Written by Bella | March 15th, 2019

Semalam, ramai yang terkejut apabila Atikah Suhaime dan Awi Rafael mengumumkan mereka tidak jadi berkahwin seperti yang dirancang pada 17 Mac ini.

Pembatalan pada saat akhir itu mencetuskan pelbagai spekulasi lebih-lebih lagi Awie menerusi sebuah video di akaun Instagramnya memberikan kenyataan untuk tidak mahu membuka aib bekas tunangnya. Seakan Atikah melakukan kesalahan yang agak besar sehingga Awie betul-betul sudah putus asa untuk mempertahankan hubungan yang terjalin sehingga terpaksa menarik diri untuk tidak meneruskan perkahwinan itu.

Namun, bapa Atikah iaitu Suhaime Jamali tampil menjelaskan punca sebenar disebalik apa yang berlaku. Suhaime berkata beliau yang membuat keputusan untuk membatalkan perkahwinan tersebut.  Keputusan itu dibuat demi kebaikan dan masa depan anaknya.

Kalau tiada jodoh nak buat apa lagi kan? Berikanlah mereka ruang untuk bertenang. Seperti yang selalu kita dengar, hanya masa yang akan dapat merawat hati yang terluka.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : QASHRUL HIDAFI PHOTOGRAPHY

79 responses to Bapa Atikah Suhaime Dedah Punca Perkahwinan Anaknya Dibatalkan

  1. nana says:

    kawin dgn neng yatimah je lah awi oiii…tak pun dgn rosiah chik..

    1

    7
    • Melati Fan says:

      Ye la tu …si bapa batalkan …. Tak laka lagi jadi mcm ceta Leeroy dgn Pean …memanjang tak habis …

      Bapa dpt mangsa lebih kaya untuk anaknye kut ….

      5

      2
      • Anonymous says:

        so…? apa puncanya…? apa yg didedahkan..?

        17

        0
        • Anonymous says:

          tumpang tanya. singapore kena buat ujian darah ke kalau nk kawin?

          9

          0
        • MissLittleC*unt says:

          sebab bakal menantu selekeh kot. gambor pakai jaket tu…eee…busok nampak. selalunya mat singapore kemas dan sado. entah le… x selera i euw.

          8

          4
        • Anonymous says:

          mane penjelasan nye pakk???mana…?????

          12

          -1
        • wekkkkkkk says:

          entah..
          kereta pakcik dilanggar oleh org, lpas tu pakcik buat report dkt polis, pakcik cakap kt polis tu..saya kemalangan, dan kereta saya kemek”.

          ini alasan tak kukuh, pasti polis mahu tanya dgn lebih details..
          jdi pakcik harus bgi sbb2 nya kenapa kena langgar, apa yg rosak, cedera ada ke, siapa yg langgar, kereta apa, no apa..ada insuran ke, cukai jln hidup mati ke.

          tpi dlm kes tak jdi kawen ni..pakcik ckp..saya lah puncanya yg membatalkan..
          ini “ayat tergantung pakcik”.

          5

          6
        • Kak Roser says:

          kenapa nak pening2…mcm mak elpirah dgn pian. berubah hati bisa terjadi. tengok mcm x berapa berkenan.

          10

          1
        • Anonymous says:

          kes Elfira tu, jauh lagi nk kawen dlm setahun jauhnya..ini seminggu lah..apa ko rasa, jika semua di tempah

          16

          1
        • Anonymous says:

          wekkkkkkkkkk @apa yg ko merepek ni labuuuuu???

          3

          0
        • Anonymous says:

          ada kot benda2 yg x mampu awi sediakan. biasalah..last minute mcm “potong stim”. sepupu I mcm ni jugak, last2 dia cakap dia rase x nk kawin mcm x sesuai. terpaksalah uncle and auntie i cancel walapun kad dah jemput… dia rasa x ngam dah x boleh menipu diri lagi. padahal famili dua2 belah suka.

          13

          0
        • Anonymous says:

          Mungkin family awi rafael tak suka atikah kot, dari statement awi tu macam kluarga tak suka je, kan ada sejarah tak elok atikah tu dulu. mungkin bapaknya takut anaknya merana kalau keluarga suami tak suka. mungkin je la

          16

          0
        • Anonymous says:

          **takut anaknya merana kalau keluarga suami tak suka, jadi bapaknya batalkan.

          14

          0
      • Anon KT says:

        Bila awi rafael buat kenyataan; “tidak mahu membuka aib atikah” & “saya serta keluarga menarik diri dari pernikahan”; pada saya itu sudah pun memberi gambaran aib tentang atikah. Sbb netizen auto je akan speku benda2 buruk pasal atikah. Hakikatnya, keluarga atikah yg batalkan pernikahan tu.. sebagai org tua, lagi2 bapa kpd anak gadisnya, tentulah dia mempunyai ‘instict’ tentang masa depan hubungan anaknya dgn awi. Papepun semoga ke2-2 pihak berada dlm landasan Allah.. pd akhirnya, semuanya berbalik atas kekuasaanNYA jua..

        35

        1
        • Anonymous says:

          pendapat aku la…mungkin si bapa nampak awi ni mcm nak tak nak je. nampak x gigih nk betul2 kawin. org nak kawin mcm pasha sandha tu..mcm nk masuk celah seluor punya birah.

          30

          0
        • wekkkkkkk says:

          dan di komen yg lepas ada awie katakan “semua kos byrn sperti flight dan kos makanan, katanya “i will pay, don’t worry”. Serta dermakan ke rmh anak yatim.
          Tetapi jika bapa atikah yg batalkan “hendaklah bertanggungjwb dlm masalah ini”..ye dok. Duit skrg mmg amat penting. Jdi jika duit tiada masalah, sila selesaikan oleh diri pakcik sendiri. Pakcik batalkan dlm temph seminggu je lagi, pasti semua dh bereskan bayaran kan.

          Mcm mana dgn duit hantaran, adakah itu yg masalahnya..atau masalah lain, pakcik mmg jaga aib sgt utk kedua2 pihak..salute u pakcik..

          7

          0
        • Bank Officer says:

          Kes tawar hati ni. Biasalah sbb i dulu pun pernah mengalami. Waktu mula berkawan mcm suka dan nak la bawak relationship kami ke satu fasa lain. Bila lama2 keluar dating mcm x serasi je. Dah le kedekut, lepas tu pulak pakwe i rasis sket x suka cina. I kerja dgn byk chinese xde hal pun pasal isu bergaul dgn bangsa lain atau ada perasan benci ni sume. Mcm kolot sgt padahal dia tu orng bandar dan grad uni. Kedekut tpi pasal kuar duit modify kereta dia cepat la. Tu versi i la…last2 putus.

          43

          0
        • Anonymous says:

          kalau atikah yg tawar hati, ini mempermainkan keluarga di sebelah sana..dan atikah byarn balik duit ke Awie.

          5

          1
        • Anonymous says:

          member i ada sorang. dah tempah ballroom, baju, kad kawin pun edar bagai lepas tu bakal bini minta kalau kawin rumah nama dia. terus cancel.

          29

          0
        • Miss Liya says:

          Betul tu sis, tidak ada rukun mengatakan yg bercinta je ko harus kawin!!! Kalo “gerak hati” rasa tk sesuai, jgan gagah dan gigih. Nanti terkandas di tengah highway…

          22

          0
        • Anonymous says:

          ye btoi,..tpi dlm seminggu je..sesuka jo batai..aduiiii…

          4

          2
        • lorat nye korang says:

          seminggu ke..sehari ke …memang wujud. tempoh tu tak jadi masaalah ler. korang je yng menimbulkan isu. byk kt luar sane berlaku pun…

          18

          0
      • Anonymous says:

        Nara ni pancing klik je…haram pon xde jawapan. Podaahhh!

        12

        0
      • wekkkkkkk says:

        whatever!!!!!!!!!

        0

        2
    • netizen says:

      dua2 spore kan??/
      yg menyemak kat ruang gossip malaysia ni dah nape.
      kami netizen byk lg kerja nak membawang artis kami.
      fasha, sajat,aiman tino ..ramai lagi dok tunggu turn dibwg…
      artis spore sila p main jauh2 k.

      8

      4
      • Anonymous says:

        ader nara cakap blog ni only exclusive for artis malaysia jer????? abis nara cover citer pasal artis indon & artis korea ko tak bising pulak. dah pi sana ko main jauh jauh tak payah kasi comment lagi ……

        9

        0
        • Anonymous says:

          Dia shade nara je kot. Kau panas pehal. Kau nara punya writer ah ni!

          1

          2
        • Anonymous says:

          tak dier saper yg panas…… ker ko sorang yg terasa panas…….ko Nara punyer part time writer ker

          1

          0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      mungkin awi ni banyak tato bapak ikah tk shuuka ..mungkin baru ni dapat tau.shian ikah tkpe la ikah awi tu pon bukan nye hensem sangat minah jambu jadi mushkil nape ikah suka ngan si awi ni ? ape yg ikah tengok pada dia ? bukan ape macm awi ni bukan minah jambu nye taste lah so u jangan sedih sedih eh alhamdulillah aje..

      0

      4
    • Anonymous says:

      Kawin jer dgn mak or nenek ko nana

      2

      0
  2. Bob Barli says:

    Takde sape yg kisah pon sape yg batalkan. Korang xjd kahwin pon pe de hallll…

    3

    4
  3. lol says:

    kepam la nmpk si awi ni weyyyy.

    6

    2
  4. Anonymous says:

    Apa ni.. tajuk konon dedah punca. Apa puncanya Nara oiiii???

    5

    0
  5. Anonymous says:

    dah 2 hari x tahu lagi punca. pusing sane…pusing sini.
    bawang2 pun dah fed up mcm drama sinetron.

    8

    0
  6. Anonymous says:

    apa puncanya hanat???

    3

    0
  7. Jawapanye says:

    Apalah korang ni. Kan Atikah cakap dia berjuang tapi x cukup mempertahankan. Jadi maknanya…THEY ARE NOT INTO EACH OTHER @ Atikah tawar hati.

    6

    0
  8. wekkkkkkk says:

    jgn ego sgt pkcik, nnti suatu hari ada org nak dekat anak pakcik, tetiba org tu di hari pernikahan x dtg..”lgi pakcik malu”..byk mcm ni pakcik terjadi..

    lgi malu pkcik dri kisah ini.

    3

    4
    • Anonymous says:

      Ini bukan soal ego. Ini soal nak perbetulkan impression orang.. Kalo Wekkkk reject calon menantu, pastu bekas calon menantu war-warkan dia yang dump anak Wekkk, Wekkk diam jadi tunggul biarkan orang pijak kepala? Baiknya Wekkk ni.

      5

      0
  9. Anonymous says:

    kes tawar hati…setuju. why makes thing complicated?

    4

    0
  10. aku tunggu jer says:

    aisshhhh…ni dah mcm citer si loiyang ngan pian ni…masing2 ckp disebabkan ibu bapa,pasal x nak bukak aib…kita tgk pulak sape kawen dulu antara awi ngan tikah ni…

    4

    0
  11. Anonymous says:

    ada kisah org tu, di hari kenduri persandingan (sbb dulu2 dlm 30 tahun hari sanding baru nikah), bakal pengantin pompuan x dtg, maka masuk dlm surat khabar..keluarga lelaki amat malu, disbb kn itu..si lelaki semenjak tu jdi playboy..

    1

    1
  12. Anonymous says:

    Agreed, kes tawar hati saat2 akhir memang berlaku. Lebih baik cancel drp nanti menyusahkan dan merugikan mcm Maya Karin.

    7

    0
  13. Anonymous says:

    betui ke tawar hati..habis tu kenapa awie ckp..saya akan byr kepada sesapa shj yg sudah buat byaran..

    2

    0
  14. Anonymous says:

    KENAPA PAKCIK BATALKAN?????
    MESTI ADA SBB.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Terdahulu, pasangan itu mengikat Atikah Suhaimie dan Awi Rafael mengikat tali pertunangan pada 17 Mac 2018. Dalam pada itu, semalam Awi turut memberitahu dia membuat keputusan untuk bertunang tahun lalu dengan niat untuk menutup aib Atikah yang dahulu dan membawanya ke jalan Allah.

    jadi apakah maksud perkataan diatas.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    tawar hati bukan sebab utama..ada sbb2 lain..

    0

    0
    • Sara says:

      ha, kalau sebab lain…kemukakanlah bukti ko.
      jangan main komen je. melayu mmg kaki buruk sangka. benda xde diada-adakan. cam ko pulak awi.

      3

      4
  17. Anonymous says:

    firasat aku..anak tawar hati, pakcik pun rasa camtu. baik cancel tros…

    4

    0
    • Anonymous says:

      fikirkan diri sendiri je ke, habis sebelah pihak sana mcm mane..mmg jodh x ada, tpi..mesti ditimbangtara dgn baik..adil sesama.

      0

      1
  18. Sue says:

    Melayu2 dalam ni bangang. Dok fokus pada seminggu, 7 hari, 7 malam. Hey, kalau dah tuhan tutup pintu hati tak nak kawin 48 jam pun ko akan batalkan. Isu 7 hari tu bukan bab utama la otak2 udang mcm korang ni wei. Itu lah dinamakan tiada jodoh setaaaan!

    10

    0
  19. Anonymous says:

    pulangkan je semua pkcikk

    0

    0
  20. Anonymous says:

    aku rasa kadang2 netizen lebih taik drp jubor.
    entah2 atikah dah moven bersuka ria. yg korang stress nk korek seminggu lah, sejam lah..seminit la.
    lawak!

    4

    0
  21. Funny! says:

    netizen yg x boleh move on, bukan awi atau atikah. hahahaah.

    3

    0
  22. Sue says:

    Melayu2 dalam ni bangang x berkesudahan. Dok fokus pada seminggu, 7 hari, 7 malam. Hey, kalau dah tuhan tutup pintu hati tak nak kawin 48 jam pun ko akan batalkan. Isu 7 hari tu bukan bab utama la otak2 udang mcm korang ni wei. Itu lah dinamakan tiada jodoh setaaaan dok nak putar2 apa lagi. pergi tanak nasik kasi laki korang makan. sibuk dgn org punya majlis dah knp?!

    4

    1
  23. Anonymous says:

    pkcik beri sbb bgi netizen mggelupurrr

    0

    0
  24. Diamemangbangang says:

    Pelik btl.. biarla deorg sttlekn apa yg patut.. xyah nak tau sebab pun..
    Ingat bnda biasa ke mst nak buka aib masing2 bgtau kat org2 yg xde kena mngena ngan deorg?
    Korang sapa? Knp nak tau sgt? Hdp korang jd susah ke kalo x tau? Ke korang akan mati bab xde bnda nak d bt fitnah utk strusnya?
    Dah org tu batalkn sdhla.. xde jodoh.. bkn kaco korang pun.. mental btl..
    Lg 1 xyah nak ajar2 deorg kena byr balik sume ke apa.. deorg sume dh bsar, dh tua, deorg tau uruskn bnda tu.. bkn msti nak canang kat korang, dt dh bayar balik la, apa..

    Tp aku rs deorg tawar ht bab org tu asyk nak guna ayat” nak khwn ngan dia bab nak ttp aib dia”
    Mcm x ikhlas je nak khwn ngan org tu..
    Mgkn bab tu klrga sblh tu pn jd tawar ht.. nak khwn, khwn la ikhlas.. bkn asyk nak ungkit ms silam dia.. ni x, asyk ungkt je mcm dia xde ms silam.. kalo khwn nant apa jd? Baik batalkan trs..

    0

    0
  25. Langit says:

    Pakcik x perlu bagi sebab pun. Tu hak peribadi dia. Biarlah dia nk jaga aib kedua2 pihak. Berdosa bukak aib orang. Dalam kes ni, nampak mcm Awi yg salah. Klu x, tak kan la bapak Atikah nk batalkan di saat2 akhir. Klu Awi yg salah, buat ape bapak Atikah nk kena byr balik. Lgpun, Awi sendiri yg ckp dia akan byr balik flight tickets & etc, mungkin sbb itu kwn2 or sedara mara dia. X payah nk serabut la, biar diaorang setel sendiri. Bawa haluan masing2.

    5

    0
  26. suzi says:

    dua2 tawar hati agaknya …. biarlah ,…yg kita nak kaji mslh org dah kenapa …. pikir mslh kat pasir gudang tu…

    1

    0
  27. Anonymous says:

    dah xde jodoh…jangan korang yg pulak bodoh!

    2

    0
  28. minyaknaik..yahuuuuu says:

    setelah punca yg x berapa nak punca ni dibagi tau..
    agak2 esok minyak naik ke turun..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    dri awal umumkan “bertunang” aku dh musykil..itulah penangan aku punya firasat..

    1

    0
  30. nunu says:

    perkahwinan dibatalkan sebab tak ada kicap jalen.takde kicap jalen tak sedap tuan!

    1

    0
  31. Nak kawen says:

    https://timebucks.com/?refID=215763138, klik… membawang dan dpt duit…..

    0

    0
  32. Rin says:

    Nak laki yang berduetlah tu, tak susah lagi belakon drama sampai ke tua, duduk cantek kat rumah, pergi ke salon kecantikan, kumpul kawan sosialita macam sejumlah artis tu

    0

    0

Leave a Comment

Optional