Written by AbangNara | August 3rd, 2011

Baru-baru ini rakan Abang Nara yang sedang belajar di Jepun meminta tolong kepada Abang Nara untuk mengwar-warkan tentang pembinaan masjid di Saitama, Jepun. Untuk makluman, mereka memerlukan lebih kurang 20 million yen untuk membeli rumah untuk dijadikan masjid Saitama. Kini mereka telah berjaya mengumpul 15 juta yen dan masih kekurangan 5 juta yen.

masjid saitama

Untuk anda yang berada di Malaysia dan berminat untuk menderma, anda boleh berbuat demikian dengan menghantarnya menerusi Paypal menggunakan email [email protected] Untuk makluman lanjut, sila ke Facebook Appeal for Masjid in Saitama University. Semoga usaha anda diberkati di bulan mulia ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

21 responses to Bantuan Untuk Membina Masjid Di Saitama, Jepun

  1. akhil hay says:

    amboi, benda2 camni tak nak pulak kome komen yer…bab gosip laju jer..dunia2..

    0

    0
  2. ambir pur pur pur says:

    bang nara,kalau dtukar ke RM bpa ek??

    0

    0
  3. maiself says:

    HoHoHo… donation sent via Paypal

    JPY5 mil = RM192575

    0

    0
  4. ezan says:

    Mcm ner derma?melalui bank apa?

    0

    0
  5. kid says:

    akaun bank jepun tuh… local nyer aderr?

    0

    0
  6. .. says:

    haha, bab gosip laju je korg komen..siap ada yg tunjuk baik gitu tego bro nara kurangkan fitnah lah, itu ini lah…tp bler kuar artikel derma2 camnie, ramai buat2 tak baca..hipokrit je lbey…

    0

    0
  7. sue says:

    abg nara, buleh setup fund kat msia, so that kami2 boleh transfer gune account maybank ke..then abg nara postkan gune paypal ke? hehe

    0

    0
  8. xoxo says:

    setuju dgn sue, abg nara setup la fund,kami transfer msuk acc..abg nara dpt gak pahala nti..hehehe

    0

    0
  9. :) says:

    x pandai guna paypal..kalo ada bank malaysia jadi ‘bank tengah’ ok sikit..

    0

    0
  10. AbangNara says:

    leh buat request ke Facebook diorang ek. Abang Nara cuma penyampai jer

    0

    0
    • himawari says:

      abg nara, nak tanya,
      smlm abg ada post kan issue fahmi dengan kelibat seorang perempuan kat spek dia kan?
      mana yer post tu?

      0

      0
  11. Wyna Nubies says:

    As Salam,

    alhamdulilah..semoga terbina masjid itu dengan sumbangan ikhlas dari umat Islam yang prihatin.

    0

    0
  12. Salam semua,

    Pertamanya, terima kasih daripada kami kepada abang Nara atas usahanya untuk cuba membantu kami.

    Kami telah sertakan no akaun Maybank salah satu pelajar Malaysia di Saitama Universiti di page Facebook Appeal for Masjid in Saitama University.

    Setakat ini semua derma dari Malaysia telah disalurkan ke akaunnya dan akan dihantar secara pukal sebelum dateline pembelian masjid kami untuk mengurangkan kos penghantaran antara bank Malaysia dengan bank Jepun.

    Diharap semua dapat mengambil peluang ini untuk memberi balik apa yang telah kita terima dari Allah selama ini. Dan InsyAllah Allah akan membalas kita dengan balasan yang sepatutnya.

    Akhir sekali, selamat menyambut bulan Ramadan yang penuh keberkatan ini. Moga-moga bulan Ramadan kita kali ini lebih baik dari yang sebelumnya.

    0

    0
  13. Amirul says:

    camne nak derma ye..xde care yang lebih senang ke untuk derma ni…sebab xde paypal…CC pon xde

    0

    0
  14. there are certainly a lot of details like that to take into consideration. that is a great point to bring up. i offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where the most important thing will be working in honest good faith. i don?t know if best practices have emerged around things like that, but i am sure that your job is clearly identified as a fair game. both boys and girls feel the impact of just a momentõs pleasure, for the rest of their lives.

    0

    0