Baru 5 Hari Ditayangkan, Filem Sangkar Raih Kutipan Hampir RM 5 Juta

Hiburan

Baru 5 Hari Ditayangkan, Filem Sangkar Raih Kutipan Hampir RM 5 Juta

Gandingan mantap pelakon berbakat besar, Zul Ariffin dan Remy Ishak mencetuskan fenomena apabila filem aksi Sangkar berjaya mencatat kutipan RM4.8 juta selepas lima hari tayangan.

filem sangkar

Advertisement

Jumlah berkenaan adalah hasil tayangan di tiga negara iaitu Malaysia, Singapura dan Brunei sejak 29 Ogos lalu. Untuk makluman anda, pembikinan filem ini menelan belanja sebanyak RM 2.8 juta.

Jalan ceritanya mempunyai daya tarikan tersendiri dengan mengetengahkan sukan seni bela diri campuran (MMA) dan turut mempunyai mesej tersirat lain dengan menerapkan juga elemen persahabatan, keluarga dan banyak lagi.

Filem ini diarahkan oleh pengarah terkenal Khabir Bhatia dan turut dibintangi oleh Mira Filzah, Ray, Nik Adam Mika, Aman Graseka, Carliff Carleel, Andy Teh serta atlet tinju profesional seni pertahanan diri campuran (MMA), James ‘Sledgehammer’ Mcsweeney.

remy ishak zul ariffin filem sangkarJutaan tahniah diucapkan kepada semua pihak yang terlibat menjayakan filem Sangkar. Sama-sama kita menyokong industri filem tempatan.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

15 Comments

  1. kim tay hee

    September 5, 2019 at 10:21 am

    well done fazz ur new movie absolutely great-vote fazura for anugerah 2019

  2. Kak Long

    September 5, 2019 at 10:18 am

    Disebabkan baru tgk cerita Sultan pkl 2.00 di Tv3..rasanya mcm ada persamaan jln cerita dgn Sangkar. ini pendapat saya saja.

  3. kim tay hee

    September 5, 2019 at 8:54 am

    well done kita harus sokong film melayu kalau kita suka tengok film Hollywood-kita sokong film kita dulu.

  4. Makcik Cabai

    September 5, 2019 at 8:38 am

    Makcik melting you…
    ~mampus aku kena kecam… hahaha..

  5. sangka baik

    September 5, 2019 at 7:58 am

    orang yang beli tiket tu sebenarnya dtg nk tgk Sangkar tu besar mane. bukan nak tgk lakonan sangat pun

Loading...