Written by Bella | February 14th, 2019

Dilanda kontroversi panas sehingga gelaran Dewi Remaja 2018/2019 ditarik balik, karier seni Haneesya Hanee bagaimanapun sudah semakin berkembang  dan mendapat banyak tawaran terutama sekali dalam dunia peragaan.

Baru sahaja menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke 19 dalam satu majlis yang cukup meriah dan mewah di Vortex Hotel Suites& Residences KLCC, nama beliau sekali lagi menjadi bualan hangat apabila ada yang mengkritik wajahnya terlalu matang dan jauh berbeza dengan usianya yang masih muda.

Menyedari isu itu viral, Haneesya menerusi akaun Twitter meluahkan rasa kecewa dengan sikap netizen yang menjadikan wajahnya itu sebagai topik yang mengarut dan langsung tidak berasas.  Apa salahnya kalau wajahnya kelihatan matang?

Rata-rata pengikutnya turut bersetuju dengan kenyataan Haneesya dan menasihatkannya untuk tidak terlalu ambil pusing dengan komen-komen negatif yang cuba menjatuhkannya.

Sumber Berita : Twitter

43 responses to Baru 19 Tahun, Netizen Kritik Wajah Haneesya Hanee Terlalu Matang

  1. wekkkkkkk says:

    body dn muka matured x mengapa sbb mmg dh keturunan dn pgalman pekerjaan yg mmbuatkan diri nmpk berusia dri usia dn angkt 15 kilo beras sekali jalan pun x ada hal naik tangga ke apartment 5 tgkt, tpi jika badan kecik molek nmpk muda dn usia pulak dh tua, angkat 5 kilo beras pun x larat buak hape..jdi mana yg nak.

    8

    2
    • Anonymous says:

      kalau aku baca komen netizen tu, xdelah bunyi atau berunsur kritik/kutuk pun… dia sendiri triggered pulak? lainlah kalu netizen tulis camni, “baru 19 thun ke? bapak muka tua gila wey…?!” tu barulah kecam…

      51

      0
      • Anonymous says:

        Could be due to her age factor and surrounding, she always resort to self-pity as her defense mode. What bugs me the most is how she only focuses on negatives comments instead of positives one to reply, in the beginning I do felt for her when people called her “dark” and she chose to retaliate, but as time goes too much of it that I find it to be repulsive and can’t feel sorry for her anymore. If she wanted to last long in the industry (I’m sure she does), she needs to learn how to be professional, ethical and most importantly classy. Her start in the industry was rather shaky so she got a lot to make for the public eye. Stop with the self-pity, focus more on your career. People will eventually acknowledge your effort, (you have to work hard). Side note, she could actually take how she looks mature than she actually is as a compliment.

        1

        0
      • Anonymous says:

        Hmmm ramai je budak2 muka tua dr usia. Igt dah 24,25. Tgk2 baru 19. Mekap xpayah beria sgt kot

        3

        0
    • minah jambu say says:

      muka haneesha matang tak matang ke dia dh menang juara dewi ramaja n jangan nak banyak soal..

      0

      2
  2. haha says:

    itu baru permulaan dan banyak lagi yg akan menyusul lepas nie..kalau nk jadi public figure belajarlah bertabah dari sekarang… :D

    12

    0
    • WickEd says:

      Betul tu…diam sudah dahla org tengok dah pernah buat salah org saja sakitkan hati kau…cuba cakap elok2 “takpe inikan kurniaan Tuhan” ni you retaliate mmg la nampak lagi kesilapan…kdg2 ignorance tu is a bliss…modal msia melayu yg aku salute kak Nasha Aziz…dia buat bodoh je tak layan kutuk2an org.

      16

      0
    • senyuman says:

      Bertabahla Hanee, mcm tak kenal netizen ni ahli neraka yg acah2 cium bau syurga.. HAHAJAHHAHAHHAHAHHAHHAHHAHA

      3

      5
      • Anonymous says:

        tanpa netizen si haneesya & mak dia dah lama terkubur…
        nk sgt jd famous kan tanggung lah akibat nya….
        jenis miskin tak sedar diri.. bukan pelajaran yg dikejar tp populariti yg di tagih… kang sok2 up nangis2 kisah hitam miskin xabis minta simpati..

        6

        0
      • minah jambu say says:

        mulot orang melayu memang macmgitu suka hina orang miskin hitam la ape la dia nak kejar popularity ke nak glamer ke dia punye pasal la n jangan cakap dia tu hitam miskin dasar manusia keparat engkau ni huh ! minah jambu harap in future kau lagi miskin terok dari haneesha yg kau cakap hitam miskin tu sooner or later just wait n see..

        2

        1
  3. watever says:

    dia ni xabis2 dgn kisah bashing komen2 follower tuk raih perhatian… pasal mak miskin lah hitam lah matured lah… yg pasti point2 yg bole dpt simpati netizen baru haneesya reply…
    simpati & nangis agenda sgt sinonim dgn haneesya ni

    24

    0
  4. Sickofhaneesyadrama says:

    Omg dik org tak kecam pun, that was simply a statement! Far from an insult. Berhenti la fikir semua org nak jatuhkan u. Nak jd artis jangan cepat sentap, org menyampah tahu

    33

    1
    • minah jambu say says:

      kenape korang ni sebok pasal umur 19 n matang tak matang ni ? ape masalah
      korang semua ? muka matang tak matang itu pon nak di jadi kan isu ? masok club bukak tudung tk pulak di jadi kn isu bodoh kan !!

      0

      0
  5. Anonymous says:

    ITS A JOKE HANEESYA!! U CANT TAKE A JOKE MEH? XPANDAI BEZA JOKING DENGAN KECAM-ING? HELLOOOOOOOOOOO NAMPAK SANGAT KAU TAK MATANG. AKU UMO 19 (AKU 24) DULU MUKA MACAM BUDAK2 LAGI. SELEKEH BAI. TAPI BUDAK SEKARANG MATANG DIA LAIN MACAM. UMO 15 DAH MACAM UMO 24. INGAT SEMUA ORANG KISAH PASAL KAU? I LITERALLY FORGET BOUT YOU. STOP VICTIMIZING YOURSELF. STOP BLAMING OTHERS!

    21

    0
  6. Zura says:

    Orang tu comment sket je dan tak nampak macam kecam pun. Cepat sentap betul budak Hanee ni. Pastu nak reply panjang berjela, ‘play victim’ sangat.

    47

    3
  7. Apa apa la says:

    Ok cepat tua next

    10

    0
  8. Anonymous says:

    org yg nmpk berusia dri usia adalah wanita yg cekal dlm hidup..

    0

    7
  9. acik bawang says:

    MUKA TUA DIA NI ..MUAHAKAKAKAKAKAKA

    4

    0
  10. Anonymous says:

    saya cdgkan awak pakai jgn mcm wanita2 35 ke 40an..lgi nmpk matured, pkai pakaian remaja, moden, tpi tidak semestinya seksi

    2

    0
  11. anon says:

    dah habis cari simpati kulit …
    nak buat come back soal muka dgn umur tak sekata pulak
    miahakakakaka
    dah lah dik baik kau gi buat kerja lain
    semak !

    11

    0
  12. Tk says:

    Haneesya. Baca jer komen2 ni. Think postive and move on l!!!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    in ten years time she maybe will look the same, maintain gitu…
    yg mengutuk tu sila pastikan uolls boleh maintain muda hokey

    0

    7
    • anon says:

      the problem is
      ORANG TAK KUTUK DIA PUN
      TAPI DIA YANG CUBA MANIPULASI KOMEN ORANG LAIN
      DIA YANG MEMBUKA JALAN UTK ORG MENGUTUK
      NTAH APA LAH DIA NI …!

      13

      -1
    • SusterNgesot says:

      Kalo 19thn udah muka kayak mbah2 kamu rasa lagi 10yrs gaimana yah….kalau kawin org kaya possible loh kalau kawin org kebayakan jual nasi kandar aja deh….paling tidak jadi model colgate darkie aja neng

      0

      0
  14. Safi says:

    Pasal dah matang lah boleh g kelab….. minum2….
    Klu budak lagi , xleh g kelab….

    4

    0
  15. fedup says:

    TAK SEKARANG NI KAU BAGITAU AKU SIAPA KECAM DIA AND PART MANA YANG DIA KATA KECAM TU??? ARGHHHHH

    Dasar attention seeker suka play victim

    10

    0
  16. benci onyx says:

    budak generasi skrang mmg nampak tua dari usia dengan big boob dah mcm org barat dah umur 13 mcm 20 tahun lol… lain la kalau mcm mak² korang zaman dulu kerempeng lepas beranak baru tetek beso cam si almy sawan tu

    dia bukan kritik pon … dia cuma ckp je Muka ko tua takyah sentap la kaki klubing patut le dpt masuk rumah setan kuakuakuakua

    5

    0
  17. Anonymous says:

    Memang dah mayang pun biasa minum arak…

    0

    0
  18. JERNIH HEIGHTS SDN BHD says:

    muka di mcm ex remy ishak yg berlakun nur kasih tu, mungkin sama2 hitam manis

    0

    0
  19. Nazs says:

    Kata family susah.. dah tu camne smpi boleh sambut birthday mewah??

    2

    0
  20. haihhhhhh says:

    Lah dik… akak baca komen orang tu takde pun ayat2 kecam / bashing.. Dia just cakap je. Nak melatah pasai paaaa…. Nampak macam puji pun ada sebab dari ayat soalan dia tu dia nak bandingkan zaman dia 19 dulu selekeh. Tak macam Hanee bergaya je. Lohhhhhh…

    2

    1

Leave a Comment

Optional