V1 tau la kenapa Dilaila hilang..kenapa Jef tu asyik nampak hantu je.. (sebab dia ambik dadah)
      V2 x de kene mengena pun kes kehilangan tu..kenapa ada hantu.. suma x ada jawapan.. buat ko jadi gila je tengok V2 ni..

      so diulangi.. tengok V1 sahaja.. kalau rasa nak kene tipu idup2., duit melambak tak tau nak buat apa..korang. tengoklah V2

  14. Anonymous says:

    sy terhibur bc komen2 bwg dlm ni pg2! syabas semua!

  15. Anonymous says:

    Hehe

  16. faraj says:

    Ingat kan dh tukar kerajaan ..tak der lagi 3 Hari tayangan Juta2….Ropa2nya di Takuk lama..!!!! Pak Ucop Org Malaysia ni semua Bukan buta IT….tu jer….yg bodoh dan Buta IT Dislike lah……kikiki

  17. siti nur says:

    komen kelakar belaka

  18. ciK piNgu says:

    kelakar2 komen sorang2.. Selamat Pagi Malaysia!

  19. Anonymous says:

    Hero poyo… Malas nak support filem ni…