Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

“Banyak Perkara Haram Ditonjolkan, Budak-Budak Tengok” PU Rahmat Minta Henti Promosi Squid Game

PU Rahmat

Sedia maklum, sekarang ini sebuah filem dari negara Korea yang ditayangkan di Netflix bertajuk Squid Game sedang hangat diperkatakan oleh warganet dan mendapat respon yang positif dari penonton mengenai filem tersebut.

Advertisement

Walau bagaimanapun, Pencetus Ummah meminta agar warganet Islamis dan selebriti media sosial khususnya untuk berhenti mempromosikan siri popular terbaru itu di media sosial.

Menurutnya, meskipun ia mempunyai jalan cerita yang menarik, namun tetap memberi pengaruh yang tidak baik seperti menonjolkan adegan seks dan perkara haram lain.

Advertisement

Tambahnya lagi, lebih buruk lagi jika apabila budak di bawah umur terpengaruh dan dan ingin menonton siri Korea tersebut.

Nak tengok tu, tengoklah sebab masing-masing dah dewasa tapi jangan pula kalian mempromosikan secara tak langsung sebab follower kalian bukan semuanya orang dewasa.

PU Rahmat

Sekadar info, siri Squid Game baru-baru ini telah menjadi fenomena di kalangan rakyat Malaysia selepas ia mula ditayangkan pada 17 September yang lalu.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

6 Comments

  1. Anonymous

    October 1, 2021 at 5:45 am

    Adengan sex tu sikit sangat je kot…. banyak perkara lain Ustaz tu boleh share dari Squid Game.. bahana main kuda… amik pinjaman dengan riba installment sehingga tergadai organ…game menjudikan nyawa kerana wang…. setia kawan teruji… perdagangan organ….

  2. Mat Aussien

    September 29, 2021 at 4:39 pm

    ni jd bila parent2 melayu tak tengok movie/drama rating.
    dah 18+ kau ajak anak kau tengok kenapa sial?
    mmg la ustaz marah korg ajak anak tengok skali.
    bodoh melayu pekat pendatang

  3. Anonymous

    September 29, 2021 at 1:59 pm

    adegan sex mana lah pulak ni? kenapa ustaz ustazah ni selalu ja perasan ada adegan sex eh??? pelik betul aku.. ada byk benda2 lain adegan itu jaaaaa yg depa npk. HMMMMMM

  4. Anonymous

    September 28, 2021 at 8:31 am

    time2 ni muncul la geng2 ni nak tumpang populariti

    • miow

      September 28, 2021 at 8:52 am

      panas ke? bertaubat la sebelum terlambat…

    • anonymous

      September 28, 2021 at 11:12 am

      pu im semua dok ingat depa tu suci tak dak dosa padahal dalam depa tak sedaq depa lagi byk dapat dosa free ……

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...
To Top