Written by AbangNara | September 10th, 2015

Pengantin baru memang biasanya over sedikit. Biasalah darah tengah panas. Hehehe. Terkejut juga Abang Nara apabila membaca mesej Abby Abadi yang ditulis kepada suaminya, Jai Ezzany. Tidak diketahui apa maksud sebenar, namun ayat ‘balik nanti kita shopping atas katil’ jelas berunsur lucah bagi Abang Nara. Ke diri ini je yang fikir macam itu? Korang pulak fikir apa bila dengar ayat macam ini?

abby abadi

Cuak juga bila Abang Nara baca ayat Abby Abadi ini. Iyerlah, selama ini kan Abby Abadi membawa imej muslimah sejati. Takkanlah sanggup menghantar mesej berunsur lucah sebegini dengan begitu terbukanya? Mungkin mereka memang shopping betul-betul atas katil. Mungkin balik nanti, Abby akan ajak suaminya, bukak laptop dan menyelusuri laman web beli belah online sambil kedua-duanya berbaring di atas katil. Siapa tahu kan?

abby abadi

Apa pula pendapat korang? Adakah ada di antara pembaca BeautifulNara yang sering melakukan aktiviti shopping (yang betul-betul shopping ye) di atas katil? Mungkin boleh kongsikan pengalaman di ruangan komen. Mana tahu boleh dipraktikkan untuk menambahkan lagi kemesraan suami isteri. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

86 responses to “Balik Nanti Kita Shopping Atas Katil K”, Mesej Abby Abadi Kepada Suaminya

  1. kutu says:

    nara ni suke kutip story dari blog lain..main copy je.
    tak de pon lucah kat situ..asal katil je lucah.
    org tu nak shopping online la tu.tak de masalahnye pon.
    suka hati diorang la..laki bini.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bagi aku kalau kata2 ni kluar dari mulut minah bosia ke minah rempit ke memang aku tak kisah langsung…erti katil tu memang dah cukup lucah bagi sesiapa saja yg betul2 faham….si abby ni bukan cakap apalah..dia ni mcm pompan ketagih ehem ehem lagaknya..jumpa skjp terus kawin..baik yg dulu dan yg skg.pas tu nak menunjuk2 macm erti kata nak lepaskan dendam dah lama tak dapt..kalau boleh dia nak jerit..”AKU DAH DAPAT..SEDAP SEDAP!!!!! ” gjtu..pi bukak je tudung tu..memalukan kaum wanita berhijap.

      0

      0
      • lily says:

        buruk betul cara kau berfikir. sebab tulis atas katil je sampai mcm ni tulisan yg kau keluarkan. your mind is so pathetic

        0

        0
        • Abg Joe says:

          Dear Beautifulnara,

          Tulus ikhlas dari Abg Joe,

          Tolong jgn selitkan cerita artis yang sudah expired/basi. Ingin Abg Joe kongsikan satu ayat yg berasal dari Sarawak (baru dibelajar) yg mana istilah ini paling tepat untuk menggambarkan perasaan pembaca yg membaca topic ini.

          “BEBUAL” & “SA CAK SA”

          Regards
          Abg Joe

          0

          0
        • Anonymous says:

          Mujur x ajak suami dia main sukan air atas katil… lagi haru…

          Biasa laa… yg baru kawin offkos gedik. Tambah2 dah lama menJan… dia nyer penangan lain sikit.

          0

          0
        • Anonymous says:

          buruk tulisan aku buruk lagi perangai serigala.betina jadi jadian ni.atas bawah je harap tutup..pe’el tah ape ape je.meluat..

          0

          0
        • OverSiAnonKatAtasTu says:

          @Lily

          Setuju dengan u lily..melalut sampai tercermin peribadi penulis..mcm mulia sempurna sangat dia tu.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Aku setuju plak dgn si anon..si abby ni nama je bertudung..tutup2 bagai…keperibadian berbeza.mulut mengalahkan pompan kaberet..tak sebulu aku.

          0

          0
      • Anonymous says:

        if u have nothing to write..the write nothing.
        ape abby tulis kalau tak jelas kan boleh menimbulkan fitnah dan pk negatif..
        org akan pk lucah dulu sebab dorg baru kwen..

        0

        0
      • #BoycottMulutPuaka says:

        Babe, manusia mempunyai nafsu..
        Takde salahnya klau dia nk kawin kerana itu…kan dia nak menghalalkan hubungan..
        Dari dia berzina?
        Do u even know the pleasure of having an intimate relationship?
        Dia pernah berkahwin lepas tu solo so harus la dia ada rasa ketandusan tu..
        X faham ape issue org2 yg suka ckp buruk ni ehk..

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kau tak perlu faham pun.cuma dia ni artis..perangai buruk ke baik ke..kan jadi teladan.lainlah kau bukan artis..takde siapa kisah pun.yg aku heran..orang nak komen apa pun biarlah..ini hak masing2 ya tak..

          0

          0
      • Anonymous says:

        kesimpulannya si abby ni sengaja je nak buat “double meaning” kat ayat dia sbg umpan utk pancing media… takde crite la katekan… common la abby, we really miss the old abby abadi yg dalam elite tu.. bukan abby abadi skrg ni yg bertudung labuh katanyerr tapi gedik dgn cerita cheap!

        0

        0
        • miss lollipop says:

          entah dia mksudkan mmg shopping atas katil tu mcm miss dgn asben yg mmg slalu shopping online atas katil mana nak tau..??

          slalu kalau ada benda yg miss nak beli, buka notebook, bukak lazada berdua pilih2 barang shopping atas katil… semalam baru lepas beli weighing scale di lazada berkat shopping atas katil..

          korang ni suma benda nak pikir lucah.. fitnah tak takut lansung..

          0

          0
        • Anonymous says:

          hengko sendiri pn guna perkataan ‘entah’..
          so org lae pn akan anggap macam2..ko pk tu tapi org laen pk laen..so tak boleh nak salahkan ape org laen pk..

          0

          0
      • Hadasah says:

        Ni mesti perangai mak kau pon mcm nie kan? Mak kao hijau betol!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Tak abis2 nak memfitnah

        0

        0
    • naddy says:

      iye la nara ni..jangan buat dosa boleh tak? tang mana yg lucahnya kat situ? aku pun selalu ok shopping atas katil. Amik laptop mai duduk atas katil start la bukak zalora ka apa ka. Hishhh..kesian kot org tak bersalah ko cakap dia lucah pulak. Marah pulak aku dengan si nara ni.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    bg sy bab katil2 ni mcm ad double meaning je. or mungkin sy silap. ap2 pn abby abadi nxt time boleh la elakkan ckp pasal katil2 ni krn boleh timbulkn salah faham. lagi2 lelaki yg dimana otak mereka mmg kuning.
    abby jaga2 ckit next time ekk..

    0

    0
  3. Lovelyvic says:

    Aku pun mmg suka shopping online sblm nak tido…
    Kekekeke

    0

    0
  4. Mak Jemah says:

    Sengal je.
    Takda benda lain ke nak cerita.
    Tak bergosip secara berhemah pun ni -,-“

    0

    0
  5. unknown says:

    muslimah sangat!

    0

    0
  6. lia says:

    haha aku pn slalu shoping atas kalit best apa bring2 smbil belek2 lazada haha

    0

    0
  7. Vendelina says:

    Shoping online kot. Spread positive vibes please!

    0

    0
  8. sky says:

    perlu ke nak nyatakan..??

    0

    0
  9. haishh says:

    Nara ni kenapa ek? asal pasal Abby, statement mesti yang negatif. Dia kenapa anti sangat ngan si Abby ni? tak paham betul.. Ni nama orang narrow minded. Make something simple complicated.. Patutlah rakyat Malaysia makin sakit.. hadoila haii…

    0

    0
    • Liyana says:

      Nara ni anti muslimah agaknya. xyah lah besarkan isu² gini nara oii. apa kata kita bukak isu dapat wang hasil dari membuat gosip & membuka aib org lalu memberi anak bini makan. sapa setuju angkat tangannnn!

      0

      0
  10. sha says:

    biarlah dia nak shopping atas katil ke bawah dlm bilik air ke….semua ITU halal suami isteri……

    0

    0
  11. nok gebuzzz says:

    kalau betul2 muslimah mcm diana amir n irma hasmi,mana ada post pic manja2 n kuarkan ayat2 yg bukan…diam2 sudah la
    org tau ko dah bersuami n bahagia

    0

    0
  12. kecipang kecipung says:

    abby abadi ni memang suke kuarkan ayat yg mencetuskan kontroversi..
    bile ade kontroversi barula glamour yer dok..bile die dh kawin yg baru ni dia rase populariti makin merundum and dia tak nak orang lupekan die..so ape lagi die karangla ayat sebegini..laki die x rimas k ek…belajar la dr kesilapan dulu..jgn asyik menunjuk kebahagiaan yg sebenarnya hanya indah khabar dr rupa..just my 2 cents.

    0

    0
    • bayu says:

      suka hati diala. dia tak suruh kau baca pun. dia tulis untuk laki dia kenapa kau pulak yg meroyan. tak suka jgn bacala

      0

      0
      • Salinakomez says:

        Dah public kalau bukak terbaca juga xnak baca pun da tmsk blog gossip. Kalo betul nk suro somi dia bc dia msg ke ckp terus ke wassap ke xbleh ke? Adeh

        0

        0
  13. bedah tong gas says:

    dok diam2 la bakyah oi…da berlaki da pun cuba akai tu kasi cerdik sikit buleh dak?!

    0

    0
  14. lyz says:

    yang dah tua2 cenggini cukup2 la main fb..bukan ape..ni baru2 kawen mmg la suka tayang2 kebahagiaan..aku ni sejak dh kerja mmg xde masa nk upload itu ini kt fb…bile balik umah ada la jugak tgk newsfeed..dulu ade sorang kawan aku..bininya suka tayang kemesraan mereka di fb..kadang aku yg tgk pn naik jelak…ye la..gamba laki tido ternganga mulut pn diupload nya..haha aku tak paham pompuan jenis mcm ni, walaupun aku pompuan..mcm mengaibkan suami pn ade…
    selang setahun lepas tu tetibe takde dah berita laki bini ni…rupa2 dah berpisah..terkezut aku….moralnya: kite takyah la tayang2 sgt benda2 gini kt fb…bukannya sume org suka…fb ni lama2 aku tgk melalaikan…dulu pn aku slalu gak main fb ni..dulu la..taun 2007 -2009..skarang aku rs fb mcm tak relevan dh dlm idup..spending time with family lf bagus…ari tu pun aku dgr kt tv dr muhaya ckp..” org yg suke menunjuk2 kt fb ni nak kan perhatian , kalau die tak bahagia die tunjuk die bahagia “..lebih kurang mcm tu la bunyi nya..
    so kak abby…cukup2 la main fb/media sosial ni..takde faedah pun..hihi..jgn marah ye..nasihat jerrr

    0

    0
    • aku cantik says:

      free country ma. aku rasa some ppl mcm perlu wat mcm ni sbb jiwa nya jenis suka perhatian. bio le dia. bkn mngganggu ekonomi negara. lg pun mungkin dia benar2 bermksud shopping online. tp of course nk ckp byk pun x guna sbb yg di post tu boleh disalah ertikan.

      0

      0
  15. ayu says:

    buat je abby. ape nk risaukan. dah kalau bahasa cinta suami isteri u seronok begitu teruskan jela. ape nk heran kat org lain. dorang ni semuanya tk betul . dah korang happy berbual dgn cara begitu and bahagia begitu. biarla ape orang nk cakap. asalkan hubby u seronok n fun bila terfikir pasal u.seronok nk message dgn u. tak semstinya pakai tudung tk boleh nk gila2. takkanla nk skema walaupun dgn laki sendiri. tulis kat mana tu tk jd hal. dah dorang bercerita laki bini yg korang pulak nk sentap tu korang sendiri punya masalah lerrr.sapa suruh nyibuk baca. selalu yg terstim sendiri ni mesti golongan anak2 dara tua, budak2 sekolah atau yg dah lama tk berkasih sayang suami isteri. sebab tu bila tulis KATIL pun dah terangsang. apela punya org. imaginasi sorang2 pas tu tulis bukan2.

    buat lagi abby..I sokong u. biar golongan2 sayu tu makin terangsang dgn tulisan2 u. baru dorang tau dunia bersuami isteri ni indah….dorang dok mengidam tk dapat2 bila org tulis yg tak lucah pun dok bayang benda yg lucah2..eiiiiiiiiiii kesian. gi kawen cepat2 ek..syok kawen…mmmmmmmmmmmmmmm alamak dok terbayang pulak kat laki i..mmmmmmmm tk sabar nk balik koje. :P

    0

    0
  16. x suka gosip says:

    ape da….lantok dia la laki bini…itu pun nak jdik isu ke.. aduhai..x koje btul le…

    0

    0
  17. nana says:

    shopping online le tu.. adoi arrr…. cuba jgn pikir negatif sgt.. vongok

    0

    0
  18. loyalmalaysian says:

    ala korang ni jgn dilayannye ustazah ni….aku x heran pon dia ni…

    0

    0
  19. PA KU DULI says:

    iishhh…malunyer aku baca ayat si abby nih..pompuan pulak yg ajak laki m****t…sepatutnye biar ler laki hang yg ajak…awk dh mcm pompuan gile sex dh..x malu nyer..die ajak tu….hahahaha..lain laki yg ajak, x jugak pelik aku dgr,..lolxx

    0

    0
  20. Lara says:

    First, sibuk nak jaja katil dia.. soooo tak senonoh, malu la weh.
    Second, asal malu kalau berisi sedikit? Guni beras la, debok la.. salah ker berisi?
    Masalah jiwa betul la minah ni.

    0

    0
  21. positive vibes please says:

    nara,
    jgnla jadi tukang kaki bakar line. tkyah fikir negative. sekali ko spread cerita mcm ni, ramai terpengaruh, pastu mengumpat abby ni. ko pn dpt dosa. tk baik nara. fikir la yang baik2

    0

    0
  22. zaza says:

    tlg lah jgn cerita psl aby lagi. dia bkn artis lagi. dia dh jadi ustajah jadian.

    0

    0
  23. ASHA says:

    BAHASA MELAMBANGKAN JIWA BANGSA.. YG KOMEN KAT SINI JAGE LA BAHASA.. YG MENYIARKAN GOSIP PUN, BERPADA2 LA.. TP YG PALING SY RS PERLU DITEGUR ADALAH PUAN ABBY SENDIRI… HATI2 LA DENGAN AYAT2 YG DIPOST KAT MEDIA SOSIAL PUAN.. WALAU APA NIAT SEKALIPUN, XKIRE MMG DAH HALAL HUBUNGAN PUAN DENGAN SUAMI, TAPI AYAT YG PUAN LETAK KAT MEDIA TUH BOLEH MENCETUSKAN PELBAGAI SPEKULASI ORG2 YG BACE.. BERPADA-PADA LA.. BERINGATLAH.. JGN SAMPAI MENGUNDANG FITNAH.. ORG2 TUA PESAN “BERCAKAP BIAR TERANG”.. AYAT PUAN ABBY NI BOLEH MENDATANGKAN PELBAGAI MAKSUD.. JADI KALAU RAMAI YG MENGATA DAN FAHAM DARI SUDUT LAIN, PUAN ABBY TAK BOLEH MELENTING LA.. SEKIAN..

    *Maaf, saya nak sangat tegur secara direct, tapi tak tahu melalui saluran mana.. Saya tak da Instagram, jd nk tegur secara private kepada Puan Abby pun xdpt.. Mohon Admin Blog ni sampaikan la ye.. :)

    0

    0
  24. bubble gum says:

    kening tue… ishh ish..ishhh

    0

    0
  25. aku wanita biasa says:

    Wahai Abby,

    Bilalah nak matang,
    Matang tuturkata,
    Matang tingkahlaku,
    Matang sebagai seorang wanita muslimah….

    0

    0
  26. dea says:

    kurang elok kot bahasa mcm tu in public..tambah pulak awak tu public figure..bawa imej PAS pulak..letaklah rasa malu sedikit abby..cara bersalin suami selama ni pun menampakkan sisi gelap kamu, shopping juga tu..dah kahwin bukan bermakna kamu boleh share perkataan2 atau perlakuan2 yg selayaknya dirumah atau antara kamu dan suami saja kepada public..kalau benda asas begini kamu masih tidak faham, susah laa..

    0

    0
  27. momok says:

    msj dia pda suaminya.. yg kau ambi buat cerita knapa??? bodoh nara ni…

    0

    0
  28. Pedas says:

    Abby abadi sahaja ada laki dalam dunia ni orang lain tkda laki.

    0

    0
  29. Fikir says:

    Engkau pun satu bodoh nara. Yg siap kau tanya balik apa pendapat org ramai apa tujuan? Sama jugakan nak cerita.

    0

    0
  30. nasi lomak says:

    beli sepender kot…

    0

    0
  31. lisa says:

    Nara kau memang batu api .. apa dosa abby kat kau ..
    ingat ada anak2 kat rumah kalau Allah x balas kat kau anak2 kau yg mendapat,
    hari ni kau buat abby .. HARI KAU ADA .. kau tunggu
    Kau memang sengaja kan .. busuk hati .. kenapa laa kau jahat sangat,
    kesian yr wife kena kawin ngan kau .. dasar perut HIJAU – SIAM.

    0

    0
  32. aku cantik says:

    nak shopping apa atas katil. dh yang tu saja yg dibeli. tapi bergantung pd niat beliau. jika dia nak jadi cock teaser. bercakap atau posting benda yg boleh ada dua mkna tu mcm nk mnggoda org lain yg mmbaca.
    mngapa x whtsapp saja kat suami. kan lebih afdhal.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    dengan apa niat sekali pun shoping online ke shoping hapa ke rasa nya xperlu la kita sebagai muslimah open sangt..tambah2 lagi ayat ”katil”..awk pakai tudung.. dh sedia maklum kan awk public figure..so batas bercakap atau menulis tu kene ada.. kene jaga air muka suami…

    0

    0
  34. Anonymous says:

    pada NARA.. takut nya jadi org seperti kamu.. bnyk juga dosa2 kamu kene tanggung.. disebabkan penulisan kamu buat org keji..maki..hina..fitnah artis2 yg u write story mereka.. dgn berkongsi cerita yg kamu tidak tahu kebenaran nya sahaja kamu dah mengumpul dosa..cerita kamu buat org mengumpat buat org membenci…

    0

    0
  35. poooraahhh says:

    Ayat cam bohsia lama tak dapat..

    0

    0
  36. jeni says:

    Korang tak pernah sopink atas katil ke? Sambil baring2, belek2 barang, then slidee next page…berkenan tekan tubi…eh beli.
    tak tak ayat ni takder triple meaning…tterus dan tulus.

    0

    0
  37. don says:

    Slalu jd silent reader ja.tp hrini rsa nk tegur skt..to abg nara, tk elok rsanya nk keluarkan isu ni.tk psal2 rmai yg mengutuk abby sbb abg nara mulakan isu ni..biarlah kt abby tu..Nnti x psal2 dpt saham dosa..

    0

    0
    • anon says:

      Laa kenapa nak salahkan nara pulak. Abby ni kan selebriti….and dia yg gatal miang gi upload kata2 gitu, & mengundang kontroversi. Kalau dia tu betol2 alim, takde pulak wat statement mcm tu. Ni mcm perempuan gelenya, gatal miang je……perempuan tak tau malu…..kesian pulak anak2 dia dpt mak mcm ni, dahlah asek bertukar bapak tiri…
      Don….kalau tak nak dosa, jgn dibaca blog gosip ye….

      0

      0
  38. Astro awani segenap dimensi says:

    Si nara ni sbenarnya yg bermasalah.blogger plg bias.kalo artis yg dia suka,berbogel keliling klcc pun dia kata halal.aktiviti sihat lah hape lah.tp cuba yg dia xsuka,artis tak ada power,tak ada kabel besar..silap sikit jer terus dia pong pang pong pang dgn niat nk aib dah jatuhkan artis tu.cuba si abby ni kawen menteri,berani dia??terus tukar caption yg baik2..puji melambung.ptuiii!!!jijik aku dgn nara ni..

    0

    0
  39. ilya says:

    main point dia kat situ jelas dan nyata…shopping. tp katil jgk yg ko nmpk. lain le kalau dia kata ‘nanti kita main kat dapur’. ko rs dia main masak2..?

    0

    0
  40. pemerhati says:

    WHEN A MORON SPEAKS…..

    0

    0
  41. nobody says:

    i think lots of people like to think outside the box.

    0

    0
  42. Lisa says:

    Ustazah jadian. Kening maintain halusss..

    0

    0
  43. Rosso says:

    Geli please Abby oiii. Kau bukan anak dara lagi nak berbahasa macam tu kat public. Tak malu kat anak2 ke?

    Tak perlu pun mentioned the word ‘katil’. Boleh je mentioned kita shopping kat rumah. Geli geli geli!

    0

    0
  44. Anonymous says:

    TERUS TERANG AKU TAK SUKA POMPAN GILA NI..DULU DIA TK MACAM GINI

    0

    0
  45. melati says:

    Naper lah Abby ni Muka Mat Rempit jer taraf ko….yg kaya2 tak nak ko ker Abby??

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Sebagai seorg wanita/artis yg diketahui ramai bertudung labuh litup dan npk muslimah, dia sepatutnya menjaga tuturkata dan cara penulisannya agar tidak mengundang fitnah kpd yg membaca.
    Seharusnya dia lbh tahu hal2 camni dan paling utama dia patut tahu utk menjaga aib sendiri dan suami terutamanya.
    Tak salahkan org yg menuding jari pd dia sbb dia sendiri yg mengundang org bertindak camtu. Abby is attention seeker!! sick!

    0

    0
  47. anonymous says:

    bukak blog gosip buat dosa je..dok cari glamour dan speciality

    0

    0
  48. anon says:

    Mmg dasar betina gatal, bende mcm tu pun nak upload ke. Tak malu ke kalau anak2 terbaca, sb dia org tu pun dah besar panjang. Ustazah jadian lah katakan. Kalau ustazah yg ilmu penuh kat dada, tau malu, ni tidak. Aku mmg menyampah dgn minah gedik ni dari dulu lagi. Sesetengah perkara pandai sngt nak tegur or nasihat org, tapi bende mcm ni nak kecoh…. some things should be kept private….gatal!!! Dasar bohsia..

    0

    0
  49. kak noon says:

    eeeiiii tak malunya? bertudung tapi akhlak tak jaga. Yang si suami nya tu patut menegur KERAS perangai tak bagus isterinya ni …kan si ABBY ni dari dulu lagi suka menggedik2 ala2 baguzzzz…..maaf ya kan noon dah bersuara ni…

    0

    0
  50. kak noon says:

    eeeiiii tak malunya? bertudung tapi akhlak tak jaga (sbb tu orang lain yang bertudung selalu jadi mangsa fitnah….atas sebab2 ceggini la). Yang si suami nya tu patut menegur KERAS perangai tak bagus isterinya ni …kan si ABBY ni dari dulu lagi suka menggedik2 ala2 baguzzzz…..maaf ya kan noon dah bersuara ni…

    0

    0
  51. Anonymous says:

    Nara bertaubatla..i penah baca dekat instagram abby yg dia HARAMkan semua gambar2 dia dr di ambil oleh beautifulnara..mesti u pnh baca kan nara..nape ambil xkisah..duit yg u dpt dr hasil blog ni telah jadi haram dan ko bg anak bini ko mkn..ingatla..jgn bukak aib org, bersyukurlah Allah masih tutup aib u nara..

    0

    0
  52. Wonder says:

    Saya tertanya2 kenapa cerita macam ni haris di siarkan dalam blog ni..Abby bukan lagi artis..kenapa nak ganggu dia?sy follow dia dekat ig tp sy tak tahu pasal ni..bila sy buka beautifulnara baru sy tahu..dari tak tahu menjadi tahu..kenapa nak tambah kan lagi dosa dengan sebar aib orang?rasanya nara sendiri tahu bila kisah abby di up kan sahaja bermacam cacian dan hinaan yang dilemparkan terhadap abby..tak pasal2 nara dapat share sekali..sy malu baca ayat2 dalam comment blog nara ni..Pernah tak fikir kat akhirat nanti,kerana kata2 kesat ni yang boleh heret kita masuk neraka..Wallahualam..sy akui sy tak sempurna sebab masih baca blog lagha macam ni..tapi sy cuma nak ingatkan kalau kita tak suka sekalipun jangan kita hina orang..meskipun orang tak tahu siapa kita yang beri comment tapi Allah maha mengetahui..

    0

    0
  53. lisa says:

    Aku tak kisah kalo dia suka buat stetmen yg tak cerdik. Yg aku heran tu macam mana boleh ada lagi jantan yg nak kawin ngan dia? Adoi..berlambak lagi perempuan kat Malaysia ni ehhhhh

    0

    0
  54. dashking says:

    abby jarang kluar tv …rupanya dia live atas kantil ja….bayar bil air tergantung…jari ja mana tahan jooooo

    0

    0
  55. Kemek Suhaiza says:

    shopping apa atas katil ostazah oiiiiii…hesben nama kemain vazzz tapi rupa nan hadooo

    0

    0
  56. nina says:

    cheap!

    0

    0